توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    کشاورزی چند مرحله دارد و منظور از هر مرحله چیست

    1 بازدید

    کشاورزی چند مرحله دارد و منظور از هر مرحله چیست را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    با تو می گویم


    1- عوامل موثر در کشاورزی را نام ببرید.

    عوامل طبیعی و عوامل انسانی


    2- عوامل طبیعی در کشاورزی به چند دسته تقسیم می شود نام ببرید.

    سه دسته خاک - آب و هوا - آب


    3- عوامل انسانی در کشاورزی شامل چه چیزهایی است ؟

    نیروی کار - ابزار و وسیله - سرمایه - مواد (نهاده ها)


    4-کشاورزی چند مرحله دارد نام ببرید .

    سه مرحله کاشت - داشت - برداشت


    5-چه زمین هایی قابل کشت نیستند ؟

    زمین های پر شیب و سنگلاخ - کوه های بلند و مرتفع - خاکهای آهکی یا نمکی در نواحی خشک


    6- در چه نوع خاکهایی محصول فراوان به دست می آید؟

    دشت های هموار یا جلگه های آبرفتی و حاصلخیز


    7- چرا در کشور ما محصولات مختلف وجود دارد؟

    زیرا آب و هوای کشورمان متنوع است و هر محصول با یک نوع شرایط آب و هوایی سازگاری دارد.


    8-دو گیاه نام ببرید که در مناطق گرمسیری رشد می کنند .

    خرما و پسته


    9- برنج در چه نوع آب و هوایی کشت می شود؟

    معتدل و مرطوب


    10-آب مورد نیاز کشاورزی چگونه تامین می شود؟

    آب باران و یرف و رودها و کندن قنات و چاه


    11-چرا کشور ما جزء کشورهای کم باران است ؟

    زیرا بخش وسیعی از کشور ما در منطقه ی خشک و نیمه خشک قرار دارد.


    12-کاشت یعنی چه ؟

    شخم زدن زمین برای آماده کردن زمین تا بذر را در آن بکارند.


    13-داشت در کشاورزی یعنی چه ؟

    داشت شامل آبیاری ، از بین بردن علف های هرز ، سم پاشی ، کود دادن ،و تقویت خاک می باشد.


    14-برداشت در کشاورزی چگونه صورت می گیرد ؟

    با استفاده از ماشین آلات کشاورزی یا دست


    15-نیروی کار در کشاورزی به چه کسانی گفته می شود ؟

    به افرادی که مهارت دارند و می توانند کارهای مربوط به کشاورزی را انجام دهند مثل کشاورز - آبیار - علف چین - مهندس کشاورزی


    16-از ابزار و وسایل کشاورزی چه استفاده ای می کنیم ؟

    شخم زدن - آبیاری - درو کردن - کندن علف های هرز


    17- مواد یا نهاده ها در کشاورزی شامل چیست ؟

    بذر - کود - سم


    18- وجود سرمایه در کشاورزی برای چیست ؟

    برای اینکه بتوانیم مواد و ابزار مورد نیاز خود را بخریم البته اگر سرمایه ما کم باشد می توانیم با دیگران شریک شده یا وام بگیریم


    19-چرا میوه های ایران نسبت به کشور های دیگر خوش عطرتر و خوشمزه تر است ؟ 

    زیرا ایران یک کشور آفتابی است


    20-دو فعالیت مهم کشاورزی را نام ببرید .

    زراعت و باغداری


    21- زراعت را تعریف کنید.

    زراعت یعنی کشت و پرورش گیاانی که بعد از کاشت دانه حداکثر تا یک سال محصول می دهند مثل گندم - حو -گوحه فرنگی - هویج


    22- باغداری یعنی چه ؟

    باغداری کشت و پرورش نهال درختان است که بعد از گذشت یک یا چند سال محصول می دهند مثل درخت خرما - پرتقال و انار


    23-گیاهان زراعی به چند دسته تقسیم می شوند نام ببرید .

    سه دسته غلات - حبوبات - محصولات جالیزی


    24- خوراک روزانه و غذای اصلی مردم کشور ما چیست ؟

    گندم و برنج


    25- برنج چه گیاهی است ؟

    برنج گیاهی یک ساله است که در نواحی معتدل و مرطوب کشت می شود و بیشتر از نیمی از برنج کشور در استانهای شمالی کشت می شود


    26- اولین منبع غذایی ما چیست ؟

    غلات


    27- بعد از غلات مهمترین منبع غذایی ما چیست ؟

    حبوبات و محصولات جالیزی


    28- چهار استان را نام ببرید که در آنها برنج کشت می شود .

    گلستان - گیلان - مازندران - قزوین - خوزستان -


    29-چهار استان را نام ببرید که در آنها گندم کشت می شود .

    خراسان جنوبی - یزد - اصفهان - سمنان - همدان - ایلام - لرستان  مرکزی


    30- چند استان را نام ببرید که در آنها گندم و برنج کشت می شود .

    فارس -سیستان و بلوچستان - خوزستان - گلستان - گیلان


    31- ایحاد گلخانه چه کمکی به ما در کشاورزی می نماید .؟

    با ایجاد گلخانه می توانیم هر محصول را در هر منطقه آب و هوایی و در همه فصول سال کشت کنیم .


    32- چرا در گلخانه می توان همه نوع محصولی کاشت ؟

    زیرا آب و هوای گلخانه و گرما و نور و رطوبت را خودمان می توانیم با دستگاه های مختلف و مناسب با نوع محصول تنظیم کنیم .


    33- در گلخانه چه محصولاتی را می توان کاشت ؟

    انواع میوه ها و محصولات جالیزی - سبزیحات و قارچ های خوراکی -گل و گیاهان زینتی


    34-چه محصولاتی به خارج از کشور صادر می شود ؟

    بخشی از میوه های سردسیری و هسته دار مثل هلو - زردآلو - آلو - گوجه و آلبالو به شکل خشکبار و بعضی محصولات گرمسیری مثل خرما و پسته که به دلیل مرغوب بودنشان به خارج صادر می شوند .


    35- امام جعفر صادق ع درباره کشاورزی چه می فرمایند؟

    کشاورزی و درختکاری کنید به خدا قسم هیچ کاری برای مردم حلال تر و پاکیزه تر از آن نیست.


    36- محصولات کشاورزی چگونه به دست ما می رسد؟

    بعضی از محصولات برای فروش به بازارهای نزدیک مزارع کشاورزی برده می شوند - بعضی دیگر را در انبار ها یا سرد خانه ها نگهداری و ذخیره می کنند و سپس با کامیون و وانت به میادین میوه و تره بار شهرهای دور و نزدیک می برند .


    37- درست مصرف کردن یعنی چه ؟

    یعنی به اندازه نیاز مصرف کنیم و میوه و سبزیجات را به اندازه ای خریداری کنیم که دور نریزیم و در میهمانی به اندازه نیاز غذا تهیه کنیم


    38-چند استان را نام ببرید که در آنها پسته کشت می شود .

    کرمان - یزد - خراسان جنوبی - خراسان رضوی - سمنان


    39-خرما در چه استانهایی کشت می شود ؟

    کرمان - هرمزگان - فارس - بوشهر - سیستان و بلوچستان - خوزستان


    40 -مرکبات در چه استانهایی کشت می شود ؟

    مازندران - کرمان - فارس - هرمزگان - گیلان - خوزستان




    منبع مطلب : nemati45.blog.ir

    مدیر محترم سایت nemati45.blog.ir لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    مطالعات اجتماعی : درس 5 عوامل مؤثر در کشاورزی

    درس 5              عوامل مؤثر در کشاورزی

    1. انسان ها بخش عمده ی غذای خود را از چه راهی به دست می آورند ؟ کشاورزی

    2. مراحل عمده ی کشاورزی را نام ببرید. 1) کاشت 2) داشت 3) برداشت

    3.عوامل مؤثر در کشاورزی را نام ببرید. 1) عوامل طبیعی2) عوامل انسانی

    4. عوامل طبیعی مؤثر در کشاورزی را نام ببرید. 1) خاک2) آب3) آب و هوا

    5. در چه زمین هایی کشاورزی امکان پذیر نیست ؟ کوه های بلند و مرتفع کشور ما ، زمین های پرشیب و سنگلاخ ، خاک های آهکی یا نمکی در نواحی خشک

    6. در چه زمین هایی می توان محصول فراوان به دست آورد؟ دشت های هموار یا جلگه ها که خاک آبرفتی و حاصل خیزدارند

    7.درخت خرما درچه مناطق آب و هوایی رشد می کند ؟ در مناطق گرمسیری رشد می کند و نمی تواند سردی هوا را تحمل کند.

    8.یک محصول منطقه سردسیر و یک محصول ناحیه معتدل و مرطوب را نام ببرید. منطقه ی سردسیر : سیب زمینی   منطقه معتدل و مرطوب : برنج

    9. آب مورد نیاز کشاورزی چگونه تأمین می شود ؟ از آب باران ، رودها و در بعضی نواحی از آب های زیرزمینی که از راه کندن چاه یا قنات به مزرعه ی کشاورزی هدایت می شود.

    10. قسمت وسیع کشور ایران از نظر میزان بارندگی در چه منطقه ای قرار گرفته است ؟ خشک و نیمه خشک

    11.متوسط بارندگی سالیانه ایران را با میانگین جهانی مقایسه کنید. متوسط بارندگی سالیانه ایران 260 میلی متر و میانگین بارندگی جهان 350 میلی متر است.

    12. عوامل انسانی مؤثّر در کشاورزی را نام ببرید. نیروی کار ، سرمایه ، ابزار و وسایل ، مواد (نهاده ها)

    13. در کشاورزی به چه نیروهای کاری نیازمندیم ؟ افرادی ماهر که بتوانند کارهای کشاورزی را انجام بدهند مانند کشاورز ، آبیار ، علف چین ، مهندس کشاورزی

    14. سرمایه چه تأثیری در کشاورزی دارد ؟ باید پول داشته باشیم تا مواد و ابزار مورد نیازمان را بخریم اگر سرمایه ی ما کم باشد می توانیم با دیگران شریک شویم یا وام بگیریم.

    15. از ابزار کشاورزی در چه کارهایی استفاده می شود ؟ شخم زدن ، آبیاری ، درو کردن ، کندن علف های هرز

    16.مواد (نهاده ها) مورد نیاز کشاورزی چیست ؟ بذر ، کود ، سمّ

    17. چگونه می توانیم از کشاورزی خوب کشورمان حمایت کنیم ؟ با خرید و مصرف محصولات کشاورزی ایرانی

    18. سه مرحله عمده ی کشاورزی عبارتند از .... کاشت .... و داشت و .... برداشت .....

    19. کشور ایران از نظر بارندگی جزء کشورهای .... کم باران .... جهان است.

    20.چون ایران کشوری آفتابی است ، میوه ها و سبزیجات آن ... خوش عطرتر.... و ... خوشمزه تر.... از بسیاری کشورهای دیگران است.

    21. وسایل مخصوص کشاورزی را برای ...شخم زدن... و ... آبیاری... و ... دروکردن ... و ... کندن علف های هرز.... بکار می بریم.

    22. وجود محصولات کشاورزی مختلف در کشور ایران به دلیل ... تنوع آب و هوایی ... است.

    فعّالیّت (2)     ص 27

    کاربرگه ی شماره ی 5 کتاب کار را در کلاس انجام دهید.

    عوامل مؤثر در کشاورزی

     

    ۲- نمودار را تکمیل کنید.

    آب                                                                                                           نیروی کار

    آب و هوا            عوامل طبیعی       عوامل موثر در کشاورزی          عوامل انسانی       سرمایه

    خاک                                                                                                         ابزار و وسایل

    تور خورشید                                                                                                 مواد ( نهاده ها)

    فعالیت ۳          صفحه ۲۷

    غذای محلی شما چیست و کدام محصولات کشاورزی در آن به کار فته است ؟ کاربرگه شماره ۶ کتاب کار را انجام دهید.

    می توانی با پرسش از بزرگترها طرز تهیه و محصولات کشاورزی به کار رفته در غذای محلی منطقه ی خود را بنویسی.

    منبع مطلب : 6shom-iran.blogfa.com

    مدیر محترم سایت 6shom-iran.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    مراحل کار کشاورزی

    گیاهان، موجودات پر ارزش

    گیاهان موجودات پر ارزشی هستند که هم غذای خودشان را می سازند و هم منبع اصلی غذای جانوران و انسان می باشند. آدمیان نخستین، ریشه، برگ، میوه و دانه های خوراکی را جمع می کردند و می خورند. بعدها انسان می اندیشید که می تواند گیاهان مفید را پرورش دهد. پس کار کشاوری یعنی پرورش دادن گیاهان مفید.

    شخم زدن:

    کشاورزان از هزاران سال پیش تاکنون زمین را برای کاشتن، شخم می زنند. در ابتدا این کار با دست انجام می شد. بعدها از گاو و اسب استفاده شد. امروزه تراکتور جای جانوران را گرفته است.

    بذر افشانی:

    آبیاری کردن:

    به جهت وجود آب کم در ایران، کشاورزان برای صرفه جویی در مصرف آب، گیاهانی را می کارند که با کمک آب باران و برف رشد کرده و محصول دهند و نیاز به آبیاری نداشته باشند. به این گونه کشاورزی دیم کاری می گویند؛ مانند کشت گندم.

    کود دادن:

    علف های اضافی که در لابه لای گیاهان کاشته شده می روید. علف های هرز گفته می شود. از بین بردن این علف ها کار زیادی می طلبد.

    مبارزه با آفت ها:

    بعضی از حشرات که گیاه خوار هستند دسته جمعی به مزرعه ها حمله می کنند و قسمتی از محصول را می خورند. برای دفع حشرات مزاحم یا آفت ها، مواد حشره کش ساخته شده است. به دلیل اینکه مواد سمی هستند. دانشمندان از جانورانی مانند عنکبوت یا سوسک بهره می گیرند.

    محصولات گوناگون دیگر:

    بعضی از محصولات مانند گندم در بیشتر استان ها به عمل می آید. اما بعضی محصولات دیگر مانند خرما، برنج و انگور در بعضی مناطق رشد می کنند. مثلاً برنج در جایی به دست می آید که آب فراوان داشته باشد و خرما در آب و هوای گرم به دست می آید.

     نخل تقی - الزرایب

    نوشیدنی ها و چاشنی ها:

    بعضی از گیاهان به صورت دم کرده و نوشیدنی مصرف می شوند مانند چای، و قهوه؛ و بعضی از محصولات دیگر را برای خوش طعم کردن غذا استفاده می کنیم مانند انواع ادویه ها که بیشتر در کشورهای گرم و مرطوب به دست می آید.

    داروها:

    مردم از زمان های دور، بعضی گیاهان را به دلیل اثرات داروئی آنها مصرف می کردند. مانند خاکشیر یا دانه به. امروزه هم از گیاهان دارویی استفاده های بسیاری می شود.

    رنگ ها:

    گیاهان در صنایع رنگرزی هم استفاده می شوند. رنگرزی در استان هایی که قالیبافی دارند رواج دارد که برای رنگ کردن پارچه یا پشم به کار می رود.

    از چوب برای تهیه میز، تخته، پنجره و سایر وسایل استفاده می کنند.

    منبع مطلب : 4behesht.blogfa.com

    مدیر محترم سایت 4behesht.blogfa.com لطفا اعلامیه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    تریویسز 8 روز قبل
    0

    مهدی نمیشه گنت را در بیاری از تو شلوار تا باهات بازی کنم تو غنگت رو بکن طرف من و من هم گنم رو میکنم تو غقت

    سینا 8 روز قبل
    0

    گوووو

    0
    سینا 8 روز قبل

    سکسس

    ناشناس 8 روز قبل
    -1

    اب

    زهــــــرا ســـیــاری 17 روز قبل
    1

    مراحل کشاورزی دو مورد برایم هم مثل بزنید و هم توضیح دهید

    ayla dashti 21 روز قبل
    1

    عالی بود👌👌

    مهدی 11 ماه قبل
    1

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید