اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۶۲ علوم هشتم
اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۶۲ علوم هشتم را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
فایده ها و ضررهای احتمالی تغییر در ژن های جانداران | علوم هشتم صفحه 62 اطلاعات جمع آوری کنید
جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۶۲ کتاب علوم هشتم درباره فایده ها و ضررهای احتمالی تغییر در ژن های جانداران اطلاعات جمع آوری کنید.
فایده ها و ضررهای تغییر در ژن های جانداران
فایده ها و ضرر های احتمالی تغییر ژن های جانداران
جانداران مختلفی که در کره زمین زندگی میکنند حاصل تغییر ژن هایی هست که در سالیان دراز به این شکل درآمده اند شاید این موشی را که شما با جثه کوچک مشاهده می کنید شاید در هزاران سال قبل و در میلیونها سال قبل یک حیوان اندازه گاو یا گوسفند بوده است تغییر ژن آنها باعث کوچکی آن شده است تغییر ژن به این صورت انجام میشود که یک ویژگی جدید با تغییر ژن موجود پدید می آید اگر اینجا کمک کنند که موجود جدید در جامعه و محیط زیست بقای بیشتری را نسبت به سایر همنوعان خود تحمل کنند این ژن بسیار تاثیرگذار خواهد بود و این ژن نسلهای بعدی نیز منتقل خواهد شد ولی اگر ژن بدی ایجاد شود آن موجود به سرعت از بین میرود و نسل آن ژن از بین خواهد رفت.
نرخ رشد سریعتر
مهندسی ژنتیک بهسازی ژنهای گیاهان و حیوانات را در دستور کار دارد، پس با سرعت بیشتری به بلوغ دست مییابند. مهندسی میتواند فرآیند بلوغ را بیرون از شرایط رشد متعارف، که بدون ایجاد تغییرات ژنتیکی هم شرایطی مطلوب هستند، نیز به انجام برساند. حتی اگر سطح گرمای بیشتر یا سطح نور کمتری هم موجود باشد، گسترش هر آن چیزی که در آن شرایط قادر به رشد است، امکان پذیر میشود.
اصلاح
تغییر در ژنهای جانداران با هدف اصلاح، میتواند به ایجاد مقاومت در اشکال معمول مرگ ارگانیسم کمک کند. مقاومت در برابر آفت میتواند شامل نمودار خصوصیات ژنتیکی گیاهان شود، بنابراین میتوانند به عنوان محصولی بدون ماده افزودنی بیشتر رشد کنند. میتوان خصوصیات ژنتیکی حیوانات را به منظور کاهش مخاطرات بهداشتی معمول، که احتمالاً بر اعقاب و گونه آنها تأثیر خواهد گذاشت، اصلاح کرد.
توسعه ویژگی های خاص
گیاهان و حیوانات میتوانند ویژگیهای خاصی داشته باشند که از طریق مهندسی ژنتیک ساخته شده است. این ویژگیها میتوانند استفاده و مصرف آنها را جذابتر سازند. رنگهای متنوع را میتوان برای ساخت گروه وسیعتری از تولید ایجاد کرد. حیوانات را میتوان به منظور تولید شیر بیشتر، رشد بیشتر بافتهای ماهیچهای یا تولید لایههای مختلف اصلاح کرد، به نحوی که بتوان گروه وسیعتری از پارچهها را تولید کرد.
تولید محصولات جدید
با تغییر در ژنهای جانداران میتوان محصولات جدیدی را از طریق افزایش یا ترکیب خصوصیات ژنتیکی مختلف تولید کرد. یکی از نمونههای آن برداشت محصول ویژهای مانند سیب زمینی و تغییر خصوصات ژنتیکی آن است، به صورتی که قادر به تولید مواد مغذی بیشتری نسبت به حالت متعارف باشد. به این ترتیب افراد بیشتری، حتی در صورت محدودیت دسترسی به غذا، مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت میکنند؛ بنابراین عدم امنیت غذایی جهانی به صورت بالقوه کاهش پیدا میکند.
تولید محصولات بزرگتر
تغییر در ژنهای جانداران همچنین میتواند ویژگیهای گیاهان و حیوانات را به نحوی تغییر دهد که هر گیاه بتواند محصولات بزرگتری را تولید کند. پس هر درخت میوه بیشتری تولید میکند، پس ذخیره غذایی بزرگتر و منافع بیشتری را برای کشاورز به ارمغان میآورد. همچنین پتانسیل استفاده از ارگانیسمهای اصلاح شده به روشهای گوناگونی ایجاد میشود، چون محصول بزرگتری در دسترس است. برای مثال، محصول اصلاح شده را میشود برای مقاصد مختلفی، چون تغذیه حیوانات، اتانول، یا تودههای قابل مصرف بزرگتر به کار گرفت.
کاهش خطر نابودی ذخایر آب محلی
به علت اینکه کشاورزان و باغبانان به واسطه مهندسی ژنتیک نیاز چندانی به کاربرد آفت کش و علف کش فراوانی در مزارع خود نیستند، پس عملیاتهای کمتری روی خاک انجام میپذیرد. این امر آبخیزهای محلی را محافظت کرده و خطر وقوع یک رخداد منفی را، بدون آسیب رسانی به محصول و فایده رسانی مورد نیاز، کاهش میدهد.
یک رویه علمی هزار ساله
احتمالاً انسانهای گذشته قادر به اصلاح مستقیم DNA یک گیاه یا حیوان در آزمایشگاه نبوده اند، اما در آن دوران هم به نوعی مهندسی ژنتیک را از طریق پرورش گزینشی و گونه متقابل و پرورش دورگه داشته اند. مردم ویژگیهای خاصی را تعیین میکنند، دیگر گیاهان یا حیوانات دارای خصوصیات مشابه را جستجو کرده و سپس آنها را به منظور ایجاد یک نتیجه ویژه با یکدیگر پرورش میدهند. مهندسی ژنتیک فقط سرعت این فرآیند را افزایش داده و میتواند پیآمدی با نظم بیشتری را پیشبینی کند.
منبع مطلب : a101.ir
مدیر محترم سایت a101.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
فایده ها و ضررهای احتمالی تغییر در ژن های جانداران تحقیق صفحه 62 علوم هشتم
جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۶۲ کتاب علوم تجربی هشتم درباره فایده ها و ضررهای احتمالی تغییر در ژن های جانداران اطلاعات جمع آوری کنید از سایت نکس لود دریافت کنید.
اطلاعات جمع آوری کنید فایده ها و ضررهای احتمالی تغییر در ژن
نرخ رشد سریعتر : مهندسی ژنتیک بهسازی ژنهای گیاهان و حیوانات را در دستور کار دارد، پس با سرعت بیشتری به بلوغ دست مییابند. مهندسی میتواند فرآیند بلوغ را بیرون از شرایط رشد متعارف، که بدون ایجاد تغییرات ژنتیکی هم شرایطی مطلوب هستند، نیز به انجام برساند. حتی اگر سطح گرمای بیشتر یا سطح نور کمتری هم موجود باشد، گسترش هر آن چیزی که در آن شرایط قادر به رشد است، امکان پذیر میشود.
اصلاح : تغییر در ژنهای جانداران با هدف اصلاح، میتواند به ایجاد مقاومت در اشکال معمول مرگ ارگانیسم کمک کند. مقاومت در برابر آفت میتواند شامل نمودار خصوصیات ژنتیکی گیاهان شود، بنابراین میتوانند به عنوان محصولی بدون ماده افزودنی بیشتر رشد کنند. میتوان خصوصیات ژنتیکی حیوانات را به منظور کاهش مخاطرات بهداشتی معمول، که احتمالاً بر اعقاب و گونه آنها تأثیر خواهد گذاشت، اصلاح کرد.
توسعه ویژگی های خاص : گیاهان و حیوانات میتوانند ویژگیهای خاصی داشته باشند که از طریق مهندسی ژنتیک ساخته شده است. این ویژگیها میتوانند استفاده و مصرف آنها را جذابتر سازند. رنگهای متنوع را میتوان برای ساخت گروه وسیعتری از تولید ایجاد کرد. حیوانات را میتوان به منظور تولید شیر بیشتر، رشد بیشتر بافتهای ماهیچهای یا تولید لایههای مختلف اصلاح کرد، به نحوی که بتوان گروه وسیعتری از پارچهها را تولید کرد.
تولید محصولات جدید : با تغییر در ژنهای جانداران میتوان محصولات جدیدی را از طریق افزایش یا ترکیب خصوصیات ژنتیکی مختلف تولید کرد. یکی از نمونههای آن برداشت محصول ویژهای مانند سیب زمینی و تغییر خصوصات ژنتیکی آن است، به صورتی که قادر به تولید مواد مغذی بیشتری نسبت به حالت متعارف باشد. به این ترتیب افراد بیشتری، حتی در صورت محدودیت دسترسی به غذا، مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت میکنند؛ بنابراین عدم امنیت غذایی جهانی به صورت بالقوه کاهش پیدا میکند.
تولید محصولات بزرگتر : تغییر در ژنهای جانداران همچنین میتواند ویژگیهای گیاهان و حیوانات را به نحوی تغییر دهد که هر گیاه بتواند محصولات بزرگتری را تولید کند. پس هر درخت میوه بیشتری تولید میکند، پس ذخیره غذایی بزرگتر و منافع بیشتری را برای کشاورز به ارمغان میآورد. همچنین پتانسیل استفاده از ارگانیسمهای اصلاح شده به روشهای گوناگونی ایجاد میشود، چون محصول بزرگتری در دسترس است. برای مثال، محصول اصلاح شده را میشود برای مقاصد مختلفی، چون تغذیه حیوانات، اتانول، یا تودههای قابل مصرف بزرگتر به کار گرفت.
کاهش خطر نابودی ذخایر آب محلی : به علت اینکه کشاورزان و باغبانان به واسطه مهندسی ژنتیک نیاز چندانی به کاربرد آفت کش و علف کش فراوانی در مزارع خود نیستند، پس عملیاتهای کمتری روی خاک انجام میپذیرد. این امر آبخیزهای محلی را محافظت کرده و خطر وقوع یک رخداد منفی را، بدون آسیب رسانی به محصول و فایده رسانی مورد نیاز، کاهش میدهد.
یک رویه علمی هزار ساله : احتمالاً انسانهای گذشته قادر به اصلاح مستقیم DNA یک گیاه یا حیوان در آزمایشگاه نبوده اند، اما در آن دوران هم به نوعی مهندسی ژنتیک را از طریق پرورش گزینشی و گونه متقابل و پرورش دورگه داشته اند. مردم ویژگیهای خاصی را تعیین میکنند، دیگر گیاهان یا حیوانات دارای خصوصیات مشابه را جستجو کرده و سپس آنها را به منظور ایجاد یک نتیجه ویژه با یکدیگر پرورش میدهند. مهندسی ژنتیک فقط سرعت این فرآیند را افزایش داده و میتواند پیآمدی با نظم بیشتری را پیشبینی کند.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
مهدی : جانداران مختلفی که در کره زمین زندگی میکنند حاصل تغییر ژن هایی هست که در سالیان دراز به این شکل درآمده اند شاید این موشی را که شما با جثه کوچک مشاهده می کنید شاید در هزاران سال قبل و در میلیونها سال قبل یک حیوان اندازه گاو یا گوسفند بوده است تغییر ژن آنها باعث کوچکی آن شده است تغییر ژن به این صورت انجام میشود که یک ویژگی جدید با تغییر ژن موجود پدید می آید اگر اینجا کمک کنند که موجود جدید در جامعه و محیط زیست بقای بیشتری را نسبت به سایر همنوعان خود تحمل کنند این ژن بسیار تاثیرگذار خواهد بود و این ژن نسلهای بعدی نیز منتقل خواهد شد ولی اگر ژن بدی ایجاد شود آن موجود به سرعت از بین میرود و نسل آن ژن از بین خواهد رفت.
فاطمه : وقتی جانداران دچار تغییر شکل میشوند در ظاهر آنها تفاوت هایی مشاهده میشود این تفاوت ها گاها خوب هستن و گاها بد هستند مانند قد بسیار بزرگ که موجب مشکلاتی میشود. ولی بعضی اوقات موجب میشود جاندار یا انسان دارای چشم های بزرگ یا قدرت بدنی بالایی باشد که این تغییر ژن بسیار مفید است و به نسل بعد منتقل میشود.
فاطمه : برخی از این تغییراتی که در جانداران به وجود می آید به دلیل عوامل محیطی است مثلا از یکنوع دانه گیاه در خاک متفاوت بکاریم می توانیم مشاهده برخی از تغییرات در آنها باشیم .
نویسنده : ما در کل دونوع عوامل داریم 1 ژن یا همان دنا2 عوامل محیطی
مانند اینکه وقتی دو دانه دانه گلیکه یکی هستند را در خاکی دیگر بکاربیم احتمای متفاوت شدن رنگ و……
منتظر شما هستیم …
منبع مطلب : nexload.ir
مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
بردیا : چه خبره یه سه چهار خط مینوشتی رفع تکلیف کنیم
مگه چه خبره ۲۰ سطر نوشتین
دو خط بگین خلاصه وار ماهم بتونیم بنویسیم
عالی
عالی پرتغالی
چه خبره یه سه چهار خط مینوشتی رفع تکلیف کنیم
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
خیلی خوبه