توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    عسل جزو کدام دسته از مواد غذایی است

    1 بازدید

    عسل جزو کدام دسته از مواد غذایی است را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    گروه بندی مواد غذایی

    عسل جز کدام گروه غذایی است

    گروه های مواد غذایی علوم سوم دبستان

    نقاشی چهار گروه مواد غذایی,چهار گروه مواد غذایی,گروه های مواد غذایی,گروه مواد غذایی سوم دبستان,چهار گروه اصلی مواد غذایی,عکس چهار گروه مواد غذایی,هرم غذایی سوم دبستان
    ,کاردستی گروه مواد غذایی,عکس چهار گروه مواد غذایی,گروه های مواد غذایی,کاردستی هرم غذایی,عسل جز کدام گروه غذایی است
    ,تحقیق علوم سوم دبستان,

    گروه های مواد غذایی علوم سوم ابتداییچهار گروه اصلی مواد غذایی : گروه شیر و لبنیات , گروه نان و غلات , گروه گروه‌ گوشت‌ تخم‌ مرغ‌  حبوبات‌ و مغزها , گروه‌ میوه‌ و سبزی‌

    گروه‌ شیر و لبنیات‌  :

     این‌ گروه‌ یکی‌ از مهم‌ترین‌ گروههای‌ مواد غذایی‌ است‌ که‌ شامل‌: شیر ـ ماست‌ ـ پنیر ـ کشک‌ ـ بستنی‌ و ... می‌باشد. مهم‌ترین‌ مواد مغذی‌ این‌ گروه‌ شامل‌ کلسیم‌، پروتئین‌، فسفر، ویتامینهای‌ گروه‌ A و B هستند. این‌ گروه‌ مواد غذایی‌ برای‌ رشد اندام‌،استخوان‌، دندان‌ و حفظ‌ سلامتی‌ اندامهای‌ مذکور و پوست‌ نقش‌ اساسی‌ دارند .میزان‌ مصرف‌ روزانه‌ از این‌ گروه‌ برای‌ بزرگسالان‌ 3ـ2 واحد می‌باشد که‌ هر واحد از این‌ گروه‌ شامل‌ یک‌ لیوان‌ شیر یا یک‌ لیوان‌ ماست‌ یا 45 گرم‌ پنیر یا یک‌ لیوان‌ کشک‌ پاستوریزه‌ و یا 5/1 لیوان‌ بستنی‌ می باشد.

    گروه‌ نان‌ و غلات‌ :

    این‌ گروه‌ که‌ نقش‌ اساسی‌ در تأمین‌ انرژی‌ بدن‌ دارد، شامل‌ انواع‌ نان‌، برنج‌ ، ماکارونی‌، گندم‌، جو، ذرت‌ و دیگر غلات‌ است‌ کربوهیدرات‌ (قندها)، پروتئین‌ها، آهن‌ و بعضی‌ از ویتامین‌های‌ گروه‌ B منیزیم‌ و فیبر از مهم‌ترین‌ مواد مغذی‌ این‌ گروه‌ محسوب‌ می‌شوند.
    این‌ گروه‌ از مواد غذایی‌ در بدن‌، باعث‌ تأمین‌ انرژی‌ ـ رشد اندامهاـ و بافتهای‌ مختلف‌ و سلامت‌ اعصاب‌ می‌شوند.میزان‌ مصرف‌ روزانه‌ از این‌ گروه‌ برای‌ بزرگسالان‌ 12ـ6 واحد می‌باشد که‌ هر واحد از این‌ گروه‌ شامل‌ یک‌ قطعه‌ نان‌ به‌ وزن‌ 30 گرم‌ یا نصف‌ یا 1 کفگیر ماکارونی‌ پخته‌ یا نصف‌ تا 1 کفگیر برنج‌ پخته‌ می‌باشد.

    گروه‌ گوشت‌ ، تخم‌ مرغ‌ ، حبوبات‌ و مغزها :

    این‌ گروه‌ از منابع‌ اساسی‌ برای‌ تأمین‌ پروتئین‌ بدن‌ بشمار می‌رود که‌ شامل‌ انواع‌ گوشتهای‌ قرمز(گوسفند و گوساله‌) گوشتهای‌ سفید (مرغ‌ و ماهی‌)، امعا و احشاء (جگر، دل‌، قلوه‌، ران‌، مغز) تخم‌ مرغ‌ و حبوبات‌ (نخودـ لوبیاـ عدس‌ ـ باقلاـ لپه‌ ـ ماش‌) و مغزها (گردوـ بادام‌ـ فندق‌ـ پسته‌ و تخمه‌ها) می‌باشد. پروتئین‌، آهن‌ ، روی‌ و بعضی‌ از ویتامین‌های‌ گروه‌ B از مهم‌ترین‌ مواد مغذی‌ این‌ گروه‌ به‌ شمار می‌آیند.
     نقش‌ اساسی‌ این‌ گروه‌ از مواد غذایی‌ در رشد، خونسازی‌ و سلامت‌ اعصاب‌ است‌. میزان‌ مصرف‌ روزانه‌ از این‌ گروه‌ برای‌ بزرگسالان‌ حداقل‌ 2 واحد است‌ که‌ هر واحد از این‌ گروه‌ شامل‌ 60 گرم‌ گوشت‌ پخته‌ یا 2 عدد تخم‌ مرغ‌ یا 1 لیوان‌ حبوبات‌ پخته‌ یا نصف‌ لیوان‌ از انواع‌ مغز پسته‌ ، بادام‌ و یا گردو است‌.

    گروه‌ میوه‌ و سبزی‌ :

      این‌ گروه‌ از منابع‌ اساسی‌ در تأمین‌ ویتامین‌های‌ بدن‌ به‌ شمار می‌رود که‌ شامل‌ :
     الف‌ ) سبزیجات‌ و میوه‌های‌ سرشار از ویتامین‌ C مانند سبزیهای‌ برگی‌، گوجه‌ فرنگی‌، فلفل‌ دلمه‌ای‌، مرکبات‌ و توت‌ها.
     ب‌) سبزیجات‌ و میوه‌های‌ غنی‌ از ویتامین‌ A ، که‌ شامل‌ میوه‌های‌ به‌ رنگ‌ سبز تیره‌، زرد تیره‌ و نارنجی‌ و همچنین‌ سبزیجات‌ برگی‌ مانند اسفناج‌، هویج‌، گوجه‌ فرنگی‌، طالبی‌، زردآلو و شلیل‌.
     ج‌) سایر سبزیجات‌ و میوه‌ها مانند: سیب‌ ـ هلو ـ گلابی‌ ـ گیلاس‌ ـ هندوانه‌ و کرفس‌ ـ بادمجان‌ ـ کدوسبزـ قارچ‌ ـ پیازـ سیب‌ زمینی‌ و کاهو.
    مهم‌ ترین‌ مواد مغذی‌ این‌ گروه‌ شامل‌ ویتامینهای‌ گروه‌ A و B و C و آهن‌ است‌ . نقش‌ اساسی‌ این‌ گروه‌ از مواد غذایی‌ در بدن‌ شامل‌ مقاومت‌ در برابر عفونتهاـ ترمیم‌ زخم‌ ـ سلامت‌ چشم‌ و بینایی‌ـ سلامت‌ پوست‌ و کمک‌ به‌ سوخت‌ و ساز بدن‌ می‌باشد.
    میزان‌ مصرف‌ روزانه‌ این‌ گروه‌ برای‌ بزرگسالان‌ 4 واحد یا بیشتر می‌باشد که‌ هر واحد از این‌ گروه‌ شامل‌ یک‌ عدد میوه‌ متوسط‌ سیب‌، پرتقال‌، هلو یا 14 طالبی‌ متوسط‌ یا نصف‌ لیوان‌ گیلاس‌ یا انگور و یا 2 عدد زردآلوی‌ متوسط‌ یا نصف‌ لیوان‌ از انواع‌ میوه‌ یا 1 لیوان‌ سبزی‌ برگی‌(کاهو، اسفناج‌، جعفری‌، شاهی‌) یا نصف‌ لیوان‌ سبزی‌ پخته‌ یا 1 عدد سیب‌ زمینی‌ متوسط‌ یا نصف‌ لیوان‌ از سایر سبزیجات‌ خرد شده‌ خام‌، می‌باشد.
     لازم‌ به‌ توضیح‌ است‌ که‌ اگر چه‌ میوه‌ها و سبزیها در مقایسه‌ با گروه‌های‌ دیگر غذایی‌، انرژی‌ و پروتئین‌ کمتری‌ دارند. اما دارای‌ مقدار قابل‌ توجهی‌ از انواع‌ ویتامینها و مواد معدنی‌ هستند.

    توضیحات بیشتر در ادامه مطلب

    منبع مطلب : www.moallemyar.ir

    مدیر محترم سایت www.moallemyar.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    عسل

    عسل

    عَسَل یا اَنگَبین (همچنین «انگُبین» و «اَنگُوین»[۱]) مایعی شیرین و گران‌رو است که توسط زنبورعسل و برخی حشرات دیگر تولید می‌شود.[۲] زنبورها، عسل را از ترشحات شکری گیاهان و گل‌ها (شهد گلها) یا ترشحات برخی حشرات دیگر (مانند عسلک) از راه بالاآوری، فعالیت آنزیمی و تبخیر آب تولید می‌کنند. زنبورها عسل را در ساختارهایی از جنس موم به نام کندو ذخیره می‌کنند.[۲][۳] عسلی که توسط زنبورهای عسل تولید می‌شود به دلیل تولید جهانی و تجاری سازی آن، بیشترین شهرت را دارد.[۴] عسل از کلونی‌های زنبورهای وحشی یا از کندوهای زنبورهای اهلی جمع‌آوری می‌شود، که به این فعالیت زنبورداری گفته می‌شود.

    عسل شیرینی خود را از مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز بدست می‌آورد و شیرینی نسبی آن در حد ساکارز است.[۵][۶] میزان کالری عسل حدود ۳۲۵ کیلو کالری انرژی در هر ۱۰۰ گرم است. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد.

    عسل به علت اسیدیته خاص، مقدار بسیار اندک آب و وجود هیدروژن پراکسید به سختی فاسد می‌شود[۷] و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است. قبل از کریستال سازی شربت نیشکر و تهیه شکر، عسل تنها ماده غذایی بود که جهت شیرین‌کنندگی توسط بشر استفاده می‌شد. مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال به دلیل ایجاد سم بوتولینم، خطرناک است.[۸]

    عسل با گذشت زمان خودبخود شکرک می‌زند و این یک فرایند طبیعی است[۹][۱۰] که هیچگونه تأثیری بر روی خواص شیمیایی یا کیفیت آن نمی‌گذارد. برای آب کردن این شکرک می‌توان از آب گرم استفاده کرد ولی باید توجه شود که اگر عسل با دمایی بیش از ۴۰ درجه سلسیوس گرم شود، مواد بیولوژیکی فعال آن از بین خواهد رفت.[۹]

    به دلیل اهمیت بالای زنبورعسل در گرده افشانی و افزایش باروری محصولات کشاورزی و میوه‌ها، سازمان جهانی غذا و کشاورزی یا فائو روز ۲۰ می هر سال را به عنوان «روز جهانی زنبور» نامگذاری کرده‌است.[۱۱]

    پیشینه

    اکثر میکروارگانیسم‌ها نمی‌توانند در عسل رشد کنند و به همین دلیل عسل بسته‌بندی شده حتی پس از هزاران سال فاسد نمی‌شود.[۱۲][۱۳] در گذشته مصری‌ها و یونانی‌ها، مردگان خود را با عسل مومیایی می‌کردند.[نیازمند منبع]

    پیشینه کاربرد عسل در مصر دست‌کم به ۲۲۰۰ تا ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد.[نیازمند منبع] مصریان قدیم از عسل دست‌کم به صورت ۹۰۰ فراورده بهره می‌برده‌اند.[نیازمند منبع] فراورده‌های سالانهٔ عسل در جهان حداقل ۳۰۰٫۰۰۰ تن است.[نیازمند منبع]

    عسل در زندگی روحانی، اجتماعی و اقتصادی مصریان باستان نقش مهمی بازی می‌کرده‌است. از حکایت‌های به جا مانده در پرستش‌گاه‌ها و آرامگاه مردگان چنین بر می‌آید که عسل در آن روزگار از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و در سنن قدیمی با اشاره به اهمیت دارویی عسل، به بیماران جهت درمان تجویز می‌شد. مصریان قدیم ترکیبی از جو، عسل و گندم تهیه و به جای الکل استفاده می‌کردند.[نیازمند منبع]

    یونانیان باستان تصور می‌کردند که خدایان چون خوراک بهشتی می‌خوردند فناناپذیر و ابدی گشته‌اند آن‌ها ایمان داشتند که عسل یکی از اجزای مهم این خوراک بهشتی است.[نیازمند منبع]

    ابوعلی سینا ۱۰۰۰ سال پیش در کتاب قانون خود نسخه‌های زیادی بر پایه عسل و موم آن تجویز کرده‌است.[نیازمند منبع]

    بقراط پدر پزشکی و بنیان‌گذار طب یونان ۲۵۰۰ سال پیش در مورد عسل چنین گفته‌است: هر دارویی از مواد غذایی درست می‌شود و متعاقب آن هر غذایی نیز جانشین دارو می‌گردد، عسل پاسخگوی این دو شرط است.[نیازمند منبع]

    موریس مترلینک در مورد عسل گفته: همین امروز اگر زنبور عسل از بین برود هزاران نوع از گیاهان از بین خواهد رفت و از کجا معلوم که تمدن، از بین نرود.[نیازمند منبع]

    ویژگی‌ها

    ویژگی مهم عسل آن است که در طولانی مدت فاسد نمی‌شود.[نیازمند منبع] برای نگهداری بعضی مواد به دور از فساد هم از آن استفاده می‌شود مثلاً شاه‌توت را با آن مخلوط می‌کنند و هر چند روز یک بار آن را وارونه می‌کنند تا عسل به همه جای آن برسد و بدین طریق شاه‌توت تا یک سال فاسد نمی‌شود.[۱۵] دیگر آنکه این ماده فقط در صورتی ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد که بیش از ۶۰ درجه حرارت ببیند.

    عسل تنها ماده غذایی طبیعی است که فاسد نمی‌شود.[۱۶]

    وزن مخصوص عسل در دمای ۲۰ درجه سلسیوس حدود ۱٫۴ – ۱٫۴۲ و PH متوسط آن در حدود ۳٬۹ است اما می‌تواند در بازه ۳٬۴ تا ۶٬۱ متغیر باشد[۱۷]؛ بنابراین با وجود این که عسل یک ماده اسیدی است، ولی به علت شیرینی خاص حالت اسیدی آن محسوس نیست.

    تولید عسل

    تولید عسل از جمع‌آوری شهد گیاهان آغاز می‌شود. به اینصورت که زنبور عسل شهد شیرین را از جام گل‌ها جمع می‌نماید و با تغییر ساختار آنها، آن‌ها را به شکل محلولی عالی، غلیظ و پرانرژی درمی‌آورد. زنبور عسل شهد گیاهان را در هنگام جمع‌آوری، به‌طور موقت در عسلدان خود جمع می‌آورد و در هر نوبت پرواز برای جمع‌آوری شهد، حدود ۴۰ میلی‌گرم شهد را به کندو حمل می‌کند.

    زنبور مزرعه موقع برگشت و حمل شهد به کندو، در بین راه مقداری از آب شهد را جذب، و سپس از کلیه‌ها دفع می‌کند. مقداری دیاستاز diastase از نوع اینورتاز invertase (که تجزیه‌کننده مواد قندی ست) از جداره عسلدان ترشح و به شهد می‌افزاید. کارگر مزرعه، این شهد یا به اصطلاح عسل نارس را در داخل سلول‌ها قرار می‌دهد و دوباره جهت جمع‌آوری به سوی کشتزارها و سرچشمه‌ها برمی‌گردد.

    هنوز ثابت نشده‌است که زنبور عسل می‌خوابد، بنابراین طول شب فرصت خوبی است برای به قوام آوردن عسل، به این ترتیب که در هنگام شب شهدهای ذخیره شده را دوباره از انبارهای سلول‌ها می‌مکند و به سلول‌ها برمی‌گردانند. در هر نوبت مکیدن و برگرداندن، مقداری دیاستاز به شهد می‌افزایند و به عکس کمی از آب اضافی شهد را به کمک جداره‌های عسلدان جذب می‌کنند. این عمل، تا به قوام رسیدن عسل توسط زنبورانی که این وظیفه را به عهده دارند، آن قدر ادامه می‌یابد تا شهد به مایع غلیظ قوام یافته‌ای که معمولاً دارای ۱۷ تا ۶/۱۸ درصد آب است تبدیل گردد.

    ترکیبات

    ترکیبات و نوع عسل، بسته به نوع تغذیه زنبورعسل و نوع گل‌های مورد استفاده، متفاوت است. درصد آب موجود در عسل‌ها، به شرایط اقلیمی و میزان رطوبت منطقه بستگی دارد. در مناطقی که میزان رطوبت هوا بالاتر است، درصد آب عسل بیش تر است. برای مثال عسل‌های شمال رقیق‌تر از عسل‌های شمیران تهران است.[نیازمند منبع] درصد آب عسل با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه استقرار کندوها، می‌تواند تا حدود ۲۵ نیز بالا رود.[نیازمند منبع] به این ترتیب از لحظه شهد آوری تا تولید عسل، دو مرحله انجام می‌گیرد. مرحله اول زنبوران هم به‌طور فعال هم به‌طور انفعالی آب را از محلول رقیق شهد که به‌طور معمول دارای ۶۰ درصد آب است، جدا می‌کنند. (آب شهد گل‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ درصد متغیر است). برای مرحله دوم باید گفت قند مسلط درشهد، ساکاروز است که با فعالیت آنزیمی به دکستروز dextrose و لوولوز (levulose) و ظاهراً با مقادیر کمی از سایر قندها طی این مرحله ترکیب می‌شوند. در نتیجه محلول غلیظی از قندهای ساده که ماده حل شده آن بیش از حل نشده هاست، ماده‌ای و مغذی به نام «عسل» به وجود می‌آید.

    عسل‌های دارای منبع گیاهی متفاوت دارای رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادیر نه زیاد متفاوت، حاوی قندها (ساکاروز، لوولوز، دکستروز، مالتوز و غیره) و حاوی اسیدها، پروتئین‌ها، پیک مان‌ها، مواد معطر و خوشبوکننده وهم‌چنین املاح (نظیر سدیم، گوگرد، منیزیوم، فسفر، کلر، پتاسیم، سیلیکا و غیره) آنزیم‌ها (مانند دیاستاز، گلوکز اکسیداز، کاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و هم‌چنین حاوی ویتامین‌ها (پرودوکسین، فولیک اسید) و غیره می‌باشند.

    میزان املاح معدنی در انواع مختلف عسل متفاوت است و عسل‌های تیره املاح معدنی بیشتری دارند که مهم‌ترین آن‌ها کلسیم، پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن، مس، فسفر، منیزیم و گوگرد است.[۲۰] عسل دارای انواع پروتئین، اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی مثل اسید فرمیک و مشتقات کلروفیل و مقداری آنزیم و رایحه‌های معطر است.

    تقسیم‌بندی انواع عسل

    عسل را معمولاً به چند طریق تقسیم‌بندی می‌کنند:

    تقسیم‌بندی‌های دیگری هم برای عسل در نظر می‌گیرند.

    رنگ

    رنگ عسل با توجه به سرچشمه اصلی شهد از سفید روشن تا سیاه دگرگون است؛ بنابراین، آنچه به نادرست بین مردم شایع شده‌است که عسل زنبوران مادر (یعنی جمعیت زنبور عسل با ملکه مسن) تیره و غلیظ است، اما عسل زنبوران جوان (یعنی بچه کندوها)، روشن و رقیق است، پایه علمی ندارد. برای نمونه:

    اغلب عسل‌هایی که رنگشان تیره است، از لحاظ املاح معدنی غنی‌تر می‌باشد.[۲۱]

    عسل تقلبی

    تصور غلط و رایج در ایران این است که عسل شکرک زده، سفت شده و رس‌کرده را تقلبی می‌دانند. برخی دیگر نیز رنگ عسل یا نحوه جریان آن هنگام ریخته شدن را ملاک تشخیص می‌دانند. اما عسل طبیعی و خالص را فقط می‌توان در آزمایشگاه‌های مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد و حتی حضور بر سر کندو کمکی به تشخیص نمی‌کند. تنها روشی که آن هم تا حدودی می‌تواند به شناخت عسل کمک کند این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر قطره‌های عسل حل نشدند و ته‌لیوان ته‌نشین شدند، عسل اصل است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن به صورت رشته‌هایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد بیشتر است.

    تقلب در ساخت عسل به روش‌های متنوعی انجام می‌شود مثلاً مواد گلوکزی را در آب و شیره گیاهان حل می‌کنند و به‌صورت عسل درمی‌آورند یا آنکه که به جای گیاهان، زنبورها را با آب قند تغذیه کنند.[۲۲] اصولاً تقلب در عسل به دو شیوه انجام می‌شود:

    ۱. مقدار فراوان شکر معمولی را در آب حل می‌کنند و پس از اینکه شربت غلیظی به دست آمد آن را حرارت می‌دهند و با افزودن مواد شیمیایی و رنگی حالتی شبیه به عسل را به آن می‌دهند. در این نوع تقلب چیزی را تولید می‌کنند که از نظر ظاهری شبیه به عسل است ولی کاملاً مصنوعی است و هیچ زنبور عسلی در تهیه آن دخالت نداشته‌است!

    ۲. در روش دوم ظرف شربت آب و شکر را جلوی کندوی زنبور عسل می‌گذارند و زنبور به جای اینکه از گل‌ها و گیاهان تغذیه کند از همین شربت تغذیه می‌کند و این شربت را به کندو می‌آورد و عسل را با همین آب و شربت تولید می‌کند. به این نوع عسل عسل تغذیه ای می‌گویند. عسل تغذیه ای اگرچه با عسل طبیعی فاصله دارد ولی مقداری از خواص عسل را دارد زیرا که زنبور عسل مقداری فعالیت‌های آنزیمی روی این عسل انجام داده‌است.

    خواص درمانی عسل

    عسل تأثیرات مختلفی بر روی بدن دارد و این امر بستگی به نوع مصرف شما دارد. امروزه از عسل برای درمان سرفه، تقویت حافظه، درمان زخم‌ها، درمان کم خونی، معالجه فشارخون، درمان اگزماو… استفاده می‌شود.[۲۳]همچنین عسل به همراه مویز سیاه ناراحتی‌های گلو و سینه را التیام می‌بخشد.[۲۱][منبع بهتری نیاز است] یکی از مهم‌ترین خاصیتهای درمانی عسل کمک آن به جذب بهتر دارو یا غذایی است که همراه با عسل میل می‌شود.[نیازمند منبع] به نظر می‌رسد این حقیقت، عامل اصلی وجود عسل به عنوان جزء جدایی ناپذیر اغلب داروهای ترکیبی طب سنتی از جمله نسخه‌های ابو علی سینا در کتاب قانون است.
    عسل دارای خاصیت آنتی‌اکسیدان می‌باشد و می‌تواند عوامل مضر شیمیایی و رادیکال‌های آزاد را که منجر به بروز سرطان می‌شوند را ازبین ببرد. آنتی‌اکسیدان موجود در عسل نه تنها رادیکال‌های آزاد را ازبین می‌برد بلکه به رشد بافت‌های جدید نیز کمک می‌کند.[۲۴]

    سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عسل به عنوان تسکین دهنده (ماده‌ای که تحریک و التهاب را کاهش می‌دهد) اعتقاد دارد که به تسکین سرفه به دلیل استفاده از عسل به عنوان یک غشای محافظتی بر روی گلو کمک می‌کند.[نیازمند منبع]

    خاصیت ضد باکتریایی از ویژگی‌های اصلی عسل است که به خواص فیزیکی، فعالیت‌های آنزیمی و فاکتورهای غیر آنزیمی وابسته است. همچنین عسل خاصیت ضد اکسیدانی دارد. عسل باعث ترمیم مخاط آسیب دیده شده و رشد بافت‌های تازه را با خاصیت ضد تورمی خود تحریک می‌نماید.[۲۵]

    عسل در ادیان

    عسل در اسلام

    در قرآن کریم در دو سوره از عسل یاد شده‌است.[۲۶] هم‌چنین در قرآن سوره‌ای کامل به نام نحل به معنای زنبور عسل نامگذاری شده‌است. کلمهٔ نحل دو مرتبه و در آیات ۶۸, ۶۹ این سوره ذکر شده و در این آیات به خلقت زنبور و خاصیت شفابخشی عسل اشاره شده‌است و در انتها از اهمیت تفکر در زندگی زنبوران عسل و دریافت نشانه‌های الهی یاد شده‌است:

    خداوند در این سوره می‌فرماید:

    علی بن ابی‌طالب می‌گوید: «در زندگی همچون زنبور عسل باش، وقتی می‌خورد، چیز پاکیزه می‌خورد، وقتی از خود چیزی باقی می‌گذارد، چیز پاکیزه می‌نهد، وقتی بر چوبی یا جایی می‌نشیند، آن را نمی‌شکند و ویران نمی‌کند.»[۲۸]

    عسل در یهود

    کتاب مذهبی یهودیان از سرزمین موعود چنین یاد می‌کند که در آن نهرهایی از عسل و شیر جاری است. در کتاب انجیل مسیحیان از عسل و گیاهان دارویی به عنوان هدایای گرانبهای طبیعت یاد شده‌است.

    منابع

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    م : متفرقه هستش،جز ۴ گروه غذایی نیست

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    عسل جز پرو تویین 10 روز قبل
    1

    عسل جز پرو تیین

    آقاجان 11 ماه قبل
    0

    عسل جز کدام دسته از مواد غذایی است

    ناشناس 1 سال قبل
    -1

    فقط عسل جزه کدام گروه غذایی است

    1
    مریم 6 ماه قبل

    عسل‌مایع‌است‌یا‌جامد

    -1
    م 12 ماه قبل

    جزء گروه متفرقه است

    عرفان 1 سال قبل
    -1

    دوستان کمک کنید لطفا.

    مرجان 1 سال قبل
    1

    عسل جز کدام گروه غذایی است؟

    4
    م 12 ماه قبل

    متفرقه هستش،جز ۴ گروه غذایی نیست

    مهدی 1 سال قبل
    -1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید