توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    تاریخ تولد امام زمان به چه روزی مشهور است

    1 بازدید

    تاریخ تولد امام زمان به چه روزی مشهور است را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    تقویم: میلاد فرخنده امام زمان علیه السلام

    امام زمان علیه‌السلام دوازدهمین و آخرین پیشوا و امام معصوم علیه‌السلام است که پس از رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به مقام منیع امامت نایل آمد. نامش محمد و کنیه‌اش ابوالقاسم که هم‌نام و هم‌کنیه پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله می‌باشد.[۱]

    گفته شد که در ایام غیبت آن حضرت، نام بردن وی به نام و کنیه‌اش جایز نیست تا آنگاه که خداوند منان قیامش را آشکار و حکومتش را برقرار کند.[۲]

    لقب‌های آن حضرت عبارتند از: مهدی، منتظر، حجت، صاحب، صاحب‌الامر، صاحب الزمان، قائم، قائم آل محمد، خاتم الاوصیاء، خلف الصّالح، منتقم و ثائر. لقب‌های دیگری نیز برای آن حضرت در منابع اسلامی بیان گردیده است.[۳]

    شیعیان در دوران غیبت صغری، از وی به "ناحیه مقدسه" یاد می‌نمودند. پدرش امام حسن عسکری علیه‌السلام، امام یازدهم شیعیان و مادرش نرجس می‌باشد. برای مادرش نام‌های دیگری چون صیقل، ریحانه، سوسن، حکیمه و ملیکه نیز گفته شده است.[۴]

    مادرش ملیکه دختر یشوعای فرزند قیصر روم بود که معجزه‌آسا در جنگ میان مسلمانان و رومیان، اسیر مسلمانان گردید و یک راست در بغداد فرود آمد و از سوی فرستاده امام علی‌النقی علیه‌السلام، امام دهم شیعیان خریداری گردید و در اختیار خواهرش حضرت حکیمه خاتون دختر امام جواد علیه‌السلام قرار گرفت و در اندک مدتی با احکام و معارف دینی و آموزه‌های مکتب اهل بیت علیهم‌السلام آشنا گردید و به یک بانوی شایسته و صالحه تبدیل شد و لیاقت همسری امام حسن عسکری علیه‌السلام را پیدا کرد و به ازدواج آن حضرت درآمد.[۵]

    محل تولد امام زمان علیه‌السلام در شهر سامرا که در آن زمان "سرّ من رای" می‌گفتند و در خانه امام حسن عسکری علیه‌السلام به صورت نهان واقع گردید. درباره تاریخ تولدش، اتفاق چندانی میان مورخان و سیره‌نگاران نیست. برخی پانزدهم شعبان، برخی هشتم شعبان و برخی بیست و سوم ماه رمضان را ذکر کرده‌اند و همچنین برخی سال 255، برخی سال 256 و برخی دیگر 258 قمری را سال ولادت آن حضرت دانسته‌اند.[۶]

    ولیکن مشهور و معروف میان شیعیان آن است که آن حضرت در پانزدهم شعبان سال 255 قمری دیده به جهان گشود و عالم هستی را با انوار تابناک خویش جلوه‌گر ساخت. بدین جهت شیعیان، روز پانزدهم شعبان را روز عید رسمی اعلان نموده و در آن روز به شکرانه نعمت بزرگ الهی به جشن و شادمانی می‌پردازند و خود را برای ظهور آن حضرت آماده می‌کنند.

    امام زمان علیه‌السلام از آغاز تولد خجسته خویش، به امر و مشیت الهی در پس پرده غیبت قرار گرفت و جز پدر گرامی‌اش امام حسن عسکری علیه‌السلام و مادرش نرجس و عمه پدرش حکیمه خاتون و برخی از خواص و نزدیکان، نمی‌توانستند به طور آزاد و دلخواه وی را دیدار و زیارت کنند. زیرا خلفای عباسی و عاملان و حاکمان ستم پیشه آنان، وجود شریف آن حضرت را مانع ستمگری و ترک‌تازی‌های خویش می‌دیدند و فرعون‌وار در صدد یافتن مهدی موعود و کشتن وی برمی‌آمدند و این شیوه ستمگرانه در طول تاریخ برقرار بود و در آینده نیز استمرار خواهد یافت، تا آن هنگامی که خداوند متعال اراده‌اش بر این تعلق گیرد که آن حضرت آشکار شود و قیام سراسری خویش را آغاز و حکومت واحد جهانی را برقرار کند.

    غیبت امام زمان علیه‌السلام در دو مرحله صورت گرفت که به غیبت صغری و غیبت کبری معروف گردید. غیبت صغری آن حضرت از زمان ولادتش در نیمه شعبان سال 255 تا سال 329 قمری به هنگام وفات چهارمین وکیل آن حضرت به مدت 74 سال و غیبت کبری وی از سال 329 تاکنون ادامه یافته است و همچنان ادامه پیدا می‌کند تا زمان ظهور آن حضرت.

    امام زمان علیه‌السلام از هشتم ربیع الاول سال 260 قمری به هنگام شهادت پدر ارجمندش امام حسن عسکری علیه‌السلام به مقام امامت و جانشینی پدر نایل آمد. وی آخرین امام معصوم است و امامتش همچنان ادامه دارد. درباره شخصیت، منقبت و ظهور و قیام آن حضرت و تشکیل حکومت واحد جهانی احادیث و روایات فراوانی به صورت متواتر وارد گردید و در این جا تنها به نقل یک حدیث نبوی، جهت تیمن و تبرک به نام شریف آن حضرت، بسنده می‌کنیم.

    قال رسول الله صلی الله علیه و آله: لو لم یبق من الدنیا الاّ یوم واحد، لطّول الله ذلک الیوم حتّی یبعث فیه رجلاً من ولدی، یواطی اسمه اسمی، یملأها عدلاً و قسطاً، کما ملئت ظلماً و جوراً.[۷]

    پانویس

    منابع

    موسسه تبیان،‌ نرم‌افزار دایرة‌المعارف چهارده معصوم علیهم‌السلام

    منابع بیشتر:

    وقایع الایام شیخ عباس قمی، 15 شعبان.

    منبع مطلب : wiki.ahlolbait.com

    مدیر محترم سایت wiki.ahlolbait.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نیمه شعبان 98 - تاریخ ولادت امام زمان در سال 1398 چه روزی است؟

    نیمه شعبان 98 - تاریخ ولادت امام زمان در سال 1398 چه روزی است؟

    ستاره: تاریخ ولادت امام زمان حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که در ۱۵ شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری اتفاق افتاد؛ در سال ۱۳۹۸ برابر با ۱ اردیبهشت ماه روز یکشنبه و جشن نیمه شعبان است. این روز در تقویم هجری قمری (۱۵ شعبان ۱۴۴۰) و در تقویم میلادی (۲۱ آوریل ۲۰۱۹) است.

    ولادت امام زمان حضرت مهدی (عج)

    داستان تولد امام زمان (عج) از معجزات خداوند است زیرا حضرت قائم، آخرین منجی بشریت و یاور مستضعفان، جهان را با نور وجود خویش زینت بخشیده‌اند. حضرت حجت بن الحسن العسکری (عج) امام زمان، فرزند امام حسن عسکری (ع) یازدهمین امام شیعیان و نرجس خاتون است.

    نرجس خاتون از فرزندان قیصر روم بود و نسب ایشان به حضرت عیسی (ع) می‌رسید. امام حسن عسگری پدر بزرگوار حضرت مهدی (عج) ایشان را که در شهر سامرا به دنیا آمده بودند، در خفا بزرگ کردند. خلفای عباسی و عاملان و حاکمان ستم پیشه آنان در آن روزگار، وجود شریف آن حضرت را مانع ظلم و ستم‌های خویش می‌دیدند و قصد یافتن مهدی موعود و کشتن او را داشتند.

    حضرت حجت بن الحسن العسکری (عج) در باور امامیه، منجی آخرالزمان و همان مهدی موعود است، ایشان عمری طولانی دارند و زمان زیادی را در غیبت زندگی خواهند کرد. اینکه علت غیبت امام زمان (عج) چیست؟ یکی از حکمت‌ها و راز‌های الهی بوده و ما نمی‌توانیم به عمق این راز پی ببریم اما سرانجام ایشان به خواست و اراده خداوند ظهور و قیام می‌کنند و با عدل و داد بر جهان حکومت خواهند کرد.


    انتظار فرج امام زمان (عج)

    انتظار ظهور حضرت مهدی در میان شیعیان فرهنگ مهدویت را به وجود آورده و تعداد بسیار زیادی شعر درباره انتظار و شعر در فراق امام زمان (عج) با سوز دل سروده شده است.

    هر سال در کشورهای اسلامی نیمه شعبان به مناسبت ولادت امام زمان جشن گرفته می‌شود. برای ابراز احساس خالصانه خود در این روز می‌توانید اس ام اس نیمه شعبان - پیامک تبریک میلاد امام زمان (عج) را بخوانید و از جملات زیبای آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید مجموعه شعر نیمه شعبان (اشعار ولادت امام زمان) و زیباترین اشعار درباره امام زمان (عج) را مطالعه کنید و آن‌ها را در محافل شاد خود بخوانید.

    در زیر حدیثی از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را با هم می‌خوانیم:

    امام مهدی علیه السلام:
    «چگونگی بهره مندی از وجود من در دوران غیبتم، همچون بهره ای است که از خورشید می‌برند،آن گاه که ابر آن را از دیدگان نهان می‌کند.»

    (بحارالأنوار: 52/92)

    منبع مطلب : www.fardanews.com

    مدیر محترم سایت www.fardanews.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    ییی : سلام میشه بگین تاریخ تولد مشهور امام زمان چی بوده ممنون

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    ولی : تاریخ تولد امام زمان عج به چه روزی مشهور است

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    ناشناس 17 روز قبل
    0

    نیمه شعبان

    ولی 18 روز قبل
    4

    تاریخ تولد امام زمان عج به چه روزی مشهور است

    ییی 1 سال قبل
    7

    سلام میشه بگین تاریخ تولد مشهور امام زمان چی بوده ممنون

    0
    مهدی 15 روز قبل

    نیمه شعبان

    مهدی 2 سال قبل
    4

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید