درباره ی هر یک از پیامبران اولوالعزم چه میدانید
درباره ی هر یک از پیامبران اولوالعزم چه میدانید را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
درباره ی پیامبران اولوالعزم
پیغمبرانی که دارای کتاب آسمانی و قانون مستقل بوده اند، پنج نفرند: حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت موسی، حضرت عیسی و حضرت محمد (ص).
این پنج تن را که صاحب کتاب و شریعتند، پیغمبران اولوالعزم می نامند. پیغمبرانی که بعد از هر یک از پیغمبران اولوالعزم آمده اند، بشر را به سوی شریعت همان پیغمبران دعوت کرده اند و به همین ترتیب، بعثت و دعوت ادامه داشت تا این که خداوند، پیغمبر اکرم محمدبن عبدالله را برای ختم پیغمبران قبل و ابلاغ آخرین دستورها و کامل ترین مقررات مذهبی برانگیخت و کتاب آسمانی او آخرین کتاب آسمانی گردید و در نتیجه، شریعت او برای همیشه زنده است.
١- حضرت نوح (ع)
نوح، بشر را به سوی توحید و یگانه پرستی و اجتناب از شرک و بت پرستی دعوت می کرد. خدای متعال به واسطه طوفانی که فرستاد، کفار را هلاک و زمین را از وجودشان پاک نمود و نوح که با عده ای از پیروان خویش نجات یافته بودند، شالوده یک جامعه دینی را از نو در جهان ریختند.
٢- حضرت ابراهیم (ع)
ابراهیم نمونه کامل یک انسان فطری بود که با نهاد پاک خود، از حقیقت جست و جو کرد و یگانگی خدای آفرینش را دریافت و تا زنده بود با شرک و ظلم مبارزه نمود. ابراهیم پرستش خود را نسبت به خدای یگانه و بیزاری خویش را از شرک به مردم اعلام کرد و دیگر فکری جز مبارزه با بت پرستی و شرک نداشت و با بت پرستان مبارزه می کرد.
٣ - حضرت موسی (ع)
آن حضرت وقتی متولد شد که بنی اسرائیل در اسارت می زیستند و سربازان حکومت به امر فرعون کودکان را سر می بریدند. مادر موسی طبق آنچه خدا درخواب به وی دستور داده بود، موسی را در صندوقی چوبی گذاشته و در رود نیل رها کرد. آب، صندوق را به قصر فرعون آورد. به امر فرعون، صندوق را گرفتند، وقتی که باز کردند، بچه ای در میان صندوق یافتند. فرعون در اثر اصرار ملکه، از کشتن بچه صرف نظر کرد و چون فرزند نداشتند، او را به فرزندی قبول کردند.
۴ - عضرت عیسی (ع)
تولد آن حضرت به طور غیر عادی بوده است، مادرش حضرت مریم (س) که دوشیزه ای پارسا بود، در بیت المقدس مشغول عبادت بود که روح القدس از جانب خدا بر وی نازل شده و مژده مسیح را به وی داد و او را به مسیح بارور کرد. پس از تولد، در مقابل تهمت های ناروا که مردم نسبت به مادرش می زدند، در گهواره به سخن درآمده، از مادر خود دفاع کرد و نبوت و کتاب خود را به مردم خبر داد. حضرت عیسی در سن جوانی به دعوت مردم پرداخت و شریعت موسی را با تغییرات کمی احیا کرد.
۵ - حضرت محمد (ص)
پیغمبر گرامی اسلام، آخرین پیامبری است که خدای مهربان برای هدایت به سوی جهانیان فرستاده است. چهارده قرن پیش، جهان انسانیت در حالی می زیست که از دین توحید نامی بیش نمانده بود و مردم از یگانه پرستی و خداشناسی به کلی دور مانده بودند، کعبه به بت خانه و دین ابراهیم (ع) به بت پرستی تبدیل شده بود. در چنین زمانی خدای مهربان، پیغمبر اکرم را برای اصلاح جهان و رهبری جهانیان برگزید و قرآن را که مشتمل بر معارف خداشناسی و اجرای عدالت و پند و اندرزهای سودمند بود، بر وی نازل فرمود و آن حضرت را مامور ساخت که با آن سند آسمانی، مردم را به سوی انسانیت و پیروی از حق دعوت کند.امید وارم استفاده کرده باشید
هرگز نشه فراموش *** نظردهید فراوون
منبع مطلب : chini.blogfa.com
مدیر محترم سایت chini.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.پیامبران اولو العزم چه کسانی هستند؟ چرا اولو العزم نامیده شدند، و کتابهای آنها چه نام دارد؟ و چرا زرتشت و داوود(ع) اولو العزم نیستند؟ - گنجینه پاسخ ها - اسلام کوئست - مرجعی برای پاسخگویی به سوالات دینی، اعتقادی و شرعی
کلمۀ «اولو العزم» یکبار در قرآن آمده است. خداوند میفرماید: «فَاصْبِرْ کَما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُل...»؛[1] مانند رسولان اولو العزم صبر کن و...".
عزم به معناى ارادۀ محکم و استوار است. راغب در مفردات میگوید: عزم به معناى تصمیم گرفتن بر انجام کارى است.[2]
در لغتنامه لسان العرب آمده است: رسولان اولو العزم کسانی هستند که تصمیم بر انجام امر خدا که بر آن متعهد َشدهاند گرفتهاند.[3] در قرآن مجید، عزم گاهى به معنای صبر به کار رفته، [4]و گاه به معناى وفاى به عهد.[5]
در کتابهای تفسیری آمده است: با توجه به اینکه پیامبران صاحب شریعت جدید و آیین تازه با مشکلات و گرفتاریهاى بیشترى روبرو بودند، و براى مقابله با آن، عزم و ارادۀ محکمترى لازم داشتند، به این دسته از پیامبران، اولو العزم اطلاق شده است و اگر بعضى، عزم و عزیمت را به معناى حکم و شریعت تفسیر کردهاند،[6] به همین مناسبت است، و گرنه عزم در لغت به معناى شریعت نیامده است.[7]
اولو العزم بودن پیامبر، نشانۀ صاحب شریعت بودن آن پیامبر است. به عبارت دیگر، آن پیامبر، دارای دینی خاص است که پیامبران همزمان او، یا بعد از او باید دین او را ترویج دهند،[8] تا زمانی که پیامبری با آیین جدید و شریعت تازه ظهور کند.
خداوند هم در قرآن به تشریع دین و ابلاغ آن توسط پیامبران اشاره میکند و نام چهار پیامبر - غیر از پیامبر اسلام که آخرین دین الاهی توسط وی آورده شد، و در این آیه مورد خطاب است - را که دارای دین و شریعتی خاص بودند، میآورد: "برایتان از دین همان را تشریع کرد که نوح(ع) را بدان توصیه فرمود، و آنچه ما به تو وحی کردیم و به ابراهیم و موسی و عیسی(ع) توصیه نمودیم این بود که دین را بپا دارید و در آن تفرقه نیندازید".[9]
پیامبران اولوالعزم در روایات
اگر چه بعضی از مفسّران - عموماً غیر شیعه - قرون اولیّۀ اسلام، پیامبران اولو العزم را کسانی دانستند که مأمور به جهاد بودند و یا مکاشفاتشان را اظهار کردهاند، و در تعیین مصداق هم از نوح، ابراهیم، اسحاق، یعقوب، یوسف، ایّوب، یا ابراهیم، نوح، هود(ع) و محمد(ص) نام بردهاند،[10] ولی روایات ائمه(ع)، هم به وجه تسمیۀ اولو العزم صراحت دارد و هم به بیان صفات اولو العزم و تعیین مصداق.
صفات اولو العزم در روایات این چنین بیان شده است:
در این سه مورد، به سه خصوصیت بارز این پیامبران اشاره شده است؛ یعنی دعوت جهانشمول، دین و کتاب الاهی. در روایتی از امام صادق(ع) شرط دوم و سوم کنار هم آمده است که برای جواب به قسمت بعدی سؤال(چرا بعضی از انبیا با اینکه کتاب داشتند، ولی اولو العزم نبودند؟) کفایت میکند.
امام رضا(ع) در جواب کسی که از ایشان میپرسد این پیامبران چگونه اولو العزم شدند؟ میفرماید: «چون که برانگیخته شدند(نوح و ابراهیم و ...) به کتاب و شریعتی خاص".[14]
پس داشتن کتاب یکی از شرایط پیامبران اولوالعزم است. امّا دو شرط مهم دیگر نیز در اینجا وجود دارد که یکی داشتن دعوت جهانشمول برای همۀ انسانها و جنّیان، و دیگری داشتن شریعتی مستقل و تازه است.
باید توجه داشت معنای شریعت مستقل این نیست که با شریعت پیامبران قبل کاملا متفاوت باشد و با آن سازگاری نداشته باشد، بلکه معنایش این است که بنابر مقتضیات زمان، شریعتها هم متفاوت میشد که این امری طبیعی است.
حضرت داوود(ع) اگر چه دارای کتاب آسمانی است، ولی کتاب او، کتاب احکام و شریعت مستقل و تازه نبود، چنانکه حضرت آدم، شیث و ادریس(ع) هم دارای کتاب بودند، ولی اولو العزم نبودند.[15]
در روایات، به صراحت اسامی پیامبران اولو العزم بیان شده است. از امام علی بن الحسین(ع) نقل شده است: اولو العزم پنج نفرند: حضرت نوح، ابراهیم، موسی، عیسی(ع) و حضرت محمد(ص).[16] همچنین این معنا از امام صادق[17] و امام رضا(ع)[18] نیز رسیده است. در روایات، از کتب نوح و ابراهیم(ع) به نام «صحف» یاد شده است، اگر چه در قرآن از کتاب موسی(ع) نیز به نام صحف نام برده شده است،[19] ولی به مجموع آن صحیفهها تورات میگویند. کتاب حضرت عیسی(ع) انجیل و کتاب حضرت محمد(ص) هم قرآن است.
امّا «اوستا» که کتاب زرتشتیان است، آیا همان کتاب آسمانی زرتشت باشد، جای تأمل است. در قسمتهای مختلف اوستا نقل قولهای وی و یا صحبتهایی که او با خدا یا مردم میکند بیان شده است.[20] اگرچه بر طبق روایات، وی پیامبر الاهی و صاحب کتاب بود.[21]
[1]. احقاف، 35.
[2]. راغب اصفهانی، مفردات الفاظ قرآن، واژه «عزم».
[3]. «و أُولُو العَزْمِ من الرُّسُلِ: الذینَ عَزَمُوا على أَمرِ الله فیما عَهِدَ إلیهم». این منظور، لسان العرب، ج 12، ص 399.
[4]. شورى، 43 .
[5]. طه، 115 .
[6]. علامه طباطبائی میگوید: اینکه عزم به معنای «عزیمت» یعنی حکم و شریعت باشد، توسط روایات اهلبیت(ع) تأیید شده است. طباطبائی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج 19، ص 219، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ پنجم، 1417ق.
[7]. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 21، ص 378، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ اول، 1374ش.
[8]. مصباح یزدی، محمد تقی، اصول عقائد، ص 239، تهران، سازمان تبلیغات اسلامی، چاپ چهارم، 1379.
[9]. شوری، 13.
[10]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 11، ص 35، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.
[11]. همان، ص 33.
[12]. همان، ص 34؛ شیخ صدوق، علل الشرائع، ج 1، ص 122 – 123، باب 101، قم، کتاب فروشی داوری، چاپ اول، 1385ش.
[13]. بحار الانوار، ج 11، ص 35.
[14]. همان، ص 56.
[15]. المیزان فی تفسیر القرآن، ج 2، ص 142.
[16]. قمی، علی بن ابراهیم، تفسیر القمی، محقق و مصحح: موسوی جزائری، سید طیب، ج 2، ص 300، قم، دار الکتاب، چاپ سوم، 1404ق؛ بحار الانوار ، ج 11، ص 32.
[17]. بحار الانوار، ج 11، ص 56.
[18] . علل الشرائع، ج 1، ص 122 - 123، باب 101.
[19]. اعلی ، 19.
[20]. رابرت هیوم، ادیان زندۀ جهان، ص 278. همچنین برای توضیح بیشتر به "یسنا" قدیمیترین و مهمترین بخش اوستا، فصل 46، بندهای 2 و 1 رجوع شود.
[21] . شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 53، ح 1678، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.
منبع مطلب : www.islamquest.net
مدیر محترم سایت www.islamquest.net لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم
تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم
تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم
تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم کلاس ششم
تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم کلاس پنجم
لینک دانلود فایل ورد در انتهای صفحه
مقدمه و تعریف:
کلمه اولوالعزم در آیه 35 سوره احقاف بیان شده است. عزم به معنای حکم و شریعت
است و اولوالعزم یعنی پیامبرانی که دارای شریعت و دین مستقل و جدیدی بوده اند.
«فَاصْبِرْ كَمَا صَبَرَ أُولُو الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ…»
«پس صبر کن آنگونه که پیامبران «اولوالعزم» صبر کردند…»
مقصود از اولوالعزم
درباره اين كه مقصود از اولوالعزم چيست و انبياى اولوالعزم چه كسانى هستند سه نظريه مطرح شده است:
الف. برخى عزم را به معناى صبر دانسته اند صفت صبر به عنوان يك صفت برجسته براى پيامبران اولوالعزم مطرح شده است.
ب. بعضى از مفسرين با استناد به برخى از روايات، عزم در كلمه اولوالعزم را به معناى
عهد دانسته اند. مطابق اين تفسير منظور از اولوالعزم پيامبرانى هستند كه خداوند از آنها
بر عبوديت و اطاعت تامه خويش يا بر ولايت پيامبر خاتم و اهل بيت ايشان پيمان گرفته است.
ج. عده ديگرى از مفسرين با توجه به پاره اى از روايات ديگر، انبياى اولوالعزم را به انبياء داراى كتاب و شريعت تفسير نموده اند.
1. داشتن دعوت همگانی
2. داشتن شریعت و دین
3. داشتن کتاب الهی
به طور خاص، فقط 5 تن از پیامبران الهی دارای چنین ویژگی هایی بوده اند؛ یعنی هم
دعوت همگانی، هم شریعت و هم کتاب الهی داشته اند.
پیامبران اولوالعزم به ترتیب عبارتند از:
کتاب پیامبران اولوالعزم
تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم
1- حضرت نوح (ع)
نوح، بشر را به سوی توحید و یگانه پرستی و دوری از شرک و بت پرستی دعوت می کرد.
خدای متعال به واسطه طوفانی که فرستاد، کفار را هلاک و زمین را از وجودشان پاک نمود
و نوح که با عده ای از پیروان خویش نجات یافته بودند، پایه و اساس یک جامعه دینی را از
نو در جهان بنا کردند.
نوح (ع)، اولین پیامبر از پیامبران اولو العزم است. او نخستین پیامبری است که در زمان او عذاب نازل شده است.
حضرت نوح بعد از حضرت آدم، شیث و ادریس، چهارمین پیامبر دانسته شده است.
نوح حدود ۹۵۰ سال قومش را به یکتا پرستی دعوت کرد اما چون قومش به او ایمان
نیاوردند خداوند آنها را به وسیله طوفان عذاب کرد.
نوح به دستور و راهنمایی خداوند برای نجات مؤمنان و همچنین یک جفت از هر نوع حیوان
از طوفان، کشتی ساخت. در سورههای متعددی به نوح و داستان او اشاره شده است،
یک سوره قرآن به نام اوست و به دلیل عمر بسیار طولانی، به شیخ الانبیاء مشهور است.
بنابر روایات اسلامی، نوح فرزند نهم از نسل آدم(ع) است.
حضرت نوح(ع) چهار فرزند داشت که نام آنها سام، حام، یافث و کنعان بود.
تاریخ وفات حضرت نوح مشخص نیست مدت زمان عمر او بعد از طوفان از ۷۰ سال تا ۶۰۰
سال نقل شده است.
2- حضرت ابراهیم (ع)
حضرت ابراهیم مشهور به ابراهیم خلیل، دومین پیامبر اولوالعزم است. ابراهیم در بین
النهرین به پیامبری مبعوث شد و نمرود حاکم زمان خود و مردم آن ناحیه را به آیین توحید
دعوت کرد. عده کمی دعوت او را پذیرفتند و چون او از ایمانآوردن آنها مأیوس شد، به
فلسطین مهاجرت کرد.
برپایه آیات قرآن، قوم بتپرست ابراهیم، او را بهجهت آنکه بتهایشان را شکسته بود، در
آتش انداختند، اما آتش به فرمان خدا سرد شد و ابراهیم از آن سالم بیرون آمد.
بیشتر محققان، سده ۲۰قم را تاریخ ولادت ابراهیم دانستهاند و برخی از آنها رقم دقیقتر
۱۹۹۶قم را ذکر کردهاند. در منابع اسلامی چندین شهر به عنوان زادگاه ابراهیم(ع) ذکر شده است.
ابراهیم(ع) ۱۷۹ یا ۲۰۰ سال عمر کرد و در حبرون، که امروزه الخلیل نامیده میشود و در
فلسطین قرار دارد، از دنیا رفت.
اسماعیل(ع) و اسحاق (ع) دو فرزند ابراهیم و جانشینان او هستند. نسب قوم بنیاسرائیل که پیامبران زیادی از بین آنها ظهور کرد و همچنین حضرت مریم مادر حضرت عیسی، از طریق اسحاق به ابراهیم(ع) میرسد. پیامبر اسلام هم به اسماعیل فرزند دیگر او نسب میبَرد.
قرآن بنای خانه کعبه و دعوت مردم به مناسک حج را به ابراهیم نسبت داده و او را خلیل الله (دوست خدا) معرفی کرده است. طبق آیات قرآن او پس از آزمودهشدن با بلاها ازجمله ذبح فرزندش به فرمان خدا، علاوه بر نبوت به مقام امامت هم نائل شده است.
ابراهیم تا زنده بود با شرک و ظلم مبارزه نمود. ابراهیم پرستش خود را نسبت به خدای
یگانه و بیزاری خویش را از شرک به مردم اعلام کرد و دیگر فکری جز مبارزه با بت پرستی
و شرک نداشت و با بت پرستان مبارزه می کرد.
3 – حضرت موسی (ع)
حضرت موسی، از پیامبران اولواالعزم، دارای شریعت و کتاب مستقل به نام تورات و دعوت
جهانی بود. او از نسل حضرت ابراهیم (علیهالسلام) است و با شش واسطه به آن حضرت
میرسد.
آن حضرت وقتی متولد شد که بنی اسرائیل در اسارت زندگی می کردند و سربازان
حکومت به امر فرعون کودکان را سر می بریدند.
موسی فرزند عمران از نوادگان یعقوب میباشد. نَسَب او تا یعقوب عبارت است از (موسی
بن عمران بن یصهر بن یافث بن لاوی بن یعقوب). (او ۵۰۰ سال بعد از ابراهیم خلیل ظهور
کرد.)
موسی نامی است که از دو جزء تشکیل شده یکی «مو» به معنای آب و دیگری «سی»
به معنای درخت است. (در روایاتی دیگر نام مادر موسی را «یوکابد» گفتهاند)
مادر موسی طبق آنچه خدا درخواب به وی دستور داده بود، موسی را در صندوقی چوبی
گذاشته و در رود نیل رها کرد. آب، صندوق را به قصر فرعون آورد. به امر فرعون، صندوق را
گرفتند، وقتی که باز کردند، بچه ای در میان صندوق یافتند. فرعون در اثر اصرار ملکه، از
کشتن بچه صرف نظر کرد و چون فرزند نداشتند، او را به فرزندی قبول کردند.
درباره مدت عمر موسی و هارون و همچنین کیفیت وفات ایشان اختلافی در روایات و
تواریخ دیده میشود. مشهور آنست که عمر موسی (علیهالسّلام) هنگام رحلت
۱۲۰ سال و عمر هارون ۱۲۳ سال بوده و در روایتی که صدوق قدسسره در اکمالالدین از
رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) روایت کرده است عمر موسی (علیهالسّلام) ۱۲۶
سال و عمرهارون ۱۳۳ سال ذکر شده است.
قبر موسی (علیهالسّلام) را عموما در کوه نبا یا نبو در کنار جاده اصلی، پَهلُوی تل قرمز
رنگ ذکر کردهاند و قبر هارون را در طور سینا نوشتهاند.
4 – حضرت عیسی (ع)
حضرت عیسی علیه السلام، پیامبر مسیحیان و یکی از پیامبران اولوالعزم و صاحب
شریعت می باشد و کتاب آسمانی او انجیل نام دارد. آن حضرت آخرین پیامبر قبل از پیامبر
خاتم صلی الله علیه وآله است. او داراى مقام امامت و از گواهان اعمال، و بشارت
دهندگان به آمدن پیامبر اسلام بود. از معجزات اوست: خلق مرغ، زنده کردن مردگان،
شفای کور مادرزاد و برصى و خبر دادن از غیب.
حضرت عیسی علیه السلام فرزند مریم دختر عمران است که خداوند او را برگزیده بر تمام
زنان عالم برتری داد.
تولد آن حضرت به طور غیر عادی بوده است، مادرش حضرت مریم (س) که دوشیزه ای
پارسا بود، در بیت المقدس مشغول عبادت بود که روح القدس از جانب خدا بر وی نازل
شده و مژده مسیح را به وی داد و او را به مسیح بارور کرد.
پس از تولد، در مقابل تهمت های ناروا که مردم نسبت به مادرش می زدند، در گهواره به
سخن درآمده، از مادر خود دفاع کرد و نبوت و کتاب خود را به مردم خبر داد. حضرت عیسی
در سن جوانی به دعوت مردم پرداخت و شریعت موسی را با تغییرات کمی احیا کرد.
تحقیق در مورد پیامبران اولوالعزم
5 – حضرت محمد (ص)
مُحَمَّد بن عَبدُاللّه بن عَبدُالمُطّلِب بن هاشم (عام الفیل–۱۱ق) پیامبر اسلام، از پیامبران
اولوالعزم و آخرین پیامبر الهی. معجزه اصلی او قرآن است و مردم را به یکتاپرستی و
اخلاق نیک دعوت کرد.
حضرت محمد(ص) در جامعه مُشرک جزیرة العرب به دنیا آمد، اما از بتپرستی و نزدیک
شدن به زشتیهای رفتاری رایج در جامعه پرهیز میکرد. در چهل سالگی به پیامبری
رسید و مهمترین پیامش دعوت به توحید بود. هدف از بعثتش را تکمیل فضایل اخلاقی
معرفی کرد. مشرکان مکه سالها او و پیروانش را آزردند، ولی آنان از اسلام دست
برنداشتند. محمد پس از ۱۳ سال دعوت به اسلام در مکه، به مدینه رفت و این هجرت،
مبدأ تاریخ اسلامی شد.
روز ولادت پیامبر اسلام(ص) از نظر مشهور شیعه، ۱۷ ربیعالاول و از نظر مشهور اهل
سنت، ۱۲ ربیعالاول است. در ایران، فاصله بین ۱۲ ربیعالاول تا ۱۷ ربیعالاول به عنوان
هفته وحدت بین شیعه و سنی نامگذاری شده است. مکان ولادت پیامبر اسلام(ص) در
شعب بنیهاشم یا شعب ابیطالب و در خانه عقیل بن ابیطالب به دنیا آمد.
پیغمبر گرامی اسلام، آخرین پیامبری است که خدای مهربان برای هدایت به سوی
جهانیان فرستاده است. چهارده قرن پیش، انسان در حالی زندگی می کرد که از دین
توحید نامی بیش نمانده بود و مردم از یگانه پرستی و خداشناسی به کلی دور مانده
بودند، کعبه به بت خانه و دین ابراهیم (ع) به بت پرستی تبدیل شده بود.
در چنین زمانی خدای مهربان، پیغمبر اکرم را برای اصلاح جهان و رهبری جهانیان انتخاب
نمود و قرآن را که شامل معارف خداشناسی و اجرای عدالت و پند و اندرزهای
سودمندبود، بر وی نازل فرمود و آن حضرت را مامور ساخت که با آن سند آسمانی، مردم
را به سوی انسانیت و پیروی از حق دعوت کند.
لینک دانلود فایل ورد پیامبران اولوالعزم
بخش کودک و نوجوان تبیان
سایت اهل بیت
پاورپوینت درس دهم مطالعات اجتماعی پنجم دبستان
پاورپوینت درس نهم مطالعات اجتماعی پنجم دبستان
پاورپوینت درس هشتم مطالعات اجتماعی پنجم دبستان
پاورپوینت درس چهار جامعه شناسی دهم
تحقیق انگلیسی با ترجمه فارسی درباره خفاش ها
تحقیق در مورد انواع چوب و کاربردهای آن
تحقیق تاثیر شبکه های مجازی و اجتماعی بر سلامت روانی دانش آموزان
تحقیق در مورد سعدی
منبع مطلب : kelasedarsi.ir
مدیر محترم سایت kelasedarsi.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
💜 شیدا 💜 : عالیه خیلی خوبه واقعا پند آموزه 💐🌺
علیسان : خیلی عالی بود❤❤
فاطمه کریمی : ممنون از شما ۲۰ گرفتم🌷
زه : ممنون
بچه ها اینا خیلی خوب هستند
خیلی دوست داشتم ممنون
عالی بود♥♥♥♥♥
عااااااالی 👌👌👌
ممنون خیلی عالی بود
خیلی عالی بود👍👍
خوب بود اما حجمش زیاد در واغه سه خط هستش
🐱
🐱
ینسنثسمیمث
ممنون بسیار عالی
ممنون بسیار عالی
خیلی خوب بود
خوبه
خوبه
خیلی عالی بود ممنونم
ممنونم از تون 😍😍😍
عالی 😍😍😍😍😍😍😍😍😍
عالی بود
خیلی خوب
خیلی خوب
خیلی خوب
خیلی خوب
عالی
سلام خیلی خوبه
خیلی خوبه اطلاعات کاملی رو داره
ممنون من که خیلی ازش استفاده کردم
خیلی به دردم خورد ممنون🙏
خیلی عالی بود
خیلی عالی بود ممنون بابت اطلاعاتی که در این سایت گذاشتید من به خوبی از اون استفاده کردم و سود بردم ❤
عالیییییییییییی
عالیییییییییییی
عالی من کپی کردم تو شاد برا معلمم بفرستم انقدر دور و دراز بود که چی توصیه میکنم دونه دونه کپی یا عکس بگیرین
YAZDANBONVARI
عالی بود ممنون از کمکتون
💟عالی بود💕 اطلاعات خوب بودمن تحقیق میکردم💟
خداپرستی
همیشه خدا رایادکن
یاخدا
عالی بود
ممنون از شما
اطلاعات مفیدی بود.
خوب بود من خیلی خوشم اومد❤❤
حالی بود وب سایت شما عالی هستش💎💙💙
عالی ولی بلند بود اگه یکم حجمش کمتر بود بهتر بود ⭐⭐⭐⭐⭐
عالی بود من بیست گرفتم 🌷
بسیار کامل وعالی وازبرنامتون تشکرمیکنم
عالیی
عالی
عالی
عااااالی بود
ممنونم خییییییییییلی خووب بود
عال بئود دمتون گرم من که با اطلاعات شما در کلاسم نمره 20 گرفتم
20 عالی هست
خوبه
عالی
دورو
عالی
سلام عالیه
عالی هست
ممنون
ببخشید من یه سوال داشتم نام کتاب های پیامبران اولوالعزم چیست؟؟
عالی
عالی
خیلی عالی بود❤❤
عالیهههه خیلی اطلاعاتتون خیلی خوب بود من با اطلاعاتتون نمره ۲۰ رو گرفتم
ممنونم از سایت عالیتون
اطلاعاتتون خیلی خوب بود و به من خیلی کمک کرد
عالی بود
ا
ا
ا
ا
عالیه خیلی خوبه واقعا پند آموزه 💐🌺
ممنون از شما ۲۰ گرفتم🌷
ممنون از شما ۲۰ گرفتم🌷
عالللیییییییی بود
عععععالللِلییی
عالی بود
خوب
خوب بود
خیلی عالی بود ممنون بابت اطلاعاتی که در این سایت گذاشتید من به خوبی از اون استفاده کردم و سود بردم♥
سلام من يگانه هستم عالییییییییییییی 🤩😍🥰بود