توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    نمک خوراکی چگونه بدست می آید علوم چهارم

    1 بازدید

    نمک خوراکی چگونه بدست می آید علوم چهارم را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند به زبان کودکانه صفحه 13 علوم چهارم ابتدایی

    جمع آوری اطلاعات صفحه ۱۳ کتاب علوم تجربی چهارم ابتدایی دبستان نمک خوراکی را چگونه تهیه می کنند به زبان کودکانه در این باره اطلاعات جمع آوری کنید و به کلاس گزارش دهید از سایت نکس لود دریافت کنید.

    نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند

    هیه نمک خوراکی در کشورهای مختلف روش‌های مختلفی می طلبد در کشورهایی که در استوا قرار دارند نمک خوراکی تهیه اش بسیار سخت می باشد زیرا هیچگونه نمکی در جزیره و یا اطراف جاهای که در استوا قرار دارند وجود ندارد نمک ها بیشتر در مناطق بیابانی و خشک دیده می‌شوند و ایران یکی از ویژگی های بسیار خوبی که دارد دریاچه ارومیه است که می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های کشور از این دریاچه نمک های خوراکی بسیار زیادی را استخراج کرد بنابراین نمک خوراکی در زندگی بسیار مهم می باشد و در اکثر غذاهایی که ما میخوریم فاده می‌شود برای همین باید سعی کنیم که نمک خوراکی که از دریاچه ارومیه به دست می‌آید را به کشورهای که نمک کمی دارند صادر کنیم تا شغلی برای جوانان ایرانی به دست بیاید.

    نمک خوراکی چگونه تهیه میکنند

    نمک خوراکی در جاهای مختلفی می‌توان یافت نمک خوراکی در دریاچه های نمکی موجود می باشد به طوری که در این دریاچه ها اگر بخواهیم نمک همان را استخراج کنیم باید با بدان دریا را تسخیر کنیم لکه باقی مانده همراه با مواد معدنی دیگر آن باقی میماند بدین صورت به راحتی می توانید نمک خوراکی را از دریاچه ها استخراج کنیم و جاهای دیگری نیز می توان این کار را انجام داد.

    دریاچه ارومیه بهترین مکان برای استخراج نمک

    دریاچه ارومیه یکی از پرسودترین دریاچه‌های کره زمین می باشد به طوری که دومین دریاچه شور جهان نامیده می شود در این دریاچه به طور رایگان بعد از اینکه آب تبخیر شده است مک های زیادی کنار دریاچه باقی مانده اند که می توان با جمع آوری آن نمک ها را استخراج کرده و هیچ گونه نیازی به کار دیگری نیست چون خورشید کار تبخیر کردن را به راحتی انجام می‌دهند و دیگه نیازی نداریم که آب دریاچه ارومیه را تبخیر کنیم این یکی از ساده ترین روش هایی است که می توان آن به کار برد تا نمک مورد نیاز را استخراج کرد.

    نمک چه ویژگی هایی در زندگی دارد

    نمک موجب می شود که فشار خون بالا برود و هنگام تعریق و ملکه زیادی از بدن خارج می شود که موجب می شود لکه های سفیدی روی لباس شما بعد از ورزش کردن به مانند که آن نمک می باشد نمک کمک می‌کند که و در جریان طبیعی خود را ادامه بدهد مهمترین علت آن مان است که نمک دارای املاح و مواد معدنی بسیار زیادی است که مورد نیاز بدن می باشد.

    جواب تمرین علوم چهارم نمک را چگونه استخراج کنیم

    جواب تمرین علوم چهارم را می توانید از نوشته های بالا حدس بزنید و در ادامه نیز یک بخشی از تمرین را برای شما عزیزان می گذاریم تا بتوانید به راحتی به این سوال جانم که داده بلوم رسیدگی کنید استخراج نمک کار بسیار راحتی می باشد که نیازی به جستجو کردن در اینترنت وجود ندارد و با حدس زدن نیز می‌توان جواب آن را نوشت.

    قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد که به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند کردن، یُد اضافه گشته و در کیسه‌های نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می ‌شد.

    این نوع نمک، به علت آنکه هیچ گونه عمل تصفیه ‌ای روی آن انجام نمی ‌گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می ‌نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.

    جواب بچه ها در نظرات پایین سایت

    پریچهر : نمک خوراکی در زبان عامیانه ، به دو صورت تهیه میشود ؛ اولین راه ، تبدیل سنگ نمک به سنگ خوراکی است ( در این روش مهندسان در زمان بهره برداری از معدن های نفت و آب به سنگ نمک هایی برخورد میکنند که با کاوش در آن ها ، امکان تبدیل آن به سنگ نمک را بررسی میکنند ). مرحله دوم ، تبدیل آب نمک به نمک خوراکی میباشد ( با فریز کردن آب نمک و تبدیل آن به سنگ های نمکی و تکه تکه کردن آن ، می توان به نمک خوراکی دست پیدا کرد ).

    نرجس : قبل از احداث كارخانه‌هاي تصفيه ي نمک ، نمک خوراكي در كارگاه‌هاي سنتي به اين شكل توليد مي ‌شد كه به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسياب شدن و سرند كردن، يُد اضافه گشته و در كيسه‌هاي نايلوني زرد رنگ روانه ي بازار مصرف مي ‌شد.
    اين نوع نمک ، به علت آنكه هيچ گونه عمل تصفيه ‌اي روي آن انجام نمي ‌گيرد، غير استاندارد بوده و مصرف خوراكي آن در درازمدت عوارض نامطلوبي ايجاد مي ‌نمايد و بايستي از مصرف آن جدا خودداري شود.

    روش مكانيزه ي تصفيه نمک
    روش توليد در كارخانه‌هاي تصفيه ي نمک شامل مراحل زير است:
    1- آسياب كردن سنگ نمک (يا استفاده ي مستقيم از نمک تبخيري) و انحلال آن در آب خالص و تهيه ي محلول اشباع آب ‌نمك.
    2- اضافه كردن مواد شيميايي براي رسوب كامل كلسيم و منيزيم و خارج نمودن مواد نامحلول.
    3- عبور محلول آب نمک از فيلترهاي شني براي حذف ذرات ريزتر از 30ميكرون.
    4- تبخير محلول اشباع نمک و توليد بلورهاي (كريستال‌ها) خالص نمک و جداسازي آنها توسط سانتريفوژ.
    5- شست ‌وشوي نهايي بلورهاي نمک در سانتريفوژ و اضافه كردن يُد به آن.
    6- خشك كردن كريستال‌هاي نمک در خشك كن با استفاده از هواي گرم و انتقال نمک به سيلوهاي ذخيره.
    7- بسته ‌بندي نمک با دستگاه‌هاي تمام اتوماتيك.
    همان‌گونه كه ديده مي ‌شود در اين روش علاوه بر افزايش ميزان خلوص تا حداقل 5/99 درصد، تمام ناخالصي‌هاي محلول و نامحلول نمک حذف مي شوند و نيز به علت دماي بالاي مورد استفاده، آلودگي‌هاي ميكروبي(كه در صنايع غذايي از اهميت بالايي برخوردار است) از بين مي ‌روند.

    ید دار کردن نمک
    بسیاری از مواد غذایی به طور معمول در رژیم غذایی مردم کشورمان کم است. یُد از جمله ی این مواد است که هرچند بدن به مقدار زیاد آن احتیاج ندارد، اما کمبود آن هم مشکلات زیادی را به دنبال دارد. اختلالات ناشی از کمبود یُد، بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان و از جمله ایران را در معرض خطر قرار داده است. بررسی های به عمل آمده نشان می دهد که نمک، ایده آل ترین وسیله برای افزایش یُد است، زیرا تنها ماده ی غذایی است که در دسترس عموم مردم است و در بیشتر جوامع روستایی ممکن است تنها کالایی باشد که از خارج به آنها می رسد. روش های افزایش یُد به نمک ساده و قابل اجراست، به خصوص وقتی نمک برای مصرف تصفیه می شود، یُد افزایی تاثیر بسیار ناچیزی در قیمت آن خواهد داشت. برای اضافه کردن یُد به نمک از ترکیبات یُدور یا یُدات پتاسیم و به میزان 30 تا 50 گاما (میلی گرم در کیلوگرم) استفاده می شود. اضافه کردن یُد به نمک تاثیر بسیار زیادی در ریشه کنی بیماری گواتر در بین مردم ایران داشته است.

    فاطمه : سنگ نمک همان نمک بلورین است که به نام نمک طعام نیز شناخته می شود و این نوع نمک خوراکی از طریق تبخیر آب اقیانوس های جهان در میلیون ها سال قبل بوده است.
    نمکی که امروزه با بسته بندی های معمول مصرف می شود دارای مقدار یدی است که نیاز بدن را تامین کند.
    بهترین راه برای تهیه نمک استفاده از آب نمک غلیظ است بهترین منبع و برای این نوع نمک، کف دریا و اقیانوس است و همچنین دریاچه های نمکی مرده نیز از بهترین منابع آب نمک محسوب می شوند.
    سنگ نمک نیز ممکن است به صورت نسبتاً خالص یافت شود، ولی احتمال اینکه در ناخالصی سنگی مانند سنگ رست و سنگ چینی هم حاوی مقادیر گوناگونی از این مواد باشد، وجود دارد. در هر صورت، همیشه افزودنی های ترکیب شده در نمک خوراکی وجود دارند. غالباً، به منظور افزودن مقدار اندکی ید به رژیم غذایی، مقداری از این عنصر را به نمک خوراکی تزریق می‌کنند. اضافه کردن ید به نمک خوراکی برای جلوگیری از بیماری گواتر بسیار موثر است و به درمان یکی از بیماریهای غده تیروئید کمک می‌کند.
    نمک ها بیشتر در مناطق بیابانی و خشک دیده می‌شوند و نمک خوراکی به زبان ساده به 2 صورت تولید می شود که یکی فرآیند تبدیل سنگ نمک به نمک خوراکی است و دیگری فرآیند تبدیل آب نمک به نمک خوراکی است.

    امیر علی : راه‌های اصلی به دست آوردن نمک به شرح زیرند
    استخراج محلول در استخراج محلول روی منابع نمک چاه کنده شده و آب تازه به آنها اضافه می‌شود تا نمک را در خود حل کند. سپس محلول آب و نمک را به بیرون کشیده و برای تبخیر به کارخانه‌های مخصوص منتقل می‌شود
    تبخیر خورشیدی : این روش ساده ‌تر و سنتی‌ تر به دست آوردن نمک است. کافی است که وظیفه‌ی تبخیر را به عهده‌ی خورشید و باد بگذارید و از نمک باقی مانده استفاده کنید. اما از این روش سالی یکبار که نمک به غلظت خاصی برسد و در آب و هواهای به خصوص (دمای بالا و بارش کم، مانند مناطق مدیترانه‌ای) استفاده می‌شود
    استخراج عمیق محوری نمک را مانند هر ماده‌ی معدنی دیگر از معدن استخراج می‌کنند. معدن‌های نمک در زیر لایه‌های قدیمی کف دریا وجود دارد و می‌توان آن را استخراج و پردازش کرد
    روش دستی در برخی جا هابه قدری در کف دریا و یا دریاچه نمک وجود دارد که می‌توان آن را به صورت دستی استخراج کرد امیر علی.

    هادی : نمک خوراکی ابتدا از معدن ها استخراج شده بعد به کارخانه ی تصفییه ی نمک برده بعد به بازار رفته بعد به دسته مصرف کنندگان میرسد بعد به غذای خیلی خوب تبدیل میشود.

    ستاره صفدری : نمک ها از دریاچه ها استخراج می شود و به دست مردم می رسد و از آن به صورت عادی استفاده میشود.

    محسن : استخراج محلول در استخراج محلول روی منابع نمک چاه کنده شده و آب تازه به آنها اضافه می شود تا نمک را در خود حل کند. سپس محلول آب و نمک را به بیرون کشیده و برای تبخیر به کارخانه های مخصوص منتقل می شود. تبخیر خورشیدی : این روش ساده تر و سنتی تر به دست آوردن نمک است. کافی است که وظیفه ی تبخیر را به عهده ی خورشید و باد بگذارید و از نمک باقی مانده استفاده کنید. اما از این روش سالی یکبار که نمک به غلظت خاصی برسد و در آب و هواهای به خصوص (دمای بالا و بارش کم، مانند مناطق مدیترانه ای) استفاده می شود استخراج عمیق محوری نمک را مانند هر ماده ی معدنی دیگر از معدن استخراج می کنند. معدن های نمک در زیر لایه های قدیمی کف دریا وجود دارد و می توان آن را استخراج و پردازش کرد روش دستی در برخی جا هابه قدری در کف دریا و یا دریاچه نمک وجود دارد که می توان آن را به صورت دستی استخراج کرد.

    نویسنده : تهیه نمک خوراکی در کشورهای مختلف روش‌های مختلفی می طلبد در کشورهایی که در استوا قرار دارند نمک خوراکی تهیه اش بسیار سخت می باشد زیرا هیچگونه نمکی در جزیره و یا اطراف جاهای که در استوا قرار دارند وجود ندارد نمک ها بیشتر در مناطق بیابانی و خشک دیده می‌شوند و ایران یکی از ویژگی های بسیار خوبی که دارد دریاچه ارومیه است که می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های کشور از این دریاچه نمک های خوراکی بسیار زیادی را استخراج کرد بنابراین نمک خوراکی در زندگی بسیار مهم می باشد و در اکثر غذاهایی که ما میخوریم فاده می‌شود برای همین باید سعی کنیم که نمک خوراکی که از دریاچه ارومیه به دست می‌آید را به کشورهای که نمک کمی دارند صادر کنیم تا شغلی برای جوانان ایرانی به دست بیاید.

    نویسنده : نمک ها بیشتر در جاهای بیابانی ها هستند که مثل دریاچه نمک شیراز یا دریاچه ارومیه. نمک هادر جزیره ها جاهای که در استوا قرار قرار دارد وجود ندارد و در کشور هایی که در آنجا نمک کم است کشور ما از دریاچه ارومیه به آن ها می دهند.

    هستی : سنگ نمک را و ذرات شن از آن جدا میشود و محلول اب ونمک را با حرارت بخار میکند و نمک در ته ظرف باقی میماند.

    منبع مطلب : nexload.ir

    مدیر محترم سایت nexload.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند علوم چهارم دبستان,طرز تهیه نمک خوراکی به زبان ساده,

    نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند علوم چهارم دبستان,طرز تهیه نمک خوراکی به زبان ساده,

    یک سوال در کتاب علوم چهارم دبستان به این صورت درج شده: نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند؛ در این مطلب هدف ما این بوده که پاسخ این سوال را با زبان کودکان ابتدایی ارائه نماییم. بنابراین در پاسخ به این سوال سعی کردیم به زبان ساده طرز تهیه نمک خوراکی را توضیح دهیم و از بکارگیری اصطلاحات با سطح علمی بالاتر تا جای ممکن خودداری نماییم.

    تمامی موجودات زنده برای ادامه زندگی به مصرف نمک نیاز دارند؛ زیرا به عنوان الکترولیت، حامل مواد غذایی در بدن است. از نمک صنعتی در صنایع مختلفی مل تغذیه دام، چرم سازی و به عنوان ماده پر کننده در تولید مواد شوینده استفاده می شود. اما از آنجا که نمک صنعتی دارای فلزات سنگین و مواد مضر است مصرف آن برای سلامتی انسان خطر آفرین می باشد. و مشکلات مختلفی همچون مسمومیت را برای انسان بوجود می آورد. بنابراین نمک صنعتی (نمک معدنی) را تصفیه می کنند تا قابل مصرف و خوردن باشد.

    نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند

    نمک صنعتی از معدن نمک و یا نمک دریایی استخراج می شود و سپس با استفاده از ماشین آلات خاصی از جمله کریستالایزر و یدزن و … آن را تصفیه کرده و به نمک خوراکی یا نمک تصفیه شده تبدیل می کنند.

    نمک صنعتی را پس از استخراج از معدن و انتقال به کارخانه نمک بصورت کلوخه در آب جوش حل می کنند سپس بخار آب که در آن نمک هم موجود است را از بین لوله های آب سرد عبور می دهند تا بسرعت سرد شده و بلور های خالص نمک تصفیه شده تشکیل گردد و سپس به سانتریفیوژ انتقال داده می شود تا کاملا خشک شده و در دستگاه ید زن پس از یددار شدن بسته بندی شود.

    نمکی که بصورت بسته بندی شده با مجوز بهداشت و علامت استاندارد در بازار عرضه می شود کاملا خالص بوده و دارای ید کافی برای حفظ سلامتی انسان است و می تواند نیاز بدن را به سدیم و ید تامین نماید.

    اما در پاسخ به این سوال که خود نمک معدنی (صنعتی) چطور بدست می آید؟

    امروزه منبع عمده‌ی نمک آب دریا است؛ در واقع آب دریا یک منبع نامتناهی نمک است. دو روش اصلی برای استخراج نمک وجود دارد، یکی از آب دریا و دیگری از اعماق زمین.

    منبع مطلب : a101.ir

    مدیر محترم سایت a101.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    کشتی خیال من

    مرورگر شما از این ویدیو پشتیبانی نمیکنید.

    آشپزی:رایج ترین نمک ها در دنیا عبارت است  نمک یددار , نمک صنعتی و نمک دریا و  مهمترین ان نمک های خوراکی هستند نمک خوراکی به شکل معدنی در ته‌نشین‌ها و رسوب‌ها همچین چین خوردگی‌ها وجود دارد که به شکل سنگ نمک استخراج می‌شود

    نمک خوراکی از سدیم و کلر ساخته شده است و در آب محلول است و از مهم‌ترین املاحی است که در خوراک روزانه مورد انسان‌ها به کار می‌رود و همچنین در آب دریاها به مقدار فراوان موجود است که قابل برداشت نیز می‌باشد.

    نمک خوراکی را چگونه تهیه و درست می کنند

    قبل از احداث کارخانه‌های تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد که به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند کردن، یُد اضافه گشته و در کیسه‌های نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می ‌شد.

    این نوع نمک، به علت آنکه هیچ گونه عمل تصفیه ‌ای روی آن انجام نمی ‌گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می ‌نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.

    روش مکانیزه ی تصفیه نمک

    روش تولید در کارخانه‌های تصفیه ی نمک شامل مراحل زیر است:

    1- آسیاب کردن سنگ نمک (یا استفاده ی مستقیم از نمک تبخیری) و انحلال آن در آب خالص و تهیه ی محلول اشباع آب ‌نمک.

    2- اضافه کردن مواد شیمیایی برای رسوب کامل کلسیم و منیزیم و خارج نمودن مواد نامحلول.

    3- عبور محلول آب نمک از فیلترهای شنی برای حذف ذرات ریزتر از 30میکرون.

    4- تبخیر محلول اشباع نمک و تولید بلورهای (کریستال‌ها) خالص نمک و جداسازی آنها توسط سانتریفوژ.

    5- شست ‌وشوی نهایی بلورهای نمک در سانتریفوژ و اضافه کردن یُد به آن.

    6-  خشک کردن کریستال‌های نمک در خشک کن با استفاده از هوای گرم و انتقال نمک به سیلوهای ذخیره.

    7- بسته ‌بندی نمک با دستگاه‌های تمام اتوماتیک.

    همان‌گونه که دیده می ‌شود در این روش علاوه بر افزایش میزان خلوص تا حداقل 5/99درصد، تمام ناخالصی‌های محلول و نامحلول نمک حذف می شوند و نیز به علت دمای بالای مورد استفاده، آلودگی‌های میکروبی(که در صنایع غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است) از بین می ‌روند.

    یُد دار کردن نمک

    بسیاری از مواد غذایی به طور معمول در رژیم غذایی مردم کشورمان کم است. یُد از جمله ی این مواد است که هرچند بدن به مقدار زیاد آن احتیاج ندارد، اما کمبود آن هم مشکلات زیادی را به دنبال دارد.

    اختلالات ناشی از کمبود یُد، بیش از یک ‌میلیارد نفر از مردم جهان و از جمله ایران را در معرض خطر قرار داده است. بررسی‌های به عمل آمده نشان می ‌دهد که نمک، ایده‌‌آل ‌ترین وسیله برای افزایش یُد است، زیرا تنها ماده ی غذایی است که در دسترس عموم مردم است و در بیشتر جوامع روستایی ممکن است تنها کالایی باشد که از خارج به آنها می ‌رسد.

    روش‌های افزایش یُد به نمک ساده و قابل اجراست، به خصوص وقتی نمک برای مصرف تصفیه می ‌شود، یُد افزایی تاثیر بسیار ناچیزی در قیمت آن خواهد داشت. برای اضافه کردن یُد به نمک از ترکیبات یُدور یا یُدات ‌پتاسیم و به میزان 30 ‌تا50 ‌گاما (میلی‌ گرم در کیلوگرم) استفاده می‌ شود.

    اضافه کردن یُد به نمک تاثیر بسیار زیادی در ریشه ‌کنی بیماری گواتر در بین مردم ایران داشته است.

    مصرف نمک در ایران

    مصرف نمک در ایران به طور متوسط 15‌گرم در روز به ازای هر نفر است که از این مقدار 6 -4 گرم از طریق نان و مواد غذایی فرآیند شده، و حدود 11- 9 گرم آن از طریق غذای سفره و آشپزخانه به بدن می رسد. این مقدار در مقایسه با استانداردهای جهانی رقم بالایی است.

    متخصصین بهداشت و سلامت مصرف متوسط 5‌ گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می ‌کنند.

    یکی از علل مصرف بالای نمک در کشور ما، همگانی نشدن مصرف نمک تصفیه شده ی خالص است، زیرا نمک‌ های موجود در بازار اغلب تصفیه نشده و دارای ناخالصی‌های فراوان هستند که این ناخالصی‌ها عمدتا باعث پنهان کردن شوری نمک می ‌شوند.

    کسانی که هم‌اکنون برای مصارف غذایی خود، نمک تصفیه شده ی خالص را به جای تصفیه نشده مصرف می‌ کنند، اذعان دارند که مصرف نمک آنها(به علت شوری بیشتر نمک تصفیه شده) به حدود دو سوم کاهش یافته است.

    استاندارد ملی نمک طعام

    اولین استاندارد نمک طعام در سال 1344‌ توسط موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تدوین شد. این استاندارد تا کنون سه بار مورد تجدید نظر قرار گرفته است که بار سوم آن در تاریخ 30 فروردین 1385بود.

    نمک خوراکی مشمول استانداردهای اجباری بوده و حداقل خلوص آن در این استاندارد 2/99‌درصد است.

    ویژگی هایی که در یک نمک خوب، مد نظر قرار می گیرد، عبارتند از:

    – ویژگی های فیزیکی مثل وضعیت ظاهری ، طعم و بو، مواد خارجی و اندازه ی ذرات.

    – ویژگی های شیمیایی که شامل خلوص، مواد نامحلول در آب ، سولفات محلول در آب ، رطوبت و میزان ید.

    منابع طبیعی نمک

    نمک طعام به صورت جامد در معادن و ذخایر زیرزمینی یا محلول در آب دریا وجود دارد.

    در ایران، معادن نمک در نواحی مختلف کشور دیده می شود که اغلب به شکل کوه های نمکی هستند و گاهی رگه های ضخیم نمک در آنها به چند کیلومتر می رسد.

    چند نکته کاربردی برای مصرف نمک:

    1- از نمک های تصفیه شده و دارای مُهر استاندارد استفاده کنید.

    2- نمک مورد مصرف را در ظروف سربسته، خشک و تمیز نگهداری کنید.

    3- اگر دچار فشار خون بالا هستید و یا زمینه ی این بیماری در خانواده و خویشاوندان شما وجود دارد، باید میزان نمک طعام رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

    منبع: afiyat.blogfa.com/post-28.aspx tebyan.net  iuok.ir iuok.ir/cooking.html

    طرز تهیه نمک خوراکی

    ارزش غذایی نک چقدر است

    مقدار 1 قاشق غذاخوری (18 گرم)
    کالری 0
    ٪ ارزش روزانه*
    کل چربی 0 گرم 0٪
    چربی اشباع 0 گرم 0٪
    چرب اشباع نشده 0 گرم
    چربی غلیظ 0 گرم
    کلسترول 0 میلی گرم 0٪
    سدیم 6،976 میلی گرم 290٪
    پتاسیم 1 میلی گرم 0٪
    کل کربوهیدرات 0 گرم 0٪
    فیبر غذایی 0 گرم 0٪
    شکر 0 گرم
    پروتئین 0 گرم 0٪
    ویتامین A 0٪ ویتامین C 0٪
    کلسیم 0٪ آهن 0٪
    ویتامین D 0٪ ویتامین B-6 0٪
    ویتامین B-12 0٪ منیزیم 0٪

    انواع نمک

    نمک خوراکی

    نمک خوراکی مانند دیگر نمک‌ها ترکیب یونی است. عناصر این ترکیب یونی، در نمک خوراکی سدیم و کلر هستند. با ورود ناخالصی به بلور هالیت یا نمک خوراکی، این کانی به رنگ‌های گوناگون در می‌آید برای نمونه با ورود عناصر اورانیوم و کربن به رنگ سیاه در می‌آید. این کانی به همراه سیلویت یا نمک تلخ در محیط‌های تبخیری و گرم و خشک یافت می‌شود. مزه شور و جلای شیشه‌ای و سختی کم این کانی باعث شده است تا به آسانی میان گروهی از کانی‌های مشابه خود، شناخته شود.

    نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد خوراک در بدن، جابه جایی پیام‌های عصبی و کارکرد درست ماهیچه‌ها است. اما ثابت شده است که خوردن زیاد نمک موجب افزایش فشار خون می‌شود، به ویژه در افرادی که پیشینه خانوادگی فشار خون بالا دارند. افزایش فشار خون نیز خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می‌دهد. سازمان بهداشت جهانی دست بیش مقدار مصرف روزانه مجاز نمک را پنج گرم گفته است.اغلب مواد غذایی نمک دارند. مقدار نمکی که از طریق رژیم غذایی وارد بدن یک فرد بالغ و سالم می شود تقریا برابر با ‘۳/۵ گرم یا ۳۵۰۰’ میلی گرم در روز است.’

     نمک یددار
    از آنجا که کمبود عنصر ید در رژیم غذایی انسان موجب بیماری‌های گوناگون مانند غم‌باد (گواتر) می‌شود، معمولاً به نمک خوراکی تصفیه شده، یدات پتاسیم نیز اضافه می‌کنند تا مصرف‌کنندگان از آن بهره‌مند شوند و مقدار لازم روزانه را دریافت کنند. این محصول نمک یددار نامیده می‌شود. نمک‌های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می‌کنند. در ایران با توجه به بررسی‌های انجام شده در سطح کشور از نظر میزان ید موجود در آب و خاک و شیوع گواتر، ۴۰ میکروگرم به ازای هر گرم نمک (۴۰ ppm) اضافه می‌شود.

    برای حفظ ید در نمک یددار، باید نمک را در مدت کمتر از یک سال مصرف کرد، آن را دور از نور و رطوبت، و در ظرف‌های در بستهٔ پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه‌ای تیره نگهداری کرد. همچنین هنگام پخت غذا، بهتر است نمک در انتهای پخت اضافه شود تا ید آن تا حد امکان حفظ شود.

    نمک صنعتی
    نمک صنعتی نمکی است که درجه خلوص آن کمتر از نمک طعام است و ید دار نیست. خلوص نمک صنعتی کمتر از ۹۵ درصد می‌باشد. میزان خلوص نمک خوراکی ۹۹٫۲ درصد بوده و از آنجا که نمک خوراکی از فرایندهای پالایش و تصفیه عبور کرده لذا مشکلاتی نظیر مسمومیت و سنگ کلیه در بدن ایجاد نمی‌کند.

    نمک صنعتی دارای کاربردهای فراوانی در صنایع می‌باشد از جمله چرم سازی و دباغی، تصفیه خانه‌ها، تولید مواد شوینده و … که از نمک صنعتی استفاده فراوانی می‌شود.

    نمک دریا
    نمک دریا از تبخیر آب دریا ته‌نشین می‌شود. نمک دریا، نمکی تصفیه نشده است و ناخالصی‌های گوناگون دارد از جمله فلزات سنگین (سرب و آرسنیک) که سرطان‌زا هستند، البته در این مورد بین دانشمندان اختلاف جدی وجود دارد. چرا که دریاچه‌های مختلف و با مواد معدنی متفاوتی در سطح ایران وجود دارد، و نمی‌توان نمک همه‌ی این دریاچه ها را در یک جمله رد یا تأیید کرد. به عنوان مثال در برخی نمک ها عنصر حیاتی ید وجود دارد و در برخی دیگر نه.

    چرا نمک زیاد مضر است؟
    نمک یکی از چاشنی‌های مورد علاقه انسان‌ها است. در فرهنگ خودمان نیـز گفته می‌شود که غذا بدون نمک مزه ندارد و همین امر باعث می‌شود به مرور زمان ذائقـه خیلی از افراد به سمت غذاهای با نمک بالا سوق داده شود که چنین غذاهایی را بپسندند و دریافت سدیم‌شان نیز به طبع افزایش می‌یابد. در بسیاری از افراد افزایش و دریافت سدیم فشار خون را افزایش می‌دهد، به این دلیل که باعث تجمع آب در بدن می‌شود و فشار و بار اضافی به قلب وارد می‌کند. پس دریافت سدیم بالا یعنی آمادگی برای ابتلا به پرفشاری خون. اگر شما فشار خون ۱۲ بر روی ۸ یا بالاتر دارید، احتمالاً پزشک‌تان رژیم کم سدیم را به شما توصیه کرده است.

    منبع مطلب : keshti-khial-man.blog.ir

    مدیر محترم سایت keshti-khial-man.blog.ir لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    لباس 2 روز قبل
    0

    عالیییییییییی🤩

    لباس 2 روز قبل
    -2

    خوب بود

    مهدی 1 سال قبل
    2

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید