لیگ قهرمانان آسیا از چه سالی شروع شد
لیگ قهرمانان آسیا از چه سالی شروع شد را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
لیگ قهرمانان آسیا
لیگ قهرمانان آسیا (به انگلیسی: AFC Champions League) با نام رسمی ایافسی چمپیونز لیگ، یک رقابت سالانهٔ فوتبال باشگاهی قارهای است که توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا اداره میشود. در فصل ۲۰۰۳−۲۰۰۲ با الگوبرداری از لیگ قهرمانان اروپا به عنوان ادامهٔ جام باشگاههای آسیا معرفی شد.[۱] لیگ قهرمانان آسیا، ۱ تا ۴ تیم برتر هر کشور در این جام حضور دارند (تعداد تیمها بستگی به رتبهبندی هر کشور دارد و به فراخور آن میتواند افزایش یا کاهش یابد). این رقابت فقط شامل تیمهای برتر آسیا میباشد. این مسابقات مهمترین مسابقات باشگاهی در سطح قاره آسیا است و میتوان آن را همارزش با جام لیبرتادورس، لیگ قهرمانان اروپا، لیگ قهرمانان آفریقا، لیگ قهرمانان کونکاکاف و لیگ قهرمانان اقیانوسیه دانست.
در کل ۳۲ تیم در مرحله مقدماتی این رقابت با یکدیگر مسابقه میدهند. باشگاههایی از لیگهای قدرتمند آسیایی به صورت مستقیم سهمیهٔ حضور در رقابتها را به دست میآورند. افزون بر آن، باشگاههایی از لیگهای کماعتبارتر هم میتوانند با برگزاری یک یا دو دیدار پلیآف سهمیه حضور در رقابتها را به دست آورند، ضمن اینکه آنها میتوانند در ایافسی کاپ حضور یابند. از سال ۲۰۰۹ به این سو، قهرمان رقابتها نمیتواند به صورت مستقیم سهمیهٔ سال بعد رقابتها را به دست آورد. قهرمان لیگ قهرمانان آسیا، سهمیهٔ حضور در جام باشگاههای فوتبال جهان را به دست میآورد.
تیمهای کرهای با ۱۲ قهرمانی، تیمهای ژاپنی با ۷ قهرمانی، تیمهای عربستانی با ۵ قهرمانی و تیمهای ایرانی با ۳ قهرمانی (استقلال و پاس) بیشترین قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاههای آسیا را داشتهاند.
پیشینه
۲۰۰۲–۱۹۶۷: باشگاهی قهرمانی آسیا و جام باشگاههای آسیا
رقابتها با عنوان باشگاهی قهرمانی آسیا در سال ۱۹۶۷ شروع شد. تورنمنتی برای قهرمانان لیگ یا قهرمان اول فوتبال هر کشور آسیایی. باشگاههای قدرتمند اسرائیلی ۴ دوره ابتدایی مسابقات را تحت سلطه خود قرار دادند. بعضی وقتها با مواجه نشدن تیمهای عربی با نمایندگان اسرائیل در سال ۱۹۷۰ توسط باشگاه لبنانی هومنتمن و در سال ۱۹۷۱ توسط باشگاه الشرطه عراق روبه رو شدند. مسابقات در سال ۱۹۷۲ برگزار نشد و بین سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۵ تعطیل شد و سرانجام با خروج اسرائیل از قاره آسیا مسابقات بعد از ۱۳ سال در سال ۱۹۸۵ از سر گرفته شد. همچنین از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۸ مسابقاتی با عنوان جام باشگاهی آفریقا–آسیا بین قهرمانان جام باشگاههای آسیا و لیگ قهرمانان آفریقا برگزار شد. در سال ۱۹۹۰ کنفدراسیون آسیا مسابقاتی تحت عنوان جام برندگان جام آسیا را تأسیس کرد و در سال ۱۹۹۵ سوپرجام آسیا را تأسیس کرد اما در سال ۲۰۰۳−۲۰۰۲، با انحلال جام برندگان جام آسیا و سوپرجام آسیا، جام باشگاههای آسیا با عمده تغییراتی، به لیگ قهرمانان آسیا تغییر نام داد.
۲۰۰۲ به بعد: دوران لیگ قهرمانان آسیا
جام باشگاههای آسیا از سال ۲۰۰۲ با نام لیگ قهرمانان آسیا تاکنون ادامه دارد. در سال ۲۰۰۴ کنفدراسیون فوتبال آسیا مسابقاتی با نام ایافسی کاپ را تأسیس کرد.
بازی ویدیویی لیگ قهرمانان آسیا
لیگ قهرمانان آسیا برای اولین بار در بازی ویدیویی PES 2014 قرار گرفت. امتیاز لیگ قهرمانان آسیا هماکنون در اختیار شرکت کونامی و بازی ویدیویی PES است و هر سال در بازار به فروش میرسد.[نیازمند منبع]
حمایت مالی از مسابقات
شبکههای پخش کننده
آمار و ارقام
عملکرد کلی باشگاهی
جدول زیر لیست باشگاهها همراه با تعداد و سالهای قهرمانی و نایب قهرمانی آنها را در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاههای آسیا نمایش میدهد.
۱باشگاه منحل شدهاست.
۲در سال ۱۹۷۴ اتحادیه فوتبال اسرائیل از کنفدراسیون فوتبال آسیا کنار گذاشته شد و در سال ۱۹۹۴ عضو یوفا شد.
عملکرد کلی کشوری
جدول زیر لیست کشورها در تعداد قهرمانی و نایب قهرمانی باشگاهها در لیگ قهرمانان آسیا و جام باشگاههای آسیا را نشان میدهد.
لیگ قهرمانان
عملکردها براساس منطقه
یادداشت: باشگاههای اسرائیلی، برندگان دورههای ۱۹۶۷، ۱۹۶۹ و ۱۹۷۱، شامل نمیشوند.
جایزه بازی جوانمردانه
آقای گل
گلزنان برتر
بهترین بازیکن
بهترین بازیکنان
دورهٔ جدید
تعداد تیمهای منتخب هر کشور با توجه به رنکینگ کنفدراسیون فوتبال آسیا برای هر لیگ داخلی و به دست آوردن شرایط لازم ایافسی انتخاب شدهاند.
از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۰۹ رقابتها با شکل جدیدی برگزار شد. تیمها در دو منطقه غرب آسیا و شرق آسیا و در هر منطقه ۱۶ تیم منتخب قرار گرفتهاند. با توجه به سهمیه بندی، تیمهای غرب آسیا و شرق آسیا از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۴ تا دیدار فینال با یکدیگر رو به رو نخواهند شد. ۱۶ تیم هر منطقه در ۴ گروه ۴ تیمی بهطور رفت و برگشت به مصاف هم میروند، از هر گروه ۲ تیم اول در بازی یکهشتمنهایی با یکدیگر مسابقه میدهند.
دو تیمی که از گروه خود صعود کردهاند به شکل زیر با یکدیگر به رقابت میپردازند (تیم اول هر گروه مسابقه دور برگشت را میزبانی میکند):
از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۳ مسابقات دور یکهشتم نهایی به صورت رفت و برگشت انجام میشود.
مسابقات از دور یکچهارم نهایی با در نظر گرفتن تقسیمات منطقهای یعنی غرب آسیا و شرق آسیا، با قرعهکشی معین خواهد شد، در این قرعهکشی امکان بازی دو تیم از یک کشور با یکدیگر در این مرحله وجود دارد.
در مرحلهٔ نیمه نهایی، از مرحلهٔ یکچهارم نهایی دو تیم صعودکننده از غرب آسیا با یکدیگر و دو تیم صعودکننده ازشرق آسیا با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
و در آخر برندهٔ دیدارهای نیمه نهایی که یک تیم از غرب آسیا و دیگری از شرق آسیا به مرحلهٔ فینال صعود کردهاند، در دو دیدار رفت و برگشت مسابقه میدهند.
سهمیه بندی
قاره آسیا به دلیل وسعت زیاد و اختلاف مسافت و ساعت و همچنین تغییرات آب و هوایی متفاوت هر منطقه نسبت به هر کشور امکان همگروهی کشورهای شرقی و غربی آسیا تا حد زیادی سخت و طاقت فرسا و همینطور شامل هزینههای هنگفت میشود؛ به همین دلیل کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم به سهمیه بندی جداگانه برای کشورهای شرقی و غربی برای راحتی و عدم مشکل و همچنین حفظ کیفیت مسابقات در نظر گرفته که سهمیه هر کشور و منطقه به شرح زیر است:
تغییرات زیر آخرین تغییرات اعمالی در لیگ قهرمانان سال ۲۰۲۰ میباشد.
شرق آسیا
کشورهای کرهجنوبی و چین دارای ۳ سهمیهٔ مستقیم و یک سهمیه پلیآف، کشور ژاپن دارای ۲ سهمیه مستقیم و ۲ سهمیه پلیآف، کشور استرالیا دارای ۲ سهمیهٔ مستقیم و یک سهمیهٔ پلیآف، کشور تایلند دارای ۱ سهمیه مستقیم و ۲ سهمیه پلیآف و کشور مالزی دارای ۱ سهمیه مستقیم و ۱ سهمیه پلیآف هستند. کشورهایی که حائز شرایط حضور در بالاترین سطح مسابقات باشگاهی آسیا باشند (مانند مالزی، ویتنام، سنگاپور و …) و همچنین به رشد فوتبال اهمیت دهند، طبق صلاحدید کارشناسان AFC میتوانند در مرحله پلی آف ورودی مسابقات تیم داشته باشند؛ گفتنی است که در صورت موفقیت در آن مرحله، به مرحله گروهی راه خواهند یافت.
غرب و مرکز آسیا
کشورهای امارات و عربستان سعودی دارای ۳ سهمیهٔ مستقیم و ۱ سهمیهٔ غیر مستقیم (پلیآف)، کشورهای قطر و ایران دارای ۲ سهمیهٔ مستقیم و ۲ سهمیهٔ غیر مستقیم (پلیآف)، کشور ازبکستان دارای ۱ سهمیهٔ مستقیم و ۲ سهمیهٔ غیر مستقیم (پلیآف) بوده و کشور عراق ۱ سهمیه مستقیم و ۱ سهمیه غیر مستقیم (پلیآف) دارد. البته کشورهای دیگری که امتیاز بالایی از نظر ملی و باشگاهی در سطح آسیا کسب نمایند میتوانند در مرحله پلی آف صاحب ۱ سهمیه باشند و در صورت موفقیت در آن مرحله به مرحله گروهی برسند (مانند تاجیکستان، هند، اردن، کویت و بحرین)
البته این تقسیمبندی و سهمیه بندی هر ۲ سال یکبار به نسبت عملکرد تیمهای ملی، باشگاهی و امکانات آن کشور تغییر میکند که شرایط فوق آخرین تغییرات اعمال شده میباشد.
جستارهای وابسته
منابع
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
فهرست فینالهای جام باشگاههای آسیا و لیگ قهرمانان آسیا
این مقاله دربارهٔ فینال رقابتهای باشگاهی در قاره آسیا است که در طول تاریخ خود با اسامی مختلفی برگزار شدهاست.
مسابقات باشگاهی قهرمانی در قاره آسیا از سال ۱۹۶۷ میلادی آغاز شد و پس از چهار سال متوالی به یکباره تعطیل گشت که دلیل این تعطیلی بیشتر مسائل سیاسی آن برهه در آسیا خصوصاً منطقه غرب بود.
پس از ۱۳ سال تعطیلی این مسابقات در سال ۱۹۸۵ میلادی با نام جام باشگاههای آسیا آغازی دوباره داشت و تا سال ۲۰۰۲ با همین عنوان ادامه یافت و از این سال با تغییر فرمت و ادغام جام باشگاههای آسیا و جام برندگان جام آسیا مسابقات با نام و فرمت جدیدی تحت عنوان لیگ قهرمانان آسیا پیگیری شد. تاکنون هفده دوره مسابقات لیگ قهرمانان آسیا انجام شده و قهرمانان خود را شناختهاست.
این مسابقات همانند دیگر مسابقات در سطح جهان از شروع خود تا اکنون شاهد تغییرات زیادی در مورد نحوه برگزاری بودهاست.
تغییراتی که در فرمت لیگ قهرمانان ایجاد شده نیز گسترده بوده و تیمهای قهرمان لیگ و جام حذفی و تیمهای دوم و سوم لیگهای کشورهای برتر جواز حضور در این مسابقات را کسب میکنند.[۱] تا پیش از سال ۲۰۰۲ تنها تیمهای قهرمان لیگها و تیم مدافع عنوان قهرمانی مجوز حضور در مسابقات جام باشگاههای آسیا را کسب میکردند اما از سال ۲۰۰۲ با انحلال جام باشگاههای آسیا و ادغام با جام در جام آسیا تیمهای قهرمان جام حذفی نیز مجوز حضور را به دست آوردند ولی از آغاز فصل ۲۰۰۹ تیم مدافع عنوان قهرمانی دیگر مجوز حضور مستقیم در فصل بعد را به دست نمیآورد.
با تأسیس لیگ قهرمانان آسیا فینال به صورت رفت و برگشتی و به میزبانی تیمهای فینالیست برگزار میشود. البته فقط در طول سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ بود که فینال به صورت تک بازی درآمد.
بیشترینها و پر افتخارترینها[ویرایش]
بیشترین حضور در فینال قهرمانی باشگاههای آسیا (تیمها)[ویرایش]
بیشترین حضور در فینال قهرمانی باشگاههای آسیا (ملیتها)[ویرایش]
پر افتخارترین کشورهای آسیایی از نظر قهرمانی در قهرمانی باشگاههای آسیا[ویرایش]
فینالها[ویرایش]
باشگاهی قهرمانی آسیا (۱۹۷۱–۱۹۶۷)[ویرایش]
جام باشگاههای آسیا (۲۰۰۲–۱۹۸۵)[ویرایش]
لیگ قهرمانان آسیا (تاکنون–۰۳–۲۰۰۲)[ویرایش]
مربیان برنده[ویرایش]
یادداشتها[ویرایش]
پانویس[ویرایش]
جستارهای وابسته[ویرایش]
منابع[ویرایش]
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
مدیر محترم سایت fa.wikipedia.org لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
تاریخچه لیگ قهرمانان آسیا
به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، فوتبال باشگاهی در آسیا از سال ۱۹۶۷ در قالب مسابقاتی با نام جام باشگاههای آسیا آغاز شد. این مسابقات در چهار دوره برگزار شد و در حالی که جام پنجم قرار بود، با حضور تیمهای رنجرز هنگ کنگ، استقلال ایران، القادسیه کویت و هومنت من لبنان در ورزشگاه امجدیه برگزار شود، با انصراف تیمهای رنجرز، القادسیه و هومنت من این مسابقات کنسل شد.
پس از لغو این دوره از مسابقات از سال ۱۹۷۲ تا سال ۱۹۸۵ رقابتهای فوتبال باشگاهی در قاره کهن برگزار نشد؛ اما از سال ۱۹۸۵ این مسابقات در قاره آسیا دوباره آغاز شد . این مسابقات تا سال ۲۰۰۲ با همین نام برگزار شد. از سال ۲۰۰۲ به بعد نیز فرمت این مسابقات باز هم تغییر کرد و با نام لیگ قهرمانان آسیا برگزار می شود. از سال ۲۰۱۲ نیز فینال این مسابقات به صورت رفت و برگشت برگزار می شود. از بین تیم های ایرانی ۲ بار تیم استقلال تهران و یک بار تیم پاس قهرمان این مسابقات شدند.
اسامی قهرمانان مسابقات لیگ قهرمانان آسیا ( جام باشگاه های آسیا):
۱۹۶۷ : نماینده رژیم اشغالگر قدس ۲ - سلانگور مالزی ۱
۱۹۶۸ : نماینده رژیم اشغالگر قدس ۱ – یانگزی کره جنوبی ۰
۱۹۷۰ : استقلال ایران ۲ - نماینده رژیم اشغالگر قدس ۱
۱۹۷۱ : نماینده رژیم اشغالگر قدس۲ – الشرطه ۰
۱۹۷۲ : مسابقات لغو شد.
۱۹۸۶: دوو رویالز کره جنوبی سه ـ الاهلی عربستان یک
۱۹۸۷: فروکاوای ژاپن (دیدارهای نهایی در قالب یک گروه چهار تیمی برگزار شد)
۱۹۸۸: یومیوری ژاپن ۳ ـ الهلال عربستان صفر (الهلال به دلیل اعتراض به برنامهریزی جام در بازی فینال شرکت نکرد)
۱۹۸۹: السد قطر ۳ ـ الراشد عراق ۳ (السد به دلیل گلهای بیشتر در خانه حریف قهرمان شد)
۱۹۹۰: لیائونینگ چین ۲ ـ نیسان ژاپن یک
۱۹۹۱: استقلال ایران ۲ ـ لیائونینگ چین یک
۱۹۹۲: الهلال عربستان یک (۴) ـ استقلال ایران یک (۳)
۱۹۹۳: پاس ایران یک ـ الشباب عربستان صفر
۱۹۹۴: فارمرزبانک تایلند ۲ ـ عمان کلوپ یک
۱۹۹۵: فارمرزبانک تایلند یک ـ العربی قطر صفر
۱۹۹۶: ایلهواچونما کره جنوبی یک ـ النصر عربستان صفر
۱۹۹۷: پوهانگ استیلرز کره جنوبی ۲ ـ ایلهواچونما کره جنوبی یک
۱۹۹۸: پوهانگ استیلرز کره جنوبی صفر (۶) ـ دالیان چین صفر (۵)
۱۹۹۹: جوبیلوایواتا کره جنوبی ۲ ـ استقلال ایران یک
۲۰۰۰: الهلال عربستان ۳ ـ جوبیلوایواتا کره جنوبی ۲ ۲۰۰۱: سوون سامسونگ کره جنوبی یک ـ جوبیلو ایواتا کره جنوبی صفر ۲۰۰۲: سوون سامسونگ کره جنوبی صفر (۴) ـ آنیانگ کره جنوبی صفر (۲)
۲۰۰۳: العین امارات ۲ ـ بک تراساسونا یک (رفت ۲ بر صفر به سود العین ـ برگشت یک بر صفر به سود بک تراساسونا)
۲۰۰۴: الاتحاد عربستان ۶ ـ ایلهواچونما کره جنوبی ۳ (رفت یک بر ۳ به سود ایلهواچونما ـ برگشت صفر بر ۵ به سود الاتحاد)
۲۰۰۵: الاتحاد عربستان ۵ ـ العین امارات ۳ (رفت یک بر یک ـ برگشت ۴ بر ۲ به سود الاتحاد)
۲۰۰۶: جئونبوک کره جنوبی ۳ ـ الکرامه سوریه ۲ (رفت ۲ بر صفر به سود جئونبوک ـ برگشت ۲ بر یک به سود الکرامه)
۲۰۰۷: اوراواردز ژاپن ۳ ـ سپاهان ایران یک (رفت یک بر یک ـ برگشت ۲ بر صفر به سود اوراوا)
۲۰۰۸: گامبا اوزاکا ژاپن ۵ ـ آدلاید یونایتد استرالیا صفر (رفت ۳ بر صفر ـ برگشت ۲ بر صفر)
۲۰۰۹: پوهانگ استیلرز کره جنوبی ۲ ـ الاتحاد عربستان یک
۲۰۱۰: ایلهواچونما کره جنوبی ۳ ـ ذوب آهن ایران یک
۲۰۱۱: السد قطر ۲ (۴) ـ جئونبوک موتورز کره جنوبی ۲ (۲) در ضربات پنالتی
۲۰۱۲: اولسان هیوندای (۳) ـ الاهلی عربستان صفر
۲۰۱۳ : قهرمان : گوانگژو اورگراند (از این سال فینال به صورت رفت و برگشت برگزار شد)
۲۰۱۴ : وسترن سیدنی واندررز
۲۰۱۵ : گوانگژو اورگراند
۲۰۱۶ : چونبوک هیوندا موتورز
۲۰۱۷ : اوراواردز ژاپن
۲۰۱۸ : کاشیما آنتلرز ژاپن (با شکست پرسپولیس در فینال)
بیشتر بخوانید:
آمادگی ستاره الاهلی در بازی با پرسپولیس
آمار کلی دیدار های هفته اول لیگ قهرمانان آسیا + عکس
بهترین گل هفته دوم لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد
انتهای پیام/
معرفی قهرمانان لیگ قهرمانان آسیا
منبع مطلب : www.yjc.ir
مدیر محترم سایت www.yjc.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
چون اکثریت افتخارات تیم های ایرانی قبل از انقلاب به واسطه سلطه ایران بر کنفدراسیون آسیا بود بدست آمده مخصوصا تاج سلطنتی به سرپرستی تیمسار خسروانی بود و الان بازیهای چهارجانبه که در تهران مقر کنفدراسیون به صورت دوستانه برگزار میکردند و از قبل قهرمان آن که تاج باشد مشخص بود و الان پز آن ستاره های دوستانه را میدهند و حق هم دارند چنانچه همه گلزنان لیگ قهرمانان اروپا هم از همان مکتب تیمسار خسروانی اگر بود اونا به تعداد گل هایشان ستاره میزدند.