معرفی انواع ورزش ها و اطلاعات ورزشی
معرفی انواع ورزش ها و اطلاعات ورزشی را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
انواع رشته های ورزشی موجود در دنیا از قدیم تا به امروز
انواع رشته های ورزشی موجود در دنیا از قدیم تا به امروز
امروزه ورزش یکی از کارهایی است که به عناوین مختلف در دنیا مطرح شده و گروه زیادی به شکل های مختلف با آن سرو کار دارند. بسیاری از مردم، ورزشکار حرفه ای هستند و گروهی ورزشکار آماتور و ساده. گروهی هم طرفدار و علاقه مند به به ورزش و دیدن برنامه های آن هستند. وعده ای هم نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند.
ورزش بر روی روح و جسم فرد تاثیر بسیار زیادی میگذارد. پس ورزش را همیشه در برنامه زندگی خود قرارد دهید. انجام ورزش صبحگاهی برای افراد زیادی کابوس است، زیرا برای آنها بیدار شدن در صبح زود و رفتن به باشگاه بسیار سخت است. اما باید بدانید که بهترین و تاثیرگذارترین و کم هزینه ترین ورزش همان ورزش صبحگاهی است.
انواع ورزش های مختلف در جهان
از قدیم تا حالا در جهان ورزش های گوناگون و مختلفی پیدا و به شکل های گوناگونی انجام شده است. بسیاری از ورزش ها هم به مرور زمان تغییر کرده اند و یا از بین رفته اند.
ما در این مقاله سعی داریم کلیه رشته های ورزشی موجود در کل دنیا را برای شما نام ببرید. شاید شما نام خیلی از آنها را حتی نشنیده باشید. پس با دقت آنها را مطالعه کنید، حتما جالب خواهد بود.
ورزشهای حرکتی
پیاده روی مشه سوئی
ایروبیک
پرشی
دو
پرش با نیزه
پرش سه گام
پرش طول
ورزش و پله
یوگا (ورزش جسمی روانی)
اسپینینگ
ورزش ناشنوایان
پاراگلایدینگ {paragliding}
رعد {RAAD}
تریکینگ (Tricking)
پاداکو (parkour)
آیروبیک
بندبازی
ژیمناستیک
ژیمناستیک هنری
ژیمناستیک ریتمیک
تخته فنری
بی ام ایکس
رقص زومبا
کویر نوردی
ورزشهای رزمی
آیکیدو
باگوآ
بوکس
کیوکوشین
کیک بوکسینگ
جوجیتسو
جودو
کاراته
کن دو
هاپکیدو
تانگ سو دو
تای چی چوان
نینجوتسو
تکواندو
سای سن سو
سامبو
سومو
شمشیربازی
کبدی
کشتی آزاد
کشتی فرنگی
کشتی آلیش
کشتی کچ
کوک سول وان
ووشو
ووینام
وینگ چون
کونگ فو توا سنتی
موی تای
جیت کان دو
چون کوک دو
یان یوان
کاپوئرا
پاورلیفتینگ
بدنسازی زیبایی
وزنه برداری
تریکینگ
(سامورایی)
(تایدو، کاراته سامورایی)
(کونگ فو شائولین)
ورزشهای ماجراجویانه
پارکور (Parkour)
چتربازی (Parachuting)
پاراگلایدینگ(Paragliding)
کایت سواری (Hanggliding)
پروازبا بالن (Hot air balone)
بانجی (Banjo jumping)
کایتینگ (Kite surfing)
هواپیمای تفریحی (Airplane)
پروازباگلایدر (Gliding)
بادسواری (Windsurfing)
شیرجه با چتر
بالنسواری
آکروباتیک هوایی
چتربال سواری (Paragliding)
زورب سواری
بادپرسواری (Gliding)
صخره نوردی
یخ نوردی
غارنوردی
بدنسازی نظامی
پاراگلایدینگ {paragliding}
رعد {RAAD}
کوهنوردی
غارنوردی
دره نوردی
ورزشهای سواری
مسابقه اتومبیلرانی
مسابقه موتورسواری
مسابقه هوانوردی
مسابقه قایقرانی موتوری
موتورکراس
پالیزه (اسکیتینگ)
یخپالیزه (پاتیناژ)
چرخپالیزه (Roller skating)
تختهپالیزه (اسکیتبوردینگ)
برفپالیزه (اسنوبوردینگ)
آبلیزه (پالیزه روی آب)
هاکی روی یخ
اسکوتر
اسکیت
اسکی
اسکی صحرانوردی
اسکی روی چمن
برفپالیزه (اسنوبوردینگ)
سورتمهسواری
لژسواری
دوچرخهسواری کوهستان
دوچرخهسواری جاده
پالیزه (اسکیتینگ)
تختهپالیزه (اسکیتبوردینگ)
برفپالیزه (اسنوبوردینگ)
آبلیزه
اسب سواری
ورزشهای نشانه روی
تیراندازی با تفنگ
تیر اندازی با کمان
بولینگ
دارت
پرتاب چاقو
ورزشهای بیلیاردی
اسنوکر
ایت بال
ناینبال
تیلهبازی
گردو بازی
دوک بازی
هفت سنگ
گلف
بهکاپ(گیت گلف)
” بهکاپ ساحلی “
بهکاپر (تارگت گلف)
پرتاب نیزه
پرتاب وزنه
پرتاب دیسک
پرتاب چکش
فریزبی
ورزشهای گروهی
فوتبال
باسبال
والیبال
بسکتبال
هندبال
بیسبال
فوتسال
گلروبال
فوتبال آمریکایی یا راگبی
کبدی یا زو
هاکی روی یخ
هاکی سالنی
هاکی روی چمن
پینتبال (رنگاندازی)
آمادگی جسمانی
پیلاتس
فوتبال ساحلی
والیبال ساحلی
والیبال نشسته
بسکتبال با ویلچر
بسکتبال سه نفره
سپک تاکرا
بدمینتون
تنیس روی میز
تنیس
اسکواش
راکتبال
کریکت
کبدی
“کرلینگ”
چوگان
ورزشهای فکری
شطرنج
منچ
بریج
پوکر
ورق(پاسور)
دومینو
تخته نرد
تانگو
ورزشهای آبی
شنا
واترپلو
شیرجه
غواصی
قایقرانی
موجخوابی (bodyboarding)
موجسواری
ماهیگیری
برای انجام ورزش های حرفه ای حتما یک جفت کفش مخصوص و اورجینال هم لازم است. برای مشاهده و انتخاب بهترین کفش و کتونی های روز دنیا واردفروشگاه اینترنتی دنیا کالا شوید.
منبع مطلب : virgool.io
مدیر محترم سایت virgool.io لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
دسته بندی رشته های ورزشی | انواع رشته های ورزشی و طبقه بندی آن
در سراسر جهان رشته های ورزشی گوناگونی وجود دارد که در این بین برخی از آنها بیشتر از سایرین شناخته شده اند. صدها رشته ورزشی وجود دارد که بعضی از آنها قدمت زیادی داشته و برخی دیگر قدمت چندانی ندارند و می توان آنها را جزء ورزشهای مدرن دانست. هر رشته ورزشی معمولاً با مجموعه ای از قوانین یا آداب و رسوم اداره می شود. اصول کلیدی ورزش شامل این است که نتیجه نباید از پیش تعیین شده باشد و هر دو طرف باید از موقعیت برابر برای پیروزی برخوردار باشند.
چنانچه می خواهید با انواع رشته های ورزشی و طبقه بندی آن آشنا شوید با این مطلب از رنگ وارنگ همراه شوید. در این مطلب سعی کرده ایم به این موضوع بپردازیم و اطلاعاتی را در این زمینه با شما همراهان عزیز به اشتراک بگذاریم .
طبقه بندی رشته های ورزشی
در ابتدا لازم است تعریفی از ورزش داشته باشیم، سپس به دسته بندی های ورزشی بپردازیم. ورزش به عنوان انواعی از فعالیت در نظر گرفته می شود که شامل درجاتی از رقابت ، بازی و سرگرمی است که می تواند ضمن حفظ توانمندی های افراد و ورزشکاران ، موجب بهبود و افزایش توانایی و مهارت در آنها شود. ورزش می تواند در سطوح مختلف آماتور، نیمه حرفه ای و حرفه ای و به شکل انفرادی یا گروهی ( تیمی ) برگزار شود. به یک حرفه ای در یک ورزش ورزشکار گفته می شود.
طبقه بندی های متعددی برای ورزش وجود دارد و طبق موارد مختلفی می توان ورزشها را دسته بندی کرد. طبقه بندی براساس دستگاه تولید انرژی ، کالری سوزی، برخی شباهتهای ظاهری ودسته بندی بر اساس جنسیت انواعی از طبقه بندی های مختلف برای ورزش محسوب می شوند. در این میان برخی ورزشها قابلیت قرار گیری در چند دسته را دارند.
انواع رشته های ورزشی و طبقه بندی های آن
در این مطلب انواع رشته های ورزشی را را در ۱۲ دسته مورد بررسی قرار می دهیم. دسته بندی ورزش ها عبارتند از: ورزشهای نشانه روی (نشانه گیری ، هدف گیری)، ورزشهای ماجراجویانه (مخاطره آمیز)، ورزشهای سواری، ورزشهای هوایی ، ورزشهای آبی ، ورزشهای پرورش اندام (بدنسازی)، ورزشهای پهلوانی (ورزش های باستانی ،بومی و محلی)، ورزشهای حرکتی، ورزشهای گروهی (تیمی)، ورزشهای رزمی، ورزشهای فکری (غیر جسمانی)، ورزشهای معلولین.
ویژگی بارز ورزشهای این دسته افزایش دقت ، سرعت، انعطاف پذیری، مهارت ، تمرکز، هماهنگی میان دست ها و چشم ها در افراد می باشد. همچنین به چالش کشیده شدن ذهن و مغز و برخورداری از آمادگی بالای جسمانی و روانی افراد به ویژه در ورزش های قدرتی و پرتابی از دیگر خصوصیات این ورزش جذاب و مفرح است. برخی از ورزش های این دسته در فضای باز و برخی در فضای بسته (سالن) و تعدادی قابلیت برگزاری در هر دوفضا را دارند. بعضی از ورزشهایی که در این گروه قرار می گیرند را می توان به صورت انفرادی و یا گروهی انجام داد اما رقابتی بودن این ورزشها را می توان به عنوان نقطه مشترک آنها دانست.
ورزشهایی را که می توان در این دسته قرار داد عبارتند از: تیراندازی با تفنگ، تیراندازی با کمان، بولینگ، بیلیارد، دارت ، پرتاب چاقو، گلف، پرتاب نیزه، پرتاب وزنه ، پرتاب دیسک، پرتاب چکش، فریزبی، بولینگ
افراطی ، بی حد و مرز، ماجراجویانه از دیگر اسامی ورزش های مخاطره آمیز هستند. این ورزش ها به هر نوع ورزشی اطلاق می شود که شامل پارامتر هایی همچون سرعت، ارتفاع، خطر، استفاده از وسایل بسیار تخصصی و میزان بسیاری تنش جسمانی است و برای ورزشکار خطر جانی وجود دارد. معمولا افراد جوان و پر انرژی که به دنبال هیجان بیشتر و حادثه جویی هستند ، از طرفداران این نوع ورزش هستند.
ورزشهایی که در این دسته قرار دارند عبارتند از: بی ام ایکس ،پارکور و فری رانینگ، پینت بال ، کوهنوردی، صخره نوردی ، بانجی جامپینگ، یخ نوردی ، غارنوردی، دره نوردی، شیرجه آزاد از روی صخره، ریوربوردینگ، سند بوردینگ(شن سواری)، انواع پالیزه (پالیزه، تختهپالیزه، برفپالیزه، یخ پالیزه، چرخ پالیزه، آبلیزه)، شیرجه در آسمان، شناور بودن در اقیانوس، مونی (تک چرخه کوهستان)، قایق آسمانی
تقسیم بندی رشته های ورزشی
مشخصه بارز اکثر ورزشهای این گروه هیجان و سرعت است. تنظیم متابولیسم بدن ، تقویت نیرو وعضلات بدن ، کاهش وزن و تناسب اندام ، کاهش استرس ، افزایش تعادل و تمرکز از دیگر فواید و ویژگی های این دسته از ورزش هاست.
ورزشهایی را که می توان در این گروه قرار داد عبارتند از: اتومبیلرانی ، موتورسواری ، اسکیت، اسکیت با یک چرخ (فری لاین) ، دوچرخه سواری، اسب سواری ، اسکی ، اسنوبرد، قایقرانی،هاکی ،اسکوتر، سند کایتینگ، آفرود
ورزش های هوایی را در واقع می توان رشته ورزشی تفریحی محسوب کرد . این ورزش به سرعت در نقاط مختلف دنیا در حال پیشرفت و گسترش است. ورزش های هوایی مزایای زیادی از جمله افزایش اعتماد به نفس،افزایش تمرکز، کالری سوزی ، رهایی از استرس و نگرانی های روزمره را برای افراد به دنبال دارد.
پاراگلایدر، پاراموتور، بیس جامپینگ، گلایدر، کایت سواری، بالن سواری، هواپیمای تفریحی، شیرجه با چتر، آکروبات هوایی ، چتر بازی سقوط آزاد” یا “اسکای دایوینگ نمونه هایی از ورزشهای هوایی هستند.
طبقه بندی انواع رشته های ورزشی
امروزه طیف گسترده ای از ورزش های آبی به صورت انفرادی و گروهی در سراسر دنیا برگزار می شود. ورزش های آبی به شکل های گوناگون از جمله روی آب، زیر آب و درون آب انجام می شود. ورزش های آبی مفرح هستند و برای انجام ورزشهای این دسته باید فعالیت بدنی ، تحرک و تمرکز ذهنی داشت.
شنا، واترپلو ، غواصی، اسکی روی آب، کایت بوردینگ، قایقرانی ، کشتیرانی ، شیرجه، موج سواری، ماهی گیری ، موج سواری با کایت( تخته سواری با کایت)، واتر کایتینگ، رفتینگ (قایقرانی در آب های خروشان) ، موج سواری با باد ، جت اسکی ، ویک بوردینگ، اسکیم بوردینگ ، بادی بوردینگ ، شیرجه از بالای صخره در آب ، کانو پولو (کایاکپولو)، اروبیک آبی ، بیریبال ، آبچترسواری، قایقرانی بادبانی ، شاتل و بانانا ( از زیر مجموعه های ورزش های water tubing )، فلای بورد، روئینگ ( پارو زنی) را می توان جزء ورزشهای آبی نام برد.
بدنسازی Bodybuilding پرورش اندام ، زیبایی اندام ورزشی است که در آن بدنساز با انجام تمرین های گوناگون استقامتی و قدرتی در کنار تغذیه و استراحت کافی به کنترل و توسعه عضلات بدن خود می پردازد.
بدنسازی، تی آر ایکس، پاورلیفتینگ، آمادگی جسمانی، کراس فیت، بدنسازی در آب، مچ اندازی، فانکشنال ترینینگ، وزنه برداری، بادی پامپ برخی از رشته های ورزشی این دسته هستند.
دسته بندی انواع رشته های ورزشی
ورزش های پهلوانی باستانی یا زورخانهای از گذشتههای دور در ایران رواج داشته است. زور خانه Zurkhaneh نام محلی است که در آن ورزش های باستانی انجام می شود و در واقع می توان آن را قدیمی ترین باشگاه بدنسازی جهان دانست.
این ورزش شامل مجموعه ای از حرکات فیزیکی به منظور پرورش جسم و همچنین آموزه های معنوی در جهت ارتقای روح است که با اصول اخلاقی در آمیخته است. . آئین پهلوانی و ورزش های باستانی یا زورخانهای توسط یونسکو به نام ایران در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۹ برابر با ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰به ثبت جهانی درآمده است.
از دیگر ورزش هایی که در این دسته بندی قرار می گیرند تعدادی از ورزشهای بومی و محلی است. کشتی آزاد، کشتی فرنگی، کشتی آلیش، ورزشهای زورخانه ای در این دسته قرار می گیرند.
ورزشهایی که در این گروه قرار می گیرند می توانند موجب تقویت جسم ، روح ، افزایش انعطاف پذیری ،هماهنگی اعضای بدن ، تعادل و تناسب اندام افراد شوند. برخی از ورزشهایی که در این دسته قرار می گیرند را می توان هم به صورت انفرادی و هم به صورت گروهی انجام داد.
ورزشهایی را که می توان در این دسته قرار داد عبارتند از: بازی ها و ورزش کودکان، ایروبیک، پیلاتس، کانگوجامپ، جامپ گا ، ژیمناستیک، یوگا، اسپینینگ، دو و میدانی ، طناب زنی، باراسل ، ورزش T25، بادی بلید، ریواپس، الوتوس ، ورزش سهگانه یا تریاتلون
تقسیم بندی رشته های ورزشی
ورزش های گروهی (تیمی ) به آن دسته ورزش هایی گفته می شود که در آن افراد شرکت کننده در یک گروه برای یک هدف مشترک تلاش می کنند . قهرمانی در مسابقات و رقابت ها یکی از اهداف این دسته از ورزش هاست. طبق بررسی ها و تحقیقات انجام شده ورزش های گروهی می توانند تاثیرات مثبت زیادی را بر سلامت ذهن و روان افراد داشته باشند. انجام ورزش به شکل گروهی می تواند موجب تقویت روابط اجتماعی ، ایجاد انگیزه و حس رقابت دوستانه را در افراد موجب شود.
فوتبال، والیبال، بسکتبال، هندبال، فوتسال، بیسبال، کرف بال ، اسلم بال ، باسابال ، چوگان، سایکل پولو (چوگان با دوچرخه)، لاکروس، کبدی(زو)، اسکواش، راکتبال، کریکت، راگبی،راگبی زیر آب، فوتبال ساحلی، والیبال ساحلی، سپک تاکرا، بدمینتون، تنیس، تنیس روی میز، پدل،انواع هاکی ( هاکی روی یخ و هاکی روی چمن)، راگبی ساحلی از جمله ورزشهای گروهی (تیمی ) هستند.
ورزش های رزمی (هنرهای رزمی) سنتهای مدونی از تکنیکها و فنون مبارزه هستند که به دلایل و انگیزه های مختلفی به آنها پرداخته می شود.دفاع شخصی، رشد جسمی و سلامتی بدن ، رشد و تعالی ذهن و روح، تناسب اندام ، تفریح و سرگرمی، برنامه های نظامی و اجرای قانون ، رقابت در مسابقات ، حفظ میراث فرهنگی یک ملت را می توان از جمله دلایل انجام ورزش های رزمی نام برد.
ورزشهایی را که می توان در این گروه قرار داد عبارتند از : آی کی دو ، کاراته، تکواندو، جودو، کیک بوکسینگ، موی تای ، بوکس، کونگ فو، کیو کوشین ، جوجیتسو، کیک جوتسو، رپنر، کاپوئرا، کن دو ، کماندو، ای آی دو ، هاپکیدو، تای چی ، فیتنس بوکسینگ، سیمی دو فول کنتاکت، نینجوتسو، نینجا رنجر، سامبو، نیرو، ووشو، ووینام، چی کنگ، وینگ چون، کاراکو،جیت کاندو، جیتسا، تک کونگ موسول، سیلامبام، گراپلینگ، گراپلینگ کیک بوکسینگ، دفاع شخصی، بوگه ی ریو، مبارزات آزاد و ترکیبی ، هالا،شمشیر بازی، وینگ چون، نین جوتسو ، جوجیتسو برزیلی ، سیلات، موی تای
طبقه بندی رشته های ورزشی
ورزش ذهنی نوعی مهارت است که در آن رقابت براساس توانایی فکری و بر خلاف تمرین بدنی صورت می گیرد.
شطرنج، دومینو، منچ، تخته نرد نمونه هایی از ورزش های فکری(غیر جسمانی) هستند.
به ورزشهایی گفته می شود که توسط افراد دارای معلولیت از جمله معلولیت جسمی و ذهنی انجام می شود. از آنجا که بسیاری از این ورزشها برای پاسخگویی به نیازهای افراد معلول است ، بعضاً از آنها به عنوان ورزشهای سازگار یاد می شود. با این حال ، همه ورزش های معلول سازگار نیستند.
دو میدانی ، بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته ، شنا ، تیرو کمان، جودو ، وزنه برداری، تیر اندازی، بوچیا، تنیس با ویلچر، تنیس روی میز ، دوچرخه سواری ، شمشیربازی، فوتبال ۵ نفره ، فوتبال ۷ نفره ، قایقرانی کانو ، گلبال ، اسکی آلپاین، بولینگ را می توان در این دسته قرار داد.
در این مطلب سعی کردیم دسته بندی رشته های ورزشی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ رنگ وارنگ از اینکه نظر یا پیشنهاد خود را در این زمینه بیان کنید ، استقبال خواهد کرد . برای ارسال دیدگاه و یا پیشنهادات خود می توانید به بخش نظرات مراجعه کرده و ما را از آن مطلع کنید.
گرد آوری و تنظیم: https://rangvarang.com
منبع مطلب : rangvarang.com
مدیر محترم سایت rangvarang.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
ناشناس : جامع و کامل ممنون
عالیییی بود
سلام ممنونم
نام ورزشی
به قهرمان جهان دریک رشته ورزشی میگویند
لطفا انواع ورزش جسمی و روحی را هم بگویید
کامل خوب بود
رمیازهبنبنب۶ می شود و در سال
جامع و کامل ممنون
پیلاتس