رنگ قرمز از ترکیب چه رنگی بدست میاد
رنگ قرمز از ترکیب چه رنگی بدست میاد را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
ترکیب رنگ ها
جسم سیاه
چنانچه به جسمی نوری را بتابانیم، اگر در طیف این نور از رنگهایی که جسم مورد نظر باز میتاباند، وجود نداشته باشد، ما آن جسم را به رنگ سیاه خواهیم دید. مثلا جسمی که به رنگ قرمز خالص است، اگر با نور آبی یا سبز خالص روشن شود، از آنجا که طیف رنگی جسم قرمز رنگ دارای رنگ آبی یا سبز نیست، لذا تمام نور تابیده به جسم قرمز رنگ جذب شده و باعث میشود که ما آن را به رنگ سیاه ببینیم.
اجسام شفاف
اگر به یک جسم شفاف نوری را بتابانیم، جسم را به رنگ نوری که از خود عبور میدهد، خواهیم دید. مثلا اگر بهشیشه نور سفید بتابانیم، از آنجا که شیشه تمام رنگها را به یک نسبت از خود عبور میدهد، لذا شیشه را سفید میبینیم. ولی اگر رنگ شیشه قرمز خالص باشد و نور سفید را بتابانیم، فقط نور قرمز را عبور میدهد و به رنگ قرمز دیده میشود، ولی اگر رنگ شیشه قرمز خالص نباشد و از ترکیب چند رنگ بوجود آمده باشد، علاوه بر نور قرمز بر حسب رنگهای مرکب شیشه رنگهای دیگر هم دیده میشوند.
رنگهای اصلی
رنگهای اصلی رنگهایی هستند که از ترکیب آنها به نسبتهای معین میتوان کلیه رنگها را بدست آورد، ولی همیشه رنگی که از ترکیب رنگهای مزبور تولید میشود، از رنگ معادل خود در طیف روشنتر است. رنگهای اصلی گروههای متفاوتی دارند و مهمترین آنها عبارتند از:
· گروه قرمز و سبز و بنفش
· گروه زرد و آبی و قرمز
رنگهای مکمل
دو رنگ را مکمل یکدیگر گویند وقتی که از ترکیب آنها نور سفید بدست آید. رنگهایی که از ترکیب آنها با نسبت معین رنگ سفید بدست میآید، عبارتند از :
· قرمز با سبز آبی رنگ
· سبز با ارغوانی
· زرد با نیلی بنفش رنگ
· نارنجی با آبی نیلی رنگ
· آبی با قرمز مایل به نارنجی
· نیلی با نارنجی مایل به زرد
· بنفش با زرد مایل به سبز
رنگهای اصلی
در تئوری رنگ سنتی، قرمز، زرد و آبی رنگهای اصلی هستند زیرا دانه های رنگی تشکیل دهنده آنها از ترکیب هیچ رنگ دیگری به وجود نیامده و تمام رنگهای دیگر از ترکیبات مختلف این سه رنگ با یکدیگر به دست می آیند
رنگهای فرعی
سبز، نارنجی و بنفش رنگهایی هستند که از ترکیب رنگهای اصلی با یکدیگر حاصل میشوند. محل قرار گیری هر رنگ ثانویه در دایره رنگ، بین دو رنگ اصلی تشکیل دهنده اش است.
رنگهای ترکیبی
زرد- نارنجی، قرمز نارنجی، قرمز- بنفش، آبی - بنفش، آبی- سبز و زرد - سبز، این رنگها از ترکیب یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به وجود می آیند و در اینجا هم، در میان دو رنگ تشکیل دهنده خود قرار میگیرند
هماهنگی (هارمونی) رنگ
هماهنگی یا هارمونی به معنای"چیدمان مطبوع اجزاء یک کل" است و وجود آن در تمام مظاهر زندگی از موسیقی، شعر، رنگ یا حتا یک کیک زیبا، جلوه میکند.
از نظر دیداری، هماهنگی، در چیزی است که موجب لذت چشم میشود. این هماهنگی بیننده را مجذوب کرده و احساس نظم و تعادل را در او ایجاد میکند. هنگامی که چیزی ناهماهنگ است، یا خسته کننده است یا وحشتناک.
از طرفی هارمونی بیش از حد نیز به ترکیبی بسیار ملایم و نچسب تبدیل میشود و بیننده را آنطور که باید مجذوب و علاقمند نمیکند و بالعکس عدم حضور آن نیز تصویری به وجود می آورد که هیچ چشمی تحمل دیدن آنرا ندارد.
مغز انسان هر چیزی را که قابلیت سازماندهی نداشته و نامفهوم باشد، پس میزند. عمل دیدن به حضور یک ساختار منطقی نیاز دارد و هماهنگی رنگی میتواند این علاقه به دیدن و حس تعادل را به وجود بیاورد.
به طور خلاصه، یکپارچگی مفرط موجب تحریک ناپذیری و پیچیدگی مفرط موجب تحریک بیش از اندازه مغز میشود. تعادل پویا، نتیجه حضور هماهنگی است.
چند قاعده کلی در ایجاد هارمونی رنگی
همانطور که گفتیم، تئوریهای رنگ و هارمونی رنگی متعددی وجود دارند. ما در اینجا به معرفی چند فرمول ابتدایی در به کار گیری رنگها میپردازیم.
چیدمان بر اساسهمجواری رنگها
رنگهای همجوار (پیوسته) یا Analogous Colors، به هر دسته سه تایی از رنگهایی گفته میشود که در دایره رنگ کنار یکدیگر قرار گرفته اند. مانند زرد-سبز، زرد و زرد نارنجی. معمولا در چنین ترکیبهایی، یک رنگ از نظر مقدار، بر دو رنگ دیگر برتری دارد
چیدمان بر اساس رنگهای مکمل
رنگهای مکمل آنهایی هستند که در دایره رنگ، درست در مقابل یکدیگر قرارگرفته اند. مانند قرمز و سبز یا قرمز- بنفش و زرد - سبز. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، درجات مختلف زرد - سبز در برگها، هماهنگی زیبایی با رنگهای قرمز-بنفش گل، ایجاد کرده اند. رنگهای مکمل بالاترین درجه تباین (کنتراست) و ثبات را به وجود می آورند.
چیدمان بر اساسطبیعت
طبیعت، بهترین نقطه شروع برای درک و ایجاد هارمونی رنگی است. در تصویر بالا ملاحظه میکنید که زرد، سبز و قرمز چه نقش هماهنگی ایجاد کرده اند و این ترکیب متناسب، لزوما در دو مورد قبل نمیگنجد، اما زیبا و قابل اجرا است.
منبع مطلب : theplusclass.blogfa.com
مدیر محترم سایت theplusclass.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
تمام رنگها از ترکیب این 3رنگ ساخته میشود
یکی از عناصر اصلی دکوراسیون و چیدمان خانه ها، مسئله بکار گیری رنگ است. به خصوص استفاده از رنگ در دکور خانه که بسیار مهم است و در روحیه افراد تاثیر می گذارد. به خصوص سه رنگ اصلی آبی، قرمز و زرد که تمام رنگها از ترکیب این سه رنگ ساخته میشود.
اهمیت رنگ بکار رفته در خانه ها، از آنجا بیشتر می شود که در طول شبانه روز اغلب مردم، بیشترین زمان خود را خانه می گذرانند. به همین دلیل رنگ آمیزی خانه تاثیر زیادی را بر روحیه افراد میگذارد. به همین جهت با پیشرفت علوم مختلف از جمله علم روانشناسی و همچنین پیشرفت معماری و فضاسازی داخلی خانه ها، کم کم توجه به کاربرد و نوع بکارگیری رنگ ها مطابق با اصول و نحوه تاثیر گذاری هر چه بهتر آنها بر روی افراد، مطرح و مطابق با اصول، پیاده سازی شد.
از این رو با بیشتر شدن امکانات و تنوع دکوراسیون و نحوه چیدمان منزل با استفاده از کاغذ دیواری،کفپوش پارکت لمینت و چیدن وسایل مختلف و همچنین رنگ آمیزی دیوارها، سقف و سایر بخشها متنوع تر ولی در عین حال مشکل تر شده است. اما با این وجود، امکان اینکه بنا به شرایط دکور خانه و همچنین سلیقه هر خانواده به ویژه زوج های جوان بتوان بهترین رنگ آمیزی مورد نظر را برای بدست آوردن یک نتیجه مناسب طراحی و پیاده سازی کرد، وجود دارد. از این رو با شناخت هرچه بهتر رنگ ها می توانید در فضای خانه تان به خصوص اگر قصد اسباب کشی به خانه جدید و یا بازسازی خانه دارید، فضایی شیک و زیبا و از طرف دیگر موثر در روحیه خود و سایر افراد ساکن در خانه را ایجاد کنید.
حال با دسته بندی رنگ ها و ترکیب آنها با یکدیگر آشنا می شویم:
رنگ های اصلی:
سه رنگ اصلی در علم تئوری رنگ ها، رنگ های آبی، قرمز و زرد هستند که تمام رنگ ها در واقع از ترکیب این سه رنگ به وجود می آیند.
رنگ های مکمل:
این رنگ ها شامل سه رنگ بنفش، نارنجی و سبز هستند و هر کدام از آنها از ترکیب رنگ های اصلی دیگر به وجود می آیند. بنفش از ترکیب آبی و قرمز ایجاد می شود، نارنجی از ترکیب زرد و قرمز و رنگ سبز هم از ترکیب آبی و زرد بوجود می آید. این رنگ ها، با یکدیگر هم فاز نیستند و برای استفاده از آنها در یک مجموعه باید خیلی دقت کرد. بطوری که بهتر است هر یک از رنگ های مکمل در کنار رنگ های اصلی بکار برده شوند تا بهترین جلوه را از خود نشان دهند. مثلا ترکیب کوسن های نارنجی در کنار پیش زمینه سبز یا بنفش معمولا ترکیب زیبایی از آب در نمی آید ولی ترکیب نارنجی و زرد می تواند برای بخش هایی از خانه بسیار مناسب باشد.
رنگ های خنثی:
این رنگ ها طیف وسیعی دارند و یکی از مزایای استفاده از آنها این است که می توان براحتی آنها را رنگ های دیگر اعم از رنگ های اصلی و یا رنگ های مکمل ترکیب و استفاده کرد. از جمله رنگ های خنثی می توان به رنگ های خاکستری، سفید، بژ، قهوه ای شکلاتی و غیره... اشاره کرد که هر کدام کاربردهای خاص خودشان را دارند.
رنگ های گرم و سرد:
در تئوری رنگها، ویژگی تحت عنوان گرمی و سردی رنگ ها وجود دارد که در واقع بر پایه شدت انعکاس نور از آن رنگ است.به همین جهت این دسته بندی صورت می گیرد و معمولا در دکوراسیون و رنگ آمیزی خانه ها، صحبت از استفاده از رنگ های گرم و یا سرد می شود. البته در حالت کلی، این مسئله یعنی سرد یا گرم بودن رنگ ها، در روانشناسی رنگ ها هم اهمیت دارد. رنگ های گرم را طیف رنگ های نزدیک به مادون قرمز و برعکس رنگ های سرد را طیف رنگ های نزدیک به فرابنفش تشکیل می دهند.
رنگ آکسان:
رنگ های آکسان در واقع رنگ های تند و درخشانی هستند که به عنوان مکمل رنگ های دیگر بکار رفته در هر فضایی (از قبیل خانه) بکار می روند. کاربرد اصلی این رنگ ها ایجاد تنوع انرژی و شاداب کردن فضای رنگ های آن محیط است. مثلا بکار گیری رنگ صورتی تند در اتاق یا سالنی که رنگ آمیزی محیط آن با استفاده از رنگ های تیره یا نیمه تیره مانند قهوه ای صورت گرفته است.
رنگ زمینه:
رنگی است که در فضای یک محیط بکاربرده می شود از قبیل رنگ های پیش زمینه درب، دیوارها و سقف. این رنگ به نوعی رنگ غالب در آن محیط است و از رنگ های دیگر بیشتر به چشم می آید. از این رو رنگ زمینه، معمولا به عنوان پس زمینه ای در اتاق و یا بخش های مختلف خانه مورد استفاده قرار می گیرد و هماهنگ کردن رنگ های دیگر با آن امری است مهم و کلیدی.
رنگ های غالب:
رنگی است که بیشتر از همه به چشم می آید و لزوما رنگ زمینه یا پیش زمینه نیست! بلکه رنگی است که اغلب هنگامی که وارد آن محیط (مثلا خانه یا رستوران) می شویم، بیشتر از بقیه رنگ ها جلب توجه می کند و سریع تر به چشم فرد تازه وارد، دیده شده و بر روی ذهن او تاثیر می گذارد. تصور کنید که وارد یک فست فود یا رستوران شده اید که در بخش هایی از دکور آنجا از رنگ قرمز پررنگ استفاده شده بطوری که بیننده ناخودآگاه توجه اش به آن جلب می شود، این رنگ هر چقدر هم که محدود استفاده شده باشد، رنگ غالب در آنجا به حساب می آید.
رنگهای هم خانواده:
رنگ هایی که در یک طیف رنگی قرار دارند و با هم سازگار هستند. این رنگ ها با یکدیگر هماهنگ بوده و براحتی می توان از آنها در کنار هم در محیط خانه استفاده کرد. مثلا خانواده رنگ آبی از یک طرف شامل رنگ های آبی مایل به سبز و از طرف دیگر رنگ آبی مایل به بنفش است.
منبع مطلب : www.spootawood.com
مدیر محترم سایت www.spootawood.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
اگرمی خواهید رنگ نارنجی درست کنی باید دو رنگ و ترکیب کنی
زرد + قرمز= نارنجی
رنگ زرد وبنفش قرمز میشه
با چه رنگی میشه قرمز درست کرد
با چه رنگی قرمز به دست میاد
قهوه ای
سلام من درخواست دادم که چه رنگی رو قاطی کنیم میشه قرمز شما گفتین زرد وبنفش اما نشد قرمز شد مشکی
رنگ قرمز ازترکیب چه رنگهایی به دست میآید
صورتی
قهوه ای مایل به زرد
بنفش
رنگ قرمز از چه رنگ هایی بدست میاد همین
.
نارنجی
سرخابی
شما
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
سلام ببخشید میشه رنگ قرمز هم بزارید که با چه رنگ هایی درست می شه خیلی ممنون میشم🌷🌷🌷