منظور از کنایه نوش دارو بعد از مرگ سهراب چیست
منظور از کنایه نوش دارو بعد از مرگ سهراب چیست را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
معنی ضرب المثل " نوش دارو بعد از مرگ سهراب " + داستان - دانشچی
نوش دارو بعد از مرگ سهراب معنی و داستان
با توجه به معنی ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب، داستانی را هم در شرح این ضرب المثل ذکر کرده ایم. با ما همراه باشید.
معنی ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب
۱- به علاج واقعه بعد از وقوع آن اشاره می کند.
۲- بهترین دارو هم بعد از مرگ کمکی نمی کند.
۳- این عبارت را زمانی به کار میبریم که کار از کار گذشته و همه راه حلها بی فایده باشد.
۴- هر کار را باید به موقع انجام دهیم واگر به موقع و به جا صورت نگیرد مانند نوش دارویی خواهد بود که بعد از مرگ آورده شود که دیگر کار از کار گذشته و هیچ فایده ای ندارد.
۵- این مثَل زمانی به کار می رود که ابزار و وسایل در هنگام نیاز، نایاب اما پس از رفع نیاز فراوان باشد.
داستان برای ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب
این ضرب المثل درباره داستان رستم و سهراب است:
رستم هنگام جدا شدن از تهمینه، همسرش، پس از آنکه فهمید به زودی دارای فرزند خواهند شد، بازوبندی به تهمینه دادکه آن رابه بازوی او ببندد. پس از مدتی تهمینه پسری به دنیا آورد و نامش را سهراب گذاشت وبازوبند را به بازوی او بست. سهراب کم کم بزرگ شد و در شجاعت و پهلوانی همانند پدرش رستم بود. یک روز با مادر درمورد پدرش صحبت کرد و فهمیدک ه پدرش کیست وچگونه آدمی است. سهراب تصمیم گرفت به جست وجوی پدر برود و با او همراه باشد و کاووس شاه که وصف پهلوانی ها و رشادت های سهراب را شنیده بود، رستم را برای مقابله با او فرا خواند. رستم برای این که این پهلوان جوان را ببیند و او را به خاک بزند،لباس ترکان را پوشید و مخفیانه به اردوگاه سهراب رفت.
«ژنده رزم»برادر تهمینه و دایی سهراب از جریان پدر و فرزندی سهراب خبر داشت و چون رستم را می شناخت، تهمینه او را باسهراب همراه کرده بود تا رستم را به سهراب بشناساند؛ اما از بخت بد، آن شب ژنده رزم از چادر سهراب بیرون آمده بود و این همان شبی بود که رستم به اردوگاه آمده بود. ژنده رزم بارستم روبرو شد وآن هادر تاریکی یکدیگر رانشناختند. ژنده رزم با دیدن سایه فریاد براورد اما رستم با ضربه ای او راکشت تابتواند به کارخود ادامه دهد.
فردا صبح سهراب از کشته شدن دایی خود آگاه و آماده رزم شد. سهراب می دانست که پدرش در میان پهلوانان ایرانی است،اما او را نمی شناخت. به همین دلیل از هژیر که نزد آنان اسیربود، سراغ رستم را گرفت. هژیر بدون آنکه از سهراب و ماهیت واقعی او و نقشه اش آگاه باشد، نشانی تمام پهلوانان را داد و وقتی می خواست رستم را معرفی کند، گفت او یک پهلوان چینی است. هژیر می ترسیدکه سهراب قصد جان جهان پهلوان راداشته باشد،به همین دلیل اطلاعات غلط به اوداد. سهراب از قصدهژیر آگاه شد و اصرارکرد که رستم و چادر او رانشان دهد، اما هژیر حتی با پول ومقام و وعده های دیگر سهراب هم راضی نشد نشانی از رستم به سهراب بدهد. سهراب خشمگین به چادر کاووس شاه حمله برد.کاووس شاه کسی را نزد رستم فرستاد واو را به کمک طلبید.
رستم نزد سهراب آمد تا اورا ازجنگ بازدارد. سهراب پدر را دید و حدس زد که شاید او رستم باشد. به همین دلیل او را به کناری کشید و از نام و نشان او پرسید. رستم که سهراب را نشناخته بود،باز هم هویت خود را پنهان کرد. سهراب جوان از یافتن پدر ناامید شده بود،تصمیم گرفت به سپاه کاووس حمله کند. قرارشد فردا صبح رستم و سهراب بایکدیگر کشتی بگیرندتا برنده و بازنده ی میدان پهلوانی معلوم شود. در دور اول سهراب پیروز شد و بر طبق رسم پهلوانی که رستم پیشنهادکرد، قرارشد دوباره کشتی بگیرند.
در دور دوم ،رستم پیروز شد وبا خنجر خود قلب جوان را از هم درید؛ بی خبر از آنکه فرزندش سهراب است وفقط وقتی بازوبند رابر بازوی سهراب دید،فهمیدکه چه کرده است. رستم آن پهلوان نامدار،بر جسد فرزند گریه ها و ناله ها کرد.آن گاه گودرز را برای آوردن نوشدارو نزد کاووس شاه فرستاد اما کاووس از بیم نجات سهراب و همدست شدن پدر و پسر و در خطر دیدن تاج و تخت خود،در فرستادن نوشدارو، کوتاهی کرد. رستم دلتنگ از مرگ فرزند و خشمگین از خیانت کاووس شاه،نزد او رفت تا نوشدارو بگیرد اما سهراب جان باخت و نوشداروی پس از مرگ سهراب در فرهنگ ما مثل شد.
ضرب المثل نگارش ششم _ دانشچی
منبع مطلب : www.daneshchi.ir
مدیر محترم سایت www.daneshchi.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
ریشه و مفهوم ضرب المثل: نوش دارو بعد از مرگ سهراب
-ریشه ضرب المثل:
رستم بعد از آن که به سهراب خنجر زهرآگین زد فهمید که سهراب پسرش است. پس فرستاد نوشدارویی بیاورند که اثر زهر را از بین ببرد، اما نوشدارو دیر رسید و سهراب زیر دستان پدر جان داد.
مفهوم:
- به علاج واقعه بعد از وقوع آن اشاره می کند.
- این عبارت را زمانی به کار میبریم که کار از کار گذشته و همه راه حلها بی فایده باشد.
- این مثَل زمانی به کار می رود که ابزار و وسایل در هنگام نیاز، نایاب اما پس از رفع نیاز فراوان باشد.
- بهترین دارو هم بعد از مرگ کمکی نمی کند.
- گاهی اتفاق می افتد که آدمی برای جلوگیری از خطری عظیم و یا زیانبخش به هر دری می زند و از اقدام به هر عملی برای حصول مقصودش کوتاهی نمی کند خلاصه همه گونه سعی و تلاش را حتی خارج از حدود مقدرات و امکان انجام می دهد ولی توفیق حاصل نمی کند و متحمل زیان و ضرر فاحش می شود.اگر در این هنگام که همه چیز به ناکامی و نامرادی گراییده آمال و آرزوها یکسره بر باد رفته است غفلتاً راه فرج و گشایشی پیدا شود و امکان حصول مقصود فراهم آید، چون دیگر نفع و فایدتی بر آن مترتب نیست در چنین موقع و موردی عبارت مثلی بالا را به کار می برند و از آن برای بیان مقصود استشهاد و تمثیل می کنند.
منبع مطلب : schoolmaster6.blogfa.com
مدیر محترم سایت schoolmaster6.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
برداشت خود را از ضرب المثل نوش دارو پس از مرگ سهراب در یک بند بنویسید صفحه 37 کتاب نگارش فارسی ششم
معنی و توضیحات برداشت صفحه ۳۷ نگارش فارسی ششم ضرب المثل نوش دارو پس از مرگ سهراب یعنی چه ریشه مفهوم کجاست از سایت نکس دریافت کنند.
انشا در مورد نوش دارو بعد از مرگ سهراب
ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب ضرب المثل معروفی است که برای تاخیر در انجام کارها به کار می رود یعنی یک کاری را انجام میدهد که دیگر نیازی به آن نمی باشد و سند در ضرب المثل آمده بود بود که رستم برای اسفندیار دارو میخواست بیاورد و پس از تلاش فراوان وقتی دارو را برای اسفندیاری حماسه را به آورد متوجه شد که سهراب مرده است بنابراین این ضرب المثل ایجاد شد در ادامه به صورت کامل این ضرب المثل را برای شما عزیزان تهیه خواهیم کرد. اگر کاری را بعد از تمام شدن آن کار انجام دهیم بیهوده است زیرا مثل این است که در مثال سهراب نوش دارو را بعد از مرگ سهراب آوردند. دوستان عزیزی که متن دیگری دارند برای مادر نظرات پایین ارسال کنند تا با اسم آنها در همین مطلب قرار بگیرد.
برداشت خود را از ضرب المثل نوش دارو پس از مرگ سهراب
هر کاری را به خصوص کمک به دیگران را باید به موقع و در زمان مناسب انجام داد. چون اگر در زمان مناسب اینکار را انجام ندهیم فایده ای نخواهد داشت. مانند نوش دارویی که رستم به سهراب داد اما دیگر دیر شده بود.
جواب بچه ها در نظرات پایین سایت
نویسنده : یعنی ما وقتی تصمیم به درست کردن مشکلات میگیریم که کار از کار گذشته.
محمود دباغی : یعنی ما باید کار را در زمان مناسب انجام دهیم.
فاطمه : یعنی اینکه آن موقع که ما به چیزی نیاز داریم و آن حال در دسترس نیست و بعد نیازمان برطرف می شود.
نویسنده : یعنی ما هر کاری را باید سر موقع خودش انجام دهیم.
یاسمین : ما باید هر کاری را به موقع انجام دهیم و اگر آن کار را به موقع انجام ندهیم دیگر دیر میشود و هیچ فایدهای ندارد و نخواهد داشت.
ناشناس : یعنی ما باید هر کاری را به موقع انجام دهیم اگر آن کار را به موقع انجام ندهیم دیگر دیر میشود.
نویسنده : یعنی ماباید هرکاری راسرموقه ی خودش انجام بدهیم واگردیرکنیم چیزی که می خواستیم راازدست می دهیم.
کانی صالحی : به نظر من منظور از این است که باید هر کاری را سر وقت خودش انجام داد چون اگر هر کاری را سر وقت خودش انجام ندهیم دیگر وقت انجام دادن آن نمیشود.
شاهدخت : ما انسان ها همیشه در کار ها اشتباهاتی داریم . گاهی مانند رستم وقتی کاری را انجام می دهیم که دیگر کار از کار گذشته است. ما باید کارها را در زمان مخصوص آنها انجام دهیم و البته قبل از انجام دادن آن کار به عاقبتش هم فکر کنیم.
نویسنده :ریشه ی ضرب المثل:رستم بعد از آن که به سهراب خنجر زهر آگین زد فهمید که سهراب پسرش است. پس فرستاد نوشدارویی بیاورند که اثر زهر را از بین ببرد، اما نوشدارو دیر رسید و سهراب زیر دستان پدر جان داد.
مهفوم:به علاج واقعه ی بعد از وقوع آن اشاره میکند. این عبارت را زمانی به کار میبریم که کار از کار گذشته و همه راه حلها بی فایده باشد. این مثل زمانی به کار می رود که ابزار و وسایل در هنگام نیاز، نایاب امّا پس از رفع نیاز فراوان باشد.
مهسا چوپانی :سلام به دوستان عزیز به نظر من هر کاری را باید به موقع انجام داد مثل بیمارستان رفتن که اگر دیرتر برویم شاید اتفاق بدی برای ما بی افتد.
فاطمه ساناز یوسفی: یعنی اینکه هر چیزی یا هر کاری باید سر وقت انجام شود مانند نماز خواندن اگر نماز را سر وقت نخواند دیگر نماز او باطل میشود و دیگر فایده ای ندارد مانند نوش دارو بعد از مرگ سهراب.
ناشناس: یعنی ما باید هر کاری را سر موقع انجام بدهیم اگر نکنیم کار از کار گذشته.
نویسنده : یعنی هر کاری رااگر به موقع انجام ندهی دیگر بعد ان فایده نخواهد داشت.
نویسنده : ما باید کاراایمان را زود تر انجام دهیم اگر زمان گذشته انجام دهیم نه بر من و نه بر او هیچ سودی نخواهد داشت و فقط برمن جزء زحمت چیز دیگرز نیست.
نویسنده : ما باید کاراایمان را زود تر انجام دهیم اگر زمان گذشته انجام دهیم نه بر من و نه بر او هیچ سودی نخواهد داشت و فقط برمن جزء زحمت چیز دیگرز نیست.
آرزو آدینه : مفهوم این ضرب المثل این است که اگر یک اشتباه کند وبعد از اشتباه فکر چاره برای اشتباه خود می کند برای مثال ..😊اگر من درسم را نخوانم و بروم سر امتحان ونمره ام بد شود . وبعد از امتحان به فکر چاره ای برای نمره ی خیلی خوب گرفتن هستم ولی وقتی درس نخواندم نمرهی من بد میشود🤗🤗🤗.
منبع مطلب : nexload.ir
مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
هرکاری باید به موقع انجام بشع بغیر این صورت کار بیهوده بوده
من امروز امتحان دارم این دقیقا ارایه این چیه من کار دارم امتحانم حضوریههههه۰😪
آرایه درون اون ضرب المثل چیه
لطفا بگید
الو
خیلی بی مورد است