توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    به چه دلیل اصفهان به نصف جهان معروف شد

    1 بازدید

    به چه دلیل اصفهان به نصف جهان معروف شد را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند؟

    نورپردازی سه بعدی بر روی آثار تاریخی اصفهان - تابناک | TABNAK

    به گزارش «ایرنا»،  اصفهان از گذشته های دور به لقب 'نصف جهان' در ایران و جهان شهره بوده است؛ وجود بیش از شش هزار اثر تاریخی با قدمت صدها و هزاران سال در کنار مناطق بکر طبیعی می تواند دلیل مناسبی برای اعطای این عنوان از دید جهانیان به این خطه ارزشمند از سرزمین ایران باشد.

    آثار تاریخی و تنوع بی نظیر صنایع دستی که از قرن ها پیش در نقاط و شهرهای مختلف این استان نسل به نسل منتقل شده و امروز به عنوان میراثی گران بها در اختیار ما قرار گرفته، اصفهان را به موزه ای هنری، تاریخی و طبیعی تبدیل کرده که بازدید از آن آرزوی گردشگران فرهنگ دوست در سراسر جهان است.

    یادگارهای پیشینیان ما در این نقطه از کشورمان حاصل موجودیت تاریخی و فرهنگی است که قدمت بیشتر آنها به هزاره سوم پیش از میلاد می رسد. وجود تپه های باستانی ازجمله تپه های تاریخی سیلک گواه این مطلب است.

    تپه سیلک زیگورات یا محل عبادت اقوام باستانی بوده که از گل رس و سفال ساخته شده است. این بنای تاریخی در سال ۱۳۱۰ شمسی درپی کاوش های باستان شناسی کشف شده است.

    در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف قدیمی پیدا شده است که این اشیا در موزه‌های لوور فرانسه، موزه ملی ایران، موزه باغ فین و موزه ایی در کنار این بنای باستانی نگهداری می شوند.

    وجود خرده سفال‌های چند هزار ساله بر روی زمین و اطراف این تپه‌ها نشان از زیست انسان ها در هزاران سال پیش در این منطقه دارد.

    قدمت طولانی و معماری ارزشمند بناهای تاریخی اصفهان نیز سبب شده که برخی از آثار تاریخی این منطقه مانند میدان امام خمینی (ره) نقش جهان در فهرست آثار ثبت شده، سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) قرار بگیرند.

    میدان نقش جهان میدان بزرگ مستطیل شکلی در شهر اصفهان است که بوسیله بناهایی از دوره صفوی محصور شده ‌است. اگرچه نقش جهان پیشینه‌ای کهن‌تر از دوران صفوی دارد، ولی میدان نقش جهان به شکل امروزی آن در دوره سلطنت شاه عباس صفوی پایه‌گذاری شده‌ است.

    در گذشته این میدان جایگاه برگزاری آیین‌های گوناگون و بازی چوگان بوده ‌است که امروزه به‌صورت یک گردشگاه همگانی و جایگاهی برای برگزاری نماز جمعه و آیین‌های ملی و مذهبی تبدیل شده ‌است.

    بناهای تاریخی موجود در میدان نقش جهان شامل عالی‌قاپو، مسجد جامع عباسی، مسجد شیخ لطف‌الله و سردر قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه در اطراف میدان واقع شده ‌است که جایگاه عرضه صنایع دستی و سوغات اصفهان هستند.


     مساجد تاریخی اصفهان 
     


    ازجمله این آثار با ارزش مساجد اصفهان هستند که در شهرستان های مختلف این استان پراکنده اند. 'مسجد شیخ لطف الله' یکی از زیباترین آثار تاریخی اصفهان است که هر تماشاکننده ای را خیره و به اظهار تحسین وامی دارد.

    'مسجد جامع اصفهان' مجموعه ای از ساختمان ها و آثار هنری دوره های پس از اسلام است که یادگارهایی از افراد متعدد را دربردارد و بخشی از تحولات معماری دوره های اسلامی تاریخ ایران را در مدت هزار سال نشان می دهد. محراب الجایتو که در این مسجد قرار گرفته یکی از شاهکارهای هنر گچبری به شمار می آید.

    مسجد شیخ لطف‌الله - تابناک | TABNAK
    'مسجد امام' نیز از لحاظ عظمت، معماری و تزیینات، مهم ترین مسجد دوره صفویه است که در شهر اصفهان واقع شده است.

    'مسجد جامع اردستان' از کهن ترین مساجد ایران به شمار می آید که بنای اولیه آن، مربوط به قرون اولیه اسلامی است.

    'مسجد جامع زواره' در ۱۵ کیلومتری شمال شرقی اردستان نیز نخستین مسجد چهار ایوانی ایران است که در دوره سلجوقی ساخته شده و 'مسجد جامع گلپایگان' از آثار با ارزش دوره سلجوقی است.

    بنای مساجد جامع روستای اونج، روستای پوده، سراور و عباسی، مساجد حکیم، جمعه، حجت السلام و سید از دیگر آثار تاریخی و باارزش بالای معماری اصفهان هستند.


     آتشکده ها و کلیساها


    آتشکده ها و کلیساهای تاریخی زیادی نیز به عنوان مراکز عبادی سایر ادیان ازجمله جاذبه های تاریخی استان اصفهان به شمار می آیند. 'کلیسای هاکوپ' نخستین کلیسایی است که ارامنه در جلفای اصفهان بنا کرده اند ولی مشهورترین کلیسای تاریخی جلفا از نظر معماری و تزیینات نقاشی، 'کلیسای سن سور' است که به کلیسای وانک شهره است و در سال ۱۰۶۵ میلادی بنا شده است.

    مهم ترین کلیسای تاریخی جلفا از دوره شاه عباس اول نیز کلیسای مشهور 'بیدخم' یا 'بیت اللحم' است که در میدان جلفا و در مجاورت کلیسای مریم واقع شده است.

    'آتشگاه کوه سنگی' نیز از کهن ترین میراث اصفهان است که هم اکنون بقایای بنای آن در کوه سنگی در ارتفاع ۱۶۸۰ به چشم می خورد.

    'آتشکده باستانی نیاسر' نیز بر فراز صخره بلندی به نام تالار نیاسر در کنار چشمه آبی برپاست و از اهمیت زیادی برخوردار است.


     کاخ های تاریخی


    کاخ های تاریخی با معماری های کم نظیر از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند. 'کاخ چهل ستون' از جمله بناهایی است که اصفهان ملقب به نصف جهان بخش مهمی از شهرت خود را مدیون آن است.

    'عمارت تاریخی هشت بهشت' نیز نمونه ای از کاخ های آخرین سلاطین دوره صفوی است. 'کاخ عالی قاپو' نمونه منحصر به فرد و یکی از عجایب معماری کاخ های عهد صفوی است.


     باغ های تاریخی


    باغ های باشکوه استان اصفهان با شهرت های جهانی نیز از دیگر آثار باارزش این منطقه به شمار می آیند و همواره نظر جهانگردان را به خود جلب کرده اند.

    'باغ فین' در کاشان از توابع استان اصفهان از دوره صفویه برجای مانده و از لحاظ باغ آرایی و آب رسانی دارای اهمیت ویژه ای است و از نظر گردشگری از منابع بسیار ارزشمند ایران به شمار می آید.

    تصاویر: حال باغ فین کاشان خوب نیست! - تابناک | TABNAK

    ' چهار باغ' نیز مجموعه ای عظیم و زیبا است که از باغ های مختلف تشکیل شده است که تعدادی از آنها هم اکنون نیز برپا هستند.


     مناره ها


    مناره های قدیمی با معماری های خاص از دیگر جاذبه های تاریخی استان اصفهان به شمار می آیند.

    'منار جنبان' یکی از نمونه های ابنیه سبک مغولی ایران است که کاشی کاری هایی از آن دوره به یادگار مانده است. جالب ترین نکته این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یکی از مناره ها نه تنها مناره دیگر به حرکت درمی آید، بلکه تمامی این ساختمان مرتعش می شود.

    'مناره گلپایگان' نیز از بلندترین مناره های دوره سلجوقی است که به سده پنجم هجری قمری تعلق دارد. در این شهرستان ارگ تاریخی گوگد نیز وجود دارد. 

    مناره های زیار، ساربان، علی ، گار، سین، رهروان، برسیان، چهل‌ دختران، دارالضیافه و داردشت از دیگر مناره های تاریخی این استان به شمار می روند که هر کدام به نوبه خود عجایبی از هنر و حرفه معماری و تزیینات را دارا می باشند.


     خانه های تاریخی


    خانه های تاریخی از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند که نظیر آنها در دیگر مناطق ایران کم تر یافت می شود. عمارت های زیادی در سراسر شهرستان های این استان پراکنده هستند که مهم ترین آنها را می توان در شهرستان کاشان و اصفهان دید.

    'خانه بروجردی ها' در کاشان یکی از نمونه های تکامل یافته ساختمان های کاشان است که شکل و حجم و پوشش آن در میان سایر خانه های تاریخی نمونه است.

    'خانه عباسی ها' نیز یکی از نمونه های منحصر به فرد عمارت های تاریخی جهان است که به لحاظ تنوع و تعدد فضاهای موجود بسیار قابل توجه است.

    همچنین 'خانه وثیق انصاری' در شهر اصفهان حدود ۱۵۰ سال پیش ساخته شده و از زیباترین خانه های دوره قاجار به شمار می آید.
    بطور کلی خانه ها و عمارت های زیادی در گوشه و کنار شهرستان های استان اصفهان واقع شده اند که هر یک از آنها از اهمیت معماری و تاریخی قابل توجهی برخوردار هستند.

    'مدارس مذهبی' از جمله مدرسه چهارباغ، صدر، نیمآورد و هنرستان ولیعصر (عج) تیران و 'پل‌های تاریخی' مانند پل مارنان، الله‌وردی‌خان یا سی و سه پل، جویی، خواجو، جوق شا، قاضی زاهد، 'بازارها، سراها و تیمچه‌ها' همچون راسته بازار قیصریه، سرای ملک‌التجار، بازار چهارسوق گلپایگان و بازار آهنگران خوانسار، کبوترخانه های اصفهان، گورستان تخت فولاد، ارگ شیخ بهایی از دیگر جاذبه های تاریخی این استان هستند.

    همچنین مراکز تفریحی مانند باغ پرندگان، باغ گل ها، مجموعه تفریحی ناژوان، مجموعه تفریحی سفه،مجموعه تفریحی ملک شهر، پارک امامزاده محمد، باغ غدیر، کتابخانه‌ها و تالارهای مطالعه، کانون اخترشناسی ادیب، فرهنگسراهای اصفهان و شهر اسباب بازی ها، پیست اسکی فریدونشهر از مراکزی است که مسافران و گردشگران می توانند ساعات خوشی را در آنها سپری کنند.


     جاذبه های طبیعی اصفهان


    طبیعت استان اصفهان آمیزه ای از کوه ها و غارها و آثار به جا مانده از زندگی بشر در طول سالیان، از دیگر جاذبه های طبیعی گردشگری این استان به شمار می روند.

    'غارهای قلعه بزی' در شمال حسن آباد با قدمتی بیش از ۴۰ سال کهن‌ترین محل سکونت انسان در استان اصفهان به شمار می آیند که در نوع خود بی نظیر و بسیار دیدنی هستند.

    'غار فریدون' در ۱۸ کیلومتری غربی پیکان قرار دارد. در درون این غار تونلی بدست مردمان باستان کنده شده که با ابزارهای امروزی نیز کندن آن دشوار است؛ رفت و آمد به درون این غار بدون طناب و ابزار کوهنوردی دشوار است و کسانی که میخواهند از غار بازدید کنند، بایستی وسایل و ابزار کوهنوردی به همراه داشته باشند.

    'غار یخ' نیز در ارتفاع ۳ هزار و ۸۵۰ متری کوه دنا مابین دو قله معروف به نام های قدوس و بیژن واقع شده است و یکی از غارهای دیدنی ایران است. این غار به وسیله کوهنوردان فارس در مردادماه سال ۱۳۴۶ کشف شده است.

    درون غار ستونی از یخ به ارتفاع ۸۰ متر و قطر ۱۴ متر دیده می شود و در انتهای غار دریاچه زیبایی مملو از قطعات یخ شناور مشاهده می شود که بسیار دیدنی است. بازدید از این غار احتیاج به وسایل فنی دارد و بدون طناب ورود به این غار غیرممکن است.

    'غار چاه وزمه' در نزدیکی آبادی کلهرود در ۳۰ کیلومتری شهر مورچه خوت اصفهان در میان دره کم عمق در ارتفاع کوتاهی از سطح رودخانه، 'غار پلنگ' در ۱۲ کیلومتری کمه از بخش سمیرم و در جنوب شهرضا که در انتهای آن پلنگ عظیم الجثه ای دیده می شود، 'غار افغان ' در کویر سیاه کوه و 'غار نیاسر' بعنوان نمونه ای جالب از غارهای دست کن ایران از دیگر جاذبه های طبیعی این استان به شمار می روند.

    'کوه صفه و چشمه های آن' در جنوب شهر اصفهان، رشته کوه 'ایران کوه' در جنوب جاده شهرضا، 'کوه کلاه قاضی' در جنوب شرقی و در کیلومتر ۳۰ جاده شهرضا و'کوه های قمصر' ازجمله کوه اشک، کوه سم، کوه اسبی، کوه میدان و کوه قیله که مانند چتری قمصر را در میان گرفته اند از دیگر مناطق طبیعی استان اصفهان هستند که می توانند مکانی برای گردشگران ورزشی و کوهنوردان علاقمند به فتح قله ها باشند.

    آبشار پونه‌زار، آبشاری خزه ای با ارتفاع حدود ۷۰ متر در فاصله ۲۵ کیلومتری غرب فریدون‌شهر است که از ارتفاعات زاگرس مرکزی سرچشمه می‌گیرد. آبشار پونه‌زار، ششمین آبشار مرتفع ایران است و یکی از مراکز تفریحی و جاذبه های گردشگری استان اصفهان است.

    سرچشمه خوانسار و دهکده گردشگری شهرستان خوانسار نیز از جمله جاذبه های طبیعی استان اصفهان است. 

    سد زاینده‌رود،که‌پیش از انقلاب ایران سد شاه عباس کبیر نام‌داشت، سدی است که بر زاینده‌رود در چادگان ایران ساخته شده‌است. این سد که در سال ۱۳۴۹ مورد بهره‌برداری قرار گرفت، در فاصله ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان احداث شده‌است. در این منطقه از استان نیز جاذبه های تفریحی و گردشگری فراوانی وجود دارد که همه ساله هزاران گردشگر را به خود جذب می کند.


    بطور کلی میراث فرهنگی بی بدیل و دست ساز مردمان خوش ذوق و هنرمند اصفهان با قدمتی بیش از هزاران سال که با طبیعت زیبای این منطقه درهم آمیخته، شهرت جهانی را برای آن به دنبال داشته است؛ همین امر سبب شده هر ساله در ایام فراغت همچون روزهای تعطیل نوروز، مردم سایر استان های ایران برای دیدن و استفاده کردن از این فضاهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی به این منطقه از کشورمان سفر کنند.

    منبع مطلب : www.tabnak.ir

    مدیر محترم سایت www.tabnak.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند - رزرو هتل اصفهان | 09154770106 | مسافر سلام

    مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.

    چرا به اصفهان نصف جهان می گویند

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، آثار تاریخی که از قرن‌ها پیش در نقاط مختلف این استان، نسل به نسل منتقل شده و امروزه به عنوان میراثی گران بها در اختیار ما قرار گرفته است، شهر اصفهان را به موزه‌ای هنری، طبیعی و تاریخی تبدیل کرده است.

    یادگارهای پیشینیان ما در این نقطه از کشور، حاصل موجودیت تاریخی و فرهنگی است که قدمتشان به هزاره سوم پیش از میلاد می‌رسد.
    وجود تپه‌های تاریخی از جمله تپه‌های سیلک گواه این مطلب می‌باشد.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    تپه سیلک زیگورات در سال 1310 در پی کاوش‌های باستان شناسی کشف شده است.
    و از گل و رس ساخته شده که محل عبادت اقوام باستانی است.
    در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف قدیمی پیدا شده است.
    که این اشیا در موزه‌های لوور فرانسه، موزه باغ فین و موزه ملی ایران نگهداری می‌شوند.
    وجود خرده سفال‌های چندین هزار ساله در اطراف این تپه‌ها نشان دهنده زیست انسان‌ها در هزاران سال پیش در این منطقه می‌باشد.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    وجود بناهای فوق العاده با شکوه با جنبه تاریخی بی‌نظیر در این شهر یکی دیگر از دلایل نام گذاری واژه نصف جهان می‌باشد.
    معماری ارزشمند بناهای تاریخی اصفهان نیز سبب شده که برخی از آثار تاریخی این منطقه مانند:
    میدان نقش جهان نقش جهان در فهرست آثار ثبت شده، سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) قرار بگیرند.
    میدان نقش جهان یک میدان بزرگ و مستطیل شکلی است که توسط بناهایی از دوره صفوی محصور شده است.
    در قدیم این میدان محل برگزاری آیین های گوناگون بوده است.
    که امروزه به صورت یک گردشگاه همگانی و مکانی برای برگزاری نماز جمعه و آیین های مذهبی و ملی تبدیل شده است.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    رزرو هتل های اصفهان

    یکی دیگر از دلایل مشهوریت اصفهان به نصف جهان، تنوع اقلیم و آب هوا می‌باشد.
    همچنین وسعت جغرافیایی از دامنه زاگرس گرفته تا کویر مرکزی ایران باعث شده وضعیت جغرافیایی اصفهان خاص و منحصر به فرد باشد.
    و علاوه بر آنها طیف وسیعی از آب هوا از گرم و خشک بیابانی گرفته تا سرد و مرطوب کوهستان را در خود جای دهد.
    انوع غارهای طبیعی، چشمه‌های آب معدنی زلال، طبیعت زیبا و شگفت انگیز از جمله جاذبه‌های طبیعی و گردشگری این استان می‌باشند.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    در ادامه مسافر سلام با معرفی برخی آثار تاریخی اصفهان جواب این سوال که چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد.

    مساجد تاریخی اصفهان

    چرا به اصفهان نصف جهان می گویند

    مساجد تاریخی از جمله آثار با ارزش شهر اصفهان هستند که در شهر های مختلف این استان پراکنده شده اند.
    این مساجد عبارت اند از:

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    مدارس تاریخی اصفهان

    چرا به اصفهان نصف جهان می گویند

    مدارس تاریخی اصفهان نشانگر این است که آموزش در همه ادوار تاریخی یکی از مسائل مهم به شمار می‌آمده و در فرهنگ ایرانی نیز همواره به آن توجه شده است.
    با آغاز سلطنت صفویان، اصفهان که پایتخت این سلسله به شمار می‌آمد، میزبان مدارس بسیاری گردید.
    که در گوشه و کنار شهر ساخته شدند و تحولاتی را در آموزش ایجاد نمودند.
    مدارس تاریخی اصفهان به عناصر معماری ایرانی مزین گردیدند و هر یک فضاهایی متفاوت را برای تعلیم و تعلم عرضه داشتند.

    چرا به اصفهان نصف جهان می‌گویند

    بازدیدها: 2022

    منبع مطلب : mosafersalam.com

    مدیر محترم سایت mosafersalam.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    چرا اصفهان، نصف جهان است؟

    آثار تاریخی و تنوع بی نظیر صنایع دستی که از قرن ها پیش در نقاط و شهرهای مختلف این استان نسل به نسل منتقل شده و امروز به عنوان میراثی گران بها در اختیار ما قرار گرفته، اصفهان را به موزه ای هنری، تاریخی و طبیعی تبدیل کرده که بازدید از آن آرزوی گردشگران فرهنگ دوست در سراسر جهان است.
    یادگارهای پیشینیان ما در این نقطه از کشورمان حاصل موجودیت تاریخی و فرهنگی است که قدمت بیشتر آنها به هزاره سوم پیش از میلاد می رسد. وجود تپه های باستانی ازجمله تپه های تاریخی سیلک گواه این مطلب است.
    تپه سیلک زیگورات یا محل عبادت اقوام باستانی بوده که از گل رس و سفال ساخته شده است. این بنای تاریخی در سال 1310 شمسی درپی کاوش های باستان شناسی کشف شده است. در خرابه‌های تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف قدیمی پیدا شده است که این اشیا در موزه‌های لوور فرانسه، موزه ملی ایران، موزه باغ فین و موزه ایی در کنار این بنای باستانی نگهداری می شوند. وجود خرده سفال‌های چند هزار ساله بر روی زمین و اطراف این تپه‌ها نشان از زیست انسان ها در هزاران سال پیش در این منطقه دارد.
    قدمت طولانی و معماری ارزشمند بناهای تاریخی اصفهان نیز سبب شده که برخی از آثار تاریخی این منطقه مانند میدان امام خمینی (ره) نقش جهان در فهرست آثار ثبت شده، سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) قرار بگیرند. میدان نقش جهان میدان بزرگ مستطیل شکلی در شهر اصفهان است که بوسیله بناهایی از دوره صفوی محصور شده ‌است. اگرچه نقش جهان پیشینه‌ای کهن‌تر از دوران صفوی دارد، ولی میدان نقش جهان به شکل امروزی آن در دوره سلطنت شاه عباس صفوی پایه‌گذاری شده‌ است.
    در گذشته این میدان جایگاه برگزاری آیین‌های گوناگون و بازی چوگان بوده ‌است که امروزه به‌صورت یک گردشگاه همگانی و جایگاهی برای برگزاری نماز جمعه و آیین‌های ملی و مذهبی تبدیل شده ‌است. بناهای تاریخی موجود در میدان نقش جهان شامل عالی‌قاپو، مسجد جامع عباسی، مسجد شیخ لطف‌الله و سردر قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه در اطراف میدان واقع شده ‌است که جایگاه عرضه صنایع دستی و سوغات اصفهان هستند.

    مساجد تاریخی اصفهان
    ازجمله این آثار با ارزش مساجد اصفهان هستند که در شهرستان های مختلف این استان پراکنده اند. مسجد شیخ لطف الله یکی از زیباترین آثار تاریخی اصفهان است که هر تماشاکننده ای را خیره و به اظهار تحسین وامی دارد.
    مسجد جامع اصفهان مجموعه ای از ساختمان ها و آثار هنری دوره های پس از اسلام است که یادگارهایی از افراد متعدد را دربردارد و بخشی از تحولات معماری دوره های اسلامی تاریخ ایران را در مدت هزار سال نشان می دهد. محراب الجایتو که در این مسجد قرار گرفته یکی از شاهکارهای هنر گچبری به شمار می آید.
    مسجد امام نیز از لحاظ عظمت، معماری و تزیینات، مهم ترین مسجد دوره صفویه است که در شهر اصفهان واقع شده است.
    مسجد جامع اردستان از کهن ترین مساجد ایران به شمار می آید که بنای اولیه آن، مربوط به قرون اولیه اسلامی است. مسجد جامع زواره در 15 کیلومتری شمال شرقی اردستان نیز نخستین مسجد چهار ایوانی ایران است که در دوره سلجوقی ساخته شده و مسجد جامع گلپایگان از آثار با ارزش دوره سلجوقی است. بنای مساجد جامع روستای اونج، روستای پوده، سراور و عباسی، مساجد حکیم، جمعه، حجت السلام و سید از دیگر آثار تاریخی و باارزش بالای معماری اصفهان هستند.

    آتشکده ها و کلیساها
    آتشکده ها و کلیساهای تاریخی زیادی نیز به عنوان مراکز عبادی سایر ادیان ازجمله جاذبه های تاریخی استان اصفهان به شمار می آیند. کلیسای هاکوپ نخستین کلیسایی است که ارامنه در جلفای اصفهان بنا کرده اند ولی مشهورترین کلیسای تاریخی جلفا از نظر معماری و تزیینات نقاشی، کلیسای سن سور است که به کلیسای وانک شهره است و در سال 1065 میلادی بنا شده است.
    مهم ترین کلیسای تاریخی جلفا از دوره شاه عباس اول نیز کلیسای مشهور بیدخم یا بیت اللحم است که در میدان جلفا و در مجاورت کلیسای مریم واقع شده است. آتشگاه کوه سنگی نیز از کهن ترین میراث اصفهان است که هم اکنون بقایای بنای آن در کوه سنگی در ارتفاع 1680 به چشم می خورد. آتشکده باستانی نیاسر نیز بر فراز صخره بلندی به نام تالار نیاسر در کنار چشمه آبی برپاست و از اهمیت زیادی برخوردار است.

    کاخ های تاریخی
    کاخ های تاریخی با معماری های کم نظیر از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند. کاخ چهل ستون از جمله بناهایی است که اصفهان ملقب به نصف جهان بخش مهمی از شهرت خود را مدیون آن است. عمارت تاریخی هشت بهشت نیز نمونه ای از کاخ های آخرین سلاطین دوره صفوی است. کاخ عالی قاپو نمونه منحصر به فرد و یکی از عجایب معماری کاخ های عهد صفوی است.

    باغ های تاریخی
    باغ های باشکوه استان اصفهان با شهرت های جهانی نیز از دیگر آثار باارزش این منطقه به شمار می آیند و همواره نظر جهانگردان را به خود جلب کرده اند.
    باغ فین در کاشان از توابع استان اصفهان از دوره صفویه برجای مانده و از لحاظ باغ آرایی و آب رسانی دارای اهمیت ویژه ای است و از نظر گردشگری از منابع بسیار ارزشمند ایران به شمار می آید.
    چهار باغ نیز مجموعه ای عظیم و زیبا است که از باغ های مختلف تشکیل شده است که تعدادی از آنها هم اکنون نیز برپا هستند.

    مناره ها
    مناره های قدیمی با معماری های خاص از دیگر جاذبه های تاریخی استان اصفهان به شمار می آیند. منار جنبان یکی از نمونه های ابنیه سبک مغولی ایران است که کاشی کاری هایی از آن دوره به یادگار مانده است. جالب ترین نکته این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یکی از مناره ها نه تنها مناره دیگر به حرکت درمی آید، بلکه تمامی این ساختمان مرتعش می شود.
    مناره گلپایگان نیز از بلندترین مناره های دوره سلجوقی است که به سده پنجم هجری قمری تعلق دارد. مناره های زیار، ساربان، علی ، گار، سین، رهروان، برسیان، چهل‌ دختران، دارالضیافه و داردشت از دیگر مناره های تاریخی این استان به شمار می روند که هر کدام به نوبه خود عجایبی از هنر و حرفه معماری و تزیینات را دارا می باشند.

    خانه های تاریخی
    خانه های تاریخی از دیگر دیدنی های استان اصفهان هستند که نظیر آنها در دیگر مناطق ایران کم تر یافت می شود. عمارت های زیادی در سراسر شهرستان های این استان پراکنده هستند که مهم ترین آنها را می توان در شهرستان کاشان و اصفهان دید.
    خانه بروجردی ها در کاشان یکی از نمونه های تکامل یافته ساختمان های کاشان است که شکل و حجم و پوشش آن در میان سایر خانه های تاریخی نمونه است. خانه عباسی ها نیز یکی از نمونه های منحصر به فرد عمارت های تاریخی جهان است که به لحاظ تنوع و تعدد فضاهای موجود بسیار قابل توجه است.
    همچنین خانه وثیق انصاری در شهر اصفهان حدود 150 سال پیش ساخته شده و از زیباترین خانه های دوره قاجار به شمار می آید.
    بطور کلی خانه ها و عمارت های زیادی در گوشه و کنار شهرستان های استان اصفهان واقع شده اند که هر یک از آنها از اهمیت معماری و تاریخی قابل توجهی برخوردار هستند.

    مدارس مذهبی از جمله مدرسه چهارباغ، صدر، نیمآورد و هنرستان ولیعصر (عج) تیران و پل‌های تاریخی مانند پل مارنان، الله‌وردی‌خان یا سی و سه پل، جویی، خواجو، جوق شا، قاضی زاهد، بازارها، سراها و تیمچه‌ها همچون راسته بازار قیصریه، سرای ملک‌التجار، بازار چهارسوق گلپایگان و بازار آهنگران خوانسار، کبوترخانه های اصفهان، گورستان تخت فولاد، ارگ شیخ بهایی از دیگر جاذبه های تاریخی این استان هستند.
    همچنین مراکز تفریحی مانند باغ پرندگان، باغ گل ها، مجموعه تفریحی ناژوان، مجموعه تفریحی سفه،مجموعه تفریحی ملک شهر، پارک امامزاده محمد، باغ غدیر، کتابخانه‌ها و تالارهای مطالعه، کانون اخترشناسی ادیب، فرهنگسراهای اصفهان و شهر اسباب بازی ها از مراکزی است که مسافران و گردشگران می توانند ساعات خوشی را در آنها سپری کنند.

    جاذبه های طبیعی اصفهان
    طبیعت استان اصفهان آمیزه ای از کوه ها و غارها و آثار به جا مانده از زندگی بشر در طول سالیان، از دیگر جاذبه های طبیعی گردشگری این استان به شمار می روند. غارهای قلعه بزی در شمال حسن آباد با قدمتی بیش از 40 سال کهن‌ترین محل سکونت انسان در استان اصفهان به شمار می آیند که در نوع خود بی نظیر و بسیار دیدنی هستند.
    غار فریدون در 18 کیلومتری غربی پیکان قرار دارد. در درون این غار تونلی بدست مردمان باستان کنده شده که با ابزارهای امروزی نیز کندن آن دشوار است؛ رفت و آمد به درون این غار بدون طناب و ابزار کوهنوردی دشوار است و کسانی که میخواهند از غار بازدید کنند، بایستی وسایل و ابزار کوهنوردی به همراه داشته باشند. غار یخ نیز در ارتفاع 3 هزار و 850 متری کوه دنا مابین دو قله معروف به نام های قدوس و بیژن واقع شده است و یکی از غارهای دیدنی ایران است. این غار به وسیله کوهنوردان فارس در مردادماه سال 1346 کشف شده است.
    درون غار ستونی از یخ به ارتفاع 80 متر و قطر 14 متر دیده می شود و در انتهای غار دریاچه زیبایی مملو از قطعات یخ شناور مشاهده می شود که بسیار دیدنی است. بازدید از این غار احتیاج به وسایل فنی دارد و بدون طناب ورود به این غار غیرممکن است. غار چاه وزمه در نزدیکی آبادی کلهرود در 30 کیلومتری شهر مورچه خوت اصفهان در میان دره کم عمق در ارتفاع کوتاهی از سطح رودخانه، غار پلنگ در 12 کیلومتری کمه از بخش سمیرم و در جنوب شهرضا که در انتهای آن پلنگ عظیم الجثه ای دیده می شود، غار افغان در کویر سیاه کوه و غار نیاسر بعنوان نمونه ای جالب از غارهای دست کن ایران از دیگر جاذبه های طبیعی این استان به شمار می روند.
    کوه صفه و چشمه های آن در جنوب شهر اصفهان، رشته کوه ایران کوه در جنوب جاده شهرضا، کوه کلاه قاضی در جنوب شرقی و در کیلومتر 30 جاده شهرضا و کوه های قمصر ازجمله کوه اشک، کوه سم، کوه اسبی، کوه میدان و کوه قیله که مانند چتری قمصر را در میان گرفته اند از دیگر مناطق طبیعی استان اصفهان هستند که می توانند مکانی برای گردشگران ورزشی و کوهنوردان علاقمند به فتح قله ها باشند.
    بطور کلی میراث فرهنگی بی بدیل و دست ساز مردمان خوش ذوق و هنرمند اصفهان با قدمتی بیش از هزاران سال که با طبیعت زیبای این منطقه درهم آمیخته، شهرت جهانی را برای آن به دنبال داشته است؛ همین امر سبب شده هر ساله در ایام فراغت همچون روزهای تعطیل نوروز، مردم سایر استان های ایران برای دیدن و استفاده کردن از این فضاهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی به این منطقه از کشورمان سفر کنند.

    منبع مطلب : www.hamkarbime.com

    مدیر محترم سایت www.hamkarbime.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 سال قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید