اصلیت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا
اصلیت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
جو بایدن کیست؟ ۱۰ حقیقت جالب از رئیس جدید جمهور آمریکا + عکس و بیوگرافی
مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.به گزارش ایمنا، جوزف رابینت بایدن جنیور در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۲ (۲۹ آبان ۱۳۲۱) در شهر اسکرانتون ایالت پنسیلوانیای آمریکا متولد شد. او توانست از دانشگاه دلاویر دو مدرک تاریخ و علوم سیاسی را کسب کند. وی همچنین دارای مدرک دکترای رشته حقوق از دانشگاه سیراکیوس است. بایدن هنگامی که ۱۰ سال داشت به همراه خانواده خود به کلیمونت نقل مکان کرد. آنها چند سال بعد به شهر ویلمینگتون رفتند. در این سالها پدرش به فروشندگی ماشین دست دوم پرداخت و از این طریق امرار معاش میکرد.
جو بایدن دوران ابتدایی خود را در مدارس اسکرانتون سپری کرد و زمانی که تنها ۱۳ سال سن داشت، یعنی در سال ۱۹۵۵، خانواده او به مایفیلد، یک جامعه در نیو قلعه کانتی ایالت دلاور، مهاجرت کردند. بایدن در دوران کودکی به لکنت زبان مبتلا بود و به همین دلیل، با نامهای مختلف، مورد تمسخر دوستان و همسن و سالان خود قرار میگرفت. تلاشهای بیوقفه او از طریق حفظ اشعار بلند و صحبت کردن در مقابل آئینه باعث شد بایدن به مشکل لکنت خود غلبه و همچون سایرین صحبت کند.
بایدن تحصیلات خود را ادامه داد تا اینکه در آکادمی معروف Archmere پذیرفته شد و تحصیلات خود را به پایان رساند. او برای اینکه هزینه تحصیل خود را تأمین و در این زمینه به خانوادهاش کمک کند، به طور پارهوقت به شستن پنجرههای مدرسه و چمن زنی مشغول بود. در آن زمان، ادامه تحصیل تنها آرزوی بایدن بود و همین علاقه، او را به یکی از دانشآموزهای سختکوش مدرسه تبدیل کرد. بایدن بر خلاف جثه کوچکش، در ۱۶ سالگی به یکی از بازیکنهای موفق فوتبال تبدیل و از محبوبیت خاصی در میان مربیان فوتبال برخوردار شد.
بایدن در ۱۹ سالگی در نقش یک غریق نجات در منطقهای از طبقه کارگر در ویلمینگتون ظاهر شد. در حال حاضر استخر شنایی در این مکان به نام او نامگذاری شده است. در دبستان دانشآموز ضعیفی بود و حتی مجبور شد کلاس سوم را دو بار بگذراند. این سیاستمدار آمریکایی در دبیرستان و دانشگاه فوتبال آمریکایی بازی میکرد. دوران کودکی و تحصیل او با افراد مشهوری مثل مارتین لوتر و جان کندی همزمان بود. وی در زمان جنگ ویتنام جهت پیوستن به ارتش فراخوانده شد اما به دلیل ابتلاء به آسم برکنار شد. در سال ۱۹۶۸ بایدن به عنوان منشی در یک مؤسسه حقوقی مشغول به کار شد. وی پس از پایان تحصیلات خود به عنوان وکیل فعالیت میکرد و در سال ۱۹۶۹ به عنوان اولین تجربه انتخابات، نامزد شورای شهر نیوکاسل شد و به پیروزی رسید.
خانواده جو بایدن
بایدن دارای خانوادهای کاتولیک میباشد. مادر بایدن، کاترین فینگن اصالتاً ایرلندی است و پدرش، جوزف رابینت بایدن نام داشت. وی بزرگترین فرزند این خانواده است و پس از وی دو پسر و یک دختر متولد شدند. پدر بایدن فرد بسیار ثروتمندی بود اما در زمان تولد فرزندش با مشکلات متعدد مالی رو به رو شد. او به پسرش این شعار را یاد داد: ما ارزش یک انسان را با تعداد دفعاتی که زمین میخورد نمیسنجیم بلکه با سرعت برخاستن او از زمین ارزیابی میکنیم.
ازواج و دانشگاه جو بایدن
جو بایدن تحصیلات خود را در رشتههای تاریخ و علوم سیاسی در دانشگاه دلاویر ادامه داد و همچنان به عنوان یکی از بازیکنهای فوتبال فعالیت داشت. وی در دو سال اول تحصیل خود در دانشگاه متوجه شد که زمان خود را خیلی صرف فوتبال و خوشگذرانیها میکند و این در حالی بود که هر روز، متأثر از روی کار آمدن جان اف. کندی در سال ۱۹۶۱، بر علاقه او به سیاست افزوده میشد. بایدن در یکی از سفرهای خود به باهاما، کشوری در کارائیب، با یکی از دانشجویان دانشگاه سیراکیوز، واقع در نیویرک، به نام نیلیا هانتر آشنا و پس از مدت زمانی کوتاه به او دلبسته شد. هانتر بایدن را به ادامه تحصیل تشویق کرد و باعث شد بایدن پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه دلاویر در سال ۱۹۶۵ در دانشکده قانون سیراکیوز پذیرفته شود. جو بایدن و نیلیا هانتر سال بعد، یعنی در ۱۹۶۶ با هم ازدواج کردند.
نیلیا هانتر، همسر اول جو بایدن
بایدن پس از آشنایی با نیلیا هانتر در باهاما با وی ازدواج کرد. والدین نیلیا ابتدا به دلیل کاتولیک بودن بایدن با این ازدواج مخالفت کردند اما در نهایت با موافقت آنها این پیوند در سال ۱۹۶۶ اتفاق افتاد.
تراژدی خانوادگی رئیس جمهور آمریکا
اگرچه تمام رویاهای بایدن به واقعیت تبدیل شده بود اما در سال ۱۹۷۲، درست یک هفته قبل از کریسمس، اتفاقی شوم سوگ را در زندگی او حاکم کرد. در آن روز، همسر بایدن به همراه فرزندانش برای خرید سال نو به بازار رفتند اما بر اثر تصادفی وحشتناک، نیلیا هانتر و دختر او جان خود را از دست دادند و دو پسرش نیز به شدت مجروح شدند. این رویداد تلخ زندگی جو بایدن را بسیار تحت تأثیر قرار داد و حتی بارها او را به خودکشی وادار کرد. اما پس از مدتی کوتاه، یک بار دیگر بایدن به فعالیتهای خود ادامه داد و تصمیم گرفت به مردم دلاویر خدمت کند.
وی مراسم سوگند خود برای سناتوری جدید در واشنگتن را نادیده گرفت و در عوض، به ادای سوگند سناتوری در مرکز پزشکی ویلمینگتون پرداخت تا حداکثر زمان خود را با پسران بیمارش سپری کند. بایدن برای این کار، در ویلیمنگتن ساکن شد و هر روز مسیری طولانی را بین محل کار خود در واشنگتن و محل سکونتش سپری میکرد.
جیل تریسی جیکابز، همسر دوم جو بایدن
بایدن در سال ۱۹۷۷ با جیل تریسی جیکابز که معلم زبان انگلیسی بود، ازدواج کرد و صاحب دختری به نام اشلی در ۸ ژوئن ۱۹۸۱ شد. بایدن ۵ بار از جیل خواستگاری کرد تا موافقت او را به دست بیاورد.
فرزندان جو بایدن
نیلیا و جو صاحب سه فرزند به نامهای جوزف بایدن، رابرت و نائومی کریستینا شدند. آنها به ترتیب در سالهای ۱۹۶۹، ۱۹۷۰، ۱۹۷۱ به دنیا آمدند. رابرت تاجر است و سالها به الکل و مواد مخدر اعتیاد داشت. جوزف نیز در سال ۲۰۱۵ در سن ۴۶ سالگی در اثر سرطان مغز از دنیا رفت. جو به یاد دخترش، نام یکی از نوههایش را نائومی گذاشت.
بیماری بایدن
بایدن در سال ۱۹۸۰ به سردرد شدیدی مبتلا شد. در فوریه ۱۹۸۸ او دچار حملات صرع هولناکی شد به طوری که پس از سخنرانی در دانشگاه راچستر، یک جرقه نورانی را درون سرش احساس میکند و به بیمارستان منتقل میشود. پس از انجام معایناتی مشخص شد که یک اتساع عروق در زیر پایه مغز او وجود دارد. بنابراین او را جهت برداشتن این تومور کوچک به اتاق عمل بردند. اگر چه این عمل با موفقیت همراه بود اما مشکلاتی از جمله بی تحرکی پیشانی را به همراه آورد. این مشکل در ادامه بهبود پیدا کرد.
نامزدی ریاست جمهوری آمریکا
بایدن سه بار سابقه نامزدی برای ریاست جمهوری آمریکا را دارد و برای انتخابات ۱۹۸۸، ۲۰۰۸ و ۲۰۲۰ کاندیدا شده است.
جو بایدن در سال ۲۰۰۷، یعنی درست ۲۰ سال پس از رقابت ناموفق او در انتخابات ریاست جمهوری، یک بار دیگر تصمیم گرفت در انتخابات شرکت کند. اگرچه بایدن سالها در سنا تجربه داشت، اما باز هم نتوانست در رقابت با هیلاری کلینتون و باراک اوباما پیروز شود و کمتر از یک درصد آرا کل کشور را از آن خود کرد. با این حال، چند ماه بعد، باراک اوباما که به عنوان رئیس جمهوری آمریکا انتخاب شده بود، بایدن را به سمت متحد انتخاباتی خود نائل کرد. بایدن که خود ریشه در طبقه کارگر آمریکا داشت، به اوباما کمک کرد پیام بهبود اقتصادی را به گوش رأی دهندگان طبقه کارگر درایالات مهمی نظیر اوهایو و پنسیلوانیا برساند.
جو بایدن و باراک اوباما
اگرچه بایدن در سال ۲۰۰۸ برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شده بود، اما به دلیل پیروزی باراک اوباما در مقام معاون او تا سال ۲۰۱۷ مشغول به فعالیت بود.
در نوامبر سال ۲۰۰۸، باراک اوباما و جو بایدن با همکاری یکدیگر توانستند جمهوریخواهانی نظیر جان سیدنی مککین و سارا پیلین را شکست دهند. اوباما در سال ۲۰۰۹ به عنوان چهل و چهارمین رئیس جمهور و بایدن به عنوان چهل و هفتمین معاون ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شدند.
تیم اوباما-بایدن در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ آمریکا توانستند با قدرت تمام رقیب جمهوریخواه خود میت رامنی را شکست دهند و یک بار دیگر مقام ریاست جمهوری و معاونت رئیس جمهور را از آن خود کنند. در همان سال، بایدن کفایت خود را به عنوان معاون رئیس جمهور به تصویر کشید و در رسیدن به توافق دو حزبی در خصوص افزایش مالیات و پیشگیری از بحران مالی بسیار موفق عمل کرد.
در همین بازههای زمانی، بایدن در مذاکرات ملی در خصوص قانون اسلحه به یک شخصیت مهم تبدیل و به عنوان رهبر گروه حل مشکل فوق انتخاب شد. او راهحلهای متعددی برای کاهش خشونت با سلاح گرم در سراسر کشور را به رئیس جمهور اوباما ارائه داد و در این خصوص ۱۹ اقدام موفقیتآمیز انجام داد.
بیانیه اوباما برای جو بایدن
اوباما نیز در انتخابات ۲۰۲۰ برای حمایت از بایدن به کمپین او پیوست و پس از برتری وی بیانیهای را صادر کرد:
«بینهایت مفتخرم که به رئیسجمهور بعدیمان، جو بایدن و بانوی اول بعدیمان، جیل بایدن، تبریک بگویم… خوشبختیم که جو آنچه برای ریاستجمهوری لازم است را دارد و پیشاپیش رفتارهایش در شأن ریاستجمهوری است. چراکه وقتی ماه ژانویه وارد کاخ سفید میشود، با مجموعهای از چالشهای فوقالعاده روبهرو خواهد بود که هیچ رئیسجمهور جدیدی تاکنون با آنها مواجه نبوده است: بیماری همهگیری که میتازد، اقتصاد و نظام قضاییای که ناعادلانه است، دموکراسیای که به خطر افتاده، و اقلیمی که در خطر است.»
بایدن و شهید سردار سلیمانی
سیاست جو بایدن در موضوع شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی همچون دولت وقت بود. او پس از شهادت شهید قاسم سلیمانی که در یک حمله تروریستی در فرودگاه بغداد رخ داد بیانیهای صادر کرد و از این حمله تروریستی آمریکا علیه ایران حمایت کرد.
جو بایدن، برجام و تحریمهای ایران
بایدن زمانی که به عنوان معاون باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا فعالیت میکرد، در زمان امضای برجام از حامیان آن بود. او همچنین هنگامی که ترامپ از توافق با ایران خارج شد، او را بسیار سرزنش کرد. او معتقد بود برای رسیدن به برجام چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی صرف شده است.
جو بایدن و دونالد ترامپ
جو بایدن در بیست و پنجم آوریل ۲۰۱۹ رسماً اعلام کرد که میخواهد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شرکت کند. وی در ویدوئویی سه و نیم دقیقهای از سخنان خود، تلاشهای ترامپ برای برابرسازی مردم در دو طرف خشونت نژادی شهروندان شارلوتزویل، واقع در ایالت ویرجینیا را امری بیسابقه در تاریخ زندگی خود معرفی کرده بود. اگرچه بایدن درست پس از آغاز رقابت خود اکثریت آرا دموکراتیک را از آن خود کرد، با این حال، کاندید شدن او به آزمونی نهادنما برای یک حزب با اساسی مترقی تبدیل شد. بایدن خود را به عنوان یک فرد میانهرو معرفی و حمایت خود از اصلاحیه هاید را رسماً اعلام کرد که این اصلاحیه یک ماده قانونی است که استفاده از بودجه فدرال را برای پرداخت سقط جنین ممنوع میکند، مگر اینکه زندگی زن را نجات دهد.
بایدن طی مذاکرات اولیه دموکراتیک در اواخر ماه ژوئن، متوجه شد که کاملاً هریس، از سناتورهای ایالات متحده آمریکا، سابقه او را هدف قرار داده و بایدن را به خاطر مخالفت با حمل و نقل دانش آموزان از محلات مختلف در سال ۱۹۷۰، مورد حمایت قرار داده است. بایدن در مذاکرات بعدی بسیار موفقتر عمل کرد، سیاستهای خارجی را مورد حمایت قرار داد و دستاوردهای خود را با موفقیتهای باراک اوباما گره زد.
در همین حین، مشکل جدیدی سر راه بایدن قرار گرفت؛ دونالد ترامپ دولت اوکراین را تحت فشار قرار داد تا به بررسی سوابق بایدن و پسرش هانتر بپردازد. نتیجه این شد که هانتر در کمپانی انرژی اوکراین مشارکت داشت و تلاشهای بایدن برای جلب رضایت دادستان کل بینتیجه ماند. بایدن اقدامات دونالد ترامپ را سوءاستفاده از قدرت نامید و ادعا کرد که اگر رئیس جمهور با کنگره همکاری نکند، شخصاً حمایت از استیضاح وی را به عهده میگیرد. پس از تبرئه ترامپ در استیضاح فوق، بایدن چهارمین تلاش خود در کنفرانسهای آیووا پایان داد و پنجمین تلاش برای استیضاح رئیس جمهور را در نیو همپشایر آغاز کرد. اما او در پایان ماه، در کارولینای جنوبی با موفقیت مواجه شد و با اعلام اینکه اغلب نمایندههای او در سهشنبه بزرگ به او رأی خواهند داد، عرصه را برای رقبای خود تنگ کرد.
مناظره بایدن و ترامپ
اولین مذاکره رسمی ریاست جمهوری بین ترامپ و بایدن در بیست و نهم ماه سپتامبر ۲۰۲۰ اتفاق افتاد که این رویداد با وقفههای مداوم و بحثهای داغ همراه بود. بایدن در مذاکره خود با ترامپ، دو بار او را "دلقک" نامید و در عین حال، ناتوانیهای او در مهار ویروس کرونا و مدیریت تغییرات آب و هوایی را به تصویر کشید. مذاکره دوم ترامپ و بایدن در پانزدهم اکتبر اتفاق افتاد اما این بار رئیس جمهور آمریکا درخواست مناظره مجازی کرد. در مناظره سوم، که با خاموش شدن میکروفونها همراه بود، بایدن هنگام صحبت از تلاشهای خود در بخش مراقبت سلامت، اصلاح قوانین مهاجرت و مشاغل سبز، با آزادی بیشتری برای ادامه سخنان خود مواجه بود. جو بایدن در این مناظره یک بار دیگر ناتوانی ترامپ در مدیریت بحران کرونا و جداسازی کودکان مهاجر از والدینشان در مرزها را مورد هدف قرار داد.
فیلم مناظره ترامپ و بایدن با دوبله فارسی
بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا ۲۰۲۰
بایدن طی مذاکره خود با برنی سندرز، سناتور آمریکایی، اعلام کرد که قصد دارد یک زن را به عنوان معاون ریاست جمهوری خود انتخاب کند به عنوان یک نماینده دموکرات در نظر گرفته شد. در یازدهم ماه آگوست ۲۰۲۰، بالاخره بایدن اعلام کرد که کاملاً هریس معاون و متحد انتخاباتی او خواهد بود. بایدن در آگوست ۲۰۲۰ رسماً به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری دموکرات معرفی شد.
توییتر جو بایدن
در نهایت در ۱۷ آبان ۱۳۹۹ (۷ نوامبر ۲۰۲۰) بایدن با دریافت ۲۰ رأی الکترال از ایالت پنسیلوانیا و ۲۸۰ رأی الکترال رسماً به عنوان رئیس جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا معرفی شد. هنگامی که او در ژانویه ۲۰۲۱ وارد کاخ سفید شود، بایدن را باید مسنترین رئیس جمهور آمریکا بدانیم. او در حساب توئیتر خود نوشت: «من مفتخرم که مرا برای رهبری این کشور بزرگ برگزیدید. کاری که پیش روی ماست سخت خواهد بود اما من به شما این قول را میدهم: من رئیس جمهور تمام آمریکاییها خواهم بود. چه به من رأی داده باشید چه نه. من به اعتمادی که شما به من کردید ایمان دارم.»
۱۰ حقیقت عجیب درباره جو بایدن
منبع مطلب : www.imna.ir
مدیر محترم سایت www.imna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جو بایدن
جوزف رابینت بایدن جونیور (/ˌbaɪdən/ BY-dən؛ زادهٔ ۲۰ نوامبر ۱۹۴۲) سیاستمدار آمریکایی و رئیسجمهور منتخب ایالات متحده آمریکا است. او پیشتر از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷، تحت ریاستجمهوری باراک اوباما چهل و هفتمین معاون رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بوده و از ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ به مدت ۳۶ سال ایالت دلاور را به عنوان یکی از سناتورهای ایالات متحده آمریکا نمایندگی میکردهاست. بایدن که یک دموکرات است، نامزد حزب خود در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ ایالات متحده آمریکا بود و بر رقیب اصلیاش رئیسجمهور دونالد ترامپ پیروز شد. او در سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۰۸ برای کسب کاندیداتوری حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری تلاش کرده بود اما موفق نشده بود.
بایدن در اسکرانتونِ پنسیلوانیا و نیوکاسلِ دلاویر بزرگ شد. او در دانشگاه دلاویر تحصیل و سپس مدرک حقوق خود را از دانشگاه سیراکیوس دریافت کرد.[۵] او در سال ۱۹۶۹ وکیل شد و در سال ۱۹۷۰ به عضویت در شورای شهرستان نیوکاسل انتخاب شد. بایدن اولینبار در سال ۱۹۷۲ به عنوان سناتور ایالات متحده از دلاور انتخاب و در نتیجه ششمین سناتور جوان تاریخ آمریکا شد. او ششبار دیگر به این سمت انتخاب شد و در زمان رسیدن به معاونت رئیسجمهور در سال ۲۰۰۹ چهارمین سناتور ارشد در سنای ایالات متحده آمریکا بود.
بایدن در مقام سناتور به مدت طولانی عضو و رئیس کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده آمریکا بود. او با جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ مخالفت کرد ولی از مداخله آمریکا و ناتو در جنگ بوسنی در سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵، گسترش ناتو در دهه ۱۹۹۰ و بمباران صربستان در سال ۱۹۹۹ در جریان جنگ کوزوو دفاع کرد. او در دفاع از اجازهنامه جنگ عراق در سال ۲۰۰۲ سخنرانی کرد و به آن رای موافق داد اما با افزایش سربازان آمریکایی در سال ۲۰۰۷ مخالفت کرد. بایدن همچنین از ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۵ ریاست کمیته قضایی سنای ایالات متحده آمریکا را برعهده داشت و با مسائلی چون سیاست مواد مخدر، پیشگیری از جرم و آزادیهای مدنی و همچنین نامزدیهای بحثبرانگیز رابرت بورک و کلارنس توماس به قضاوت دیوان عالی ایالات متحده آمریکا درگیر بود. او رهبری تلاشها برای تصویب لوایح کنترل جرم و اجرای قانون و خشونت علیه زنان را بر عهده داشت.
بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۰۸ آمریکا، به عنوان جفت انتخاباتی اوباما در مقابل جان مککین و سارا پیلین شرکت کرد و به اولین کاتولیک رومی که به مقام معاونت رئیسجمهور آمریکا میرسد تبدیل شد.[۶] جو در مقام معاون رئیسجمهور بر سرمایهگذاری در زیرساختها با هدف مقابله با رکود بزرگ مالی نظارت کرده و به تدوین سیاست آمریکا در خصوص خروج نیروهای آمریکا از عراق در سال ۲۰۱۱ یاری رساند. مذاکرات او با جمهوریخواهان کنگره به دولت اوباما کمک کرد قوانینی نظیر لایحه تخفیف مالیاتی، اجازه مجدد بیمه بیکاری و ایجاد کار ۲۰۱۰ را تصویب کند که یک بنبست مالیاتی را حل کرد، لایحه کنترل بودجه ۲۰۱۱ که بحران سقف بدهی آمریکا را حل کرد و لایحه تخفیف مالیاتی مالیات دهنده آمریکایی ۲۰۱۲ که به پرتگاه مالی پیش رو پرداخت. اوباما و بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۲ آمریکا مجدداً انتخاب شدند.
بایدن در اکتبر ۲۰۱۵ پس از ماهها گمانه زنی اعلام کرد که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ نامزد نمیشود. در ژانویه ۲۰۱۷ اوباما نشان افتخار آزادی رئیسجمهوری را بهطور ممتاز به بایدن داد.[۷] او پس از گذراندن دوره معاونت ریاست جمهوری به هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا پیوست و به عنوان «استاد کرسی بنجامین فرانکلین در اعمال ریاست جمهوری» معرفی شد.[۸] بایدن در ۲۵ آوریل ۲۰۱۹ آغاز سومین کمپین خود را برای کسب ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد[۹] و در ژوئن ۲۰۲۰ به نامزد مقدر حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل شد.[۱۰]
ابتدای زندگی (۱۹۶۵–۱۹۴۲)
جو بایدن در ۲۰ نوامبر ۱۹۴۲ در بیمارستان سنت مری در شهر اسکرانتون در ایالت پنسیلوانیا زاده شد.[۱۱] مادر او کاترین فینگن بایدن و پدرش جوزف رابینت بایدن نام داشت.[۱۲][۱۳] بایدن بزرگترین فرزند این خانواده کاتولیک بود و بعد از او والدینش صاحب سه فرزند دیگر شامل یک خواهر و دو برادر برای جوزف شدند.[۱۴][۱۵] مادرش ریشهای ایرلندی داشت[۱۶][۱۷] و والدین پدرش انگلیسی، فرانسوی و ایرلندیتبار بودند.[۱۸] ویلیام بایدن، پدر پدر پدر پدربزرگ پدری جو، از اهالی ساسکس انگلیس بود که به ایالات متحده مهاجرت کرده بود. پدر پدربزرگ مادریاش، ادوارد فرانسیس بلویت، فرزند یک مهاجر ایرلندی، از ۱۹۰۷ تا ۱۹۱۰ عضو مجلس سنای ایالات متحده به عنوان سناتور ایالت پنسیلوانیا بود.[۱۹][۲۰][۲۱]
پدر بایدن فرد ثروتمندی بود اما در زمان تولد پسرش دچار مشکلات مالی متعددی شده بود. برای سالها، خانواده آنها مجبور بود با پدربزرگ و مادربزرگ مادری بایدن در یک خانه زندگی کند.[۲۲] زمانی که اسکرانتون در دهه ۵۰ دچار بحران مالی شد، پدر جو از پیدا کردن کار مناسب محروم ماند.[۲۳] در ۱۹۵۳، زمانی که بایدن ۱۰ سال داشت خانواده او به آپارتمانی در کلیمونتِ دلاور نقل مکان کرد و چند سال بعد ساکن خانهای در ویلمینگتون در همان ایالت شد. بعدها پدر او به یک فروشنده موفق ماشین دست دوم تبدیل شد و از این راه خرج زندگی خانواده که به طبقه متوسط تعلق داشت را تأمین کرد.[۲۴]
بایدن در مدرسه دانشآموز ضعیفی بود، و کلاس سوم را یک بار تجدید شد و دوباره گذراند.[۲۵] در دبیرستان عضو تیم فوتبال آمریکایی بود و در پستهای هافبک و واید رسیور بازی میکرد.[۲۲][۲۶] کودکی و دوران کالج او با دوره محبوبیت افرادی چون مارتین لوتر کینگ و جان اف. کندی همزمان بود. بایدن وارد دانشگاه دلاویر شد و از این دانشگاه دو مدرک در زمینه تاریخ و علوم سیاسی دریافت کرد. او در نهایت به دانشگاه سیراکیوز رفته و از آنجا با مدرک حقوق فارغالتحصیل شد.[۲۷][۱۴] او در بین ۸۵ دانشجوی کلاسش در رتبه ۷۶ام قرار گرفت. بایدن اولین نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری از سال ۱۹۸۴ است که مدرکی از یکی از دانشگاههای آیوی لیگ ندارد.[۲۵]
اثرات منفی نوشیدن الکل در خانوادههای بایدن و فینگن و در محله او باعث شد بایدن از کسانی شود که الکل نمینوشند.[۲۲][۲۸]
حرفه سیاسی و زندگی خانوادگی آغازین (۱۹۷۲–۱۹۶۶)
بایدن در سال ۱۹۶۶ در حالیکه هنوز دانشجو بود، با نیلیا هانتر ازدواج کرد. والدین نیلیا در ابتدا نسبت به ازدواج دخترشان با یک کاتولیک موافق نبودند اما در نهایت پذیرفتند. مراسم عروسی این دو در یک کلیسای کاتولیک رومی در شهرک اسکانیتلس در ایالت نیویورک صورت گرفت. حاصل ازدواج نیلیا و جو، سه فرزند به ترتیب در سالهای ۱۹۶۹، ۱۹۷۰ و ۱۹۷۱ با نامهای جوزف بایدن سوم ملقب به بو بایدن، رابرت هانتر و نایومی کریستینا بود.[۲۹][۳۰] بایدن به نیلیا گفت که قصد دارد تا ۳۰ سالگی به یک سناتور تبدیل شده و بعد برای ریاستجمهوری تلاش کند.[۳۱]
در ۱۹۶۸، بایدن به مدت ۶ ماه در یک مؤسسه حقوقی در ویلمینگتون به عنوان منشی کار کرد. ویلیام پریسکت که از جمهوریخواهان مطرح منطقه بود ریاست آن مؤسسه را برعهده داشت و بایدن بعداً گفت «خودم را یک جمهوریخواه میدانستم.»[۳۲][۳۳] جو از فرماندار دموکرات دلاور، چارلز تری که سیاستهای نژادی محافظهکارانهای داشت حمایت نمیکرد و در عوض سیاستهای راسل پترسون که یک جمهوریخواه و لیبرالتر بود و در ۱۹۶۸ تری را شکست داد، را میپسندید.[۳۴] جمهوریخواهان تلاش کردند بایدن را جذب کنند اما او به دلیل اینکه از رئیسجمهور جمهوریخواه، ریچارد نیکسون، خوشش نمیآمد درخواستشان را رد کرد و از خود به عنوان یک مستقل نام میبرد.[۳۵]
نیلیا در سال ۱۹۷۲ هنگام خرید کریسمس به همراه دختر یک سالهشان در تصادف رانندگی کشته شد. پسران بایدن از این تصادف با جراحات جزئی جان به در بردند. بایدن در سال ۱۹۷۷ با جیل تریسی جیکابز ازدواج کرد و از او دختری به نام اشلی دارد.
بایدن پس از پایان تحصیلات، در مؤسسه وکالتی در ویلمینگتون شروع به کار کرد و همزمان به عنوان وکیل تسخیری کار میکرد. او در سال ۱۹۶۹ به عنوان یک دموکرات نامزد شورای شهرستان نیوکاسل در ایالت دلاویر شد. عمده وعدههای انتخاباتی او شامل حمایت از مسکن دولتی بود. بایدن با تفاوت ۲۰۰۰ رأی موفق به پیروزی در انتخابات شد. او از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۲ عضو این شورا بود و همزمان به وکالت ادامه داد.[۳۶][۳۷]
بایدن در سال ۱۹۷۲ نامزد سنای آمریکا از ایالت دلاویر شد. جی. کیلب بوگز رقیب با سابقه او در این انتخابات شکست خورد و به این ترتیب بایدن به عنوان یکی از جوانترین سناتورها وارد مجلس سنا شد.[۳۷]
در سنا (۱۹۷۳–۲۰۰۹)
مسائل خانوادگی و ازدواج دوباره
بایدن به تاریخ ۵ ژانویه ۱۹۷۳ سوگند سناتوری خود را در شعبه دلاور مرکز پزشکی ویلمینگتون ادا کرد.[۳۸][۳۹] پسرانش بو که هنوز از صندلی چرخدار استفاده میکرد و هانتر که مرخص شده بود هم به همراه دیگر نزدیکان بایدن آنجا بودند. همچنین به دلیل حضور دوربینهای تلویزیونی، این اتفاق در سطح ملی مورد توجه قرار گرفت.[۳۸][۳۹]
با ۳۰ سال سن (حداقل سن حضور در مجلس سنا) بایدن به ششمین سناتور جوان تاریخ ایالات متحده و یکی از تنها ۱۸ نفری که قبل از ۳۱ سالگی به این منصب انتخاب شدهاند، تبدیل شد.[۴۰] سانحه رانندگی که باعث مرگ همسر و دخترش شده بود بایدن را مملو از خشم و شک دینی کرده بود: «میخواستم زمانی که تصور میکردم امکان پیدا کردن یک مبارزه خیابانی وجود دارد، شبها در محلهها بچرخم… نمیدانستم که میتوانم از پس چنین خشمی برآیم… احساس میکردم خدا کلک بسیار بدی به من زدهاست.»[۴۱] برای اینکه هر روز بتواند در خانه کنار پسرانش باشد،[۴۲] روزانه ۹۰ دقیقه با قطارهای امترک از خانهاش در حومه ویلمینگتون به واشینگتن دیسی سفر میکرد و این کار را در طول دوره حضورش در سنا به مدت ۳۶ سال ادامه داد؛[۴۳] نتیجتاً، به او لقب «جوی امترکی» دادند. به دلیل اینکه تنها اندکی بعد از تصادف وارد سنا شده بود، به سختی میتوانست بر کار خود تمرکز کند و در خاطراتش مینویسد که کارمندان مجلس سنا در ربط با مدتی که او در سنا دوام خواهد آورد، با یکدیگر شرط بسته بودند.[۴۴][۴۵] بایدن برای ۵ سال مجرد ماند و در این مدت، قرار بود هر زمان که پسرانش به او نیاز داشته باشند، سنا را ترک کند. به یاد دختر و همسر اولش، جو در روزهای ۱۸ دسامبر، سالگرد تصادف، سر کار حاضر نمیشود.[۴۶]
در ۱۹۷۵، بایدن با جیل تریسی جیکوبس مقالات کرد.[۴۷] درحالی که بایدن تنها یک بار عکس جیل را در یک آگهی بازرگانی دیده بود،[۴۸] برادر بایدن آن دو را با یکدیگر آشنا کرد. بایدن آشنایی با جیل را دلیل دوباره علاقهمند شدن خود به سیاست و زندگی میداند.[۴۹] در ۱۷ ژوئن ۱۹۷۷، آن دو در مقر سازمان ملل نیویورک با حضور یک کشیش کاتولیک ازدواج کردند.[۵۰] آنها در ۱۹۸۱ صاحب یک دختر به نام اشلی بلیزر شدند.[۵۱] جو و همسرش جیل هر دو کاتولیک هستند و بهطور منظم به کلیسای سن جوزف در برندیواین میروند.[۵۲]
پسر بزرگ جو، بو بایدن، به دادستان کل ایالت دلاور تبدیل شد و در جنگ عراق هم حضور داشت.[۵۳] او در ۳۰ مه ۲۰۱۵، در سن ۴۶ سالگی، پس از دو سال مبارزه با سرطان مغز درگذشت.[۵۴] پسر جوانترش، هانتر، وکیل است.
اقدامات اولیه در سنا
جو در اولین سالهای حضورش در سنا تمرکز خود را بر مسائل زیستمحیطی و حمایت از مصرفکننده گذاشت و به دنبال آن بود که سطح پاسخگویی دولت را افزایش دهد.[۵۵] در اواسط ۱۹۷۴، مجله تایم او را یکی از ۲۰۰ چهره آینده دانست.[۵۶] در مصاحبهای با واشینگتنین به سال ۱۹۷۴، بایدن خود را در مسائلی چون حقوق و آزادیهای شهروندی و مسائل افراد مسن لیبرال توصیف کرد اما اعلام داشت که در باقی موارد، نظیر سقط جنین و سربازی محافظهکار است.[۵۷]
در ۱۹۸۱، بایدن به عضو ارشد حزب اقلیت در کمیته قضایی سنا تبدیل شد. طی پروسه تصویب لایحه پیشگیری از جرم ۱۹۸۴، در میان سناتورهای دموکرات او بیشترین نقش را داشت. در طول زمان، مفاد سختگیرانه این قانون باعث ایجاد مناقشههایی شد و نتیجتاً، بایدن در سال ۲۰۱۹ نقش خود در تصویب آن را یک «اشتباه بزرگ» نامید.[۵۸][۵۹] طرفدارانش او را به دلیل اعمال اصلاحات در برخی از مفاد بحثبرانگیز این قانون تحسین کردند و این بزرگترین دستاورد او در امر قانونگذاری در آن زمان بود.[۶۰] بایدن در همان سال، بعد از اینکه سخنرانیهایی که انجام داده بود توجهات را به خود جلب کرد، احتمال نامزد شدن برای ریاستجمهوری را بررسی کرد.
در ۱۹۹۳ بایدن به لایحهای که همجنسگرایی را برای خدمت در ارتش نامناسب اعلام میکرد، رای مثبت داد که در نتیجه آن همجنسگرایان آمریکایی بدون هیچ استثنایی شانس حضور در قوای مسلح را از دست دادند.[۶۱][۶۲][۶۳] این قانون بعداً توسط بیل کلینتون (تحت عنوان «نپرس، نگو») اصلاح شد و مقرر شد همجنسگرایان بتوانند در ارتش خدمت کنند، اما گرایشهای جنسی خود را مخفی نگه دارند و کسی هم نتواند از آنها در این باب سؤال کند.
همچنین در ۱۹۹۶، بایدن به «لایحه دفاع از ازدواج» که به رسمیت شناختن ازدواج همجنسگرایان را ممنوع میکرد و به ایالات هم اجازه میداد چنین کنند، رای مثبت داد.[۶۴] ماده سوم این قانون در ایالات متحده آمریکا در برابر ویندزر در سال ۲۰۱۳ غیرقانونی اعلام گردید. دولت اوباما (که بایدن در آن معاون رئیسجمهور بود) تلاشی برای دفاع از قانون نکرد و در عوض به ویندزر بابت پیروزی تبریک گفت. در ۲۰۱۵، قانون دفاع از ازدواج در نتیجه ابرگفل در برابر هاجز کاملاً ابطال شد.[۶۵]
انتخابات ریاستجمهوری ۱۹۸۸
بایدن که به تاریخ ۹ ژوئن ۱۹۸۷ در ایستگاه قطار ویلمینگتون قصد خود برای نامزد شدن را اعلام کرده بود، در انتخابات مقدماتی ۱۹۸۸ حزب دموکرات شرکت کرد.[۶۶] او میخواست به جوانترین رئیسجمهور از زمان جان اف. کندی تبدیل شود.[۶۷] در آغاز یکی از بختهای اصلی بهشمار میرفت.[۶۸] کمپین بایدن در ربعسال اول ۱۹۸۷ موفق شد ۱٫۸ میلیون دلار کمک جمعآوری کند، بیش از هر نامزد دیگری.[۶۹]
تا اوت ۱۹۸۷، به نظر میرسید بایدن از مایکل دوکاکیس و دیک گفاردت عقب افتادهاست. علیرغم اینکه کمکها به کمپین بایدن هنوز از سایرین بیشتر بود، دوکاکیس در نظرسنجیهای ایووا پیشی گرفته بود.[۶۹] در سپتامبر ۱۹۸۷، بایدن متهم شد که از سخنرانی نایل کیناک، رهبر حزب کارگر بریتانیا، سرقت ادبی کردهاست.[۷۰] علیرغم اینکه سیاستمداران از ایدهها و سخنرانیهای یکدیگر الگو میگیرند، آنچه بیشتر بایدن را زیر ذرهبین قرار داد این بود که او پیشینه خانوادگی خودش را هم تغییر داده بود تا با پیشینه کیناک همخوانی داشته باشد.[۷۱] به زودی مشخص شد بایدن قبلاً از یک سخنرانی ۱۹۶۷ رابرت کندی، سخنرانی ۱۹۶۱ جان اف کندی و یک سخنرانی ۱۹۷۶ هیوبرت هامفری هم کپی برداری کردهاست.[۷۲]
او که پایگاه هواداری گستردهای نداشت، در ۲۳ سپتامبر ۱۹۸۷ تعلیق کمپین خودش را اعلام کرد. به عقیده او، «سایههای اغراقشده» اشتباهات گذشته موضوعی بود که باعث شد کمپینش در آن سال شکست بخورد.[۷۳]
بعد از انصراف بایدن، فاش گردید که کمپین دوکاکیس به صورت مخفیانه فیلم مقایسه سخنرانیهای بایدن و کیناک را کنار یکدیگر قرار داده و در اختیار رسانهها گذاشتهاست.[۷۴]
عملهای جراحی مغز
در ۱۹۸۸، بایدن دو مرتبه دچار رگبرآمدگی مغزی شد، یک مرتبه در سمت راست و بار دیگر در سمت چپ. او مجبور شد دو مرتبه زیر تیغ جراحی پر ریسک با تأثیرات بلند مدت بر کارایی مغزی رود. در فوریه ۱۹۸۸، او را با آمبولانس به مرکز پزشکی والتر رید نیروی زمینی منتقل کردند و برای درمان آنوریسم مغزی که نجات جانش به آن بسته بود، تحت عمل قرار گرفت.[۷۵][۷۶] زمانی که رو به بهبود بود، دچار آمبولی ریه گردید.[۷۵]
دومین عمل برای درمان رگبرآمدگی در مه ۱۹۸۸ انجام شد.[۷۵][۷۷] حضور در بیمارستان و پروسه درمان باعث شد بایدن از حضور در سنا باز بماند. او روی هم رفته هفت ماه در سنا حاضر نشد.[۷۸]
بایدن و خانوادهاش باور دارند تعلیق زودهنگام کمپین ریاستجمهوری او، موهبتی برای جو بود زیرا اگر در ۱۹۸۸ هنوز درگیر کمپین خود میبود، میتوانست باعث شود او از مراقبتهای پزشکی لازم برخوردار نشود.[۷۹] در سال ۲۰۱۳، بایدن گفت «آنها یک نگاهی میاندازند و سر شما را میبرند. آنها عملاً قسمت بالای سر من را بریدند.» او همچنین گفت که که پزشکان به او گفته بودند شانس درمان کامل کمتر از ۵۰٪ است.[۸۰]
کمیته روابط خارجی سنا
بایدن عضو دیرپای کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده آمریکا بود. در سال ۱۹۹۷، ارشدترین عضو حزب در اقلیت در کمیته شد و در ژانویه ۲۰۰۱ و از ژوئن ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ ریاست آن را بر عهده داشت. با افتادن مجدد کنترل سنا به دست دمکراتها در پی انتخابات سال ۲۰۰۶، بایدن مجدداً ریاست کمیته را به دست گرفت.[۸۱] او در سیاست خارجی عموماً یک انترناسیونالیست لیبرال بود.[۸۲][۸۳] او بهطور مؤثری با سناتورهای جمهوریخواهی چون ریچارد لوگر و جسی هلمز همکاری میکند و گاهی علیه عناصری از حزب خود موضع میگرفت.[۸۱][۸۳] بایدن یکی از دو رئیس گروه ناظر بر ناتو در سنا بود.[۸۴] او در این بازه با ۱۵۰ رهبر از نزدیک به ۶۰ کشور و سازمان بینالمللی دیدار کرد.[۸۵] او به عنوان رئیس کمیته، جلسات استماع متعددی برگزار میکرد و همچنین در طی سه باری که ریاست سوکمیته امور اروپایی را بر عهده داشت، جلسات استماع متعددی در آن برگزار میکرد.[۸۲]
بایدن به اجازه به دولت برای جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ به همراه ۴۵ نفر از ۵۵ سناتور دمکرات رای منفی داد،[۸۳]او گفت تقریباً همه بار ائتلاف ضد عراق بر دوش آمریکا قرار دارد.[۸۶]
بایدن پس از شنیدن راجع به خشونتهای صربها در جریان جنگ استقلال کرواسی در سال ۱۹۹۱ به جنگهای یوگسلاو علاقهمند شد.[۸۲] پس از شروع جنگ بوسنی بایدن از اولین افرادی بود که از سیاست برداشتن تحریم سلاح و تعلیم نظامی بوسینیاییها و حمایت از آنان با حملات هوایی ناتو و تحقیق در خصوص جنایت جنگی حمایت کرد.[۸۲][۸۱] دولتهای جرج ایچ دابلیو بوش و کلینتون هر دو نسبت به پیادهسازی این سیاست مردد بودند، و نگران گرفتار شدن در بالکان بودند.[۸۲][۸۳]در آوریل ۱۹۹۳، بایدن یک هفته را در بالکان گذراند و یک جلسه پرفشار سه ساعته با اسلوبودان میلوشویچ رهبر صربها داشت.[۸۷] بایدن بعداً بازگو کرد که به میلوشویچ گفته «فکر میکنم تو یک جنایتکار جنگی لعنتی هستی و باید به این عنوان محاکمه شوی»[۸۷] بایدن در سال ۱۹۹۲ متممی نوشت تا دولت بوش را مجبور به مسلح کردن بوسنیاییها کند، ولی در سال ۱۹۹۴ به موضعی نرمتر که دولت کلینتون آن را ترجیح میداد تن در داد، و در سال بعد همراه با باب دول و جو لیبرمن از اقدام شدیدتری حمایت کرد.[۸۷] این درگیر شدن آمریکا منجر به تلاش موفق ناتو در زمینه صلح بانی شد.[۸۲] بایدن نقش خود در اثرگذاری بر سیاست بالکان را «پرافتخارترین لحظه در حیات عمومی» در رابطه با سیاست خارجی خواندهاست.[۸۳]
کارنامه سنا و ثروت
بعد از اولین انتخابات خود در ۱۹۷۲، بایدن شش مرتبه دیگر (۱۹۷۸، ۱۹۸۴، ۱۹۹۰، ۱۹۹۶، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸) هم در انتخابات سنا به پیروزی رسید، معمولاً با کسب حدود ۶۰٪ آرا. او با رقبای جدی روبرو نشد؛[۸۸] پیت دو پونت، فرماندار وقت، در ۱۹۸۴ تصمیم گرفت در انتخابات شرکت نکند.[۸۹] ویلیام روث، سناتور جمهوریخواه ایالت، دو سال زودتر از بایدن وارد سنا شد و نتیجتاً، او برای ۲۸ سال ارشد بایدن در سنا بود. در ۲۰۰۰، تام کارپر موفق شد در انتخابات سنا روث را شکست دهد و بدین ترتیب، بایدن به سناتور ارشد ایالت دلاور تبدیل شد. بایدن از همه سناتورهای ایالت خود مدت طولانیتری در سنا حضور داشتهاست[۹۰] و در سطح کشور، تا سال ۲۰۱۸، در رتبه هجدهم از این حیث قرار دارد.[۹۱] او در مه ۱۹۹۹ به جوانترین سناتور تاریخ تبدیل شد که ۱۰٬۰۰۰ مرتبه رای میدهد.[۹۲]
در سالهای حضورش در سنا، بایدن برای خود به عنوان فردی «وراج»[۹۳] و کسی که «پای خود را در دهان خود میگذارد» (یعنی حرفهای خجالتآور میزند) شهرت پیدا کرد.[۹۴][۹۵][۹۶] او یک سخنور و بحثکننده ماهر بود که معمولاً به تاک شوهای صبح یکشنبه دعوت میشد.[۹۷] او معروف بود به اینکه در سخنرانیهایش به متن از قبل آمادهشده وفادار نمیماند[۹۸] و به گفته نیویورک تایمز، ممکن است هر چیزی را به زبان بیاورد.[۹۹]
با ثروتی حدود ۵۹ تا ۳۶۶ هزار دلار و بدون هیچ درآمدی بیرون از سنا، بایدن یکی از فقیرترین سناتورها بود.[۱۰۰][۱۰۱][۱۰۲] به گفته خودش، او دومین عضو فقیر سنا و مجلس نمایندگان بود و به این افتخار نمیکرد، اما دلیلش را انتخابشدن در سن پایین میدانست.[۱۰۳] او میگوید به سرعت در آغاز حرفه خود پی برد که نمایندگانی با ثروت کم در برابر پیشنهادهای حمایت مالی در انتخابات در ازای پشتیبانی سیاسی آسیبپذیر هستند و در همان دوره اول حضورش در سنا تلاش کردهاست قوانین مربوط به حمایت از کمپینهای انتخاباتی را اصلاح کند. بایدن در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ درآمدی معادل ۱۵٫۶ میلیون دلار داشت. در ژوئیه ۲۰۱۹ خانواده بایدن اعلام کرد که داراییشان بین ۲٫۲ تا ۸ میلیون دلار افزایش داشتهاست که دلیل اصلی این افزایش انجام سخنرانیها و قراردادهایی برای نوشتن تعدادی کتاب بود.[۱۰۴]
کمپین ریاستجمهوری ۲۰۰۸
بعد از شکست در ۱۹۸۸، بایدن چند بار دیگر احتمال کاندید شدن برای ریاستجمهوری را بررسی کرده بود و سرانجام در ۳۱ ژانویه ۲۰۰۷ قصد خود برای نامزد شدن را اعلام کرد.[۱۰۵] او در برنامه ملاقات با مطبوعات به مجری آن تیم راسرت در این مورد گفت که او تلاش میکند «بهترین بایدنِ ممکن» باشد.[۱۰۶] در ژانویه ۲۰۰۶، هری اف. تمال، ستوننویس اهل دلاور نوشت که بایدن در مرکز حزب دموکرات قرار دارد و این جایگاهی که است که جو بایدن آن را میخواهد. به گفته او، جو قصد داشت در کمپین خود به شهروندان آمریکایی گوشزد کند که آنها علاوه بر خطر تروریسم، با خطراتی چون مشکلات نظام درمانی آمریکا، جرم و وابستگی به واردات انرژی از مناطق بیثبات جهان هم روبرو هستند.[۱۰۷]
جو بایدن در کمپین ۲۰۰۸ خود بر جنگ عراق و طرفداریاش از برنامه بایدن-گلب (مبنی بر فدرالکردن عراق) جهت دستیابی به موفقیت سیاسی تمرکز کرد. او سابقه خود در سنا و تجربهاش در مبحث روابط خارجی را یادآور شد[۱۰۸] اما اعلام کرد علاقهای به وزیر امور خارجه شدن ندارد و فقط به ریاستجمهوری فکر میکند. بایدن در یک گردهمایی انتخاباتی در ۲۰۰۷ گفت: «میدانم که بسیاری از رقبایم میگویند من یک وزیر امور خارجه فوقالعاده خواهم شد. در واقع، تکتکشان این را میگویند. مناظرهها را میبینید؟ [همه میگویند] جو درست میگه، جو درست میگه، جو درست میگه!»[۱۰۹] عبارت «جو درست میگه» که دیگر نامزدها در مناظرههای حزب دموکرات تکرار میکردند، به یکی از شعارهای کمپین بایدن تبدیل شد.[۱۱۰] او در اواسط سال ۲۰۰۷ توانایی خود در سیاست خارجی را با باراک اوباما مقایسه کرد و گفت که فکر میکند اوباما «روزی آماده خواهد شد، اما الان باور ندارم که هنوز آماده این کار است. ریاستجمهوری چیزی نیست که در طول دوره خود آن را یاد بگیرید.»[۱۱۱] بایدن همچنین گفت اوباما از نظریات او در ربط با سیاست خارجی کپیبرداری میکند. کنایههای یک خطی بایدن در طول کمپینها نیز مورد توجه قرار گرفت. او دربارهٔ رودی جولیانی کاندید پیشتاز جمهوریخواهان گفت که «او در یک جمله فقط به سه چیز اشاره میکند: یک اسم، یک فعل و یازده سپتامبر.»[۱۱۲] روی هم رفته، عملکرد بایدن در مناظرهها ترکیب اثرگذاری از شوخطبعی و نظرات منظم تند و تیز بود.[۱۱۳]
بایدن در طول کمپین نظرات مناقشهآمیزی هم ابراز کرد. او در ژانویه ۲۰۰۷ نامزد همحزبی خود سناتور باراک اوباما را اولین آمریکایی سیاهپوست جریان اصلی که «خوش بیان، باهوش، تمیز و خوشتیپ است» توصیف کرد.[۱۱۴] این نظر تأثیر منفی بر کمپین بایدن گذاشت و باعث شد کمکهای مالی به کمپینش کاهش پیدا کند. مجله تایم آن را در فهرست ۱۰ گاف انتخاباتی برتر ۲۰۰۷ قرار داد. بایدن همچنین در ژوئیه ۲۰۰۶ به خاطر نظراتش دربارهٔ آمریکاییهای هندیتبار به باد انتقاد گرفته شد: «در دلاور، بیشترین رشد جمعیت متعلق به آمریکایی-هندیها که از هند میآیند، است. شما بدون یک لهجه هندی نمیتوانید وارد یک ۷-ایلون یا دانکن دوناتس (دو فروشگاه زنجیرهای) شوید. جدی میگویم.»[۱۱۵] او بعداً گفت که منظور توهینآمیزی نداشتهاست.[۱۱۵]
جو بایدن در حرکتی غیرمعمول در سفرهای تبلیغاتیاش به همراه سناتور کریستوفر داد که در رقیب او هم بود، به صورت مشترک از یک هواپیما استفاده میکردند. تاد و بایدن با هم دوست بودند و قصد داشتند بدین طریق در هزینهها صرفهجویی کنند.[۱۱۶]
در کل بایدن در جمعآوری کمک مالی کار سختی داشت، برای جذب مردم به گردهماییهای انتخاباتیاش با مشکل مواجه بود و در مقابل بختهای اصلی، باراک اوباما و هیلاری کلینتون، در جلب توجهات شکست خورد.[۱۱۷] طرفداران او هرگز در نظرسنجیهای کشوری مقدماتی دموکراتها دو رقمی نشدند. در ۳ ژانویه ۲۰۰۸، بایدن در انتخابات مقدمانی آیووا پنجم شد و تنها کمتر از ۱٪ از آرای حزبی را به دست آورد. در بعد از ظهر همان روز کمپینش را به حالت تعلیق درآورد و گفت: «امشب هیچ چیز غمانگیزی وجود ندارد… من احساس حسرت نمیکنم.»[۱۱۸]
اگرچه جو بایدن در کمپین ۲۰۰۸ خود موفقیتی به دست نیاورد، اما جایگاه سیاسی او در اثر آن بالا رفت.[۱۱۳] به خصوص که باعث تغییر روابطش با اوباما شد. هر دوی آنها در کمیته روابط خارجی سنا عضویت داشتند اما به هم نزدیک نبودند. ترقی سریع سیاسی اوباما باعث رنجش خاطر بایدن بود و بایدن نیز به چشم اوباما فردی «پر حرف» که «رئیسوار» رفتار میکرد، بود. آن دو در طول سال ۲۰۰۷ یکدیگر را بیشتر شناختند. اوباما از شیوه کمپین بایدن و شهرت او بین قشر کارگر استقبال کرد و بایدن هم گفت قانع شدهاست که اوباما «خود خودشه.»[۱۱۹]
کمپین معاونت ریاستجمهوری ۲۰۰۸
کمی بعد از انصراف بایدن، اوباما به صورت خصوصی به او گفت که قصد دارد منصب مهمی برای او در کابینه خودش پیدا کند.[۱۲۰] بایدن پیشنهاد اول اوباما برای معاونت ریاستجمهوری را رد کرد زیرا آن را باعث تنزل جایگاه خود و از دستدادن کرسی سنا میدید اما بعد نظرش را تغییر داد.[۱۲۱][۱۲۲] در ۲۲ ژوئن ۲۰۰۸، در مصاحبهای با ملاقات با مطبوعات از شبکه انبیسی، او تأیید کرد که اگرچه فعالانه دنبال چنین منصبی نیست، اما اگر پیشنهادی برسد آن را خواهد پذیرفت.[۱۲۳] در اوایل اوت، اوباما و بایدن در ملاقاتی خصوصی احتمال این موضوع را بررسی کردند و به توافق رسیدند.[۱۲۴] در ۲۲ اوت ۲۰۰۸، باراک اوباما اعلام کرد که بایدن جفت انتخابیاش خواهد بود. نیویورک تایمز گزارش کرد که هدف از این انتخاب، پیدا کردن شخصی است که در باب مسائلی نظیر سیاست خارجی و امنیت ملی تجربه داشته باشد.[۱۲۵] به عقیده دیگران، محبوبیت بایدن میان طبقه متوسط و کارگران یقهآبی و همچنین تمایل او برای به چالش کشیدن نامزد جمهوریخواه جان مککین در این انتخاب اثرگذار بود.[۱۲۶] با پذیرفتن پیشنهاد اوباما، بایدن احتمال نامزد شدن دوباره در ۲۰۱۶ را نیز منتفی دانست[۱۲۰] اما با نظرات بعدیاش به نظر میرسید نظرش تغییر کرده، به خصوص اینکه نمیخواست قدرت سیاسیاش را «بیمیل» نشان دادن خود کاهش دهد.[۱۲۷][۱۲۸][۱۲۹] بایدن به صورت رسمی در کنوانسیون ملی حزب دموکرات در دنور به تاریخ ۲۷ اوت ۲۰۰۸ به عنوان نامزد معاونت ریاستجمهوری حزب اعلام شد.[۱۳۰]
پس از انتخاب بایدن به نامزدی معاون ریاست جمهوری، اسقف کاتولیک ویلمینگتون اعلام کرد که بایدن، حتی اگر انتخاب شود، اجازه سخنرانی در مدارس کاتولیک را نخواهد داشت.[۱۳۱] اسقف زادگاه بایدن، اسکرانتون در پنسیلوانیا، نیز به زودی او را به دلیل حمایت از حق سقط جنین از حضور در آئین عشای ربانی منع کرد،[۱۳۲] هرچند بایدن همچنان در کلیسای محلی دلاور حاضر میشد. اتفاق مذکور به نقطه اشتعال در رقابت برای رایدهندگان کاتولیک در ایالات چرخشی بین کمپین دموکرات و گروههای کاتولیک لیبرال که معتقد بودند باقی مسائل اجتماعی هم باید به اندازه یا بیشتر از سقط جنین مورد توجه قرار گیرند از یک سو، و از سوی دیگر اسقفها و کاتولیکهای محافظهکاری که سقط جنین را مهمترین موضوع میدانستند، تبدیل شد.[۱۳۳] بایدن گفت او معتقد است زندگی از لحظه بستهشدن نطفه آغاز میشود اما عقاید مذهبی خود را به دیگران تحمیل نخواهد کرد.[۱۳۴] اسقف سالتارلی قبلاً در مورد مواضعی مانند موضع بایدن گفته بود «امروزه هیچکس این نظر را از یک کارمند عمومی قبول نمیکند: «من شخصاً مخالف بردهداری و نژادپرستی هستم، اما حکم شخصی خود را به صحنه قانونگذاری تحمیل نمیکنم.» به همین شکل، هیچیک از ما نباید این را از یک کارمند عمومی بپذیریم: من شخصاً مخالف سقط جنین هستم اما حکم شخصی خود را به صحنه قانونگذاری تحمیل نخواهم کرد.»[۱۳۱]
حضور بایدن در انتخابات به عنوان نامزد معاونت ریاستجمهوری، چندان مورد توجه رسانهها قرار نگرفت زیرا توجه بیشتر مطبوعات به نامزد معاونت جمهوریخواه، فرماندار آلاسکا سارا پیلین، معطوف بود.[۱۳۵][۱۳۶] به عنوان مثال، در طول یک هفته در سپتامبر ۲۰۰۸، پروژه تعالی در روزنامهنگاری مرکز تحقیقات پیو به این نتیجه رسید که بایدن فقط در پنج درصد اخبار حول و حوش انتخابات پوشش داده شدهاست، بسیار کمتر از سه فرد دیگر حاضر در رقابت (دو نامزد ریاستجمهوری، یک نامزد معاونت ریاستجمهوری).[۱۳۷] با این وجود تمرکز بایدن بر کمپین انتخاباتی در مناطق دارای مشکلات اقتصادی در ایالتهای چرخشی و تلاش برای جلب نظر دموکراتهای یقهآبی، به ویژه کسانی که از هیلاری کلینتون حمایت کرده بودند، بود.[۱۳۸][۱۳۵] بایدن علیرغم دوستی شخصی دیرینه با مککین، به شدت به او تاخت. جو بایدن گفت: «آن شخصی که من میشناختم دیگر وجود ندارد. این خیلی ناراحتم میکند.»[۱۳۵] با بحران نقدینگی در سپتامبر ۲۰۰۸ که بحران اقتصادی ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ را به اوج رساند، بایدن در سنا به لایحه کمک اضطراری ۷۰۰ میلیارد دلاری جهت ایجاد ثبات رای مثبت داد. این لایحه با ۷۴ رای موافق در برابر ۲۵ رای مخالف به تصویب رسید.[۱۳۹]
در ۲ اکتبر ۲۰۰۸، بایدن در مناظره بین نامزدهای معاونت با سارا پیلین در دانشگاه واشینگتن در سنت لوئیس شرکت کرد. نظرسنجیهای پس از مناظره نشان داد که با وجود اینکه نمایش پیلین از انتظارات بسیاری از رایدهندگان بهتر بود، بایدن در این مناظره پیروز شد. در ۵ اکتبر، بایدن پس از مرگ مادر زنش برای چند روز کمپین خود را به حالت تعلیق درآورد.[۱۴۰] در روزهای پایانی مبارزات انتخاباتی، او بر مناطق کم جمعیت، دارای جمعیت مسن و دارای وضعیت اقتصادی نامطلوبتر در ایالاتی که صحنه رقابت شدید دو نامزد بودند، به ویژه فلوریدا، اوهایو و پنسیلوانیا که خود در آنجا محبوب بود اما اوباما در آنها حاضر نشده بود یا در انتخابات مقدماتی نتیجه خوبی کسب نکرده بود، تمرکز داشت.[۱۴۱][۱۴۲][۱۴۳] وی همچنین در برخی از ایالتهایی که همیشه به جمهوریخواهان رای میدادند و همچنین ایالات کاتولیک هم حاضر شد.[۱۴۳]
طبق دستورالعملهای کمپین اوباما، بایدن سخنرانیهای خود را مختصر نگه میداشت و سعی میکرد از اظهارات بداهه پرهیز کند.[۱۴۱][۱۴۲] در ملاقاتهای خصوصی، اوباما از عصبانیت خود نسبت به سخنرانیهای بایدن پرده برداشت: «چند بار بایدن قرار است حرفهای احمقانه بزند؟» اعضای ستاد انتخاباتی اوباما اشتباهات بایدن را «بمبهای جو» لقب داده بودند و او را نسبت به استراتژیهای خود بیاطلاع نگه میداشتند که باعث ناراحتی بایدن شد.[۱۴۴] روابط بین دو کمپین به مدت یک ماه تیره شده بود، تا اینکه بایدن در تماسی تلفنی با اوباما از او عذرخواهی کرد. در اظهار نظری عمومی، استراتژیست اوباما، دیوید آکسلرد، گفت که محبوبیت بایدن بسیار مهمتر از اظهارنظرهای ناخواسته اوست.[۱۴۵] در سطح ملی، نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو نشان داد که ۶۰٪ افراد دید مثبتی به بایدن دارند، در حالیکه تنها ۴۴٪ نظر مشابهی دربارهٔ پیلین داشتند.[۱۴۱]
در ۴ نوامبر ۲۰۰۸، اوباما به عنوان رئیسجمهور و بایدن به عنوان معاون رئیسجمهور انتخاب شدند.[۱۴۶] اوباما و بایدن ۳۶۵ رأی الکترال به دست آوردند، درحالی که سهم مککین و پیلین ۱۷۳ رأی بود.[۱۴۷] ۵۳٪ آرای مردمی نیز به اوباما و بایدن تعلق داشت.[۱۴۸]
بایدن همچنین همزمان در انتخابات سنا هم شرکت کرده بود که طبق قانون دلاور منعی نداشت.[۱۴۹] بایدن پس از لیندون جانسون، لوید بنتسن و جو لیبرمن چهارمین فردی بود که به صورت همزمان در انتخابات سنا و معاونت ریاستجمهوری شرکت میکند و دومین نفر پس از جانسون شد که در هر دو انتخابات پیروز میشود. در ۴ نوامبر او با شکستدادن کریستین اودانل، نامزد جمهوریخواه، مجدداً به سناتوری انتخاب شد.[۱۵۰] بایدن که در هر دو انتخابات پیروز شده بود، از سنا استعفا نداد تا بتواند برای هفتمین دوره سناتوری خود در ۶ ژانویه ۲۰۰۹ سوگند یاد کند.[۱۵۱] او جوانترین سناتوری شد که برای هفتمین دوره کامل وارد سنا میشود و گفت «بزرگترین افتخاری که در تمام زندگیام به من اعطا شده خدمت به مردم دلاور به عنوان سناتورشان بودهاست.»[۱۵۱] بایدن آخرین رای سنای خود را که رای موافقی به آزادسازی ۳۵۰ میلیارد دلار جهت کمک اقتصادی بود، در ۱۵ ژانویه به صندوق انداخت[۱۵۲] و بعداً همان روز از مجلس سنا استعفا داد.[۱۵۳]
معاونت ریاستجمهوری (۲۰۰۹–۲۰۱۷)
ظهر ۲۰ ژانویه ۲۰۰۹، بایدن به چهل و هفتمین معاون رئیسجمهور ایالات متحده بدل شد.[۱۵۴] در ماههای ابتدایی دولت اوباما، اوباما اقدامات بایدن را به یک بازیکن بسکتبال «که کارهایی انجام میدهد که در آمار دیده نمیشود» تشبیه کرد.[۱۵۵] بایدن با اعزام ۲۱٬۰۰۰ سرباز جدید به افغانستان مخالف بود اما در این موضوع نظر وزیر امور خارجه هیلاری کلینتون که موافق این موضوع بود، ترجیح داده شد.[۱۵۶][۱۵۷] علیرغم این، دولت اوباما تردیدهای او برای اعزام نیرو را جدی گرفت.[۱۵۸] بایدن تقریباً هر دو ماه یکبار به عراق میرفت[۱۳۸] و مجموعاً هشت سفر به آنجا داشت.[۱۵۹][۱۶۰] او همچنین مسئولیت نظارت بر هزینهها در زیرساختها جهت مقابله با رکود اقتصادی را عهدهدار شد.[۱۶۱]
در اواخر آوریل ۲۰۰۹، پاسخ خارج از موضوع بایدن به سؤالی دربارهٔ شیوع آنفلوانزای خوکی (مبنی بر اینکه او به خانوادهها توصیه میکند از سفر با هواپیما یا مترو پرهیز کنند) منجر به این شد که کاخ سفید سریعاً آن را رد کند.[۱۶۲] این اظهار نظر دوباره سابقه بایدن در گافدادن را یادآور شد.[۱۶۳][۱۶۴][۱۶۵] در ۲۳ مارس ۲۰۱۰، بایدن به رئیسجمهور گفت که امضای لایحه حفاظت از بیمار و مراقبت مقرونبهصرفه «یک اقدام لعنتی بزرگ» بود.[۱۶۶] اوباما و بایدن علیرغم اینکه شخصیتهای متفاوتی داشتند، توانستند با یکدیگر دوستی نزدیکی شکل دهند.[۱۴۴]
اعضای دولت اوباما میگفتند که نقش بایدن در کاخ سفید این است که دیگران را مجبور به دفاع از جایگاه خودشان کند.[۱۶۷] اوباما خود گفت: «بهترین چیز در مورد جو این است که وقتی همه را دور هم جمع میکنیم، او واقعاً آنها را مجبور به تفکر و دفاع از موقعیت خودشان و نگاه به موضوع از هر زاویه میکند و این برای من بسیار ارزشمند است.»[۱۵۸] در ۱۱ ژوئن ۲۰۱۰، بایدن به عنوان نماینده ایالات متحده در مراسم افتتاحیه جام جهانی فوتبال حاضر شد.[۱۶۸]
بایدن در انتخابات میان دورهای ۲۰۱۰ حضور فعالی در کمپینهای دموکراتها داشت.[۱۶۹] به دنبال موفقیت بزرگ جمهوریخواهان در انتخابات و برکناری رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید راهم امانوئل، روابط گذشته بایدن با جمهوریخواهان در کنگره اهمیت بیشتری یافت.[۱۷۰][۱۷۱] در مارس ۲۰۱۱، اوباما بایدن را مأمور مذاکره بین کنگره و کاخ سفید برای حل موضوع هزینههای دولت فدرال برای ماههای باقیمانده سال و جلوگیری از تعطیلی دولت کرد.[۱۷۲] تا ماه مه ۲۰۱۱، «هیئت بایدن» با شش عضو کنگره در تلاش بود به توافقی فراحزبی جهت افزایش سقف قروض دولت آمریکا برای کاهش کسری دست پیدا کند.[۱۷۳][۱۷۴] رابطه بایدن با مککانل در حل بحران سقف بدهی ایالات متحده اثر گذار بود که در آخر باعث شکستهشدن بنبست و توافقی برای حل بحران شد.[۱۷۵][۱۷۶][۱۷۷] یکی از نزدیکان مککانل گفت که «بایدن تنها فردی دارای قدرت واقعی برای مذاکره است و [مککانل] حرف او را خوب میفهمید. او در این توافق کلیدی بود.»[۱۷۵]
بنا به برخی گزارشها، بایدن مخالف عملیات دولت آمریکا در مه ۲۰۱۱ برای کشتن اسامه بن لادن بود.[۱۵۹][۱۷۸] بعد از پایان موفقیتآمیز این عملیات، او وظیفه در جریان گذاشتن رهبران کنگره را برعهده گرفت.[۱۷۹]
انتخاب مجدد
در اکتبر ۲۰۱۰، بایدن گفت که اوباما از او خواستهاست برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۲ هم جفت انتخابی او باشد.[۱۶۹] اما با محبوبیت رو به افول اوباما، رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید ویلیام ام. دیلی در اواخر سال ۲۰۱۱ به صورت مخفیانه نظرسنجیهایی انجام داد تا ببینید جایگزینی بایدن با هیلاری کلینتون چه تأثیری بر محبوبیت رئیسجمهور دارد.[۱۸۰] نتایج هیچ پیشرفت قابل ملاحظهای را نشان نداد[۱۸۰] و این احتمال کنار گذاشته شد. مقامات کاخ سفید بعداً گفتند که اوباما هرگز از این ایده استقبال نکرده بود.[۱۸۱]
اظهارات بایدن در مه ۲۰۱۲ مبنی بر اینکه با ازدواج همجنسگرایان «کاملاً راحت است» در مقایسه با موضع اوباما که گفته بود «در حال کنار آمدن است» مورد توجه قرار گرفت.[۱۸۲] بایدن این را بدون مشاوره با اعضای دولت ابراز کرده بود که اوباما و مشاورانش را آزرده خاطر کرد، زیرا اوباما قصد داشت موضع خود را چند ماه بعد در زمان کنوانسیون حزبی تغییر دهد و همچنین بایدن قبلاً به رئیسجمهور توصیه کرده بود که برای جلوگیری از عصبانیشدن رأیدهندگان کاتولیک از صحبت دربارهٔ موضوع پرهیز کند.[۱۴۴][۱۸۳][۱۸۴][۱۸۵] به هر حال فعالان حقوق همجنسگرایان فرصت را از دست ندادند و بایدن را «عالیرتبهترین مقام آمریکایی که از ازدواج همجنسگرایان حمایت کرده» اعلام کردند.[۱۸۳] نتیجتاً، طی چند روز، اوباما اعلام کرد که او نیز از ازدواج همجنسگرایان حمایت میکند، عملی که سخنان غیرمنتظره بایدن در آن بیتاثیر نبود.[۱۸۶] بایدن به صورت خصوصی از اوباما به خاطر اظهار نظر خود عذرخواهی کرد[۱۸۴][۱۸۷] و اوباما پذیرفت که بایدن این کار از صمیم قلب انجام دادهاست.[۱۸۳] این اتفاق دوباره نشان داد که بایدن هنوز هم با وفادار ماندن به موضع رسمی و جلوگیری از سخنان بداهه خود مشکلدارد[۱۴۴] و همانطور که تایم نوشت «همه میدانند که بزرگترین نقطه قوت بایدن بزرگترین نقطه ضعف او نیز هست.»[۱۵۹] هنگامی که چنان به نظر رسید که بایدن موضع خود را برای جلب حامیان مالی برای کمپین احتمالیاش در انتخابات ۲۰۱۶ ابراز کردهاست، روابط او با اوباما تیره شد و همچنین باعث شد او را به جلسات تیم انتخاباتی کمپین ۲۰۱۲ اوباما دعوت نکنند.[۱۸۰]
علیرغم این، کمپین اوباما هنوز بایدن را به عنوان سیاستمداری که میتوانست با رایدهندگان ناراضی، کارگران یقهآبی و ساکنان مناطق روستایی ارتباط برقرار کند، ارزشمند میدانست و با جدیت گرفتن کمپین ۲۰۱۲ اوباما از بهار همان سال، برای بایدن برنامهای سنگینی جهت حضور در ایالتهای چرخشی ترتیب داده شد.[۱۸۸][۱۵۹] اظهارات بایدن در اوت ۲۰۱۲ در برابر مخاطبانی که از گروههای نژادی مختلف بودند (بایدن گفته بود برنامه جمهوریخواهان برای والاستریت باعث میشود «همهتون رو دوباره به زنجیر بکشن» که به تاریخ بردهداری در ایالات متحده اشاره دارد) منجر به زندهشدن مجدد تردیدها دربارهٔ توانایی او در کمپینهای انتخاباتی رو در رو شد.[۱۸۸][۱۸۹][۱۹۰] لس آنجلس تایمز نوشت: «اکثر نامزدها همان سخنرانی همیشگی را مرتباً انجام میدهند و خبرنگاران و حتی مخاطبان را خوابآلود میکنند. اما در هر سخنرانی بایدن، ممکن است دهها لحظه وجود داشته باشد که باعث شود خبرنگاران با تعجب به یکدیگر نگاه کنند.»[۱۸۹]
بایدن در ۶ سپتامبر ۲۰۱۲ در کنوانسیون ملی حزب دموکرات در شارلوتِ کارولینای شمالی رسماً برای دومینبار به عنوان نامزد معاونت ریاستجمهوری حزب معرفی شد.[۱۹۱] او در مناظره انتخاباتی در ۱۱ اکتبر در دانویلِ کنتاکی برابر پال رایان، نامزد معاونت جمهوریخواه، قرار گرفت. در مناظره وی از سوابق دولت اوباما یک دفاع جدی و احساسی ارائه داد و تلاش کرد عملکرد ضعیف اوباما در مناظره برابر میت رامنی را با حملات فعالانه علیه نامزدهای جمهوریخواه جبران کند.[۱۹۲][۱۹۳]
در ۶ نوامبر ۲۰۱۲، اوباما و بایدن برای دومینبار در انتخابات به پیروزی رسیدند.[۱۹۴] آنها ۳۳۲ رأی الکترال و ۵۱٪ آرای مردمی را به دست آوردند. ۲۰۶ رای الکترال هم سهم رامنی و رایان بود.[۱۹۵]
در دسامبر ۲۰۱۲، بعد از تیراندازی دبستان سندی هوک، اوباما بایدن را به عنوان رئیس گروه ویژه خشونت اسلحه منصوب کرد تا دربارهٔ علل حملات مسلحانه در ایالات متحده تحقیق کنند.[۱۹۶] در اواخر همان ماه، چند روز قبل از سقوط ایالات متحده از «پرتگاه مالی»، رابطه بایدن با مککانل یک بار دیگر اهمیت خود را نشان داد زیرا آن دو برای عهد یک توافقنامه مذاکره کردند که منجر به تصویب قانون آسودگی مالیاتدهندگان آمریکایی ۲۰۱۲ در اوایل سال ۲۰۱۳ شد.[۱۹۷][۱۹۸] این قانون بسیاری از کاهشهای مالیاتی که بوش انجام داده بود را همیشگی کرد اما نرخها مالیات قشر پردرآمد را افزایش داد.[۱۹۸]
دوره دوم
بایدن در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۳ برای دوره دوم، در یک مراسم کوچک در محل اقامت رسمی خود با حضور قاضی دستیار دیوان عالی ایالات متحده سونیا سوتومایور تحلیف شد (یک مراسم عمومی هم در ۲۱ ژانویه برگزار شد).[۱۹۹] او در دوره دوم هم از حامیان اصلی تلاشهای دولت اوباما و دو لایحه پیشنهادی آن (که البته هیچکدام تصویب نشد) برای محدودیت استفاده از اسلحه بود.[۲۰۰][۲۰۱]
بایدن در اتفاقات منجر به تصویب قانون تداوم تخصیص اعتبارات ۲۰۱۴ که در در اکتبر ۲۰۱۳ تصویب شد و به تعطیلی دولت در ایالات متحده آمریکا و بحران سقف بدهی ۲۰۱۳ را حل کرد، نقش مهمی بازی نکرد. سبب آن بود که هری رید، رهبر اکثریت مجلس سنا و دیگر رهبران دموکرات او را از هرگونه گفتگوی مستقیم با کنگره کنار گذاشتند زیرا احساس میکردند بایدن در مذاکرات قبلی بیش از حد به جمهوریخواهان امتیاز دادهاست.[۲۰۲][۲۰۳][۲۰۴]
قانون منع خشونت علیه زنان که بایدن در ۱۹۹۴ نقش کلیدی در تصویب آن داشت، در سال ۲۰۱۳ مجدداً تصویب شد. این سبب اقداماتی نظیر ایجاد «شورای زنان و دختران کاخ سفید» و «گروه ویژه کاخ سفید برای محافظت از دانشآموزان در برابر آزار جنسی» که بایدن و والری جارت روسای آن بودند، شد.[۲۰۵][۲۰۶] بایدن هنگام سخنرانی در دانشگاه نیوهمپشایر دربارهٔ رهنمودهای دولت فدرال دربارهٔ آزارهای جنسی در پردیس دانشگاهها صحبت کرد. او گفت: «نه یعنی نه، چه مست باشید یا هوشیار. نه یعنی نه، چه در تختخواب، چه در خوابگاه و چه در خیابان. نه یعنی نه، حتی اگر در ابتدا گفتید بله و نظرتان تغییر کرد. نه یعنی نه.»[۲۰۷][۲۰۸][۲۰۹]
بایدن از مسلحکردن شورشیان سوریه حمایت میکرد.[۲۱۰] با شروع هرج و مرجها در عراق به سال ۲۰۱۴، توجهها دوباره به طرح فدرالسازی عراق موسوم به طرح بایدن-گلب که در سال ۲۰۰۶ پیشنهاد شده بود، جلب شد و برخی صاحبنظران متقاعد شدند که در تمام مدت حق با بایدن بودهاست.[۲۱۱][۲۱۲] بایدن خود گفت ایالات متحده داعش را «تا دروازه جهنم» تعقیب خواهد کرد.[۲۱۳] در اکتبر ۲۰۱۴، او گفت که ترکیه، عربستان سعودی و امارات متحده عربی «صدها میلیون دلار و دهها هزار تن سلاح در اختیار هر کسی که علیه اسد میجنگید، قرار دادند، بدون در نظر گرفتن اینکه جنگندگان اعضای النصره، القاعده و جهادگرانی تندرو از اقصی نقاط جهان بودند.»[۲۱۴]
در سال ۲۰۱۵، مجموعهای از تصاویری که لمس بدن زنان و دختران توسط بایدن در مناسبتهای مختلف چون مراسمهای ادای سوگند را نشان میداد، توجه رسانهها و شبکههای اجتماعی را جلب کرد.[۲۱۵][۲۱۶][۲۱۷][۲۱۸] در یک مورد، یک سناتور بعد از بیانیهای دربارهٔ دختر خودش صادر کرد مبنی بر اینکه «نه، او فکر نمیکند معاون رئیسجمهور عجیب و غریب است.» [۲۹۲] در ۱۷ ژانویه ۲۰۱۵، مأموران سرویس امنیتی در نزدیکی محل اقامت بایدن در دلاور صدای تیراندازی شنیدند. یک مأمور گزارش کرد که یک وسیله نقلیه در حال دور شدن است. در این زمان، خانواده بایدن در خانه حضور نداشتند.[۲۱۹]
در ۸ دسامبر ۲۰۱۵، بایدن در یکی از سفرهای متعددش به اوکراین برای تعیین موضع و اعطای کمک ایالات متحده به آن کشور، در پارلمان اوکراین در کیف سخنرانی کرد.[۲۲۰][۲۲۱][۲۲۲] او همچنین در ۲۸ فوریه ۲۰۱۶ در ۸۸امین دوره جوایز اسکار حاضر شد و دربارهٔ آگاهی در ربط با آزار جنسی سخن گفت.
در سال ۲۰۱۵، رئیس مجلس نمایندگان جان بینر و رهبر اکثریت سنا میچ مککانل از نخستوزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو دعوت کردند تا در یک نشست مشترک کنگره سخنرانی کند، اما دولت اوباما را در جریان این کار قرار ندادند. این عمل که سرپیچی از پروتکلها بود باعث شد که بایدن و بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره در سخنرانی نتانیاهو حاضر نشوند.[۲۲۳] اما در مارس ۲۰۱۶، بایدن در کنفرانس کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (AIPAC) در واشینگتن دی.سی. سخنرانی کرد و گفت: «همه ما در تعهد تسلیمناپذیر—به معنای واقعی کلمه تسلیمناپذیر—خود به بقا، امنیت و موفقیت دولت یهودی اسرائیل متحد هستیم.»[۲۲۴] در ۸ دسامبر ۲۰۱۶، بایدن برای ملاقات با نخستوزیر کانادا جاستین ترودو به اتاوا سفر کرد.[۲۲۵]
بایدن در طول دوره معاونت ریاستجمهوری خود هرگز در سنا یک رأی تساویشکن ثبت نکرد (معاون رئیسجمهور آمریکا رئیس مجلس سناست و توانایی شکستن بنبست در رایگیری را دارد) و بین معاونانی که چنین نکردهاست، بیشترین طول دوره خدمت را داراست.[۲۲۶]
در ۳۰ مه ۲۰۱۵، بو بایدن، پسر جو بایدن، بعد از سالها مبارزه با سرطان مغز درگذشت. دفتر معاون رئیسجمهور در بیانیهای اعلام کرد: «تمام خانواده بایدن فراتر از کلمات غمگین هستند.»[۲۲۷] ماهیت و شدت بیماری بو تا قبل از آن به صورت عمومی اعلام نشده بود و جو بایدن برنامههای عمومیاش را رفتهرفته کاهش داده بود تا وقت بیشتری با پسر خود صرف کند. تا قبل از مرگ بو، او را بخت اصلی کسب نامزدی حزب دموکرات برای فرمانداری ایالت دلاور در انتخابات ۲۰۱۶ به حساب میآوردند.[۲۲۸][۲۲۹]
نقش جو بایدن در انتخابات ۲۰۱۶
در بیشتر دوره دوم معاونت بایدن گفته میشد که او برای نامزدی ریاستجمهوری از جانب حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۱۶ آماده میشود.[۲۳۰] وی در روز تحلیف در ژانویه ۲۰۱۷ با سن ۷۴ سالگی، در صورت پیروزی مسنترین رئیسجمهور تاریخ در آغاز دوره خود میبود.[۲۳۱] خانواده، بسیاری از دوستان و حامیان مالی او را در اواسط سال ۲۰۱۵ تشویق کردند تا خود را نامزد کند و با کاهش محبوبیت هیلاری کلینتون در آن زمان، گزارش شد که بایدن مجدداً بهطور جدی این احتمال را بررسی میکند.[۲۳۰][۲۳۲][۲۳۳]
تا ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۵، بایدن هنوز مطمئن نبود که قصد دارد کاندید شود یا خیر. او مرگ پسرش که اندکی قبل اتفاق افتاده بود را موجب از دستدادن بخش بزرگی از انرژی خود دانست و گفت «هیچکس حق ندارد… به دنبال آن منصب باشد مگر اینکه بخواهد ۱۱۰٪ وجود خود را وقف کند.»[۲۳۴]
در ۲۱ اکتبر، بایدن در باغ رز کاخ سفید، درحالی که همسرش و اوباما در کنار او بودند، تصمیم خود برای عدم نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۱۶ را اعلام کرد.[۲۳۵][۲۳۶][۲۳۷] در ژانویه ۲۰۱۶، بایدن تأیید کرد که این تصمیم درستی بود، اما اعتراف کرد که «هر روز» احساس پشیمانی میکند که نامزد ریاستجمهوری نشدهاست.[۲۳۸]
تا پایان ژانویه ۲۰۱۶، نه بایدن و نه اوباما از کسی در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۶ حمایت نکرده بودند. بایدن که هر ساله برای روز شکرگزاری به نانتاکت میرفت، این مرتبه موفق به انجام آن نشد و به جای آن برای ملاقات با چند رهبر اروپایی به خارج از کشور سفر کرد. او با مارتین اومالی و برنی سندرز که هر دو نامزد انتخابات ۲۰۱۶ بودند، ملاقات کرد. اما هیچکدام از این ملاقاتها به معنای حمایت بایدن از آنها در نظر گرفته نشد، زیرا او گفته بود با هر نامزدی که درخواست ملاقات داشته باشد، دیدار خواهد کرد.[۲۳۹]
بعد از اینکه اوباما در ۹ ژوئن ۲۰۱۶ از کلینتون حمایت کرد، بایدن نیز همان روز حمایتش از او را ابراز کرد.[۲۴۰] قرار بود جو بایدن در روز ۸ ژوئیه به همراه هیلاری کلینتون در اسکرانتونِ پنسیلوانیا (زادگاه بایدن) در یک کمپین انتخاباتی شرکت کند، اما هیلاری با توجه به تیراندازی به افسران پلیس در دالاس در روز قبل، این گردهمایی را لغو کرد.[۲۴۱]
در در طول کمپینهای انتخاباتی، بایدن علناً مخالفت خود با سیاستهای دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، را ابراز کرد. در ۲۰ ژوئن، بایدن وعده ترامپ مبنی بر ممنوعیت موقت ورود مسلمانان به ایالات متحده و همچنین قصد او برای ساخت دیوار در مرز با مکزیک را مورد انتقاد قرار داد و افزود که پیشنهاد ترامپ برای شکنجه یا کشتن اعضای خانواده تروریستها به ارزشهای آمریکایی و «امنیتمان» آسیب میرساند.[۲۴۲] در مصاحبهای با جرج استفاناپولوس در کنوانسیون ملی حزب دموکرات در ۲۶ ژوئیه، بایدن گفت که رایدهندگان «با اخلاق و میانهگرا» به ترامپ رأی نخواهند داد.[۲۴۳] در ۲۱ اکتبر، در سالروز تصمیمش برای عدم نامزد در انتخابات، بایدن گفت که آرزو میکند کاش هنوز در دبیرستان بود تا بتواند ترامپ را «پشت باشگاه مدرسه» ببرد.[۲۴۴] در ۲۴ اکتبر، بایدن تصریح کرد که فقط اگر هنوز در دبیرستان بودند با ترامپ دعوا میکرد.[۲۴۵] روز بعد، ۲۵ اکتبر، ترامپ هم از پیشنهاد بایدن استقبال کرد و گفت که عاشق دعوا با «آقای سرسخت» است.[۲۴۶]
بعد از معاونت ریاستجمهوری (۲۰۱۷–۲۰۲۱)
بایدن در سال ۲۰۱۷ در دانشگاه پنسیلوانیا مشغول به کار شد تا سیاست خارجی، دیپلماسی و امنیت ملی تدریس کند. او رئیس مرکز دیپلماسی و تعامل جهانی پن بایدن نیز هست. بایدن همچنین به مبارزه علیه سرطان میپردازد[۲۴۷] و آن را «تنها چیز فراحزبی باقیمانده در آمریکا» میداند.[۲۴۸]
بایدن برای بیش از ۳۰ سال با سناتور جان مککین دوستی نزدیکی داشت. در سال ۲۰۱۸، مک کین در ۸۱ سالگی به دلیل ابتلا به سرطانی مشابه با بو بایدن، درگذشت. بایدن در مراسم تشییع جنازه مککین در فینیکس صحبت کرد. او سخنان خود را با «نام من جو بایدن است. من یک دموکرات هستم؛ و من جان مککین را دوست داشتم» آغاز کرد.[۲۴۹] بایدن مککین را «برادر» خود نامید.[۲۴۹] بایدن همچنین در مراسم یادبود مککین در کلیسای ملی واشینگتن در کنار وارن بیتی و مایکل بلومبرگ زیر تابوت مککین را گرفت.[۲۵۰]
نظرات دربارهٔ ترامپ
در زمان تأسیس مرکز دیپلماسی و تعامل جهانی پن بایدن در ۳۰ مارس ۲۰۱۷، دانشجویی از بایدن پرسید که چه توصیهای برای ترامپ دارد. بایدن پاسخ داد که ترامپ باید بالغ شود و توئیتکردن را متوقف کند تا بتواند روی کارش تمرکز کند.[۲۵۱] بایدن یک طی سخنرانی در گردهمایی طرفداران فیل مورفی در ۲۹ ماه مه گفت: «افراد زیادی وجود دارند که ترسیدهاند. ترامپ از ترس آنها استفاده کرد. آنچه که ما انجام ندادهایم، به نظر من—و این انتقادی از همه ماست—این است که به اندازه کافی دربارهٔ ترسها و آرزوهای مردم صحبت نکردهایم.»[۲۵۲] در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۷، بایدن پیشبینی کرد مردم آمریکا اجازه نخواهند داد کشور «در وضعیتی ملت هماکنون در آن قرار دارد پایدار بماند.»[۲۵۳] بایدن در برنامه امروز صبح سیبیاس گفت که «به نظر میرسد دولت ترامپ حس میکند باید لیلی به لالای دیکتاتورهایی مانند رهبران عربستان سعودی، رئیسجمهور روسیه پوتین، رهبر کره شمالی کیم جونگ اون و رئیسجمهور فیلیپین رودریگو دوترته بگذارد.»[۲۵۴] در اکتبر ۲۰۱۸، بایدن گفت امیدوارم اگر دموکراتها اکثریت را در مجلس نمایندگان به دست آوردند، «ترامپ را استیضاح نکنند. من فکر نمیکنم که اکنون دلایل کافی برای انجام این کار وجود داشته باشد.»[۲۵۵] در ۱۱ ژوئن ۲۰۱۹، بایدن از جنگ تجاری «آسیب رسان» ترامپ با چین انتقاد کرد.[۲۵۶] وی همچنین تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه که به گفته منتقدان چراغ سبزی به ترکیه برای حمله نظامی علیه کردهای سوریه بود، را مورد نقد قرار داد.[۲۵۷]
بایدن در ۲ مه ۲۰۱۷، طی یک سخنرانی گفت که مردم «[در زمینه علم] از دولت [ترامپ] جلوتر هستند.»[۲۵۸] او در ۳۱ مه توئیت کرد که تغییرات اقلیمی «تهدیدی برای موجودیت ما در آینده» است و ماندن در توافق پاریس «بهترین راه برای محافظت از فرزندان و رهبری جهانی» است.[۲۵۹] روز بعد، پس از اعلام خروج آمریکا از توافق توسط ترامپ، بایدن در توئیتر خود نوشت که این اقدام «امنیت ایالات متحده و توانایی ما برای داشتن انرژی پاک را به خطر میاندازد.»[۲۶۰] او در اجلاس کنکوردیا اروپا در آتن به تاریخ ۷ ژوئن با اشاره به خروج از توافق پاریس گفت: «اکثریت قریب به اتفاق مردم آمریکا با تصمیمی که رئیسجمهور اتخاذ کرده موافق نیستند.»[۲۶۱]
در ۲۲ مارس ۲۰۱۷، بایدن که از زمان تحلیف ترامپ برای اولین بار در کپیتال هیل حاضر میشد، لایحه خدمات درمانی که جمهوریخواهان ارائه کرده بودند را «لایحه مالیاتی» که برای انتقال ۱ تریلیون دلار از هزینههای خدمات درمانی مردم آمریکا به ثروتمندان آماده شدهاست.[۲۶۲] در ۴ مه، پس از آنکه مجلس نمایندگان با آرای نزدیکی «لایحه مراقبت سلامت آمریکا» را تصویب کرد، بایدن در توئیتر خود نوشت که این یک «روز شرمآور برای کنگره» است و برای از دسترفتن خدمات پیشین ابراز تاسف کرد.[۲۶۳] او در ۲۴ ژوئن، در پاسخ به پیشنویس لایحهای که جمهوریخواهان سنا در روز گذشته ارائه کردند بودند، توئیت کرد که این لایحه «اصلاً دربارهٔ خدمات درمانی نیست—برای انتقال ثروت به ثروتمندان و شرکتهاست.»[۲۶۴] ۲۸ ژوئیه، بعد از عدم تصویب لایحه توسط مجلس سنا، در توئیتر خود نوشت: «از همه کسانی که بهطور خستگیناپذیری برای محافظت از خدمات درمانی میلیونها نفر تلاش کردند تشکر میکنم.»[۲۶۵]
بعد از اینکه دادستان کل جف سشنز اعلام کرد دولت ترامپ قصد دارد قانون DACA (که دیپورت کودکانی که توسط افراد دیگر به صورت غیرقانونی به آمریکا آورده شدهاند را به تأخیر میاندازد) را باطل کند، بایدن توئیت کرد: «آنها را والدینشان آوردهاند و آن کودکان هیچ انتخابی برای به اینجا آمدن نداشتهاند. حالا به کشورهایی فرستاده میشوند که هرگز آن را نشناختهاند. بیرحمانه. این آمریکا نیست.»[۲۶۶]
در ۱۴ آوریل ۲۰۱۷، بایدن بیانیهای صادر و مقامات چچنی را به دلیل شکنجه و قتل «افرادی که گمان میرود همجنسگرا باشند» محکوم کرد و اظهار امیدواری کرد که دولت ترامپ به وظیفه خود برای دفاع از حقوق بشر احترام خواهد گذاشت و با رهبر چچنی رمضان قدیروف و مقامات روسی به دلیل «این نقض آشکار حقوق بشر» برخورد خواهد کرد.[۲۶۷] در ۲۱ ژوئن، در یک سخنرانی در همایش دگرباشان جنسی کمیته ملی حزب دموکرات، بایدن گفت «رئیسجمهور ترامپ را مجبور کنید که به عهدش مبنی بر اینکه دوست شما باشد عمل کند.»[۲۶۸]
در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۲۰۱۷، پس از آنکه ترامپ برای خدمت نظامی تراجنسیتیها در ارتش ایالات متحده محدودیتی وضع کرد، بایدن در توئیتی نوشت: «هر آمریکایی وطنپرستی که صلاحیت خدمت در ارتش ما را داشته باشد باید بتواند خدمت کند. نقطه سر خط.»[۲۶۹]
در مارس ۲۰۱۹، بایدن قانون مجازات اعدام جدیدی که برونئی برای دگرباشان وضع کرده بود را محکوم و توئیت کرد: «سنگسار کردن انسانها برای همجنسگرایی یا زنا وحشتناک و غیراخلاقی است. برای این نوع نفرت و توحش هیچ بهانهای وجود ندارد—نه فرهنگ، نه سنت، هیچ بهانهای.»[۲۷۰] او خصومت دولت ترامپ با حقوق دگرباشان جنسی را برای کشورهایی مانند برونئی نمونه بدی دانست.[۲۷۱]
در ۶ مه ۲۰۲۰ کمپین حقوق بشر از کمپین انتخاباتی بایدن حمایت کرد. بایدن از حمایتشان قدردانی و بر اهمیت ادامه مبارزه جهت کسب حقوق برابر برای الجیبیتیکیوها تأکید کرد.[۲۷۲]
کمپین ریاستجمهوری ۲۰۲۰
گمانهزنیها و اعلام رسمی
بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹، رسانهها اغلب از بایدن به عنوان نامزدی احتمالی برای ریاستجمهوری در سال ۲۰۲۰ نام میبردند.[۲۷۳] وقتی از او دربارهٔ نامزد شدن سؤال میشد، پاسخهای مبهم و متفاوتی میداد و میگفت: «هرگز نگو هرگز.»[۲۷۴] یک مرتبه گفت که پیش آمدن شرایطی که در آن دوباره نامزد شود را محتمل نمیداند[۲۷۵][۲۷۶] اما چند روز بعد گفت «اگر بتوانم راه بروم نامزد میشوم.»[یادداشت ۱][۲۷۷]
بایدن گفت که تصمیمش را تا ژانویه ۲۰۱۹ خواهد گرفت،[۲۷۸] اما در آن زمان هیچ چیزی اعلام نکرد. دوستانش گزارش دادند که او «به بله گفتن بسیار نزدیک است» اما نگران تأثیری است که یک انتخابات ریاستجمهوری دیگر میتواند بر خانواده و شهرتش بگذارد. همچنین جمعآوری کمک مالی، نظرات دربارهٔ سن و میانهگرایی نسبی او نیز موضوعات مهمی بودند.[۲۷۹] از سوی دیگر، «احساس وظیفه»، نگرانی دربارهٔ ریاستجمهوری ترامپ، فقدان تجربه در سیاست خارجی بین سایر نامزدهای دموکرات او را بر آن میداشت که دوباره کاندید شود.[۲۷۹][۲۸۰] بایدن در تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۱۹ رسماً کمپین خود را اعلام و فیلادلفیا در پنسیلوانیا را به عنوان مقر ستاد انتخاباتی خود انتخاب کرد.[۲۸۱]
کمپین
در ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۹، سازمان ناسودبر مبارزه با سرطان بایدن اعلام کرد که فعالیت خود را تا زمانی نامعلوم متوقف میکند. بایدن و همسرش در ماه آوریل، قبل از شروع کمپین انتخاباتی، اعلام کرده بودند که هیئت مدیره سازمان را ترک میکنند.[۲۸۲]
در سپتامبر ۲۰۱۹، گزارش شد که ترامپ رئیسجمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی را تحت فشار قرار دادهاست تا تحقیقاتی جهت بررسی اعمال غیرقانونی بایدن و پسرش هانتر آغاز کند.[۲۸۳] علیرغم این ادعاها، هیچ مدرکی برای آن ارائه نشد.[۲۸۴] رسانهها بهطور گسترده این را تلاشی از سوی ترامپ برای کاهش شانس بایدن برای پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری تفسیر کردند، و نتیجه آن برای ترامپ یک رسوایی سیاسی و استیضاح توسط مجلس نمایندگان بود.[۲۸۵][۲۸۶]
در سال ۲۰۱۹، ترامپ و طرفدارانش به دروغ بایدن را متهم کردند که مسبب اخراج دادستان کل اوکراین ویکتور شوکین شدهاست، زیرا گزارش شده بود او در حال تحقیق دربارهٔ شرکت بوریسما، کارفرمای هانتر بایدن، بود. بایدن متهم شد که از پرداخت ۱ میلیارد دلار از کمکهای مالی آمریکا به اوکراین جلوگیری کردهاست. در عمل اما بایدن در سال ۲۰۱۵، به عنوان معاون رئیسجمهور آمریکا، پارلمان اوکراین را تحت فشار قرار داده بود تا شوکین را برکنار کند زیرا ایالات متحده، اتحادیه اروپا و دیگر سازمانهای بینالمللی او را فاسد و ناکارآمد به حساب میآوردند و این کار ارتباطی با تحقیقات در ربط با شرکت بوریسما نداشت. جلوگیری از کمک یک میلیارد دلاری به اوکراین نیز بخشی از این سیاست رسمی بود.[۲۸۷][۲۸۸][۲۸۹][۲۹۰]
در طول سال ۲۰۱۹، بایدن بهطور کلی از رقبای دموکرات خود در نظرسنجیهای ملی جلو بود و بخت اصلی انتخابات مقدماتی دموکراتها به حساب میآمد.[۲۹۱][۲۹۲] با وجود این، او در انتخابات مقدماتی در آیووا چهارم و هشت روز بعد در نیوهمپشایر پنجم شد.[۲۹۳][۲۹۴] او در نوادا عملکرد بهتری داشت و رای ۱۵٪ نمایندگان حزبی را به دست آورد اما هنوز از برنی سندرز (۲۱٫۶٪) عقب بود.[۲۹۵] در کارولینای جنوبی، به لطف جلب آرای رایدهندگان سیاهپوست و عملکردش در مناظره، پیروز شد.[۲۹۶] بعد از انصراف پیت بودجج و ایمی کلوبشار و حمایت آنها از جو بایدن، او در سهشنبه بزرگ در ۳ مارس پیروزیهای بزرگی کسب کرد و در ۱۸ ایالت از ۲۶ ایالت ممکن به پیروزی رسید و از باقی کاندیداها پیش افتاد.[۲۹۷] الیزابت وارن و مایکل بلومبرگ هم چندی بعد انصراف دادند و بایدن در ۱۰ مارس با پیروزی بر سندرز در چهار ایالت دیگر (آیداهو، میشیگان، میسیسیپی و میزوری) فاصله خود را با او بیشتر کرد.[۲۹۸]
با تعلیق کمپین سندرز در ۸ آوریل ۲۰۲۰، بایدن نامزد مقدر حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ شد.[۲۹۹] در ۱۳ آوریل، سندرز حمایت خود از بایدن را در گفتگویی آنلاین که هر دو از خانه خود در آن حضور داشتند، ابراز کرد.[۳۰۰] باراک اوباما، رئیسجمهور سابق، نیز روز بعد از بایدن حمایت کرد.[۳۰۱] در مارس ۲۰۲۰، بایدن اعلام کرد یک زن را به عنوان جفت انتخابی خود برخواهد گزید.[۳۰۲] او در ماه ژوئن رای ۱٫۹۹۱ نماینده حزبی که برای کسب نامزدی حزب لازم است، را به دست آورد.[۳۰۳] بایدن در ۱۱ اوت سناتور کالیفرنیا کاملاً را به عنوان جفت انتخابی خود معرفی کرد.[۳۰۴]
بایدن در کنوانسیون ملی ۲۰۲۰ حزب دموکرات که در ۱۸ اوت برگزار شد و بایدن به صورت رسمی به عنوان کاندید ریاستجمهوری حزب در انتخابات ۲۰۲۰ معرفی شد.[۳۰۵][۳۰۶][۳۰۷] در ۲۰ اوت، هفتاد مقام ارشد سابق و جمهوریخواهِ سازمان امنیت ملی با ذکر اینکه ترامپ برای «برای رهبری در زمان یک بحران ملی ناتوان است»، اعلام کردند که به بایدن رأی خواهند داد.[۳۰۸]
اتهامات تماس فیزیکی نامناسب
بایدن به تماس فیزیکی نامناسب با زنان، از قبیل در آغوشگرفتن، بوسیدن و گذاشتن دست روی شانه آنها در مراسمهای عمومی متهم شدهاست.[۳۰۹][۳۱۰] او خود را «سیاستمدار لمسی» توصیف میکند و معترف است که این رفتار در گذشته برایش دردسرهایی ایجاد کردهاست.[۳۱۱]
در مارس ۲۰۱۹، لوسی فلورس، نماینده سابق مجلس نوادا، ادعا کرد که بایدن بدون رضایت او در یک گردهمایی انتخاباتی در سال ۲۰۱۴ در لاس وگاس، او را لمس کردهاست. فلورس در مقالهای بایدن را به پشت سر او راه رفتن، گذاشتن دست روی شانههای او، بو کردن موهای او و بوسیدن پشت سرش متهم کرد و افزود که بایدن او را به شیوهای که منحصر «دوستان نزدیک، خانواده یا شریک زندگی» است لمس کرده و «من احساس ناتوانی میکردم.»[۳۱۲] سخنگوی بایدن گفت که جو رفتار توصیف شده را به خاطر نمیآورد.[۳۱۳] دو روز بعد ایمی لاپوس، دستیار سابق جیم هیمس در کنگره، نیز گفت که بایدن در سال ۲۰۰۹ او را به روشی «غیرجنسی» اما «نامناسب»، با نگه داشتن سر او برای مالیدن بینیهایشان به یکدیگر لمس کردهاست.[۳۱۴] روز بعد، دو زن دیگر ادعای تماس نامناسب از سوی بایدن را مطرح کردند. کیتلین کاروزو گفت که بایدن دست خود را بر روی ران او قرار دادهاست و دی.جی. هیل نیز مدعی شد که جو شانه و کمرش را لمس کردهاست.[۳۱۵][۳۱۶] در اوایل آوریل ۲۰۱۹، سه زن به واشینگتن پست گفتند که بایدن آنها را به طرقی لمس کردهاست که باعث شده معذب شوند.[۳۱۷] در آوریل ۲۰۱۹ تارا رید، از کارکنان سابق بایدن، گفت که چند مرتبه زمانی که در دفتر سنای بایدن در سال ۱۹۹۳ کار میکرد، جو بایدن شانهها و گردن را به شیوهای نامناسب لمس کردهاست.[۳۱۸] در مارس ۲۰۲۰، تارا رید بایدن را به آزار جنسی در سال ۱۹۹۳ متهم کرد.[۳۱۹] بایدن و کمپین او این ادعا را به شدت تکذیب کردند.[۳۲۰][۳۲۱]
بایدن برای «عدم درک اینکه چطور ممکن است دیگران به رفتارش واکنش نشان دهند» عذرخواهی کرد اما گفت که نیت شرافتمندانهای داشته. وی در ادامه گفت که برای کارهایی که تاکنون انجام داده متأسف نیست و همین امر باعث شد بابت پیامی متناقض مورد نقد قرار بگیرد.[۳۲۲]
پیروزی در انتخابات
در روز ۱۷ آبان ۱۳۹۹ در حوالی ساعت ۲۰ به وقت تهران، جو بایدن با دریافت ۲۰ رای الکترال از ایالت پنسیلوانیا و دریافت ۲۷۹ رای الکترال به کل، رسماً رئیسجمهور منتخب ایالات متحده آمریکا شد.[۳۲۴][۳۲۵][۳۲۶]
رئیسجمهور منتخب
بایدن با شکستدادن دونالد ترامپ در نوامبر ۲۰۲۰، به عنوان چهل و ششمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا انتخاب شد. بدین ترتیب برای اولین بار از زمان جرج اچ. دابلیو بوش یک رئیسجمهور در حال کار نتوانست در دومین انتخابات خود پیروز شود. نیز بایدن در روز معارفه خود به تاریخ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱ پیرترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا و اولین رئیسجمهور از ایالت دلاور خواهد شد. همچنین او یکی از دو معاون رئیسجمهوری است که در حالی در انتخابات ریاستجمهوری به پیروزی میرسد که دوره معاونتش تمام شدهاست.[۳۲۷]
مواضع سیاسی
سیاست داخلی
بایدن از افزایش حداقل دستمزد در آمریکا حمایت میکند. او همچنین خواستار افزایش مالیات بر سود سرمایهگذاری، رایگانسازی دانشگاههای دولتی و بازسازی دولتی زیرساختهای جادهای و انرژی است.[۳۲۸]
سیاست خارجی
بایدن خواستار ازسرگیری روابط ایران و آمریکا بوده و با تغییر رژیم مخالف است.[۳۲۹][۳۳۰] او پس از انتخابات ۱۳۸۸ ایران انتقاداتی را مطرح کرد، اما بیان داشت آمریکا به سیاست مذاکره ادامه میدهد.[۳۳۱]
بایدن به عنوان معاون رئیسجمهور وقت آمریکا در زمان امضای برجام، از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق، او را سرزنش کرد. او در ادامه «رسیدن به توافق بهتر» را توهم خواند و گفت برای رسیدن به برجام «چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی» صرف شدهاست.[۳۳۲][۳۳۳]
بعد از کشتهشدن قاسم سلیمانی توسط ترامپ در ۱۳ دی ۱۳۹۸، جو بایدن در بیانیهای گفت «هیچ آمریکایی برای مرگ قاسم سلیمانی عزاداری نخواهد کرد. او به دلیل جنایتهایش علیه نیروهای آمریکایی و هزاران غیرنظامی بیگناه، در منطقه مستحق روبرو شدن با عدالت بود. او طرفدار وحشت بود و تخم هرج و مرج میکاشت.»[۳۳۴]
در ۲۴ شهریور ۱۳۹۹، بعد از اعدام نوید افکاری توسط نظام جمهوری اسلامی، بایدن در توئیتی نوشت که «اعدام ظالمانهٔ نوید افکاری یک مضحکه است، هیچ کشوری نباید معترضان مسالمت آمیز را دستگیر، شکنجه یا اعدام کند.» او از سیاستهای ترامپ در قبال رژیم حاکم بر ایران انتقاد کرد و وعده داد در صورت پیروزی در انتخابات حکومت جمهوری اسلامی را بخاطر نقض حقوق بشر مانند اعدام نوید افکاری و حبس زندانیان سیاسی مثل نسرین ستوده مجبور به پاسخگویی کند.[۳۳۵]
جو بایدن به عنوان سناتور به اجازهٔ بوش در بهکارگرفتن نیروی نظامی علیه عراق رأی مثبت داد. او در سال ۲۰۰۶ پس از افزایش خشونتها در عراق، طرحی بر مبنای فدرال کردن عراق و تقسیم آن به سه بخش کردنشین، شیعهنشین و سنینشین مطرح کرد. این طرح با مخالفت دولت جرج دابلیو بوش مواجه شد.[۳۳۶]
بایدن به شبکه اول تلویزیون اسرائیل گفت: «من یک کاتولیک معتقد هستم، و مانند هر کاتولیک سرسختانه بر این اصل پای میفشارم که یک کاتولیک خوب قبل از آنکه مسیحی باشد، باید یک یهودی خوب باشد و من نیز پیش از آنکه مسیحی باشم خود را یک یهودی میدانم، و نه تنها این، بلکه افتخار دارم که بگویم که من یک صهیونیست هستم و به صهیونیست بودن خود افتخار میکنم و به وجود اسرائیل و ملیگرایی یهودیان سخت پای بندم».[۳۳۷]
بایدن بهطور تلویحی راهحل فدرالیسم را برای افغانستان پیشنهاد دادهاست. او میگوید: «وقتی که پاکستان سه استان افغانستان را در شرق کشور کنترل میکنند، افغانستان را نمیتوانیم درست کنیم. درست شدنی نیست.» بایدن معتقد است سربازان آمریکایی باید از افغانستان به پاکستان انتقال پیدا کنند و از آنجا «عملیاتهای ضدتروریستی» خود را پیگیری کنند.[۳۳۸]
سابقه انتخاباتی
یادداشتها
منابع
پیوند به بیرون
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
بیوگرافی جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا + تصاویر
العالم - آمریکا
نگاهی کلی به زندگینامه جو بایدن
بیوگرافی کامل جو بایدن
جو بایدن متولد 20 نوامبر 1942 در شهر اسکرانتون پنسیلوانیا ، سیاستمدار آمریکایی است.
فارغ التحصیل دکترای رشته حقوق از دانشگاه سیراکیوس در ایالت نیویورک می باشد و 182 سانتی متر قد و 72 کیلوگرم وزن دارد.
خانواده جو بایدن
مادر او کاترین فینگان بایدن و پدرش جوزف رابینت بایدن نام داشت. بایدن بزرگ ترین فرزند این خانواده کاتولیک بود و بعد از او والدینش صاحب سه فرزند دیگر شامل یک خواهر و دو برادر برای جوزف شدند. مادرش ریشه ای ایرلندی داشت و والدین پدرش انگلیسی ، فرانسوی و ایرلندی تبار بودند.
پدر بایدن فرد ثروتمندی بود اما در زمان تولد پسرش دچار مشکلات مالی متعددی شده بود. برای سال ها، خانواده آن ها مجبور بود با پدربزرگ و مادربزرگ مادری بایدن در یک خانه زندگی کند.
دوران تحصیل چو بایدن
کودکی و دوران کالج او با دوره محبوبیت افرادی چون مارتین لوتر کینگ و جان اف. کندی همزمان بود. بایدن وارد دانشگاه دلاویر شد و از این دانشگاه دو مدرک در زمینه تاریخ و علوم سیاسی دریافت کرد. او در نهایت به دانشگاه سیراکیوز رفته و از آنجا با مدرک حقوق فارغ التحصیل شد.
شروع فعالیت سیاسی جو بایدن
بایدن پس از پایان تحصیلات ، در موسسه وکالتی در ویلمینگتون شروع به کار کرد و همزمان به عنوان وکیل تسخیری کار می کرد. او در سال 1969 به عنوان یک دموکرات نامزد شورای شهرستان نیوکاسل در ایالت دلاویر شد. عمده وعده های انتخاباتی او شامل حمایت از مسکن دولتی بود. بایدن با تفاوت 2000 رأی موفق به پیروزی در انتخابات شد. او از سال 1970 تا 1972 عضو این شورا بود و همزمان به وکالت ادامه داد.
وضعیت ازدواج و همسر جو بایدن
ازدواج اول و مرگ همسر جو بایدن
بایدن در سال 1966 در حالی که هنوز دانشجو بود ، با نیلیا هانتر ازدواج کرد. مراسم عروسی این دو در شهرک اسکانیتلس در ایالت نیویورک صورت گرفت.
حاصل ازدواج نیلیا و جو ، سه فرزند با نام های جوزف بایدن سوم ملقب به بو بایدن(متولد 3 فوریه 1969) ، رابرت هانتر بایدن(متولد 4 فوریه 1970) و نائومی کریستینا بایدن(متولد 8 نوامبر 1971) بود. نیلیا در سال 1972 هنگام خرید کریسمس به همراه دختر یک ساله شان در تصادف رانندگی کشته شد. پسران بایدن از این تصادف با جراحات جزئی جان به در بردند.
جو بایدن به یاد دخترش نام یکی از نوه هایش را نائومی گذاشت.
وضعیت روحی بایدن در سنا
بایدن بعد از مرگ همسر از مجلس سنا استعفا داد تا از پسرانش مراقبت کند اما رهبر اکثریت سنا با اینکار مخالفت کرد و او را در مجلس نگه داشت.
او سوگند خود برای مقام سناتوری کنگره را در کنار بستر پسرانش در بیمارستان ادا کرد.
ازدواج دوم جو بایدن
بایدن در سال 1977 با جیل تریسی جیکابز ازدواج کرد و از او دختری به نام اشلی بایدن دارد که متولد 8 ژوئن 1981 است.
نامزدی ریاست جمهوری آمریکا
بایدن سه بار سابقه نامزدی برای ریاست جمهوری آمریکا را دارد. او تا به حال برای انتخابات های 1988، 2008 و 2020 نامزد شده است.
بیماری های جو بایدن
بایدن سال 1988 دچار دو آنوریسم عروق مغزی یکی در سمت راست و دیگری در سمت چپ شد که او را دچار صرع می کرد و ریسک عمل بالایی داشت.
با این حال تحت عمل جراحی قرار گرفت و درمان شد ، او بعد از جراحی مدتی هم درگیر بیماری آمبولی بود.
مواضع سیاسی بایدن در مقابل ایران
بایدن خواستار ازسرگیری روابط ایران و آمریکا بوده و با تغییر رژیم مخالف است. او پس از انتخابات 1388 ایران انتقاداتی را مطرح کرد ، اما بیان داشت آمریکا به سیاست مذاکره ادامه می دهد.
بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور وقت آمریکا در زمان امضای برجام ، از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق ، او را سرزنش کرد. او در ادامه «رسیدن به توافق بهتر» را توهم خواند و گفت برای رسیدن به برجام «چندین سال فشار تحریم ، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی» صرف شده است.
معاون باراک اوباما
بایدن سال 2008 برای دومین بار در 66 سالگی برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شد اما بعد از پیروزی درون حزبی باراک اوباما و انتخابش بعنوان رئیس جمهور از سال 2009 بعنوان معاون وی تا سال 2017 در قدرت بود.
رقابت جو بایدن با ترامپ برای انتخابات 2020
بایدن برای سومین بار نامزد انتخابات 3 ماه نوامبر 2020 در 78 سالگی شد و به رقابت با دونالد ترامپ رئیس جمهوری وقت آمریکا پرداخت.
علاقه بایدن به میشل اوباما
بایدن در جریان انتخابات ریاست جمهوری برای 2020 می گوید دوست دارد یک اوباما البته نه باراک بلکه میشل بعنوان معاون در کنار وی باشد.
از حامیان اصلی این نامزد ریاست جمهوری می تواند به هیلاری کیلینتون ، باراک اوباما و سوزان رایس اشاره کرد.
مخالفت بایدن با ترور قاسم سلیمانی
او بعد از ترور قاسم سلیمانی با دستور ترامپ گفت : اینکار با هدف جلوگیری از حملات آتی ایران نتیجه عکس خواهد داشت.
اقدام ترامپ احمق ، مثل انداختن یک دینامیت در یک قوطی کبریت است.
تابناک
نمناک
ویکی پدیا
منبع مطلب : fa.alalamtv.net
مدیر محترم سایت fa.alalamtv.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.