چگالی میخ آهنی از آب و روغن مایع بیشتر است
چگالی میخ آهنی از آب و روغن مایع بیشتر است را از سایت اسک 98 دریافت کنید.
آزمایش هایی برای فهم چگالی مایعات ، 1
آزمایشهایی برای فهم چگالی مایعات، 1
آیا میدانید علت این که اجسام با اندازه یکسان دارای وزنهای متفاوتی هستند چیست؟
پاسخ این سوال چگالی است.
چگالی یک جسم نسبت جرم به حجم آن است یعنی: حجم / جرم = چگالی. به نظر شما اگر یک سنگ و یک چوب پنبه که اندازه یکسانی دارند (حجم یکسان) را با هم مقایسه کنید کدام یک سنگینتر است؟ مسلما سنگ سنگینتر است زیرا جرم بیشتری دارد. بنابراین می توان گفت که سنگ چگالتر (دارای چگالی بیشتر) از چوب پنبه است زیرا با حجم یکسان جرم بیشتری دارد.
علت اصلی در نتیجه ساختار اتمی، مولکولی و ترکیبهایی است که سنگ را تشکیل میدهند و باعث می شوند که جرم بیشتری نسبت به چوب پنبه داشته باشد.
مایعات نیز چگالی دارند. شما میتوانید با انجام چند آزمایش مختلف و با استفاده از مایعات مختلف مشخص کنید که کدام مایع چگالتر است. پس بیایید با چند آزمایش ساده برای فهم بهتر چگالی مایعات آشنا شویم.
مواد لازم:
یک ظرف بزرگ یا پارچ
آب
شیره خرما یا هر شربت غلیظ دیگر
روغن گیاهی
رنگ دهنده غذا
چند شئ کوچک مانند کشمش، گیره کاغذ، سکه و یا چوب پنبه
آزمایش اول: شناور ماندن یا فرو رفتن اشیاء
در این آزمایش میخواهیم ببینیم آیا اگر کشمش، سکه، گیره کاغذ و چوب پنبه را در آب، روغن گیاهی و شیره خرما بیندازیم، شناور می شوند یا درون آن فرو می روند؟
برای انجام این کار مطابق مراحل زیر عمل کنید.
1) ابتدا سه ظرف یکسان آماده کنید و آنها را شماره گذاری کنید. 150میلی لیتر آب درون ظرف اول، 150 میلی لیتر روغن گیاهی در ظرف دوم و 150 میلی لیتر شیره خرما در ظرف سوم بریزید (دو سوم یک لیوان حدود 150 میلی لیتر است).
2) در مرحله بعد به آرامی یک کشمش را به ترتیب در هر ظرف قرار دهید. آیا در محلول فرو می رود یا شناور است؟ مشاهدات خود را برای هر ظرف یادداشت کنید.
3) این بار کشمش را خارج کنید و با اشیاء دیگر این کار را در سه ظرف تکرار کنید. این بار نیز مشاهدات خود را یادداشت کنید.
میتوان نتیجه گرفت محلولی که تمام اشیاء آزمایشی روی آن شناور میمانند از همه چگالتر است. اگر یک شیء در آب فرو رود و در محلول شیره خرما شناور بماند، نشان میدهد که شیره خرما چگالتر از آب است. بنابراین با مقایسه مشاهدات خود میتوانید میزان چگال بودن مایعات را تعیین کنیم.
آزمایش دوم: مخلوط کردن مایعات
در این آزمایش با استفاده از مخلوط کردن مایعات میتوانید به راحتی تعیین کنید کدام محلول چگالتر است و کدام محلول چگالی کمتری دارد. بر اساس نتایج آزمایش اول میتوانید قبل از شروع این آزمایش نتیجه را پیش بینی کنید و با نتیجه نهایی از این آزمایش مقایسه کنید.
1) ابتدا چند قطره رنگ دهنده غذا داخل ظرف آب بریزید. با این کار شما به راحتی میتوانید آب را از دیگر مایعات تشخیص دهید (اینکار خیلی ضروری نیست زیرا رنگ شیره خرما تیره است که در این جا نیز استفاده نشده است).
2) در این مرحله با دقت مایعات را به نوبت درون یک ظرف بزگ شفاف استوانهای یا یک بشر آزمایشگاهی بریزید و بگذارید تا هر سه محلول ساکن شوند. حال مشاهدات خود را یادداشت کنید.
محلولی که از همه چگالتر است در ته ظرف قرار میگیرد و محلولی که از همه چگالی کمتری دارد در بالای ظرف قرار گرفته است. محلول با چگالی بینابین این دو محلول نیز در وسط قرار میگیرد. پس چگالی شیره خرما از چگالی آب و روغن بیشتر است و چگالی آب از روغن. همچنین روغن کمترین چگالی را در بین این سه محلول دارد زیرا همان طور که مشاهده میشود، روغن روی ظرف قرار گرفته است.
منبع مطلب : article.tebyan.net
مدیر محترم سایت article.tebyan.net لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
پاسخ به چند سوال کتاب علوم پایه ششم
در آزمایش صفحه 15کتاب علوم ششم ابتدایی سرکه چه نقشی دارد؟
واکنش های شیمیایی در محیط اسیدی ، بازی یا خنثی انجام می شوند. این واکنش هم در محیط اسیدی انجام شده است. دانش آموز نیازی به دانستن دلیل استفاده از سرکه را ندارد.
در اواسط صفحه 16 کتاب علوم ششم ابتدایی آمده است پس از ده دقیقه مشاهدات خود را ثبت کنید. زمان نتیجه گیری از این آزمایش در جاهای مختلف متفاوت است چرا؟
زمان آزمایش، بستگی به نوع کاغذ رنگی به کار رفته، درصد و حجم آب اکسیژنه و ... دارد.
در سوال 1 صفحه 23 کتاب علوم ششم ابتدایی ذکر شده است که یک قطعه چوب را در آب و روغن می اندازیم در حالیکه در تصویر به جای چوب از چوب پنبه استفاده شده است.و اگر منظور چوب باشد این سوال مطرح می شود که چه نوع چوبی، زیرا چوبهای مختلف چگالی های مختلف دارند، مثلا چوب بلوط چگالیش از آب بیشتر است.ضمنا لطفا چگالی روغن را بیان کنید.
در این آزمایش دانش آموز به این نتیجه می رسد که فلز آهن از آب و روغن عبور می کند تا به انتهای ظرف برسدو چوب پنبه روی آب می ماند.(دانستنی معلم:هدف از این آزمایش این بوده که بچه ها بتوانند با مفهوم تاثیر چگالی بر نحوه شناوری اجسام در یک مایع آشنا شوند)بنابر این دانش آموزان ممکن است با انجام آزمایش های متنوع؛ نتایج متفاوت به دست آورند، مثلا یک نوع چوب به لحاظ تر بودن کف ظرف برود(مشابه حالتی که برای آهن اتفاق می افتد) و چوب دیگر در مرز آهن و روغن قرار گیرد و همینطور چوب دیگری به لحاظ خشک بودن روی سطح آب شنآور بماند.ولی غالب چوب ها در حالت خشک بودن روی آب می ایستند مگر چند مورد خاص از جمله چوب آبنوس که چگالی آن 1300-1100کیلوگرم بر متر مکعب است.
در تصویر لیوان صفحه 25 کتاب علوم ششم ابتدایی ترتیب چگالی منطقی نیست، زیرا سرب چگالی بیشتری دارد پس باید در تصویر مربوطه سرب زیر مس قرار گیرد
در این آزمایش ابتدا مقداری(براده یا خاکه) مس در ظرف ریخته شده است، سپس روی آن سرب و مجددا مقداری مس و غیرو قرار داده شده است تا نشان دهد همگی این فلزات از آب سنگین تر است، در حالی که چوب پنبه از آب سبکتر است ضمنا مقایسه بین چگالی مواد یاد شده از طریق این آزمایش مد نظر نبوده و امکان پذیر نمی باشد.
منبع مطلب : 6learning.blogfa.com
مدیر محترم سایت 6learning.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
چگالی
چگالی
مقدمه
آیا تا به حال ، جرم مواد را با هم مقایسه کردهاید؟
· آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که شیر سنگینتر است یا آب؟
مردم گاهی میگویند سرب سنگیتر از پَر است. اما یک گونی بزرگ پُر از پَر ، سنیگتر از یک ساچمه سربی است. واژه سنگینی سه مفهوم متفاوت دارد. مثلا در عبارت «یک سنگ خیلی سنگین است و نمیشود حرکت داد.» ، منظور وزن سنگ است. در چنین مفهومی هیچ جوابی برای پرسش «شیر سنگینتر است یا آب؟» وجود ندارد. سوالات اخیر مربوط به یک ویژگی عام از کلیه مواد میباشد. این ویژگی چگالی یا جرم حجمی نام دارد که از مشخصههای فیزیکی مواد به حساب میآید که این ویژگی مواد مستقل از ابعاد نمونه میباشد. بنابراین برای بیان دقیق ، باید بگوییم چگالی سرب بیشتر از چگالی پر است و در مورد شیر و آب نیز این امر صادق است.
فرض کنید سه حجم یکسان از آهن، چوب و پنبه را در دست گرفته اید. آهن سنگینتر به نظر میرسد، چون با اینکه حجم آن با چوب و پنبه یکی است، اما وزن آن بیشتر است. پس چگالی آهن بیشتر است. وقتی دو ماده را روی هم میریزیم یا وقتی یک جامد را روی یک مایع قرار میدهیم، ماده ای که چگالی کمتری دارد بالا میرود و روی ماده دیگر میایستد. در این حالت میگوییم این ماده بر روی ماده دوم شناور شده است.
چوب روی آب میماند، چون چگالی کمتری دارد. آهن زیر آب میرود، زیرا چگالی آن از آب بیشتر است. وقتی میگوییم چیزی سنگین تر از دیگری است، منظورمان این است که چگالی بیشتر است و زمانی که میگوییم سبکتر است، یعنی چگالی آن کمتر است .
گازها چگالی کمی دارند زیر ملکولهای گاز فاصله زیادی از یکدیگر داشته و بخش عمدهای از آنها را فضای خالی اشغال کرده است در مقابل، ملکولهای مایعات و جامدات بسیار نزدیک به هم هستند، بنابراین چگالی زیادی دارند. چگالی یک ماده به فشار و دما نیز بستگی دارد. چگالی گازها به تغییرات دما و فشار بسیار حساس هستند.
دقت کنید، در تعریف چگالی جرم جسم مهم است نه وزن آن.
تعریف چگالی
چگالی نشانگر این است که جرم ماده تا چه حد متراکم شده است. مثلا ، سرب یک ماده چگال است، زیرا مقدار زیادی از آن در حجم کوچکتر متراکم شده از طرف دیگر چگالی هوا بسیار کم است.
چگالی مقدار جرم موجود در واحد حجم ماده است که آنرا با علامت اختصاری ρ نشان میدهند که از رابطه ρ=m/V یا D=m/V بدست میآید. در این رابطه D یا ρ چگالی ماده ، m جرم جسم و V حجم اشغال شده توسط آن ماده میباشد.
در علوم پایه چگالی را مقدار جرم موجود در واحد حجم ماده میدانند در صورتی که در علوم پیشرفته، این تعریف از چگالی صحیح نیست و دقیقا تعریف جرم واحد حجم یا جرم مخصوص یا همان دانسیته میباشد. در علم کل، وزن مخصوص یک ماده به وزن آب همحجم آن را در شرایط استاندارد، چگالی میگویند همچنین، بین چگالی و وزن مخصوص باید تفاوت قائل شد. چگالی مقدار جرم موجود در واحد حجم است، ولی وزن مخصوص به معنی وزن واحد حجم مادهاست.
واحدها
در اندازهگیری چگالی جامدات و مایعات معمولا جرم را بر حسب گرم (g) یا کیلوگرم (kg) و حجم را بر حسب سانتیمتر مکعب (cm3) یا مترمکعب (m3) بیان میکنند که در این صورت چگالی برحسب واحدهای کیلوگرم بر متر مکعب (Kg/m3) یا گرم بر سانتیمتر مکعب (gr/cm3) میسنجند.
طریقه اندازه گیری
برای اندازهگیری چگالی یک جسم باید هم جرم جسم (m) و هم حجم (V) آن را اندازهگیری کنیم. جرم را میتوانیم با ترازو اندازهگیری کنیم. حجم یک جسم جامد را میتوانیم با راههای گوناگون اندازه بگیریم. مثلا برای بدست آوردن حجم یک مکعب ، اندازه یک ضلع آن را به توان 3 میرسانیم و یا برای تعیین حجم یک مکعب مستطیل طول ، عرض و ارتفاع آن را در هم ضرب میکنیم. حجم یک مایع را میتوانیم با ظرف شفاف مدرجی که واحدهای حجم را نشان میدهد، اندازه بگیریم. در آزمایشگاه معمولا برای اندازه گیری حجم مایعات از استوانه مدرج استفاده میکنند. در مواردی بوسیله اندازهگیری جرم نسبی مواد نسبت به هم از طریق چگالی نسبی مواد نسبت به هم میتوانیم چگالی تکتک مواد را اندازهگیری نموده و مشخص نماییم.
چگالی نسبی
مقایسه چگالی دو مایع با یکدیگر یا مقایسه چگالی یک جامد با یک مایع خیلی راحت است. اگر چگالی جسمی کمتر از مایع باشد، در آن شناور میشود و در غیر اینصورت در آن غرق می گردد. مثلا چگالی چوب از آب کمتر است و برای همین است که چوب روی آب شناور میماند «نیروی ارشمیدس».
هنگامی که جسمی در یک مایع (مثلا آب) میافتد، دو نیرو به آن وارد میشود: یکی نیروی وزن است که آن را به سمت پایین میکشد و دیگری نیروی ارشمیدس. " نیروی ارشمیدس " نیرویی است که در اثر قرار گرفتن جسم در یک سیال ( مایع یا گاز ) به آن جسم وارد میشود. این نیرو به سمت بالا است و تمایل دارد که جسم را روی مایع شناور کند. اگر نیروی ارشمیدسی وارد بر یک جسم بیشتر از نیروی وزن آن باشد، آن جسم روی مایع شناور میشود. در حالتی که نیروی ارشمیدسی کمتر از نیروی وزن است، جسم به عمق مایع فرو میرود و در آن غرق میشود.
مواد چگال
هسته اتمهای تشکیل دهنده مواد و ستارگان از جمله کوتولههای سفید ، ستارههای نوترونی ، ابر نواختران ، سیاه چالهها و ... چگالترین موادها هستند.
قیف جدا کننده
وسیلهای است که مایعات را بر اساس شاخص چگالی از هم جدا میکند؛ مثلا اگر مخلوط روغن و آب را در مخزن این دستگاه بریزیم، بر حسب چگالی مواد در داخل این ظرف تفکیک میشود. اگر شیر زیر ظرف را باز کنیم، مایعی که دارای چگالی بالاست، در زیر قرار گرفته و از دستگاه خارج میگردد تا اینکه به مرز جدایی مایعات روغن و آب برسد، در چنین حالتی شیر را میبندیم و دستگاه با موفقیت دو مایع مخلوط را از هم جدا میکند.
توجه: تغییرات دما سبب تغییر حجم جسم میشود. بنابراین، با تغییر دما چگالی یک ماده تغییر میکند. از این رو چگالی اغلب مواد را در ˚25C معین میکنند.
زندگی نامه ارشمیدس (ریاضیدان)
ارشمیدس دانشمند و ریاضیدان یونانی در سال 212 قبل از میلاد در شهر سیراکوز یونان چشم به جهان گشود و در جوانی برای آموختن دانش به اسکندریه رفت بیشتر دوران زندگیش را در زادگاهش گذرانید و با فرمانروای این شهر دوستی نزدیک داشت .
در اینجا سخن از معروفترین استحمامی است که یک انسان در تاریخ بشریت انجام داده است در داستانها چنین آمده است که بیش از 2000 سال پیش در شهر سیراکوز پایتخت ایالت یونانی سیسیل آن زمان ارشمیدس مکانیکدان و ریاضیدان و مشاور دربار پادشاه یمرون یکی از معروفترین کشفهای خود را در خزینه حمام انجام داد روزی که او در حمامی عمومی به داخل خزینه پا نهاد و در آن نشست و حین این کار بالا آمدن آب خزینه را مشاهده کرده ناگهان فکری به مغزش خطور کرد او بلافاصله لنگی را به دور خود پیچید و با این شکل و شمایل به سمت خانه روان شد و مرتب فریاد می زد یافتم یافتم، او چه چیزی را یافته بود؟ پادشاه به او ماموریت داده بود راز جواهر ساز خیانتکار در بار را کشف و او را رسوا کند شاه هیرون بر کار جواهر ساز شک کرده بود و چنین می پنداشت که او بخشی از طلایی را که برای ساختن تاج شاهی به
که بسیار ارزانتر بود مخلوط کرده و تاج را ساخته وی داده بود برای خود برداشته و باقی آن را با فلز نقره
است هر چند ارشمیدس می دانست که فلزات گوناگون وزن مخصوص متفاوت دارند ولی او تا آن لحظه این طور فکر می کرد که مجبور است تاج شاهی را ذوب کندآنرا به صورت شمش طلا قالب ریزی کند تا بتواند وزن آن را با شمش طلای نابی به همان اندازه مقایسه کند اما در این روش تاج شاهی از بین می رفت پس او مجبور بود راه دیگری برای این کار بیابد در آن روز که در خزینه حمام نشسته بود دید که آب خزینه
بالاتر آمد و بلافاصله تشخیص داد که بدن او میزان معینی از آب را در خزینه حمام پس زده و جا به جا کرده است .
او با عجله و سراسیمه به خانه بازگشت و شروع به آزمایش عملی این یافته کرد او چنین اندیشید که اجسام هم اندازه، مقدار آب یکسانی را جا به جا می کنند ولی اگر از نظر وزنی به موضوع نگاه کنیم یک شمش نیم کیلویی طلا کوچکتر از یک شمش نقره به همان وزن است(طلا تقریباٌ دو برابر نقره وزن دارد) بنابراین باید مقدار کمتری آب را جا به جا کند این فرضیه ارشمیدس بود و آزمایشهای او این فرضیه را اثبات کرد او برای این کار نیاز به یک ظرف آب و سه وزنه با وزنهای مساوی داشت که این سه وزنه عبارت بودند از تاج شاهی هم وزن آن طلای ناب و دوباره هم وزن آن نقره ناب او در آزمایش خود تشخیص داد که تاج شاهی میزان بیشتری آب را نسبت به شمش طلای هم وزنش پس می راند ولی این میزان آب کمتر از میزان آبی است که شمش نقره هم وزن آن را جا به جا می کند به این ترتیب ثابت شد که تاج شاهی از طلای ناب و خالص ساخته نشده بلکه جواهر ساز متقلب و خیانتکار آن را از مخلوطی از طلا و نقره ساخته است و به این ترتیب ارشمیدس یکی از چشمگیرترین رازهای طبیعت را کشف کرد آن هم اینکه می توان وزن اجسام سخت را با کمک مقدار آبی که جا به جا می کنند اندازه گیری کرد این قانون«وزن مخصوص) را که امروزه به آن چگالی می گویند اصل ارشمیدس می نامند. حتی امروز هم هنوز پس از 23 قرن بسیاری از دانشمندان .در محاسبات خود متکی به این اصل هستند
به هر حال ارشمیدس در رشته ریاضیات از ظرفیتهای هوشی بسیار والا و چشمگیری برخوردار بود او منجنیقهای شگفت آوری برای دفاع از سرزمینهای خود اختراع کرد که بسیار سودمند افتاد او توانست سطح و حجم جسمهایی مانند کره، استوانه و مخروط را حساب کند و روش نوینی برای اندازه گیری در دانش ریاضی پدید آورد همچنین بدست آوردن عدد نیز از کارهای گرانقدر وی است او کتابهایی در باره خصوصیات و روشهای اندازه گیری اشکال و احجام هندسی از قبیل مخروط منحنی حلزونی و خط مارپیچ، سهمی، سطح کره «ماده غذایی» و استوانه می دانست علاوه بر آن او قوانینی در باره سطح شیب دار، پیچ اهرم و مرکز ثقل کشف کرد .
ارشمیدس در مورد خودش گفته ای دارد که با وجود گذشت قرنها جاودان مانده و آن این است «نقطه اتکایی به من بدهید، من زمین را از جا بلند خواهم کرد» عین همین اظهار به صورت دیگری در متون ادبی زبان یونانی از قول ارشمیدس نقل شده است اما مفهوم در هر دو صورت یکی است. ارشمیدس هم چون عقاب گوشه گیری و منزوی بود در جوانی به مصر مسافرت کرد و مدتی در شهر اسکندریه به تحصیل پرداخت و در این شهر دو دوست قدیمی یافت یکی کونون(این شخص ریاضیدان قابلی بود که ارشمیدس چه از لحاظ فکری و چه از نظر شخصی برای وی احترام بسیار داشت) و دیگری اراتوستن که گر چه ریاضیدان لایقی بود اما مردی سطحی به شمار می رفت که برای خویش احترام خارق العاده ای قائل بود .
ارشمیدس با کونون ارتباط و مکاتبه دائمی داشت و قسمت مهم و زیبایی از آثار خویش را در این نامه ها با او در میان گذاشت و بعدها که کونون درگذشت ارشمیدس با دوسته که از شارگردان کونون مکاتبه می کرد .
یکی از روشهای نوین ارشمیدس در ریاضیات به دست آوردن عدد بود وی برای محاسبه عدد پی، یعنی نسبت محیط دایره به قطر آن روشی به دست داد و ثابت کرد که عدد محصور مابین 7/1 3 و 71/10 3 است گذشته از آن روشهای مختلف برای تعیین جذر تقریبی اعداد به دست داد و از مطالعه آنها معلوم می شود که وی قبل از ریاضی دانان هندی با کسر های متصل یا مداوم متناوب آشنایی داشته است .
در حساب روش غیر عملی و چند عملی یونانیان را که برای نمایش اعداد از علائم متفاوت استفاده می کردند، به کنار گذاشت و پیش خود دستگاه شمارشی اختراع کرد که به کمک آن ممکن بود هر عدد بزرگی را بنویسیم و بخوانیم .
دانش تعادل مایعات بوسیله ارشمیدس کشف شد و وی توانست قوانین آنرا برای تعیین وضع تعادل اجسام غوطه ور به کار برد .
همچنین برای اولین بار برخی از اصول مکانیک را به وضوح و دقت بیان کرد و قوانین اهرم را کشف کرد .
در سال 1906 ج.ل. هایبرگ مورخ دانشمند و متخصص تاریخ ریاضیات یونانی در شهر قسطنطنیه موفق به کشف مدرک با ارزشی شد. این مدرک کتابی است به نام قضایای مکانیک و روش آنها که ارشمیدس برای دوست خود اراتوستن فرستاده بود. موضوع این کتاب مقایسه حجم یا سطح نامعلوم شکلی با احجام و سطوح معلوم اشکال دیگر است که بوسیله آن ارشمیدس موفق به تعیین نتیجه مطلوب می شد. این روش یکی از عناوین افتخار ارشمیدس است که ما را مجاز می دارد که وی را به مفهوم صاحب فکر جدید و امروزی بدانیم، زیرا وی همه چیز و هر چیزی را که استفاده از آن به نحوی ممکن بود به کار می برد تا بتواند به مسائلی که ذهن او را مشغول می داشتند حمله ور گردد دومین نکته ای که ما را مجاز می دارد که عنوان متجدد به ارشمیدس بدهیم روشهای محاسبه اوست. وی دو هزار سال قبل از اسحاق نیوتن و لایب نیتس موفق به اختراع حساب انتگرال شد و حتی در حل یکی از مسائل خویش نکته ای را به کار برد که می توان او را از پیش قدمان فکر ایجاد حساب دیفرانسیل دانست .
زندگی ارشمیدس با آرامش کامل می گذشت همچون زندگی هر ریاضیدان دیگری که تامین کامل داشته باشد و بتواند همه ممکنات هوش و نبوغ خود را به مرحله اجرا درآورد زمانی که رومیان در سال 212 قبل از میلاد شهر سیراکوز را به تصرف خود درآوردند سردار رومی مارسلوس دستور داد که هیچ یک از سپاهیانش حق اذیت و آزار و توهین و ضرب و جرح این دانشمند ومتفکر مشهور و بزرگ را ندارند با این وجود ارشمیدس قربانی غلبه رومیان بر شهر سیراکوز شد او به وسیله یک سرباز مست رومی به قتل رسید و این در حالی بود که در میدان بازار شهر در حال اندیشیدن به یک مسئله ریاضی بود، می گویند آخرین کلمات او این بود: دایره های مرا خراب نکن. به این ترتیب بود که زندگی ارشمیدس بزرگترین دانشمند تمام .دوران ها خاتمه پذیرفت این ریاضیدان بی دفاع 75 ساله در 278 قبل از میلاد به جهان دیگر رفت
منبع مطلب : kamini.blogfa.com
مدیر محترم سایت kamini.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.
جواب کاربران در نظرات پایین سایت
مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
خیلی خیلی خوب بود واقعا خوب دست شما درنکن ❤❤
نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.
بد بود ازتون رازی نیستم