توجه : تمامی مطالب این سایت از سایت های دیگر جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران یا عدم رضایت مدیر سایت مطالب کپی شده توسط ایدی موجود در بخش تماس با ما بالای سایت یا ساماندهی به ما اطلاع داده تا مطلب و سایت شما کاملا از لیست و سایت حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

    گیاهان هنگام غذاسازی کربن دی اکسید تولید می کنند

    1 بازدید

    گیاهان هنگام غذاسازی کربن دی اکسید تولید می کنند را از سایت اسک 98 دریافت کنید.

    دی اکسید کربن و نقش آن در عمل فتوسنتز و بازده گیاهان - گلخونه ها

    دی اکسید کربن و نقش آن در عمل فتوسنتز و بازده گیاهان - گلخونه ها

    البته گیاهان می توانند بدون دی اکسید کربن زنده بمانند اما اگر حتی اندکی میزان کربن دی اکسید (CO2 ) موجود در فضا بیشتر باشد؛ قند موجود در محصول و گیاهان بسیار زیاد تر می شود.

    سوالات زیادی در مورد تاثیر دی اکسید کربن در بهبود سلامت گیاهان و افزایش بازده ی آن ها وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به چندین مورد از مهم ترین این سوالات پاسخ دهیم.

    اولین و مهم ترین مسئله

    در ابتدا بهتر است با موضوع نقش دی اکسید کربن در،مهم ترین عملکرد یک گیاه، یعنی فتوستز شروع کنیم. بدون این فرآیند شیمیایی گیاهان قادر به تهیه غذا برای خود نخواهند بود.

    برخی براین باورند، مواد مغذی که از طریق کود دهی به گیاه می رسد تمام چیزی است که گیاه به آن احتیاج دارد. اما حقیقت این است که گیاه مواد مغذی را مستقیما به عنوان غذا مصرف نمی کند، بلکه گیاه مواد مغذی را همراه با آب، نور و دی اکسید کربن در جریان فتوسنتز به قند های پیچیده ای که به آن ها نیاز دارد تبدیل می کند.

    عمل فتوسنتز

    پس از تولید مواد غذایی برگ مواد غذایی را به تمام گیاه می رساند زیرا برگ ها هستند که نور خورشید را به انرژی غذایی تبدیل می کنند و کلروفیل این تبدیل انرژی را ممکن می سازد. برگ ها همچنین اکسیژن موجود در هوایی را که ما تنفس می کنیم تولید می کنند. کلروفیل در کلروپلاست وجود دارد وهم چنین قابلیت جذب انرژی نور را دارد.

    هنگامی که نور خورشید بر روی سطح برگ می تابد، نور به لایه ی بعد می رسد و انرژی نور توسط کلروفیل موجود در کلروپلاست ها به دام می افتد و گیاه در فرایندی که در آن از آب استفاده می شود انرژی نور را به نوعی انرژی شیمیایی تغییر می دهد.این انرژی شیمیایی در کلروپلاست ها ذخیره می شود و آنها از این انرژی برای تهیه غذا استفاده می کنند.

    هوا از طریق روزنه ها وارد برگ می شود و سپس به فضاهای موجود در اطراف سلول های سازنده غذا در برگ منتقل می شود.CO2 ( دی اکسید کربن ) توسط هوا از دیواره ها و غشاهای سلولی عبور می کند. سپس CO2 وارد کلروپلاست هایی می شود که در آنها انرژی شیمیایی ذخیره شده و باعث تبدیل این انرژی به قند می شود.

    در نهایت آوند های موجود در گیاه قند تولید شده در سلول های برگ را به سایر قسمت های گیاه مانند: ریشه، ساقه و گل منتقل می کند و برگ ها نیز قسمتی از این قند را ذخیره می کنند.

    آیا دی اکسید کربن به ریشه زدن کمک می کند؟

    باید بدانید هنگامی که گیاه در معرض CO2 بیشتری قرار بگیرد؛ در بسیاری از گونه های گیاهی ریشه ها بلند تر و ضخیم تر شده و همچنین سریع تر رشد می کنند.

    ارتباط نور با کربن دی اکسید چگونه است؟

    عمل فتوسنتز 2 مرحله کلی دارد: 1. واکنش های وابسته به نور 2. واکنش های مستقل از نور

    1. واکنش های وابسته به نور:

    در این بخش نور، الکترون ها را از آب دریافت  کرده و مولکول هایی را تشکیل داده؛ که این فرایند اکسیژن تولید می کند.

    2.  بخش واکنش های مستقل از نور:

    در این بخش وجود نور مستقیما در انجام شدن این مرحله تاثیر نمی گذارد. حتی در صورت عدم وجود نور باز هم این مرحله انجام می شود. طی این واکنش که چرخه ی کالوین نامیده می شود، گیاه با کمک مولکول های تولید شده در بخش قبل، مولکول های کربن دی اکسید را به گلوکز و سایر مواد آلی تبدیل می کند.

    آیا CO2 باعث افزایش بازده شده یا تنها باعث می شود که گیاه سالم تر بماند؟

    باید بگوییم که هر دو جمله صحیح است.

    درواقع هدف از استفاده ی کربن دی اکسید سرعت بخشیدن به رشد گیاه است. و CO2 باعث می شود که گیاه از نهال تا مرحله برداشت به خوبی و به سرعت رشد کرده و بازده بالایی داشته باشد.

    همچنین گیاهانی که سطح CO2بالایی دارند قادر به مقاومت در برابر آفات و بیماری ها هستند که این باعث می شود گیاهان سالم تر باقی بمانند.

    برای مثال:

    دو گلخانه ای که کشت کاهو داشتند را مورد آزمایش قرار داده اند. در گلخانه شماره 1 هیچ تغییر ایجاد نشده و گیاهان در حال رشد در هوای محیط هستند. در گلخانه شماره 2 هوای گلخانه باCO2 غنی سازی شده است.

    در گلخانه شماره 1 کاهو ها پس از 59 روز آماده برداشت بودند و در گلخانه شماره 2 کاهو ها پس از گذشت 48 روز آماده برداشت بودند.

    این نتیجه ی شگفت آور در سایر گیاهان نیز صدق می کند.

    حتی در یکسری از آزمایشات مشخص شد در گلخانه ای که کشت گوجه دارد و هوای گلخانه را با دی اکسید کربن غنی کرده شده 20% برداشت گوجه فرنگی بیشتر شده است.

    همچنین در کشت توت فرنگی اگر هوا، با کربن دی اکسید غنی شود محصول؛ دارای قند و جرم بیشتری خواهد شد.

    آیا می توان از دی اکسید کربن زیاد استفاده کرد؟

    کربن دی اکسید بیش از حد می تواند برای گیاه مضر باشد زیرا؛ هنگامی که سطح CO2 بیش از حد بالا می رود توانایی گیاهان در انجام تعرق در هنگام فتوسنتز کاهش می یابد.و در پی تعرق کمتر گیاه مواد مغذی کمتری جذب شده و در نهایت مواد غذایی کمتری به گیاه می رسد.

    سطح بالایCO2 حتی می تواند بروز لکه هایی در برگ گیاهان را در پی داشته باشد این لکه ها نشانه ی بافت های مرده هستند که این بافت ها باعث تجمع باکتری هایی می شوند که از بافت های مرده تغذیه می کنند، و همچنین به گیاه نیز آسیب می زنند و در نهایت باعث افت بازده گیاه و احتمالا از بین رفتن آن می شود.

    به طور کلی میزان 1200 تا 1500 ppm کربن دی اکسید باعث رشد بهینه خواهد شد.

    نکات آخر

    برای مشاهده و مطالعه ی مقاله های مرتبط با گلخانه کلیک کنید

    منبع مطلب : golkhooneha.com

    مدیر محترم سایت golkhooneha.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    بررسی میزان دی اکسید کربن موجود در جنگلهای اروپایی

    بررسی میزان دی اکسید کربن موجود در جنگلهای اروپایی

    درختان در روز اکسیژن تولید و دی اکسید کربن را جذب می کنند اما در شب، دی اکسید کربن تولید می کنند. در روز به آنها نیازمندیم اما در شب متفاوت است. این موضوع چه تاثیری در تعادل آب و هوای در کره خاکی ما دارد؟

    اتحادیه اروپا اختیار بودجه برای درک بهتر تغییرات آب و هوایی و گرم شدن زمین را به دانشمندانی داده است که با مطالعه جنگلهای اروپایی قصد دارند درک بهتری از این موضوع پیدا کنند.

    یکی از این دانشمندان می گوید: “اینجا برجی ساخته ایم که ۳۶ متر ارتفاع دارد، ده متر هم سایه بان داریم، ایده اصلی درک چگونگی تنفس جنگل است. به معنای دیگر درصد جذب دی اکسی کربن را اندازه گیری می کنیم.”

    گیرنده های موجود روی این دستگاهها تحولات تغییرات آب و هوایی و اثرات آن روی گیاهان را نشان می دهد.

    کارستن گرونینگ، محقق محیط زیست می گوید:“این تجهیزات میزان دی اکسید کربن، آب و اکسیژن را اندازه گیری می کند، همچنین می توانیم میزان تابش خورشید و درصد جذب آن از سوی درختان را بسنجیم. در واقع، اینگونه روند فتوسنتز را به درستی بررسی می کنیم.”

    همه موجودات زنده حتی کوچکترین باکتریها در جهان دی اکسید کربن تولید می کنند. برگ درختان به کمک نور خورشید دی اکسید کربن را به هیدرات کربن تبدیل می کند اما هنگام شب، فتوسنتز متوقف می شود و درختان دی اکسید کربن متصاعد می کنند.

    کارستن گرونینگ می گوید: “با در نظر گرفتن این مسایل بهتر می توانیم روند تغییرات جنگلها تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی را بررسی کنیم، می توانیم روند تغییرات دما و میزان بارش را بسنجیم، می توانیم ببینیم این موضوعات چه تاثیراتی روی میزان تولید دی اکسید کربن در کره خاکی ما دارد.”

    با استفاده از امکانات جدید، دانشمندان قادر هستند میزان دی اکسید کربن جذب شده توسط جنگل تا ده سال آینده را کنترل کنند.

    https://ec.europa.eu/jrc/

    منبع مطلب : per.euronews.com

    مدیر محترم سایت per.euronews.com لطفا اعلامیه سیاه بالای سایت را مطالعه کنید.

    جواب کاربران در نظرات پایین سایت

    مهدی : نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    علی : گیاهان هنگام غذا سازی کربن دی اکسید تولید می کنند

    ک : بابا ما چه سوالی داریم تو چی مبگی😑😶

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    Negin 23 روز قبل
    0

    گیاهان هنگام غذاسازی کربن دی اکسید تولید میکنند.

    علی 1 ماه قبل
    13

    گیاهان هنگام غذا سازی کربن دی اکسید تولید می کنند

    ک 12 ماه قبل
    6

    بابا ما چه سوالی داریم تو چی مبگی😑😶

    مهدی 1 سال قبل
    2

    نمیدونم, کاش دوستان در نظرات جواب رو بفرستن.

    برای ارسال نظر کلیک کنید