انقلاب تابستانی و زمستانی مطالعات نهم
انقلاب تابستانی و زمستانی مطالعات نهم را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
کتاب مطالعات اجتماعی سال نهم - انقلاب تابستانی و زمستانی
انقلاب تابستانی یا خوریستان ِ تابستانی طولانیترین روز در نیمکره شمالی است.
روز اول تیرماه قطب شمال بیش از هر زمان دیگر (به اندازه ۲۳٫۵ درجه) بسوی خورشید متمایل است و نور خورشید فقط به برخی از سرزمینهای نیمکره شمالی
عمود میتابد.این روز طولانیترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب
تابستانی میگویند.ساکنان نیمکره شمالی انقلاب تابستانی را در بلندترین
روز سال (اول تیرماه) تجربه خواهند کرد. وقتی خورشید به این نقطه میرسد
بیشترین زاویه با افق را دارا میباشد واین نشان دهنده اغاز فصل تابستان در
نیمکره شمالی است.در این روز ساکنانی که در منطقه راس سرطان زندگی میکنند
خورشید را دقیقاً در بالای سر خود میبینند. در اوایل بهار طول شب و روز
تقریباً برابر است و ولی به مرور زمان طول روز بیشتر میشود و در زمان
انقلاب تابستانی که بلندترین روز سال است به بیشترین ساعات خود میرسد و با
نزدیک شدن به فصل تابستان کم کم روزها کوتاه تر میشوند.
در نیم کره جنوبی
شرایط دقیقاً برعکس با نیم کره شمالی میباشد و با انقلاب تابستانی در نیم
کره شمالی و اغاز تابستان ساکنان نیم کره جنوبی اغاز فصل زمستان (شب یلدا) را تجربه میکنند.
نقلاب زمستانی یا خوریستانِ زمستانی
در ستارهشناسی لحظهای است که خورشید از دید ناظر زمینی در بیشترین فاصله زاویهای با صفحه استوا در آنسوی نیمکره شمالی-جنوبی ناظر قرار دارد.
در نیمکره شمالی میانگین لحظه انقلاب زمستانی (حلول زمستان) ساعت ۰۶:۰۶ به وقت ایران، روز ۱ دیماه (معمولاً ۲۲ دسامبر) است که انحراف معیار آن در سالهای مختلف حداکثر حدود ۱۲ ساعت است. در این لحظه خورشید در نقطه رأسالجدی کره سماوی قرار گرفته و مستقیماً بر فراز مدار رأسالجدی کره زمین میتابد.
انقلاب زمستانی آغاز زمستان است که کوتاه ترین روز سال می باشد. پس از انقلاب زمستانی طول روزها بلندتر میشود.
انقلاب زمستانی منشا بسیاری از جشنها و آئینهای باستانی در فرهنگها و تمدنهای بشری است. شب یلدا یا شب چله و حنوکا و کریسمس از جمله این مراسم است.
منبع مطلب : bookmotaleaat.mihanblog.com
مدیر محترم سایت bookmotaleaat.mihanblog.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.مطالعات اجتماعی
تخریب زیستگاه فرایندی است که در آن زیستگاه طبیعی توانایی خود برای پشتیبانی از زیستن جانداران درون خود را ز دست میدهد. در این فرایند، یاختگانی که پیشتر در محل بودهاند جابجا و یا نابود میشوند؛ چنین چیزی کاهش تنوع زیستی را در پی دارد.
تخریب زیستگاه توسط فعالیتهای انسانی اغلب به منظور بهرهگیری از منابع طبیعی برای تولیدات صنعتی و شهرسازی انجام میشود. پاکسازی زمینها برای فعالیتهای کشاورزی یکی از دلایل اصلی نابودی زیستگاهها است. از دیگر عوامل مهم میتوان به معدنکاری، چوببری، ترال، و گسترش شهرها اشاره کرد. تخریب زیستگاه هم اکنون به عنوان نخستین عامل انقراض جانوران در جهان معرفی شدهاست.
افزایش جمعیت
غلبه انسانها در بیوسفر نتیجه افزایش تعداد آنها و پیشرفت فن آوری است. افزایش جمعیت کره زمین در قرن اخیر ناراحت کننده بود و مهمترین دلیل آن کاهش مرگ و میر است. این افزایش ، منابع کره زمین را دچار مخاطره کرده و رفته رفته زیستگاه را تخریب میکند. چشمگیرترین اثر انسان بر اکوسیستمهای طبیعی ، تخریب زیستگاه است این تخریب عمدتا از فشار کشاورزی زیاد ، صنعتی شدن ، شهرنشینی و نیز تخریب منابعی همچون جنگلها ایجاد میشود.
گسترش کشاورزی
افزایش زمینهای شاورزی بسیاری از زیستگاهها را تخریب نموده است بطوری که باتلاقها و برکهها در روند کشاورزی خشک شده و تاثیر مساعد آنها بر رویش گیاهی و جانوری از بین میرود. نیز آبیاری زمینهای کشاورزی ، مناطق خشکی پسند را نابود میسازد. بسیاری از ساختارهای اساسی جنگلی جهت انجام کشاورزی از بین رفتهاند این پدیده در مناطق معتدله بیشتر دیده میشود.
برهم زدن زمین(Scarification)
این اصطلاح عمومی برای شرح تخریبهایی در سطح زمین استفاده میشود که در اثر استخراج مواد معدنی سنگهای معدنی و... بوجود میآید. استخراج از معادن باز تاثیر فراوانی بد اکوسیستم دارد زیرا لایههای سطحی را به کلی واژگون میکند. استخراج
منبع مطلب : www.motaleat2mozaffari.blogfa.com
مدیر محترم سایت www.motaleat2mozaffari.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.انقلاب های تابستانی و زمستانی و اعتدالین
انقلاب تابستانی یا خوریستان ِ تابستانی طولانیترین روز در نیمکره شمالی است.
روز اول تیرماه قطب شمال بیش از هر زمان دیگر (به اندازه ۲۳٫۵ درجه) بسوی خورشید متمایل است و نور خورشید فقط به برخی از سرزمینهای نیمکره شمالی عمود میتابد.این روز طولانیترین روز در نیمکره شمالی است و به آن انقلاب تابستانی میگویند.ساکنان نیمکره شمالی انقلاب تابستانی را در بلندترین روز سال (اول تیرماه) تجربه خواهند کرد. در خراسان بزرگ طولانی ترین روز سال را گرامی می داشتند و آنرا روز چله تموزمی نامیدند وقتی خورشید به این نقطه میرسد بیشترین زاویه با افق را دارا میباشد واین نشان دهنده اغاز فصل تابستان در نیمکره شمالی است.در این روز ساکنانی که در منطقه راس سرطان زندگی میکنند خورشید را دقیقاً در بالای سر خود میبینند. در اوایل بهار طول شب و روز تقریباً برابر است و ولی به مرور زمان طول روز بیشتر میشود و در زمان انقلاب تابستانی که بلندترین روز سال است به بیشترین ساعات خود میرسد و با نزدیک شدن به فصل تابستان کم کم روزها کوتاه تر میشوند.
در نیم کره جنوبی شرایط دقیقاً برعکس با نیم کره شمالی میباشد و با انقلاب تابستانی در نیم کره شمالی وآغاز تابستان ساکنان نیم کره جنوبی اغاز فصل زمستان (شب یلدا) را شادی میکنند.
منبع مطلب : www.motaleat2mozaffari.blogfa.com
مدیر محترم سایت www.motaleat2mozaffari.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
من نمیدون یکی جواب بده