توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    نقش مواد نگهدارنده در برخی خوراکی ها چیست

    دسته بندی :
    1. اسک 98
    2. مطالب سایت
    7بازدید

    نقش مواد نگهدارنده در برخی خوراکی ها چیست را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    تاثیر نگهدارنده های مواد غذایی بر سلامت انسان

    تاثیر نگهدارنده های مواد غذایی بر سلامت انسان

    به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، تقریبا محال است اگر بخواهیم ادعا کنیم از مواد افزودنی یا نگهدارنده در غذاهای کارخانه ای استفاده نمی شود، مگر آن که محصول به عنوان غذای ارگانیک تائید شده باشد.

    اغلب کارخانجات، برخی مواد افزودنی را به  عمد در مقادیر کنترل شده و دقیق به منظور بهبود برخی ویژگی ها به مواد و غذاهای آماده اضافه می کنند. رنگ های مصنوعی، اسانس ها، ادویه ها، مواد سفیدکننده، پایدارکننده ها، آنتی  اکسیدان ها و حتی شکر، نمک و سرکه ای که با آن ترشی تهیه می کنیم و همچنین انواع مواد نگهدارنده در گروه افزودنی های عمدی قرار می گیرند. اما در این میان گروهی از افزودنی ها هم هستند که به صورت ناخواسته و غیرعمد در مقادیر کم یا زیاد، وارد زنجیره غذایی شده و در بافت گیاه و فرآورده های دام و طیور ذخیره می شوند. حشره  کش ها، قارچ کش ها، جونده کش ها، کودهای شیمیایی، فلزات سنگین و همچنین آنتی بیوتیک ها و داروهای هورمونی که از طریق دام و طیور وارد گوشت، شیر و تخم مرغ می شوند از جمله آلاینده هایی است که بی شک در قسمتی از مواد غذایی روزانه ما نهفته اند و هر دو گروه این افزودنی ها ممکن است برای سلامت دردسرساز باشند.

    مواد نگهدارنده با تاخیر در فساد سبب افزایش عمر ماندگاری محصول می شود و اگر در برخی غذاهای آماده از این مواد استفاده نشود، بی شک غذا مسمومیت زا و بیماری زا خواهد شد. البته با وجود آن که این مواد جلوی رشد میکروب ها را گرفته و از جهاتی برای مصرف کننده سودمند است، این عیب را هم دارند که در طولانی مدت به دو عضو سم زدای بدن    یعنی کبد و سپس کلیه    صدمه می زنند؛ چون کبد مخزن سم زدای بدن است و موادغذایی قبل از ورود به گردش عمومی خون باید در کبد تجزیه و سم زدایی شود، اگر مقدار سم یا افزودنی های موجود در ماده غذایی بیش از ظرفیت سم زدایی کبد باشد، عملکرد کبد دچار اختلال شده و این عضو آسیب می بیند.

    در نتیجه اولین و حیاتی ترین عضوی که در اثر مصرف مستمر یا زیاده از حد موادغذایی حاوی ترکیبات ناسازگار با بدن صدمه می بیند، کبد است؛ اما شاید این سوال مطرح شود که در میان انواع غذاهای کارخانه ای، کدام یک کمترین و کدام یک بیشترین مواد نگهدارنده را داراست؟

    لازم است بدانید وقتی ماده غذایی داخل قوطی کنسرو قرار می گیرد در اثر فرآیندهای حرارتی، پخته، استریل و تمام میکروارگانیسم های آن نابود می  شود و با توجه به این که بسته بندی کنسرو به گونه ای است که امکان نفوذ مجدد میکروب در ماده غذایی به صفر می رسد، در نتیجه برای افزایش ماندگاری محصول، دیگر نیازی به افزودن مواد نگهدارنده نیست. در مورد برنج و خورش های حاضری بسته بندی شده ای که این روزها در ظروفی از جنس آلومینیوم استرال بسته بندی می شود هم باید بدانید این محصولات با وجود بسته بندی های با جنس متفاوت، شبیه کنسروها استریل شده و امکان نفوذ نور، هوا، اکسیژن و میکروب به داخل بسته بندی وجود ندارد و حاوی مواد نگهدارنده نیستند. اما رب ها تنها کنسروهایی است که در آن از مواد نگهدارنده ضدکپک استفاده می شود.
    مواد نگهدارنده با تاخیر در فساد سبب افزایش عمر ماندگاری محصول می شود و اگر در برخی غذاهای آماده از این مواد استفاده نشود، بی شک غذا مسمومیت زا و بیماری زا خواهد شد. البته با وجود آن که این مواد جلوی رشد میکروب ها را گرفته و از جهاتی برای مصرف کننده سودمند است، این عیب را هم دارند که در طولانی مدت به دو عضو سم زدای بدن    یعنی کبد و سپس کلیه  صدمه می زنند.

    غذاهای سرد آماده همچون انواع سالاد الویه مرغ، ژامبون، پاستا و ماکارونی که در ظروف پلاستیکی بسته بندی شده  است برخلاف باورعامه مردم همچون کنسروها استریل نمی شود و چون مدت زمان ماندگاری آنها کوتاه است و باید ظرف مدت دو تا چهار روز مصرف شود، اغلب فاقد مواد نگهدارنده هستند. خانواده ها باید بدانند الویه ها به جهت دارا بودن سس مایونز، مرغ یا کالباس در مقایسه با دیگر موادغذایی، فوق العاده فسادپذیر و مسمومیت زا بوده و باید تا زمان مصرف داخل یخچال نگهداری شود. در نتیجه الویه غذای مناسبی برای مسافرت، گردش دسته جمعی (پیک نیک) یا میان وعده مدرسه دانش آموزان نیست.

    اغلب فرآورده های گوشتی حاوی افزودنی های عمدی همچون نمک، ادویه جات و مواد نگهدارنده است؛ ولی استفاده از مواد نگهدارنده درهمه فرآورده های گوشتی عمومیت ندارد. همبرگر و کباب لقمه طبق قانون نباید حاوی مواد نگهدارنده باشد. سوسیس و کالباس حاوی میزان مجاز مواد نگهدارنده با نام نیتریت سدیم است. در فرآورده های دودی شده، دود و در فرآورده های نمک سود، نمک، نقش نگهدارنده را ایفا می کند. پیتزاها و پیراشکی های آماده و نیمه آماده اگر حاوی فرآورده های گوشتی (سوسیس و کالباس) باشد، حاوی نیتریت سدیم  است. به ناگت ها هم ترکیبی به نام پلی فسفات جهت جذب آب و ایجاد تردی و پفکی شدن محصول می افزایند.

    لازم است بدانید تمام نگهدارنده ها تا قبل از انقضای تاریخ مصرف ماده غذایی موثر است. البته تاثیر این مواد پس از بازشدن بسته بندی محصول به دلیل قرار گرفتن ماده غذایی در مجاورت هوا و آلودگی های محیطی کمتر می شود. اغلب محصولاتی که درون پوشش های نایلونی، وکیوم می شود، غیراستریل است و باید در یخچال نگهداری شود.

      این تصور که برای افزایش ماندگاری شیرهای استریل یا فرادما از مواد نگهدارنده استفاده می  شود، کاملا غلط است. شیرهای استریل طی فرآیند حرارتی کنترل شده، عاری از هرگونه میکروب می شود و با توجه به نوع بسته بندی، نیازی به مواد نگهدارنده ندارد. به دلیل آن که کودکان، سالمندان و افراد بیمار بیشترین مصرف کنندگان این نوشیدنی هستند در هیچ کجای دنیا مجوز استفاده از مواد نگهدارنده برای انواع شیر پاستوریزه و استریل ارائه نشده است. طبق قانون در دیگر فرآورده های لبنی نیز نباید از مواد نگهدارنده استفاده شود، مگر آن که تولیدکننده غیرمتعهد باشد. البته در کره و خامه از ویتامین E به عنوان یک نگهدارنده مفید استفاده می شود.

    در پنیرها نیز همان کاغذ سفید رنگی که بر سطح اغلب پنیرهای قالبی بسته بندی شده قرار گرفته، آغشته به نوعی مواد ضدکپک است که اگر پس از هر بار مصرف، آن را بر سطح پنیر بگسترانید تا زمان اتمام محصول، دیگر خبری از کپک نخواهد بود.

    منبع: تبیان

    انتهای پیام/

    منبع مطلب : www.tasnimnews.com

    مدیر محترم سایت www.tasnimnews.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    علوم

    درس اول:

    اولین گام در جمع آوری اطلاعات طرح یک سوال خوب است.

          برای جمع آوری اطلاعات با توجه به موضوع یک سوال مطرح می کنیم و در مورد آن جمع آوری اطلاعات

     می کنیم.می توان اطلاعات جمع آوری شده را در یک جدول یادداشت کرد.

           برای جمع آوری اطلاعات می توان از افراد متخصص و با اطلاع و همچنین بزرگترها سوال کرد. اطلاعات به

     دست آمده را مرتب می کنیم و گزارشی از آن تهیه می کنیم و به کلاس ارائه می دهیم.

    نوشته شده در تاریخ:۲۲/۹/۱۳۹۲

    درس دوم:

       بدن ما برای حرکت نفس کشیدن ،صحبت کردن ،کار کردن ،فکر کردن ،غذا خوردن ،نوشتن و انجام دادن همه ی

    کارها به غذای سالم و مناسب نیاز دارد.

        با خوردن غذا در سه وعده ی صبحانه، ناهار و شام غذای لازم و کافی به بدن ما می رسد.

       هم  چنین باید نسبت به سالم بودن و مناسب بودن غذایی که می خوریم اطمینان باشیم تا بیمار نشویم.

      نکته : استفاده ی زیاد از شکر و نمک به بدن آسیب مرساند. مثلا خوردن چیپس و پفک که مقدار زیادی نمک

    دارند و هم چنین خوردن   شکلات و شیرینی که مقدار زیادی   شکر دارند    از نظر بهداشتی  برای بدن ما

    مناسب نیست.

         بعضی از خوراکی ها  مواد نگهدارنده دارند . مواد نگهدارنده به موادی گفته می شود که برای فاسد نشدن

    غذا و از بین نرفتن کیفیت غذا به خوراکی ها اضافه می شود.

        بسکوییت کیک چیپس ،پفک ،آبیمیوه ها ،کنسروها و  انواع سس ها مواد نگهدارنده دارند.

       بیش تر مواد غذایی که از بازار می خریم تاریخ مصرف دارند . تاریخ مصرف مواد غذایی یک راهنما برای مصرف

    کننده ها است تا مدت زمان نگهداری ماده ی غذایی را قبل از فاسد شدن آن بدانند.

       نکته : برای این که بیمار نشویم باید در موقع خرید  به تاریخ مصرف مواد غذایی توجه کرده و از خوردن غذاهایی

    که تاریخ مصرف آن ها گذشته است خودداری کنیم.

        نکته : برای سالم ماندن مواد غذایی باید آن ها را در محل و شرایط مناسب نگهداری کنیم.مثلا سبزی میوه

    لبنیات گوشت و مرغ باید در یخچال نگه داری شوند تا فاسد نشوند.

         مواد غذایی به ۴ دسته تقسیم می شوند :

     ۱-گروه چربی: چربی ها به بدن انرژی می دهند ولی خوردن غذاهای خیلی چرب  برای بدن ضرر دارد.

      نکته : روغن دانه های آفتاب گردان روغن دانه های ذرت و روغن زیتون روغن های خوبی هستند.

    ۲-گروه گوشت ماهی مرغ تخم مرغ حبوبات لبنیات : این غذاها به رشد بدن کمک می کنند و مواد لازم را به بدن

     ما می رسانند.

      ۳- گروه نان برنج ماکارونی سیب زمینی : این غذاها به بدن انرژی می دهند و مواد لازم و بعضی ویتامین ها را

    به بدن می رسانند.

      ۴- گروه سبزی ها و میوه ها : سبزی ها و میوه ها دارای ویتامین هستند.

      نکته : ویتامین ها برای سلامتی و درست کار کردن بدن لازم هستند.

         نوشته شده در تاریخ ۲۳/ ۹/ ۱۳۹۲

    درس سوم :

         چیزهای اطراف ما، ماده نام دارند. چیزهایی که شکل معینی دارند، جامد نامیده می شوند . مثل : گردو

    کتاب، مداد ،کلید، کفش ،قند و ......

       چیزهایی که از خود شکل معینی ندارند و آن ها را در هر ظرفی بریزیم به شکل همان ظرف در می آیند مایع نام

     نامیده می شوند. مایع به اندازه ی مقدارش در ظرف پخش می شوند . مثل : آب، شربت ،شیر ،دوغ ،نوشابه

    ،چای و......

           به ماده هایی که شکلی ندارند و در همه جای ظرف پخش می شوند  گاز می گویند. مثل: هوا ،بخار آب،

     دود، بوی عطر ، بوی غذا و .........

          انسان و همه ی گیاهان و جانوران برای زنده ماندن به  هوا نیاز دارند . هوا ماده ای است که حالت گازی

     دارد. در اطراف ما هوا وجود دارد اما چون رنگ ندارد آن را نمی بینیم .

         موادهمیشه به یک حالت باقی نمی مانند . اگر مواد جامد به اندازه ی کافی گرم شوند به حالت مایع

     در می آیند . تبدیل یک ماده از حالت جامد به مایع  ذوب نام دارد . آب شدن یخ و برف  ، ذوب شدن شمع

    بس لز روشن شدن  و نرم شدن کره و بستنی  مثال هایی از ذوب هستند.  

        اگر مواد مایع به اندازه ی کافی سرد شوند  به حالت جامد تبدیل می شوند . تبدیل یک ماده از حالت مایع

    به حالت جامد انجماد نامیده می شود. یخ زدن آب ،جامد شدن شمع ذوب شده، درست کردن بستنی وژله 

     مثال هایی از انجماد هستند.

        اگر مواد مایع به اندازه ی کافی گرم شوند  بخار شده و به حالت گازی تبدیل می شوند . تبدیل یک ماده از

      حالت مایع به حالت گاز  تبخیر نامیده می شودذ. بخار شدن آب دریا  ،خشک شدن لباس های خیس ، خشک

     شدن زمین های خیس و خشک شدن سبزی و نان مثال هایی از تبخیر هستند.

       نوشته شده در تاریخ ۲۳/۹/۱۳۹۲

     

        درس چهارم:

         برای اندازه گیری مایعات از واحدی به نام لیتر استفاده می کنیم.

         همه ی اجسام از ماده تشکیل شده اند .مقدار ماده ی تشکیل دهنده ی هر جسم را جرم جسم می گویند.

    جرم جسم را با ترازو اندازه می گیرند.

        هر چه مقدار  ماده ی تشکیل دهنده ی جسم بیش تر باشد جرم آن بیش تر است و ترازو عدد بیش تری را

    نشان می دهد.

         ترازو مقدار جرم ماده را با کیلو گرم و گرم نشان می دهد. وقتی مقدار کم تری از ماده نیاز باشد آن را با

    مقیاس گرم در خواست می کنیم.

         یک کیلو گرم  ، هزار گرم است.

        جرم یک ماده ی جامد ، در حالتی که پودر یا رنده شده ، با حالتی که هنوز پودر یا رنده نشده ، برابر است.

    مثلا اگر داخل جیب شما ، یک بسته ی بیسکوییت خرد شده باشد، جرم آن تغییری نمی کند.

         در زندگی روزانه از ترازو های مختلفی استفاده می کنیم. مثل : ترازوی دیجیتال ، ترازوی عقربه ای ، ترازوی

     دو کفه ای و.......

         نوشته شده در تاریخ : ۲۴/۹/۱۳۹۲

       درس پنجم:

           آب مایه ی حیات است . یعنی ما و موجودات زنده ی دیگر برای زنده ماندن،  به آب نیاز داریم.

           آب در طبیعت به سه حالت  جامد، مایع و گاز وجود دارد.

          آب در طبیعت:

         ۱-جامد: یخ در قطب ها ، کوهستان ها ،یخچال های طبیعی

         ۲- مایع:

         روی زمین: اقیانوس،دریا، دریاچه، رودخانه،..........

        زیر زمین: آب های زیر زمینی در چشمه ،قنات و چاه

         ۳- گاز: بخار آب موجود در هوا

         در اثر تابش نور خورشید، آب دریاها بخار می شود. از بخار آب ، ابر درست می شود. اگر ابرها به اندازه ی

     کافی سرد شوند، از آن ها باران یا برف می بارد. آب باران روی زمین جاری می شود و دوباره وارد دریاها شده

     و دو باره تبخیر می شود.

          این چرخش آب همیشه تکرار می شود و به آن چرخه ی آب می گویند. گرما عامل اصلی چرخه چرخه ی آب

     است. اگر خورشید نباشد چرخه ی آب وجود ندارد.

         شکل زمین ، به خاطر گرد بودن آن کره نامیده می شود.دریاهای بسیار بزرگ را اقیانوس می نامند.اقیانوس ه

    ا گودال های خیلی بزرگ هستند.برای همین روی زمین در بعضی جاها آ ب هست و در بعضی جاها خشکی.

           آب ها در روی زمین فضای بیش تری را اشغال کرده اند. اما درصد بسیاری از آن ها شور هستند .این آب ها

    برای کشاورزی،شستشو و آشامیدن مناسب نیستند.۷۵درصد یا سه چهارم سطح زمین را آب پوشانده

    است.حدود ۳ درصد از این آب ها شیرین و ۹۷درصد آب ها شور   هستند .برای همین ما با مشکل کم آبی

    مواجه هستیم. 

        ابر چگونه به وجود می آید؟

             همیشه مقداری بخار آب در هوا وجود دارد. از بخار آب ، ابردرست می شود.ابرها  در یک جا

     نمی مانند. باد آن ها را جابه جا می کند.اگر ابرها به اندازه ی کافی سرد شوند، از آن ها باران یا برف می بارد.

        همه ی ابرها باران زا نیستند.باید علاوه بر ابر  شرایط مناسب برای بارندگی هم مهیا باشد.    

       آزمایش صفحه ی ۳۷ علوم شبیه بارش باران است.

       برای صرفه جویی در مصرف آب راه های مختلفی پیشنهاد می شود.

        برای کاشت لوبیا حدود ۲۰ بطری آب شیرین مصرف می شود.حدود ۴ ماه طول می کشد تا دانه ی جدیدی

    تولید شود. البته بسته به فصل کاشت دارد اگر فصل گرم تر باشد آب بیش تری مصرف می شود.و اگر فصل

    سردتر باشد آب کم تر مصرف می شود.

    منبع مطلب : hamkelasisevom.blogfa.com

    مدیر محترم سایت hamkelasisevom.blogfa.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 8 روز قبل
    0

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید