توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    برای سالم ماندن مواد غذایی چه باید کرد علوم سوم

    1 بازدید

    برای سالم ماندن مواد غذایی چه باید کرد علوم سوم را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    علوم

    درس اول:

    اولین گام در جمع آوری اطلاعات طرح یک سوال خوب است.

          برای جمع آوری اطلاعات با توجه به موضوع یک سوال مطرح می کنیم و در مورد آن جمع آوری اطلاعات

     می کنیم.می توان اطلاعات جمع آوری شده را در یک جدول یادداشت کرد.

           برای جمع آوری اطلاعات می توان از افراد متخصص و با اطلاع و همچنین بزرگترها سوال کرد. اطلاعات به

     دست آمده را مرتب می کنیم و گزارشی از آن تهیه می کنیم و به کلاس ارائه می دهیم.

    نوشته شده در تاریخ:۲۲/۹/۱۳۹۲

    درس دوم:

       بدن ما برای حرکت نفس کشیدن ،صحبت کردن ،کار کردن ،فکر کردن ،غذا خوردن ،نوشتن و انجام دادن همه ی

    کارها به غذای سالم و مناسب نیاز دارد.

        با خوردن غذا در سه وعده ی صبحانه، ناهار و شام غذای لازم و کافی به بدن ما می رسد.

       هم  چنین باید نسبت به سالم بودن و مناسب بودن غذایی که می خوریم اطمینان باشیم تا بیمار نشویم.

      نکته : استفاده ی زیاد از شکر و نمک به بدن آسیب مرساند. مثلا خوردن چیپس و پفک که مقدار زیادی نمک

    دارند و هم چنین خوردن   شکلات و شیرینی که مقدار زیادی   شکر دارند    از نظر بهداشتی  برای بدن ما

    مناسب نیست.

         بعضی از خوراکی ها  مواد نگهدارنده دارند . مواد نگهدارنده به موادی گفته می شود که برای فاسد نشدن

    غذا و از بین نرفتن کیفیت غذا به خوراکی ها اضافه می شود.

        بسکوییت کیک چیپس ،پفک ،آبیمیوه ها ،کنسروها و  انواع سس ها مواد نگهدارنده دارند.

       بیش تر مواد غذایی که از بازار می خریم تاریخ مصرف دارند . تاریخ مصرف مواد غذایی یک راهنما برای مصرف

    کننده ها است تا مدت زمان نگهداری ماده ی غذایی را قبل از فاسد شدن آن بدانند.

       نکته : برای این که بیمار نشویم باید در موقع خرید  به تاریخ مصرف مواد غذایی توجه کرده و از خوردن غذاهایی

    که تاریخ مصرف آن ها گذشته است خودداری کنیم.

        نکته : برای سالم ماندن مواد غذایی باید آن ها را در محل و شرایط مناسب نگهداری کنیم.مثلا سبزی میوه

    لبنیات گوشت و مرغ باید در یخچال نگه داری شوند تا فاسد نشوند.

         مواد غذایی به ۴ دسته تقسیم می شوند :

     ۱-گروه چربی: چربی ها به بدن انرژی می دهند ولی خوردن غذاهای خیلی چرب  برای بدن ضرر دارد.

      نکته : روغن دانه های آفتاب گردان روغن دانه های ذرت و روغن زیتون روغن های خوبی هستند.

    ۲-گروه گوشت ماهی مرغ تخم مرغ حبوبات لبنیات : این غذاها به رشد بدن کمک می کنند و مواد لازم را به بدن

     ما می رسانند.

      ۳- گروه نان برنج ماکارونی سیب زمینی : این غذاها به بدن انرژی می دهند و مواد لازم و بعضی ویتامین ها را

    به بدن می رسانند.

      ۴- گروه سبزی ها و میوه ها : سبزی ها و میوه ها دارای ویتامین هستند.

      نکته : ویتامین ها برای سلامتی و درست کار کردن بدن لازم هستند.

         نوشته شده در تاریخ ۲۳/ ۹/ ۱۳۹۲

    درس سوم :

         چیزهای اطراف ما، ماده نام دارند. چیزهایی که شکل معینی دارند، جامد نامیده می شوند . مثل : گردو

    کتاب، مداد ،کلید، کفش ،قند و ......

       چیزهایی که از خود شکل معینی ندارند و آن ها را در هر ظرفی بریزیم به شکل همان ظرف در می آیند مایع نام

     نامیده می شوند. مایع به اندازه ی مقدارش در ظرف پخش می شوند . مثل : آب، شربت ،شیر ،دوغ ،نوشابه

    ،چای و......

           به ماده هایی که شکلی ندارند و در همه جای ظرف پخش می شوند  گاز می گویند. مثل: هوا ،بخار آب،

     دود، بوی عطر ، بوی غذا و .........

          انسان و همه ی گیاهان و جانوران برای زنده ماندن به  هوا نیاز دارند . هوا ماده ای است که حالت گازی

     دارد. در اطراف ما هوا وجود دارد اما چون رنگ ندارد آن را نمی بینیم .

         موادهمیشه به یک حالت باقی نمی مانند . اگر مواد جامد به اندازه ی کافی گرم شوند به حالت مایع

     در می آیند . تبدیل یک ماده از حالت جامد به مایع  ذوب نام دارد . آب شدن یخ و برف  ، ذوب شدن شمع

    بس لز روشن شدن  و نرم شدن کره و بستنی  مثال هایی از ذوب هستند.  

        اگر مواد مایع به اندازه ی کافی سرد شوند  به حالت جامد تبدیل می شوند . تبدیل یک ماده از حالت مایع

    به حالت جامد انجماد نامیده می شود. یخ زدن آب ،جامد شدن شمع ذوب شده، درست کردن بستنی وژله 

     مثال هایی از انجماد هستند.

        اگر مواد مایع به اندازه ی کافی گرم شوند  بخار شده و به حالت گازی تبدیل می شوند . تبدیل یک ماده از

      حالت مایع به حالت گاز  تبخیر نامیده می شودذ. بخار شدن آب دریا  ،خشک شدن لباس های خیس ، خشک

     شدن زمین های خیس و خشک شدن سبزی و نان مثال هایی از تبخیر هستند.

       نوشته شده در تاریخ ۲۳/۹/۱۳۹۲

        درس چهارم:

         برای اندازه گیری مایعات از واحدی به نام لیتر استفاده می کنیم.

         همه ی اجسام از ماده تشکیل شده اند .مقدار ماده ی تشکیل دهنده ی هر جسم را جرم جسم می گویند.

    جرم جسم را با ترازو اندازه می گیرند.

        هر چه مقدار  ماده ی تشکیل دهنده ی جسم بیش تر باشد جرم آن بیش تر است و ترازو عدد بیش تری را

    نشان می دهد.

         ترازو مقدار جرم ماده را با کیلو گرم و گرم نشان می دهد. وقتی مقدار کم تری از ماده نیاز باشد آن را با

    مقیاس گرم در خواست می کنیم.

         یک کیلو گرم  ، هزار گرم است.

        جرم یک ماده ی جامد ، در حالتی که پودر یا رنده شده ، با حالتی که هنوز پودر یا رنده نشده ، برابر است.

    مثلا اگر داخل جیب شما ، یک بسته ی بیسکوییت خرد شده باشد، جرم آن تغییری نمی کند.

         در زندگی روزانه از ترازو های مختلفی استفاده می کنیم. مثل : ترازوی دیجیتال ، ترازوی عقربه ای ، ترازوی

     دو کفه ای و.......

         نوشته شده در تاریخ : ۲۴/۹/۱۳۹۲

       درس پنجم:

           آب مایه ی حیات است . یعنی ما و موجودات زنده ی دیگر برای زنده ماندن،  به آب نیاز داریم.

           آب در طبیعت به سه حالت  جامد، مایع و گاز وجود دارد.

          آب در طبیعت:

         ۱-جامد: یخ در قطب ها ، کوهستان ها ،یخچال های طبیعی

         ۲- مایع:

         روی زمین: اقیانوس،دریا، دریاچه، رودخانه،..........

        زیر زمین: آب های زیر زمینی در چشمه ،قنات و چاه

         ۳- گاز: بخار آب موجود در هوا

         در اثر تابش نور خورشید، آب دریاها بخار می شود. از بخار آب ، ابر درست می شود. اگر ابرها به اندازه ی

     کافی سرد شوند، از آن ها باران یا برف می بارد. آب باران روی زمین جاری می شود و دوباره وارد دریاها شده

     و دو باره تبخیر می شود.

          این چرخش آب همیشه تکرار می شود و به آن چرخه ی آب می گویند. گرما عامل اصلی چرخه چرخه ی آب

     است. اگر خورشید نباشد چرخه ی آب وجود ندارد.

         شکل زمین ، به خاطر گرد بودن آن کره نامیده می شود.دریاهای بسیار بزرگ را اقیانوس می نامند.اقیانوس ه

    ا گودال های خیلی بزرگ هستند.برای همین روی زمین در بعضی جاها آ ب هست و در بعضی جاها خشکی.

           آب ها در روی زمین فضای بیش تری را اشغال کرده اند. اما درصد بسیاری از آن ها شور هستند .این آب ها

    برای کشاورزی،شستشو و آشامیدن مناسب نیستند.۷۵درصد یا سه چهارم سطح زمین را آب پوشانده

    است.حدود ۳ درصد از این آب ها شیرین و ۹۷درصد آب ها شور   هستند .برای همین ما با مشکل کم آبی

    مواجه هستیم. 

        ابر چگونه به وجود می آید؟

             همیشه مقداری بخار آب در هوا وجود دارد. از بخار آب ، ابردرست می شود.ابرها  در یک جا

     نمی مانند. باد آن ها را جابه جا می کند.اگر ابرها به اندازه ی کافی سرد شوند، از آن ها باران یا برف می بارد.

        همه ی ابرها باران زا نیستند.باید علاوه بر ابر  شرایط مناسب برای بارندگی هم مهیا باشد.    

       آزمایش صفحه ی ۳۷ علوم شبیه بارش باران است.

       برای صرفه جویی در مصرف آب راه های مختلفی پیشنهاد می شود.

        برای کاشت لوبیا حدود ۲۰ بطری آب شیرین مصرف می شود.حدود ۴ ماه طول می کشد تا دانه ی جدیدی

    تولید شود. البته بسته به فصل کاشت دارد اگر فصل گرم تر باشد آب بیش تری مصرف می شود.و اگر فصل

    سردتر باشد آب کم تر مصرف می شود.

    منبع مطلب : hamkelasisevom.blogfa.com

    مدیر محترم سایت hamkelasisevom.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    چگونه مواد غذایی را سالم نگه داریم؟ - ایسنا

    چگونه مواد غذایی را سالم نگه داریم؟ - ایسنا

    یک کارشناس تغذیه گفت: یکی از مهمترین کارها برای سالم نگه داشتن مواد غذایی دور کردن مواد نشسته از مواد شسته شده است.

    آرزو کاوه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، از جمله اقدامات رایج مردم، در این زمینه را قرار دادن سبزی در کنار نان عنوان کرد و افزود: زمانی که مواد غذایی آلوده در کنار مواد غذایی تمیز قرار می گیرند آلودگی ثانویه به وجود آمده که افراد باید در این خصوص توجه ویژه ای داشته باشند.

    وی با اشاره به شعار امسال جهانی بهداشت گفت: شعار امسال "ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره" بوده که به معنی سالم بودن مواد غذایی از نظر آلودگی‌های میکروبی، شیمیایی و میزان کود استفاده شده در پرورش آن است.

    کاوه ای به مواد غذایی سالم اشاره و اظهار کرد: مواد غذایی خوب موادی است که ترکیب آن موافق نیازهای بدن بوده و در عین حال سالم و بدون آلودگی باشد.

    همیشه نبود مواد غذایی سالم، نشانه کمبود مواد مغذی نیست

    این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه همیشه نبود مواد غذایی سالم نشانه کمبود مواد مغذی نیست، تصریح کرد: گاهی اوقات، بسیاری از مواد غذایی خوب با دست انسان به مواد آلوده، بی ارزش و زیان بخش تبدیل می شود.

    وی در ادامه اظهار کرد: در مرحله اول رعایت بهداشت مواد غذایی در آماده سازی و طبخ مواد غذایی به صورت کامل و به مدت طولانی است که در حفظ سلامتی اهمیت زیادی دارد.

    مواد غذایی را طولانی مدت در یخچال نگه‌داری نکنید

    کاوه‌ای با تاکید بر اینکه برای سالم ماندن مواد غذایی باید از نگه داشتن آن در یخچال به مدت طولانی خودداری شود، گفت: اگر مواد غذایی بیش از پنج روز در یخچال نگهداری شود حتی اگر رنگ خود را هم حفظ کرده باشد با مصرف آن دچار مسمومیت خواهیم شد.

    وی به تاثیر محیط آشپزخانه در مواد غذایی سالم اشاره و تصریح کرد: از دیگر اقدامات برای نگهداری مواد غذایی به صورت سالم تمیز نگه داشتن محوطه آشپزخانه و شستشو و تعویض حوله ها و پارچه ها در آشپزخانه است.

    از مصرف غذای نیمه گرم خودداری کنید

    کاوه‌ای یادآور شد: زمانی که مواد غذایی در یخچال نگهداری می شوند هنگام مصرف آن را به صورت کامل گرم و داغ کرده و به هیچ عنوان از غذاهای نیمه گرم استفاده نکنید.

    وی اضافه کرد: باید با مشاهده بسته‌بندی مواد غذایی در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضاء محصولاتی چون پنیر و شیر که مدت انقضاء کمتری دارند، دقت کنیم.

    کاوه‌ای اظهار کرد: همچنین در هنگام خرید به میزان و نوع چربی، نمک و سدیم مواد توجه کرده و سعی شود از چربی های غیر اشباع با درصد کم و مواد با نمک کم خریداری شود.

    این کارشناس تغذیه در پایان با بیان اینکه در تولید بعضی از مواد غذایی تقلب انجام می‌شود، اظهار کرد: در خرید محصولات باید در تقلبی نبودن آن اطمینان حاصل کرد چراکه در بعضی از محصولات مانند سرکه، آرد، رب گوجه فرنگی، کره و شیر افزودنی‌های غیرمجاز استفاده می‌شود.

    انتهای پیام

    منبع مطلب : www.isna.ir

    مدیر محترم سایت www.isna.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    بد 7 روز قبل
    0

    بد است اصلا جستجو نکنید

    عالی بود 2 ماه قبل
    0

    عالی بود

    اعظم نجفی 2 ماه قبل
    0

    ممنون نمی خوام

    امیرعلی 9 ماه قبل
    1

    اقا من میخوام بدونم مواد غذایی رو چگونه سالم نگهدارم نه سخنرانی 👎 👎 👎 👎 👎 👎

    ناشناس 1 سال قبل
    1

    عالی

    هادی اسکندری 1 سال قبل
    2

    سلام عالی بود

    مهدی 1 سال قبل
    3

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید